חיישני xiomi aqara
קראתי הרבה חומר בימים האחרונים על חיישני xiomi aqara (בעיקר חיישני תנועה וחלון/דלת) לפני רכישה והתבססות על החיישנים למערכת התרעה בפני פריצה בפרט ובית חכם בכלל. מבחינת עלות והנראות של החיישנים אין שני להם אבל אפרט כמה מהבעיות:
1. שיומי לא מימשו את פרוטוקול zigbee כמו שצריך דבר שגורם לבעיות תמיכה בhub של יצרנים שונים
2. אנשים נאלצו לבטל את הרשת בתדר 2.4 הרץ כיוון שפגע בקליטת החיישנים.
3. אין בטריה גיבוי ולכן במקרה שגנב יוריד את החשמל לפני פריצה לא תהיה התראה כלל
4. אין יכולת סלולארית להתקשר או לשלוח סמס במקרה של התראה
5. החיישנים מתנתקים מדיי שעה מhub (קראתי זאת במקרה של ST) ולכן פידבקים (בעיקר דובר לגבי מצב הבטריה) לא מגיעים
אשמח להתיחסות ממי שיש ברשותו את החיישנים הנ״ל והאם מצאתם פתרון או מעקף
@puma1
תודה
1. שיומי לא מימשו את פרוטוקול zigbee כמו שצריך דבר שגורם לבעיות תמיכה בhub של יצרנים שונים
2. אנשים נאלצו לבטל את הרשת בתדר 2.4 הרץ כיוון שפגע בקליטת החיישנים.
3. אין בטריה גיבוי ולכן במקרה שגנב יוריד את החשמל לפני פריצה לא תהיה התראה כלל
4. אין יכולת סלולארית להתקשר או לשלוח סמס במקרה של התראה
5. החיישנים מתנתקים מדיי שעה מhub (קראתי זאת במקרה של ST) ולכן פידבקים (בעיקר דובר לגבי מצב הבטריה) לא מגיעים
אשמח להתיחסות ממי שיש ברשותו את החיישנים הנ״ל והאם מצאתם פתרון או מעקף
@puma1
תודה
נערך לאחרונה על ידי kukuriko ב 28/11/2018 0:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש לי הרבה חיישנים של שיאומי, טמפרטורה, חלונות, תנועה ועוד... לקח לי בדיוק שניה לחבר כל אחד, עובדים מעולה מעל שנה ללא שום בעיה, זמן תגובה הכי מהיר שראיתי לחיישנים של בית חכם (אין שום דיליי) אני גר בבית עם שני קומות, יש לי שני ראוטרים שכל אחד משדר שני רשתות (גם 2.4 וגם 5) הגטואי של שיאומי נמצא בקומה העליונה, מעולם לא היו לי בעיות קליטה בקומה למטה עם שני הראוטרים ורשת 2.4
לא יודע לגבי ST, עובד איתם בOPENHAB דרך הגטואי שלהם, ואין שום התנתקויות, דיווח לגבי הסוללה עובד מעולה, הסוללה מחזיקה מעל שנתיים בקלות (ובדרך כלל גם מעל 3), ככה שאין סיבה לראות מצב סוללה כל שעה
לגבי ZIGBEE, זה פרוטוקול בעייתי מבחינת תאימות, יש הרבה מוצרים שלא תואמים אחד את השני, ובכל מקרה אני אישית ממליץ להתחבר דרך הגטואי שלהם (גם במידה ועובדים עם בקר ראשי, החיבור תמיד יהיה יותר טוב, עם פחות בעיות, לא מבין למה אנשים מנסים לחסוך את זה) מעבר לזה שכבר אמרתי המון פעמים, על הדרך מרוויחים גם תאורת לילה צבעונית או רגילה, אזעקה\פעמון, רדיו ועוד... וכל זה 20$, מעבר דרך הגטואי לבקר הראשי של הבית החכם לא רק שלא יזיק, הוא גם יועיל במקרה הזה
