כבל חשמל עם תקע אמריקאי
שלום חברים,
יש לי שאלה ראיתי שמוכרים כבלים עם תקע אמריקאי שמתאים לשוק אמריקאי שאלה שלי האם אני יכול להשתמש עם כבל כזה למגבר אינטגרלי שלי MF M6 ולא יעשה איזה נזק או יסרוף לי אותו
הבנתי בשביל להשתמש בכבל כזה אני צריך לקנות גם מתאם לתקע הזה
בכוונתי לרכוש אחד כזה
https://www.ebay.com/itm/Nordost-Leif-B ... ctupt=true
כמובן עם יש לכם המלצות אחרות אשמח לקבל
תודה מראש
יש לי שאלה ראיתי שמוכרים כבלים עם תקע אמריקאי שמתאים לשוק אמריקאי שאלה שלי האם אני יכול להשתמש עם כבל כזה למגבר אינטגרלי שלי MF M6 ולא יעשה איזה נזק או יסרוף לי אותו
בכוונתי לרכוש אחד כזה
https://www.ebay.com/itm/Nordost-Leif-B ... ctupt=true
כמובן עם יש לכם המלצות אחרות אשמח לקבל
תודה מראש
סליחה לא הבנתי את התגובה שלך לגבי השורה הראשונהBUGY כתב:פח לאנשים שלא מבינים בחשמל, פיזיקה בסיסית והגיון בריא.
תתחדש, תספר לנו איך זה משפר את הבאס....
אבל בגדול אני רוצה לשפר דווקה את הגבוהים ומיד
הגיון שלי אומר שלא צריך ליות בעיה לגבי תקע אמריקאי אפשר פשות או להחליף אותו או לקנות מתאם ולהמשיך לעבוד
פשוט לא רוצה לסרוף את המגבר שלי
- fLy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 522 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
@xdavidx1
·
רוב האנשים בפורום הזה(שמשתתפים בכתיבה), לא מאמינים ביכולת של רכיבים מסויימים לשנות את הנשמע במוחו של אדם אינדיבידואלי...אוהבים להתווכח על נתונים פיזיקליים ולא על הפואנטה, אדם שומע במוחו, לא באוזניו(כך רוב פעולת החושים שלנו עובדת, אגב), האוזניים זה רק 'הצינור', לא 'המפענח'.
מה שאני מתכוון זה שלא תקבל כאן, לצערי וכנראה, דיון שפוי בנושא כבילה כלשהי...התשובות היחידות שתקבל זה 'תקנה כבל חשמל קומקום בהוםסנטר' או '2.5 מילימטר עובי כבל רמקול ואתה מסודר'.
ולענייננו, תנסה להתחיל עם כבל יותר זול, יש מבחר בין 100 ל200ש"ח, תראה אם משהו משתנה/משתפר לדעתך.
דורון.
·
רוב האנשים בפורום הזה(שמשתתפים בכתיבה), לא מאמינים ביכולת של רכיבים מסויימים לשנות את הנשמע במוחו של אדם אינדיבידואלי...אוהבים להתווכח על נתונים פיזיקליים ולא על הפואנטה, אדם שומע במוחו, לא באוזניו(כך רוב פעולת החושים שלנו עובדת, אגב), האוזניים זה רק 'הצינור', לא 'המפענח'.
מה שאני מתכוון זה שלא תקבל כאן, לצערי וכנראה, דיון שפוי בנושא כבילה כלשהי...התשובות היחידות שתקבל זה 'תקנה כבל חשמל קומקום בהוםסנטר' או '2.5 מילימטר עובי כבל רמקול ואתה מסודר'.
ולענייננו, תנסה להתחיל עם כבל יותר זול, יש מבחר בין 100 ל200ש"ח, תראה אם משהו משתנה/משתפר לדעתך.
דורון.
·fLy כתב:@xdavidx1
·
דורון....
