בעיות בניגון סרט במחשב
פתאום בימים האחרונים, כשאני מפעיל סרט (בתוכנות MPC או VLC) - הוא מנגן לא טוב - לא נתקע אבל מריץ תמונה תמונה ולא וידאו. כאילו המחשב היה איטי או ישן מאד.
העניין שזה מחשב עם כרטיס גרפי חזק, ואני עובד בו על פוטושופ ועוד תוכנות כבדות ללא בעיה.
בצפיה ביוטיוב או באתרי סטרימינג אחרים הוא מנגן בלי שום בעיה, גם באיכות גבוהה.
רק לנגן סרט חלק, אפילו באיכות נמוכה - הוא לא מצליח.
זה קורה בדווקא במצב מסך מלא, כשהמחשב מחובר לטלויזית LG 4K.
כנ"ל התחיל פתאום בימים האחרונים - עד עכשיו זה רץ מעולה.
העניין שזה מחשב עם כרטיס גרפי חזק, ואני עובד בו על פוטושופ ועוד תוכנות כבדות ללא בעיה.
בצפיה ביוטיוב או באתרי סטרימינג אחרים הוא מנגן בלי שום בעיה, גם באיכות גבוהה.
רק לנגן סרט חלק, אפילו באיכות נמוכה - הוא לא מצליח.
זה קורה בדווקא במצב מסך מלא, כשהמחשב מחובר לטלויזית LG 4K.
כנ"ל התחיל פתאום בימים האחרונים - עד עכשיו זה רץ מעולה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני מציע שתבדוק גם את הטמפרטורה של המחשב, או פתח את המארז והצץ במאווררים. קורה שפתחי האוורור נסתמים או שמאוורר נתקע ואז המחשב מאט בצורה דרסטית את הביצועים שלו כדי לא להינזק. פענוח סרטים היא מטלה יחסית כבדה עבור הכרטיס הגרפי ודווקא שם יש הרבה דגמים שבהם למאוורר יש פתחים שנסתמים בקלות לכן לדעתי כדאי שתבדוק אותו ראשון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני כרגע מנסה לבדוק את עניין ההתחממות. באמת נראה שהוא מתחמם מהר אפילו קצת נהיה קצת רותח מלמטה..
שמתי אותו בפריזר, אחרי זה הדלקתי שוב, תוך כמה דקות נהיה עוד פעם רותח.
אבל מה הקטע שהוא עושה את הבעיות האלה רק בסרטים שעל המחשב ולא ביוטיוב או אתר סדרות?
וחוץ מזה למה פוטושופ כן עובדת טוב?
שמתי אותו בפריזר, אחרי זה הדלקתי שוב, תוך כמה דקות נהיה עוד פעם רותח.
אבל מה הקטע שהוא עושה את הבעיות האלה רק בסרטים שעל המחשב ולא ביוטיוב או אתר סדרות?
וחוץ מזה למה פוטושופ כן עובדת טוב?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תעלה צילום מסך של Task Manager על טאב המעבד ועל הטאב של הכרטיס מסך בזמן ניגון הסרט.
ניסיתי לפרק את המחשב ולנקות אותו בפנים, והיה מה לנקות. אבל לא הצלחתי לפרק את המאוורר מהלוח.
כעת הוא עדיין חם אבל קצת פחות, והסרט זורם יותר טוב - אבל במסך מלא עדיין יש תחושה שזורם יותר בקושי.
פרטי החומרה:
מחשב ניד של אסוס, לגרפיקה. דגם קצת ישן מלפני איזה 4 או 5 שנים.
מעבד I7 כונן SSD, זכרון 8 ג"ב.
הנה צילומי מסך של המאפיינים של המחשב, ושל המנהל משימות בזמן ניגון. (הבעיה היתה בעיקר בזמן מסך מלא, שאז אי אפשר לעשות צילום מסך).
הסרט מנוגן מהרדיסק חיצוני שמחובר בUSB, אך היו את אותו בעיות גם אם הוא היה על כונן C.
כעת הוא עדיין חם אבל קצת פחות, והסרט זורם יותר טוב - אבל במסך מלא עדיין יש תחושה שזורם יותר בקושי.
פרטי החומרה:
מחשב ניד של אסוס, לגרפיקה. דגם קצת ישן מלפני איזה 4 או 5 שנים.
מעבד I7 כונן SSD, זכרון 8 ג"ב.
הנה צילומי מסך של המאפיינים של המחשב, ושל המנהל משימות בזמן ניגון. (הבעיה היתה בעיקר בזמן מסך מלא, שאז אי אפשר לעשות צילום מסך).
הסרט מנוגן מהרדיסק חיצוני שמחובר בUSB, אך היו את אותו בעיות גם אם הוא היה על כונן C.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
אוקי זאת התחלה. אבל איפה ההגדרות הבסיסיות, איפה הגדרות בתוכנה...איך מוגדר המסך, לפחות את זה תתן לנו?
ובבקשה, תפסיק לעשות שטויות, אל תפרק את המעבד המולחם ללוח, אל תפרק את המאוור שלו אם אין לך משחה טרמית להחלפה, אל תשים את המחשב בפריזר
ובבקשה, תפסיק לעשות שטויות, אל תפרק את המעבד המולחם ללוח, אל תפרק את המאוור שלו אם אין לך משחה טרמית להחלפה, אל תשים את המחשב בפריזר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@DMB
·
1. אל תגדיר 4096X2160, רזולוציה האמיתית של המסך היא 3840X2160.