החיישנים עובדים על סוללה, אם אתה רוצה גיבוי תצטרך לדאוג לגיבוי חשמל לבקר שלך, אתה יכול לקנות רסברי פאי, לחבר לו סוללה חיצונית, ולהתקין עליו OPENHAB או HA, ככה שבמקרה ויורידו את החשמל, החיישנים שגם ככה על סוללות, ימשיכו לשדר לבקר, לגבי SMS, תוכל לשים אל פסק למודם ולראוטר, ככה תוכל לקבל התראות PUSH, ישירות לטלפון (שזה לפי דעתי פיתרון הכי טוב) ככה גם תוכל לחסוך את הסוללה לרסברי ויהיה לך גיבוי מלא, או אופציה שניה לחבר לרסברי איזה התקן שיוכל לשלוח SMS, הרבה כאב ראש, לדעתי עדיף אל פסק, מספיק אחד לא יקר במיוחד, שיחזיק את האינטרנט והבקר לפחות לכמה דקות (למרות שהם צורכים מעט חשמל, אז כנראה שיחזיקו יותר מכמה דקות)
לא יודע לגבי ST, עובד איתם בOPENHAB דרך הגטואי שלהם, ואין שום התנתקויות, דיווח לגבי הסוללה עובד מעולה, הסוללה מחזיקה מעל שנתיים בקלות (ובדרך כלל גם מעל 3), ככה שאין סיבה לראות מצב סוללה כל שעה
לגבי ZIGBEE, זה פרוטוקול בעייתי מבחינת תאימות, יש הרבה מוצרים שלא תואמים אחד את השני, ובכל מקרה אני אישית ממליץ להתחבר דרך הגטואי שלהם (גם במידה ועובדים עם בקר ראשי, החיבור תמיד יהיה יותר טוב, עם פחות בעיות, לא מבין למה אנשים מנסים לחסוך את זה) מעבר לזה שכבר אמרתי המון פעמים, על הדרך מרוויחים גם תאורת לילה צבעונית או רגילה, אזעקה\פעמון, רדיו ועוד... וכל זה 20$, מעבר דרך הגטואי לבקר הראשי של הבית החכם לא רק שלא יזיק, הוא גם יועיל במקרה הזה
החיישנים עובדים על סוללה, אם אתה רוצה גיבוי תצטרך לדאוג לגיבוי חשמל לבקר שלך, אתה יכול לקנות רסברי פאי, לחבר לו סוללה חיצונית, ולהתקין עליו OPENHAB או HA, ככה שבמקרה ויורידו את החשמל, החיישנים שגם ככה על סוללות, ימשיכו לשדר לבקר, לגבי SMS, תוכל לשים אל פסק למודם ולראוטר, ככה תוכל לקבל התראות PUSH, ישירות לטלפון (שזה לפי דעתי פיתרון הכי טוב) ככה גם תוכל לחסוך את הסוללה לרסברי ויהיה לך גיבוי מלא, או אופציה שניה לחבר לרסברי איזה התקן שיוכל לשלוח SMS, הרבה כאב ראש, לדעתי עדיף אל פסק, מספיק אחד לא יקר במיוחד, שיחזיק את האינטרנט והבקר לפחות לכמה דקות (למרות שהם צורכים מעט חשמל, אז כנראה שיחזיקו יותר מכמה דקות)
- bodedon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 211
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 8 פעמים
לי יש מספר חיישנים של שיאומי עם ST. מעולם לא חוויתי בעיה בחיבור שלהם ל-ST ועובד תקין לחלוטין. יש לי גם את ה-GATE שלהם אבל אני עובד ישירות מול ST.
חיישני תנועה, טמפרטורה וכפתור להפעלת תרחישים.
אני עובד בבית עם ORBI MESH ואל הייתה לי שום התנגשות ברשת.
חיישני תנועה, טמפרטורה וכפתור להפעלת תרחישים.
אני עובד בבית עם ORBI MESH ואל הייתה לי שום התנגשות ברשת.
