מחפש סאב להשלמת מערכת 5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

הי, הסאב שלי שבק ואני מחפש אחד חדש שיתאים למערכת שלי. כיום עם סט של מוניטור אודיו סילבר (rx6, rx-center rxfx). המערכת יושבת בחלל פתוח (כ-60מ"ר) כשהאזור שמוקדש לקולנוע ביתי הוא בערך 4X6. המלצות לסאב שיתאים לסט-אפ הזה? שימוש בעיקר סרטים, מעט מוזיקה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

נראה שאתה צריך סאב רציני לחלל הזה.
מה התקציב?

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש עכשיו מבצע ב-SVS על SB12-NSD ב-400$, זה יוצא משהו כמו 2200 עד הבית. יכול להתאים?

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@BUGY

מה זה אומר סאב רציני? איזה עוצמה לדעתך צריך? אני צריך להתחשב בכל ממדי החלל או שמספיק להתייחס רק לאזור שבו יושבים?
אין לי תקציב מוגדר אבל אני בד"כ נוטה לרכוש מוצרים לפי value for money, לא בהיי אנד.

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

@rune7
·
מחיר מעולה לסאב מעולה.
זה מארה"ב? צריך גם ממיר מתח בטח.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9037
נתן תודות: 1582 פעמים
קיבל תודות: 1350 פעמים

שליחה #6 

@OrenMizrav
אי אפשר להזמין מארה"ב לארץ, כי יש יבואן מסודר - אז לא ניתן לשלוח. עניין המתח פתיר כמובן בעת ההזמנה - לא צריך שנאי מוריד מתח.
שים לב שאם אתה נכנס לאתר שלהם בחו"ל, אז אין אופציה של הוסף לסל (למרות שאין בעיה לעקוף את זה באמצעות שינוי ה-IP).

בכל מקרה, אתה לא צריך ללכת כזה רחוק, יש פה מישהו שמוכר את הדגם שהחליף את ה- NSD12 והוא ה- SB2000 כמובן.
שווה בדיקה: https://www.hometheater.co.il/vp2895836#2895836
או שתמתין עוד קצת עד ששלי יעלה גם ללוחות... :P
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

rune7 כתב:@BUGY

מה זה אומר סאב רציני? איזה עוצמה לדעתך צריך? אני צריך להתחשב בכל ממדי החלל או שמספיק להתייחס רק לאזור שבו יושבים?
אין לי תקציב מוגדר אבל אני בד"כ נוטה לרכוש מוצרים לפי value for money, לא בהיי אנד.
...
·סאב רציני זה סאב ולא צעצוע של החברות הגדולות אשר לרוב מיועד להשלמת התדרים הנמוכים במערכת 5.1 פשוטה או סט סטליטים.

איזו עוצמה צרך רק אתה יכול לומר, אין לנו מושג מה הציפיות שלך, מה אתה רוצה מהסאב. מה היה לך בעבר, מה חסר לך בבאס כמה חשובה לך המערכת ק"ב, מה התקציב זאת שאלה הכי בסיסית פה כי צריך לדעת לאן לכוון אותך. ערך לכסף תקבל כשתקנה סאב העונה על כל הדרישות שלך ולא כשתקנה סאב במחיר זול.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@OrenMizrav
·
להבנתי לא צריך. זה אמור לתמוך במתח שלנו. אבל אני אבדוק במידה וזה מתאים.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

rune7 כתב:@OrenMizrav
·
להבנתי לא צריך. זה אמור לתמוך במתח שלנו. אבל אני אבדוק במידה וזה מתאים.
...
·אתה מתעלם ממה שרשמו לך לגבי הזמנה מחו"ל, תוסיף 7% מס מקומי על המחיר הזה ואז תוסיף משלוח לסאב הגדול ותראה שזה כבר לא כזה פשוט ואתה גם צריך לעשות את הרכישה בצורה "לא חוקית".
בכל מקרה, מי אמר שהSB יתן לך את מה שאתה מחפש?

