בהמשך לשרשור הזה:
https://www.hometheater.co.il/vt314977.html
התחלתי להכין את הקרקע והתקנתי pfsense על מיני מחשב סלרון שמצוייד מראש ב-2 כרטיסי רשת, שזה בדיוק מה שנחוץ לי. התוכנית היא להוסיף גם מודם LTE כממשק WAN נוסף לגיבוי ולשיפור המהירות הכוללת.
כמו שחשדתי מראש, עבודה עם חבילת קוד פתוח הופכת בסופו של דבר כל משתמש פשוט למומחה, בין אם הוא רוצה ובין אם לא. אז כבר בשלב מוקדם מאד של ההתקנה המחשב "נתקע", מה שלאחר הרבה התברברות וקצת גוגל התברר שהוא לא באמת תקוע, אלא בסך הכל החליט בשלב מסויים להציג את הנתונים דרך מסוף סריאלי במקום על המסך. בנסיון ההתקנה הראשון זה דווקא כן עבד כמו שצריך ואני סתם יצאתי מההתקנה לפני השלב של פירמוט הכונן הקשיח, מה שגרם לי לחפש בעיית חומרה לפני שניגשתי לגוגל.
אחרי סיום ההתברברות עם ההתקנה, ההגדרות של שני ממשקי הרשת היו קלות מאד, ממש כמו של נתב ביתי מסחרי רגיל, אלא שהמודם לא הופיע כממשק. מדובר על מודם. HUAWEI E3372 שמוגדר כעובד עם pfsense יחד עם רשימת מודמים ארוכה של היצרן.
מסתבר שברירת המחדל שלו היא להתחבר כהתקן אחסון+ראוטר (hilink mode), ושמערכת ההפעלה שעליה pfsense יושב, לא יודעת לגרום לו להציג את עצמו ככרטיס רשת ומודם. גם אם קיימת בתיאוריה דרך לגרום לזה לעבוד בצורה הזו, התוצאה תהיה NAT כפול וזה לא רצוי כמעט לאף אחד. ממה שקראתי אפשר לשנות את הממשק ל-NDIS או משהו דומה בעזרת תוספת למערכת ההפעלה שאצטרך ללמוד איך להתקין אותה, ואז ישנה פקודה שמתבצעת על ממשקי USB שאצטרך ללמוד איפה להכניס אותה כדי שתהיה שם קבוע, ואחרי שכל זה יעבוד, המודם עדיין לא יהיה hot swappable, כלומר אסור להוציא אותו אחרת ההגדרות הולכות לאיבוד עד האתחול הבא, ולא בטוח שזו הבעיה היחידה. וזה עוד לפני שהגעתי לשלב שסוף סוף רואים את המודם ברשימת הממשקים ושאפשר בכלל לנסות להתחבר איתו לאינטרנט.
או שאפשר לצרוב קושחה אחרת על המודם, שתגרום לו להציג את עצמו מראש במוד הרצוי, מה שמצריך בין היתר לפתוח אותו ולקצר פינים ספציפיים בתוכו, ולשלבים הבאים טרם הגעתי, כי אלו שקראתי נועדו למכונת לינוקס ובבית יש לי רק windows. בקיצור, נכנסת משתמש פשוט - במוקדם או במאוחר תצא מומחה.
לכן אם למישהו כבר יש נסיון עם מודם LTE שכן עבד בקלות עם pfsense ללא התברברויות וללא double NAT, אשמח לדעת איזה מודם.
מודם 4g usb שעובד עם pfsense ללא הסתבכויות בדרך?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
כמה נקודות. זה שלא ראית את הממשק במסך, יכול לנבוע מזה למשל שהורדת את הגרסת התקנה שאת ה CONSOLE שלה היא מנתבת ומציגה על התקן RS232 של המחשב. ניתן לבחור את ההתקנה שמכונה בשם VGA, כפי שמוצג בצילום מסך שצירפתי.
בקשר למודם LTE, קיימת רשימה של מודמים שנבדקו, וזה הקישור שלה:
https://www.netgate.com/docs/pfsense/ce ... odems.html
זה לא אומר שמודמים אחרים לא יעבדו, רק צריך לבדוק את תאימות שלהם עם FREEBSD. אני למשל משתמש הרבה במודם מסוג E392u-12 של Huawei ודי מרוצה ממנו. גם ניתן לחבר עליו אנטנה חיצונית כיוונית.