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
להבנתי, הפרוטוקול ZIGBEE באופן כללי הוא בעייתי - באמת הנושא של התאימות בין יצרנים שונים לא ממומש באופן סטנדרטי ומנוהל כמו ב ZWAVE .
למי שעובד - שישמח... מי שמחפש תאימות ואמינות גבוהה יותר בפרוטוקול - לדעתי ZWAVE מוביל בגדול... עדיין.
אולי דור הבא של ZIGBEE ישתפר... כרגע - עניין של מזל . מי שעובד לו - אחלה...
אני עובד גם עם חיישני RF433 , וזה בערך אותו דבר... חיישנים מאוד זולים מצד אחד, אבל רמת אמינות לא משתווה לחיישני ZWAVE .
במחיר שהם עולים - לא היה איכפת לי למקם כמות עודפת של חיישנים... לקח קצת זמן ללמוד לנהל את זה - ועכשיו הכל אחלה.
עדיין - במקומות בעייתיים - לדוגמא - כניסה צדדית למרתף - היכן שיש בעיות קליטה, וחייבים גם ממסור (MESH ) וגם חשוב לי לדעת שהחיישן שם "חי" ועם סוללה וכו' - שם "השקעתי" בחיישן ZWAVE שעובד באופן אמין מאוד...
בקיצור - גם וגם.
למי שעובד - שישמח... מי שמחפש תאימות ואמינות גבוהה יותר בפרוטוקול - לדעתי ZWAVE מוביל בגדול... עדיין.
אני עובד גם עם חיישני RF433 , וזה בערך אותו דבר... חיישנים מאוד זולים מצד אחד, אבל רמת אמינות לא משתווה לחיישני ZWAVE .
במחיר שהם עולים - לא היה איכפת לי למקם כמות עודפת של חיישנים... לקח קצת זמן ללמוד לנהל את זה - ועכשיו הכל אחלה.
עדיין - במקומות בעייתיים - לדוגמא - כניסה צדדית למרתף - היכן שיש בעיות קליטה, וחייבים גם ממסור (MESH ) וגם חשוב לי לדעת שהחיישן שם "חי" ועם סוללה וכו' - שם "השקעתי" בחיישן ZWAVE שעובד באופן אמין מאוד...
בקיצור - גם וגם.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
- GalZilberman
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 550
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
הגיע לי ההאב שלהם עם עוד 5 אביזרים ביום ראשון,
לקח לי כמה דקות לחבר את כולם דרך ההאב, בלי שום בעיה.
אני משתמש בHomeKit בלבד כרגע, לא ראיתי בינתיים בעיות עם קישוריות.
יש בעיה שלא כל החיישנים שקיימים מופיעים גם בHomeKit, ולכן לא ניתן עדיין להגדיר את הכל כמו שאני רוצה, אבל אני רואה שהם מעדכנים כל הזמן.
לקח לי כמה דקות לחבר את כולם דרך ההאב, בלי שום בעיה.
אני משתמש בHomeKit בלבד כרגע, לא ראיתי בינתיים בעיות עם קישוריות.
יש בעיה שלא כל החיישנים שקיימים מופיעים גם בHomeKit, ולכן לא ניתן עדיין להגדיר את הכל כמו שאני רוצה, אבל אני רואה שהם מעדכנים כל הזמן.
תודה על התגובות. רכשתי את הרכיבים הבאים:
Original Xiaomi Mi Smart WiFi Remote Control Multi-functional Gateway Upgrade
Aqara WXKG11LM Smart Wireless Switch Asia Pacific Version
Original Xiaomi Smart Home Aqara Human Motion Sensor
Xiaomi Aqara Temperature Humidity Sensor
Xiaomi Aqara Window Door Sensor
Xiaomi Mijia Honeywell Fire Alarm Detector
רכשתי את הgetway של שיאומי במקום את זה של aqara כיוון שאינני מתכנן להשתמש בhomekit וגם כיוון שהוא חדש ועדיין אין הרבה המלצות עליו.