2. מעבדי אינטל לא תומכים ב-4K@60HZ מיציאת ה-HDMI. עבור תכנים שהם 24P או 30P, אין עם זה בעיה. אבל עבור תכנים שהם 60P, זה לא יעבוד כמו שצריך\חלק.
3. המעבד לא תומך בפיענוח תכני 4K (טוב אולי הוא תומך ב-H264, אבל לא ב-HEVC). לכן סרטי 4K לא יעבדו.
4. ביקשתי לראות את טאב ה-CPU וה-GPU בתפריט הגראפים של Task Manager, לא את רשימת התהליכים.
5. אי אפשר לראות בתמונות כמעט שום דבר, תנסה לעלות אותן ל-imgur.
·
1. אל תגדיר 4096X2160, רזולוציה האמיתית של המסך היא 3840X2160.
2. מעבדי אינטל לא תומכים ב-4K@60HZ מיציאת ה-HDMI. עבור תכנים שהם 24P או 30P, אין עם זה בעיה. אבל עבור תכנים שהם 60P, זה לא יעבוד כמו שצריך\חלק.
3. המעבד לא תומך בפיענוח תכני 4K (טוב אולי הוא תומך ב-H264, אבל לא ב-HEVC). לכן סרטי 4K לא יעבדו.
4. ביקשתי לראות את טאב ה-CPU וה-GPU בתפריט הגראפים של Task Manager, לא את רשימת התהליכים.
5. אי אפשר לראות בתמונות כמעט שום דבר, תנסה לעלות אותן ל-imgur.
הבעיה היא לא רק ב4K, גם בסרטים רגילים. היא כמובן מחמירה ב4K יותר.
(יש לי אפשרות לראות סרטי 4K עם אפליקצית XPLAY בטלויזיה עצמה. אבל בכל זאת מפריע לי שהמחשב לא תקין)
אני לא יודע אם לטלויזיה שלי יש לה קצב רענון 60. הנה המפרט טכני
https://www.payngo.co.il/tv-screens/led ... 35915.html
במחשב ברירת המחדל היה 29 ויש אפשרות עד 30. להעלות ל30?
מצו"ב צילומי המסך כאן [imgur-album]gQo4cLX[/imgur-album]
הוספתי גם את הגראפים, וגם צילום מסך בתוכנה שקיבלתי שאומרת מה הטמפרטורה של המחשב בזמן ניגון הסרט. (כעת 74, לפני שניקיתי היה 93)
כל הצילומי מסך הם בזמן ניגון סרט של 1080P, לא על מסך מלא. (את עיקר הבעיות יש במסך מלא)
(יש לי אפשרות לראות סרטי 4K עם אפליקצית XPLAY בטלויזיה עצמה. אבל בכל זאת מפריע לי שהמחשב לא תקין)
אני לא יודע אם לטלויזיה שלי יש לה קצב רענון 60. הנה המפרט טכני
https://www.payngo.co.il/tv-screens/led ... 35915.html
במחשב ברירת המחדל היה 29 ויש אפשרות עד 30. להעלות ל30?
מצו"ב צילומי המסך כאן [imgur-album]gQo4cLX[/imgur-album]
הוספתי גם את הגראפים, וגם צילום מסך בתוכנה שקיבלתי שאומרת מה הטמפרטורה של המחשב בזמן ניגון הסרט. (כעת 74, לפני שניקיתי היה 93)
כל הצילומי מסך הם בזמן ניגון סרט של 1080P, לא על מסך מלא. (את עיקר הבעיות יש במסך מלא)
זה בכל תוכנה. אני משתמש בMPC.
הטלויזיה היא LG 43UJ620Y היא עצמה מנגנת סרטים ללא בעיה (מנטפליקס, מהרדיסק מחובר או מפלקס), גם 4K.
הבעיה רק בסרט שמנוגן מהמחשב, גם לא יוטיוב. וזה בכל תוכנה.
וזה משהו חדש, עד לפני שבוע היה בסדר..
הטלויזיה היא LG 43UJ620Y היא עצמה מנגנת סרטים ללא בעיה (מנטפליקס, מהרדיסק מחובר או מפלקס), גם 4K.
הבעיה רק בסרט שמנוגן מהמחשב, גם לא יוטיוב. וזה בכל תוכנה.
וזה משהו חדש, עד לפני שבוע היה בסדר..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה נראה כמו בעיית הגדרות של תוכנות הנגן שלך.
ה-CPU לא אמור להיות בעומס כזה גבוה. ה-GPU לא אמור להיות בעומס כזה עבור תוכן וידאו.
כפי שכבר אמרתי, תוריד את הרזולוציה ל-3840x2160.
תנסה לחבר את הטלוויזיה ליציאה של ה-GTX950 (אם יש לך את האפשרות).
ה-CPU לא אמור להיות בעומס כזה גבוה. ה-GPU לא אמור להיות בעומס כזה עבור תוכן וידאו.
כפי שכבר אמרתי, תוריד את הרזולוציה ל-3840x2160.
תנסה לחבר את הטלוויזיה ליציאה של ה-GTX950 (אם יש לך את האפשרות).