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@avihuli

מה הבעיה להזמין ולשלוח דרך יושופס או דומים? עשיתי את זה עם הרסיבר בזמנו ואת ימאהה משווקים בארץ.
SB2000 בפיוצ'ר רצו 3600. הסבירו לי שזה המחיר שיצא לי ביבוא אישי :) טוב לדעת איך הם מתמחרים... ראיתי שרשור אחד של מישהו שמכר אחד יד שניה לא מזמן ב-2500 אם אני לא טועה. אני חושב שהיום יש רק את הדגם הגדול יותר ביד 2 ב-3500. אבל עוד לפני המחיר השאלה היא האם אחד מהם יתאים לסטאפ ואם כן מי מתאים יותר?

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@BUGY

היה לי סאב ישן מאד (של ימאהה) וחלש יחסית ששבק לפני שנים. במערכת שקניתי של מוניטור אודיו לא רכשתי סאב משיקולי תקציב. כרגע אני משתמש בקדמיים בפול ריינג'. אני רוצה לשדרג אבל האמת שאני לא יודע למה לצפות. אני מניח שכל סאב יתן מענה טוב יותר ממה שיש לי היום אבל אני מעוניין במשהו שיתאים לרמת הסטאפ הנוכחי.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

BUGY כתב:
...
...
·אתה מתעלם ממה שרשמו לך לגבי הזמנה מחו"ל, תוסיף 7% מס מקומי על המחיר הזה ואז תוסיף משלוח לסאב הגדול ותראה שזה כבר לא כזה פשוט ואתה גם צריך לעשות את הרכישה בצורה "לא חוקית".
בכל מקרה, מי אמר שהSB יתן לך את מה שאתה מחפש?
...
אני לא יודע אם הוא מתאים, לכן שאלתי. נניח בצד כרגע מאיפה לרכוש.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

rune7 כתב:@BUGY

היה לי סאב ישן מאד (של ימאהה) וחלש יחסית ששבק לפני שנים. במערכת שקניתי של מוניטור אודיו לא רכשתי סאב משיקולי תקציב. כרגע אני משתמש בקדמיים בפול ריינג'. אני רוצה לשדרג אבל האמת שאני לא יודע למה לצפות. אני מניח שכל סאב יתן מענה טוב יותר ממה שיש לי היום אבל אני מעוניין במשהו שיתאים לרמת הסטאפ הנוכחי.
...
·ממש ממש לא כל סאב יתן לך מענה, אתה יכול גם להרוס את הסאונד. הסאב משנה את הבמה, את החלקות באס ומכניס את האפקטים, הLFE שאתה פשוט לא מקבל כי זה ערוץ יעודי לסאב. אז נכון לעכשיו אתה לא מקבל את הק"ב המלא. אז סאב הוא חובה אם רוצים את כל החוויה של ק"ב.
אבל אתה לא מספק פרטים אליך, מה חלל, מה התוכן, איך דברים מחוברים, מה אתה מחפש מהסאב וכדומה. שמעת איזה סאב רציני?

סתם לידיעה, פיוצר מספקים את המחיר הכי טוב שאני ראיתי מיבואן, ממש מחיר חו"ל פלוס מע"מ. לפני שהם הגיע לשכנוה הינו מזמיניו ישירות מSVS, זה יקר יותר מאשר לקנות פה ישירות מהיבואן. ולא, אין לי שום קשר אליהם, את רוב הציוד של SVS שלי קניתי ישירות מארה"ב ביבוא אישי.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #14 

בוגי הוא כתב שהקולנוע ביתי שלו הוא בחלל של 6 על 4 עזוב את ה60 מטר הפתוח שהוא כתב דיברתי איתו שאפילו גם בלי לקנות את שלי שיבוא לשמוע ולראות ואז יהיה לו כיוון כי בסך הכול המטרים שלנו דומים .
Sony 1040
Monitor mass