טעות?
רכשתי את הgetway של שיאומי במקום את זה של aqara כיוון שאינני מתכנן להשתמש בhomekit וגם כיוון שהוא חדש ועדיין אין הרבה המלצות עליו.
טעות?
זה שיש בעיות תאימות זה לא בגלל שיש בעיה ב-ZIGBEE, מראש הוא לא נועד בשביל להיות תואם, וכל חברה יכולה לעשות מה שהיא רוצה, לכן מומלץ לחבר דרך הגטואי של שיאומי, הוא לא דורש חיבור קבוע לאינטרנטדומיקון כתב:להבנתי, הפרוטוקול ZIGBEE באופן כללי הוא בעייתי - באמת הנושא של התאימות בין יצרנים שונים לא ממומש באופן סטנדרטי ומנוהל כמו ב ZWAVE .
בקיצור - גם וגם....
ZIGBEE לאומת ZWAVE
זול - יקר!
אמין הרבה יותר - המון בעיות אמינות (עם חיישנים, עם מודולים או דברים שמחוברים לחשמל המצב טוב)
דבר ראשון אין שום סיבה לא לחבר את החיישנים דרך הגטואי של שיאומי, ולחבר אותם ישירות ל-ST, בחיישנים עצמם אין שום בעיות, והם עובדים מעולה, כולל דיווח על סוללה, מה שב-ZWAVE ממש אי אפשר להגיד
מעל 30 חיישני ZWAVE היו לי, חלונות, הצפה, עשן, רטט, תנועה ועוד....רק בעיות, עם כל החיישנים, לא שווים שקל, ובטח לא את המחיר שלהם
בית חכם אמור לחסוך כאב ראש, ואחרי התקנה ראשונית, יצירת תרחישים וכו'... אמור פשוט לעבוד, אם אתה מוצא את עצמך כל היום מתעסק איתו ומנסה לפתור בעיות, זה כבר לא בית חכם
בעיות קליטה ממש אין, אני מניח שלא ניסית, וגם אין סיבה שתנסה, כי אתה משווק ZWAVE, לכן מניסיון של מישהו שהיה עם מערכת ZWAVE שנים, וכנראה גם הראשון פה בפורום, ממליץ לא להתקרב לשום חיישן ZWAVE, אין בעיה עם דברים שמתחברים לחשמל, כל דבר על סוללה, להתרחק
מציע גם להתרחק מ-VERA, בקר מיושן, שנשאר איי שם בשנת 2013...
אכן אין צורך בהאב שתומך בHOMEKIT, זה אותו בקר רק עם תמיכה בHOMEKIT שגם ככה אף אחד ל משתמש ועולה יותרkukuriko כתב:תודה על התגובות. רכשתי את הרכיבים הבאים:
טעות?...
זה גם הרכיבים שיש לי, חוץ מהכפתור שלי יש את הגירסה של שיאומי, אין הבדל בניהם, תחלס זה של AQARA יותר יפה, במיוחד אם שמים על הקיר, ההבדל בניהם שלשיאומי יש 4 מצבים(יותר כמו 3 כי אין מה לעשות במצב רביעי) ולזה רק 2, בשיאומי יש לחיצה רגילה, כפולה, ארוכה, ושחרור לחיצה ארוכה, פה מור להיות "רק" לחיצה רגילה וכפולה. אני רוצה לקנות שניים כאלה לפעמון לדלת שישלח גם התראה לטלפון (מה שעשיתי בעבר עם ZWAVE) ויציע גם לפתוח את המצלמה
רוצה לקנות גם את הקוביה שלהם, ממש מגניב לשים ליד המיטה על השידה, מסובב לפה מדליק את האור, מסובב לשם מדליק את הטלוויזיה, הופך מחליף ערוץ וכו....
מחכה לשלל מבלאק פרדיי, גוגל האב ועוד 5 מיני (תוספת למיני שכבר קיים)
·