שדרוג ממכונת La pavoni professional

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
omriron פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן כולם, פוסט ראשון שלי פה:)
קודם כל כיף להצטרף ולראות שיש עוד אנשים שחולקים את האהבה לקפה.
לעניינינו:
יש לי מכונת La pavoni professional pre-mill יחד עם מטחנה ידנית Lido E כבר שנתיים בערך. אני מאוד נהנה ממנה בסך הכל אבל אני חושב שהגעתי לקצה היכולת שלה ודברים מתחילים קצת להציק לי. קשה להשיג עקביות בין שוטים והיא לא מאוד יציבה בכל מיני פרמטרים.
בא לי להשתדרג, אבל לא בא לי לעזוב את עולם מכונות המנוף. למישהו יש המלצה למכונת מנוף-קפיץ טובה שתתן לי עקביות ביחד עם שליטה בזמן pre-infusion?
עוד התלבטות היא שיש כמה דרגות מחיר במכונות האלה.
למשל Bezzera strega לעומת Profitec pro 800 או לונדיניום. ממש מתלבט על איזו רמה ללכת כדי להרגיש עלייה ברמה של האספרסו.
כמו כן הבנתי שחלק מהמכונות האלה מתאימות יותר לקליות בהירות. אשמח להבהרה בנושא :)
תודה מראש וסליחה על החפירה,
עמרי

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #2 

קודם כל ברוך הבא.
עשיתי מעבר דומה למה שאתה מתכנן מלה פאבוני אהובה שאני עדיין מחזיק לבזרה סטרגה ושנתיים אחר כך לפרופיטק 800.
ההבדלים במעבר לראש מסחרי 58 ממ הם לדעתי:
1. חזרתיות - בהנתן סוג קפה מסויים (בהמשך אתייחס לעניין הקליות הבהירות) אתה יכול להוציא שוטים מעולים עקביים זהים בזה אחר זה.
2. נוחות - ברוב המכונות שציינת התפעול מאוד נוח ואין בעיית התחממות שמונעת הוצאת יותר משלושה שוטים רצופים בלה פאבוני.
3. טעם - פה ההבדל קצת פחות מובהק מכיוון שלפעמיים גם בלה פאבוני אפשר להוציא שוטים מדהימים הבעיה שוב היא העקביות בעוד שמכונות מסחריות
אין נפילות וכמעט כל שוט מדהים בטעם.
4. שליטה מלאה - פה היתרון הולך ללה פאבוני. שליטה מלאה על פרופיל החליטה לטוב ולרע (שוב חזרתיות ...)

מבחינת מנוף מסחרית יש היו 3 קבוצות:
1. סטרגה שהיא סוג של הכלאה בין מנוף למשאבה. היתרון זה שליטה מסויימת בלחץ (לא מדוייקת) בפרה אינפיוזן ובכך מאפשרת פרופילי חליטה שונים גם לקליות בהירות. החיסרון שהשליטה לא מדוייקת (יש כל מיני סרטונים שמנסים למצוא קשר בין זמן פעולת המשאבה ללחץ בפרה אינפיוזן) וגם שזאת מכונת HX כלומר קשה יותר לקבל חזרתיות בשוטים. בנוסף לטעמי השוטים מהסטרגה של קפה קלוי כהה נטו להיות דומים יותר לשוטים של מכונת משאבה.
2. פרופיטק - מנוף קלאסית מבוססת ראש בוסקו (CMA) וסיפון dipper ויש את אותו ראש במבנה טרמוסיפון כמו בלונדיניום הדור הראשון. לחץ הפרה אינפיוזן הוא בלחץ הדוד (סביב 1 באר) ואלה מכונות שצמחו באזור נאפולי המאופיין בקליית קפה כהה ואכן הם עובדות טוב בשילוב הזה.
3. לונדיניום R - שילוב הרעיון של הסטרגה כלומר שימוש במשאבה (רוטורית) לפרה אינפיוזן עם ראש מנוף קלאסי טרמוסיפון. יש שליטה יותר מדוייקת מהסטרגה על לחץ הפרה אינפיוזן בעזרת בורג במשאבה שמגביל את הלחץ לכמה שתרצה (למשל 3 באר) ובכך מאפשר גם חליטות של קפה בהיר מה שנקרא third wave וגם יציבות טמפ טובה משל הסטרגה (טרמוסיפון) ובכך משיגה חזרתיות.

בהצלחה

omriron פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

סיפקת הרבה מידע.
תודה על התשובה המפורטת!
אחרי המידע שקיבלתי פה הפרופיטק נשמעת יותר בשבילי. עכשיו נשאר להתחיל לחסוך כסף :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”