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

עופרפולק כתב:בוגי הוא כתב שהקולנוע ביתי שלו הוא בחלל של 6 על 4 עזוב את ה60 מטר הפתוח שהוא כתב דיברתי איתו שאפילו גם בלי לקנות את שלי שיבוא לשמוע ולראות ואז יהיה לו כיוון כי בסך הכול המטרים שלנו דומים .
...
·6 על 4 זה הרבה, צריך סאב רציני.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

בארץ כמעט שאין מידע מועיל על התאמת סאבים לחדר. למזלנו יש את avsforum ודומיו בחו"ל. אחרי מעט חפירות הבנתי שהחלל שיש לי הוא ממש בעייתי. לא רק שהוא גדול הוא גם פתוח בשני מקומות, למסדרון של חדרים וחלל עובר כלפי מעלה לקומה מעל. יש לי גם מגבלת תקציב אז החלטתי להתייחס לחלל הראשי בלבד שהוא כ-60מ"ר. בגלל שהחלל משמעותי ופתוח עדיף לא ללכת על sealed אלא לכוון לסאבים מסוג ported או vented. לפי הרשמים שם נראה שלקחת את SVS PB2000 נקבל תוצאה לא מספקת ולכן צריך אחד חזק יותר.
בכלל התרשמתי שבאתרים בארה"ב איבדו מעט מההתלהבות על SVS, אולי בגלל שעברו ליצר בסין? בכל אופן, עברתי שם על מספר רב של דפים ונראה שרבים שם ממליצים על אחד מהבאים פחות או יותר בסדר הזה לחלל דומה לשלי בתקציב מצומצם:
1. PSA V1510 - כ-1150$ - מתאים יותר למי שבעיקר צופה בסרטים
2. Rythmik FV15HP - כ-1368$ - יותר מוזיקלי
3. HSU VTF-15H - כ-1000$
4. SVS PB3000 - כ-1400$ או PB-13 אם יש עדיין
כל המחירים לפני משלוח ומסים

פרט ל-SVS שקראתי עליהם הרבה בפורום, יש מישהו שמכיר את האחרים ויכול להמליץ או לא להמליץ?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

לא איבדנו שום התלהבות מ svs. אז אצלי אין מדרגות שעולות למעלה הבנתי איך אצלך בנוי אבל איפה שאתה שומע הפי בי 2000 יהיה לך טוב עזוב שיש חלל פתוח למעלה בצדדים גם אצלי זה ככה בגלל זה אמרתי לך בוא לשמוע בתוך בית איך זה נראה ונשמע גם בלי לקנות אתה לא חייב לי כלום .
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

באתר של svs יש התאמת סאב לרמקולים עד כמה שזה נכון זה אני לא יודע . נגיד אצלי למוניטור מאסס הוא אומר שפי בי 1000 וסדרת ה1000 מתאים לי . טוב זה ראיתי אחרי שקניתי את ה2000 לא שזה מפריע לי להפך
Sony 1040
Monitor mass

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

עופרפולק כתב:לא איבדנו שום התלהבות מ svs. אז אצלי אין מדרגות שעולות למעלה הבנתי איך אצלך בנוי אבל איפה שאתה שומע הפי בי 2000 יהיה לך טוב עזוב שיש חלל פתוח למעלה בצדדים גם אצלי זה ככה בגלל זה אמרתי לך בוא לשמוע בתוך בית איך זה נראה ונשמע גם בלי לקנות אתה לא חייב לי כלום .
...
לא התכוונתי אליך. התכוונתי שבאתרים בחו"ל יש פחות התלהבות מבעבר. לעומת זאת יש כמה אחרים שבלטו. אולי אני אקפוץ. אני אשלח לך בפרטי.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

אבל מעניין אותי, אף אחד שקורא כאן לא יצא להכיר סאבים של PSA, Rythmik ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”