כן אחרי כמה תגובות הבנתי שכנראה הגעתי לפורום לא מקצועי ולא מבין עניין ולא מזלזל באף אחד לגבי רכישת כבל זול ובדיקות אין לי את כול הזמן לרוץ אחרי כבלים ולעשות בדיקות הבנתי יש כמה חברות טובות שיכולות לתת לי מענה למה שאני צריך כמו הדוגמא שצירפתי השאלה היא האם זה מתאים לחשמל שכאן כי עם אני מחפש כבל עם תקע כמו בארץ המחיר קופץ כמעת פי 2
את המגבר שלי רכשתי אצל מישהו שהיה לו כבלים מיוחדים ברמקולים ובחשמל, הגבוהים והמיד היו נשמעים צלולים ונקיים
פורום "לא מקצועי"?
כבלי חשמל אודיופיליים יקרים ואקזוטיים הם וודו.
כך שההגדרות שלנו למלים "לא מקצועי" הן כנראה שונות.
מה שאני מאמין או לא מאמין - לא רלבנטי. העובדה היא שאין שום ראיות לאפקטיביות של וודו אודיופילי מסוג זה - לא מבחינת מבחני האזנה ולא מבחינת מנגנון הפעולה ההנדסי. מה כן יש? עדויות שחשופות להטיות קוגנטיביות ולהשאות, פסילת תקפותן של מתודולוגיות בדיקה חד משמעיות (בכל מני תירוצים), ולגבי אופן הפעולה - הסברים תמוהים, החל ממנגנונים בלתי רלבנטיים ועד לסיפורי פסאודומדע חסרי בסיס. וזה, לעניות דעתי, לא מקצועי.
אם תמצא הסברים הנדסיים או ראיות שכבל חשמל "משפר מיד וגבוהים", הצג אותם בפנינו בבקשה. שים לב שפרסומות אינן בבחינת הסברים, בטח לא "מקצועיים".
כבלי חשמל אודיופיליים יקרים ואקזוטיים הם וודו.
כך שההגדרות שלנו למלים "לא מקצועי" הן כנראה שונות.
מה שאני מאמין או לא מאמין - לא רלבנטי. העובדה היא שאין שום ראיות לאפקטיביות של וודו אודיופילי מסוג זה - לא מבחינת מבחני האזנה ולא מבחינת מנגנון הפעולה ההנדסי. מה כן יש? עדויות שחשופות להטיות קוגנטיביות ולהשאות, פסילת תקפותן של מתודולוגיות בדיקה חד משמעיות (בכל מני תירוצים), ולגבי אופן הפעולה - הסברים תמוהים, החל ממנגנונים בלתי רלבנטיים ועד לסיפורי פסאודומדע חסרי בסיס. וזה, לעניות דעתי, לא מקצועי.
אם תמצא הסברים הנדסיים או ראיות שכבל חשמל "משפר מיד וגבוהים", הצג אותם בפנינו בבקשה. שים לב שפרסומות אינן בבחינת הסברים, בטח לא "מקצועיים".
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 27/11/2018 14:29, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
לא כל אחד מוכן להשקיע בכבילה, כדי להשיג תוצאות איכותיות של הנשמע מהמערכת וזה לא בהכרח נכון לכל אחד.
בגלל זה קיבלתה את התגובה, שכדאי שתאזין באוזניך ותראה אם יש שיפור כלשהוא.
במידה וכן הרווחתה.
ולגבי המכשיר שלך, האם הוא מכשיר מארה"ב?
במידה ולא, מה יעזור לך כבל מתח אמריקאי שלא מתאים לארץ?
בגלל זה קיבלתה את התגובה, שכדאי שתאזין באוזניך ותראה אם יש שיפור כלשהוא.
במידה וכן הרווחתה.
ולגבי המכשיר שלך, האם הוא מכשיר מארה"ב?
במידה ולא, מה יעזור לך כבל מתח אמריקאי שלא מתאים לארץ?
נערך לאחרונה על ידי yuria ב 27/11/2018 14:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
- fLy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 522 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
·fLy כתב:@xdavidx1
·
"פורום לא מקצועי ולא מבין עניין"
טעית לחלוטין, אבל בוא נתקדם.
עברת רכיב רכיב במערכת שלך? כבל חשמל אתה חושב שהוא הוא ישנה את המצב?...