בקשר למודם LTE, קיימת רשימה של מודמים שנבדקו, וזה הקישור שלה:
זה לא אומר שמודמים אחרים לא יעבדו, רק צריך לבדוק את תאימות שלהם עם FREEBSD. אני למשל משתמש הרבה במודם מסוג E392u-12 של Huawei ודי מרוצה ממנו. גם ניתן לחבר עליו אנטנה חיצונית כיוונית.
·sys_admin כתב:זה שלא ראית את הממשק במסך, יכול לנבוע מזה למשל שהורדת את הגרסת התקנה שאת ה CONSOLE שלה היא מנתבת ומציגה על התקן RS232 של המחשב. ניתן לבחור את ההתקנה שמכונה בשם VGA, כפי שמוצג בצילום מסך שצירפתי....
דווקא הורדתי את הקובץ הנכון, ואפילו בנסיון האתחול הראשון עם דיסק ההתקנה ראו הכל על המסך כמו שצריך. הבעיה התחילה כשיצאתי באמצע ההתקנה עוד לפני שהתבצע שינוי כלשהו במחשב (למה יצאתי באמצע? כי נבהלתי ממספר האפשרויות הרב שהיה שם לפירמוט הדיסק הקשיח. אני כבר שנים עובד רק עם Windows ואנדרואיד, לא הכרתי כמעט אף סוג של מערכות קבצים שהוצגו שם, ובטח שלא ידעתי מה עדיף על מה), וכבר באתחול הבא מייד שמתי לב שהפונט על המסך שונה, לא קטן עם צבעים משתנים כמו קודם, ואז גם קרה מה שחשבתי בטעות כ"תקיעה". העניין הוא שעדיין לא היה שינוי בדיסק הקשיח, אז עד עכשיו לא ברור לי איך יכול להיות שאתחול ראשון יוצא בסדר, ומשם והלאה כבר לא. ההתקנה בטוח שינתה משהו איפשהו בתוך המחשב, אבל לא ברור איפה בדיוק. הוצאתי אותו מהחשמל, אפילו יצרתי שוב מחדש את דיסק ההתקנה, וגם זה לא החזיר אותי למצב שהיה באתחול הראשון. בסוף ראיתי בגוגל שזו תקרית נפוצה בגרסה הזו, והפתרון היה פשוט ואולי אפילו ממש טריויאלי למי שמכיר את השטיקים של מערכת ההפעלה הזו, שזה לא אני בינתיים.
·sys_admin כתב: בקשר למודם LTE, קיימת רשימה של מודמים שנבדקו, וזה הקישור שלה:
....
לא כולם LTE, ובכל מקרה המודם שלי מופיע ברשימה הזו. מעבר לזה, לפי מה שהבנתי העניין של Hilink תופס לגבי הרבה מאד מודמים אחרים של היצרן, ואפילו לגבי הדגם הספציפי הזה קיימות בשוק גם יחידות שמקונפגות ללא ה- NAT הזה וגם כאלה שכן, ואין ממש דרך לדעת מראש על מה נפלת לפני שמחברים את המכשיר בפועל.
אצלך פשוט חיברת את המודם וראית ממשק כמו של כרטיס רשת? איך האיכות של החיבור אם כך? אפשר לפתוח בו פורטים ולקבל אפילו VPN? אני זוכר שפעם ניסיתי להתקין שרת FTP בסמארטפון והוא לא באמת היה נגיש. לא בגלל בעיה אצלי, זה משהו שהספק הסלולרי עשה.
עדכון
אתמול צרבתי על המודם גרסת קושחה שעובדת כמודם ולא NAT, על פי ההוראות המוצלחות שכאן:
·http://blog.asiantuntijakaveri.fi/2015/ ... m.html?m=1
הכל תחת windows, עבד לי במכה ראשונה ללא כל הפתעות ולא נדרשתי בשום שלב לפתוח את המכשיר ולקצר מגעים כלשהם בתוכו.
זה פתר לעניות דעתי גם את הבעיה השניה של מוד התקן אחסון שצריך לשנות בכל התחברות, כי כעת pfsense מזהה את המודם אוטומטית ומתקבל ממשק רשת, ובהחלט אפשר להוציא ולהכניס אותו וההגדרות חוזרות כמו שצריך.