אגב, ב'רכיבים', אני מתכוון גם לאקוסטיקה של המרחב, למיקום הרמקולים ביחס לקירות וכו', לא רק לאלקטרוניקה וכבלים.
·fLy כתב:·......
אגב, ב'רכיבים', אני מתכוון גם לאקוסטיקה של המרחב, למיקום הרמקולים ביחס לקירות וכו', לא רק לאלקטרוניקה וכבלים....
אז כך יש לי רמקולים ישנים של B&W 703 ממוקמים כ-10 ס"ם מהקיר הרמקולים מחוברים לאינטגרלי MUSICAL FIDELITY M6 עם כבלים של MONSTER לא זוכר את הדגם ומגבר עצמו מחובר עם כבל קומקום פשוט
בן רמקולים למאזין מרחק כמטר וחצי פלוס מינוס כמובן שטיח בריצפה וילונות ותמונות בחדר
מקור מחשב נייד בלי מאוורר זהו פחות או יותר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
האם הרמקולים שלך זהים לאלה ששמעת אצלו? האם כבלי הרמקולים זהים? אם התשובה לפחות לאחת משתי השאלות היא 'לא', תתחיל מזה במקום לקפוץ ישר לחוט חשמל. זה הדבר האחרון שיכול להשפיע. ועוד לא הגענו לאקוסטיקה של החדר.xdavidx1 כתב:את המגבר שלי רכשתי אצל מישהו שהיה לו כבלים מיוחדים ברמקולים ובחשמל, הגבוהים והמיד היו נשמעים צלולים ונקיים.........
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·התגובה מאוד פשוטה, כבל חשמל לא משפיע על הסאונד, בטח שלא ישירות כי פילטרים בדרך, החשמל עובר שינוים כמה וכמה פעמים, יש מייצבים, יש קבלים, יש כבלים פנימיים, יש DPS, יש מאות גורמים אשר מונעים השפעה ישירה של החשמל על הסאונד.xdavidx1 כתב:סליחה לא הבנתי את התגובה שלך לגבי השורה הראשונה......
אבל בגדול אני רוצה לשפר דווקה את הגבוהים ומיד
הגיון שלי אומר שלא צריך ליות בעיה לגבי תקע אמריקאי אפשר פשות או להחליף אותו או לקנות מתאם ולהמשיך לעבוד
פשוט לא רוצה לסרוף את המגבר שלי...
תדרוש הוכחות, מדידות ולא רק הצהרות יבשות מיצרן שכל המתרה שלו זה כסף.
נתחיל בזה שמדובר בכבל של 1 מטר, נגיד שמת כבל שעולה 500000$ והוא הכי אודיופילי שיש.
מה עם ה 10 מטר (במקרה הטוב) כבל חשמל 1.5ממ שרץ מהשקע לארון חשמל?
כלומר החלפת רק 10% מאורך הכבל חשמל של המכשיר.
אם תחליף 10% מאורך הכבל רמקול לכבל אודיופילי אתה תרגיש בשינוי כלשהו?
ובכלל על כבלי רמקול אולי יש מה לדבר בקטע אודיופילי, אבל חשמל?
לא צריך יותר מהגיון בריא או הבנה טכנית מעטה כדי להבין שהוא לא יכול לשנות לך סאונד.
מה עם ה 10 מטר (במקרה הטוב) כבל חשמל 1.5ממ שרץ מהשקע לארון חשמל?
כלומר החלפת רק 10% מאורך הכבל חשמל של המכשיר.
אם תחליף 10% מאורך הכבל רמקול לכבל אודיופילי אתה תרגיש בשינוי כלשהו?
ובכלל על כבלי רמקול אולי יש מה לדבר בקטע אודיופילי, אבל חשמל?
לא צריך יותר מהגיון בריא או הבנה טכנית מעטה כדי להבין שהוא לא יכול לשנות לך סאונד.
·xdavidx1 כתב:שלום חברים,
...
חיובי.
אין בעיה להשתמש בכבל כזה עם מתאם לפלאג ישראלי.
ארז