בעבודה במצב הזה תחת windows במנהל ההתקנים מתקבלים שני התקני חומרה - ממשק אחד דמוי סריאלי שאליו אפשר להתחבר עם כל utility מתאים ולשגר פקודות AT, וממשק שני, מבוסס RNDIS כלומר דמוי כרטיס רשת עם כתובת MAC וירטואלית, וכרגע הוא מציג את עצמו כ"כבל מנותק". כנראה שברגע שהמודם משיג חיבור לאינטרנט, ה"כרטיס" ייראה כמחובר. אני עוד לא יודע, כי הזמן שהיה לי להתעסק עם זה נגמר לפני שהשגתי חיבור.
קיימת אופציה באמצעות פקודת AT מסויימת (מופיעה במדריך הנ"ל) לקנפג את המודם לעבוד במוד שונה - ואז, אחרי reboot שלו, במקום ממשק דמוי כרטיס רשת, מופיע במנהל ההתקנים ממשק דמוי מודם סריאלי. איתו אפשר להתחבר ב-ppp. כרגע אני לא שוקל לנסות את זה, אלא אם תהיה בעיה עם החיבור המהיר.
מה שעדיין לא ידוע לי כרגע:
1. אילו פקודות צריך לשלוח לממשק דמוי ה- сom port כדי לגרום למודם לתת חיבור לאינטרנט? במודם אנלוגי מלפני 30 שנה היתה פקודה לחייג מספר טלפון, כאן זה בטח משהו אחר.
2. מה קורה כה"כרטיס הרשת" מציג חיבור? הוא מקבל כתובת IP מהספק דרך DHCP?
3. איך אני ניגש ב-pfsense לממשק הדמוי סריאלי כדי לשלוח פקודות למודם?
·http://blog.asiantuntijakaveri.fi/2015/ ... m.html?m=1
הכל תחת windows, עבד לי במכה ראשונה ללא כל הפתעות ולא נדרשתי בשום שלב לפתוח את המכשיר ולקצר מגעים כלשהם בתוכו.
זה פתר לעניות דעתי גם את הבעיה השניה של מוד התקן אחסון שצריך לשנות בכל התחברות, כי כעת pfsense מזהה את המודם אוטומטית ומתקבל ממשק רשת, ובהחלט אפשר להוציא ולהכניס אותו וההגדרות חוזרות כמו שצריך.
בעבודה במצב הזה תחת windows במנהל ההתקנים מתקבלים שני התקני חומרה - ממשק אחד דמוי סריאלי שאליו אפשר להתחבר עם כל utility מתאים ולשגר פקודות AT, וממשק שני, מבוסס RNDIS כלומר דמוי כרטיס רשת עם כתובת MAC וירטואלית, וכרגע הוא מציג את עצמו כ"כבל מנותק". כנראה שברגע שהמודם משיג חיבור לאינטרנט, ה"כרטיס" ייראה כמחובר. אני עוד לא יודע, כי הזמן שהיה לי להתעסק עם זה נגמר לפני שהשגתי חיבור.
קיימת אופציה באמצעות פקודת AT מסויימת (מופיעה במדריך הנ"ל) לקנפג את המודם לעבוד במוד שונה - ואז, אחרי reboot שלו, במקום ממשק דמוי כרטיס רשת, מופיע במנהל ההתקנים ממשק דמוי מודם סריאלי. איתו אפשר להתחבר ב-ppp. כרגע אני לא שוקל לנסות את זה, אלא אם תהיה בעיה עם החיבור המהיר.
מה שעדיין לא ידוע לי כרגע:
1. אילו פקודות צריך לשלוח לממשק דמוי ה- сom port כדי לגרום למודם לתת חיבור לאינטרנט? במודם אנלוגי מלפני 30 שנה היתה פקודה לחייג מספר טלפון, כאן זה בטח משהו אחר.
2. מה קורה כה"כרטיס הרשת" מציג חיבור? הוא מקבל כתובת IP מהספק דרך DHCP?
3. איך אני ניגש ב-pfsense לממשק הדמוי סריאלי כדי לשלוח פקודות למודם?