לא רואה סיבה להשקיע ב IEM

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #1 

אני רואה לאחרונה וכבר הרבה זמן התלהבות מאוזניות IEM.
לא שאני נגד, אבל יש מלא סיבות למה לא שווה להשקיע בהם כסף:
- האזניות האלו נוצרו בגודל קטן, מהסיבה שהן יהיו גם קומפקטיות לניידות וגם קומפקטיות בזמן השימוש
- הגודל גם מוריד הרבה מערך העבודה שלהן והיכולת שלהן להחזיק הרבה זמן.
- או בכלל ללכת לאיבוד, לההרס או להשבר.
- רבים טענו נגד האזניות האלו כשיצאו כי זה מרגיש דיי מטריד כשהמשהו נכנס לך לתעלות האוזניים, זה גם לא הגייני וגם הורס את השמיע, כי זה גם אוטם את האוזן בנוסף לכל ומגיע לכמות DB גבוהה בהרבה מאזניות רגילות
- מסוכן כי זה אוטם אותך גם ככה מהסביבה.
- לא הגייני, אמרתי, אי אפשר בכלל להעביר אותם אחד לשני.
- הסביבה בחוץ היא סביבה מאוד רועשת וכידוע גם אם תאטום את פנים האוזן, תקבל הנחה של -5DB אבל עדיין את רוב הרעש מבחוץ שומעים, ובחדר כושר מתנגנת מוזיקה מבחוץ... אז על איזו חתימת צליל מדובר בכלל?
- לקחת איתך עוד מגבר נייד?, זה כבר בכלל לא נוח! כי אלו אזניות שנבנו לצורך ניידות.

אני מתקשה למצוא סיבה למה בכלל לקנות כאלו..., עכשיו אם כבר לקנות, אז למה פשוט לא לשים סכום זניח

אזניות הכפתור/IEM שיש ברשותי כרגע (ואני בהחלט לא מונה אותן), כולן עם פלאג 3PIN 4PIN בגודל 3.5mm
Awei Q3 נשמעות טוב
Awei Q9 (עץ) נשמעות טוב
KZ ZSE נשמעות טוב

כפתור:
MONK לא כזה אהבתי

אזניות גנריות שהגיע עם MP3/4 של:
SAMSUNG YP-U5 נשמעות טוב
SANDISK SANSA נשמעות זוועה!
SONY NWZ-E384 נשמעות בסדר
ואיזה אזניות של MOTOROLA לפלאפון ישן

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

אני לא יודע מה איתך, אבל נחמד לי שיש לי תמיד בכיס משהו קטן שיכול להכניס אותי לעולם של מוזיקה או לפחות לנתק אותי מרעש ישראלי בלתי נסבל.
זאת המצאה אדירה למרות כל החסרונות.

גם אל תשכח שהאוזניות שיש לך הן מאוד LOW END.
KZ למשל, עשו קפיצת מדרגה אדירה בדגמי ZS6 ו-ZSR.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #3 

- הגודל גם מוריד הרבה מערך העבודה שלהן והיכולת שלהן להחזיק הרבה זמן. אוזניות Hi-End נשמעות יותר טוב מהרבה אוזניות סגורות.
- או בכלל ללכת לאיבוד, לההרס או להשבר. אני תמיד נושא את האוזניות שלי בנרתיק קשיח מאלומניום
- לא הגייני, אמרתי, אי אפשר בכלל להעביר אותם אחד לשני. למה שתרצה להעביר את האוזניות שלך למישהו אחר?
- הסביבה בחוץ היא סביבה מאוד רועשת וכידוע גם אם תאטום את פנים האוזן, תקבל הנחה של -5DB אבל עדיין את רוב הרעש מבחוץ שומעים, ובחדר כושר מתנגנת מוזיקה מבחוץ... אז על איזו חתימת צליל מדובר בכלל? באוזניות עם אטימות טובה, אפשר בווליום מאוד נמוך להתנתק לגמרי מהסביבה, בהתחלה הייתי בהלם, אחרי ארבעים דקות נסיעה ליד גברת חרדית עם תינוק, גיליתי שהתינוק הנ"ל צרח כל הנסיעה, וכל הנוסעים תוקעים בגברת פרצופים, אני כמובן לא שמעתי כלום.
- לקחת איתך עוד מגבר נייד?, זה כבר בכלל לא נוח! כי אלו אזניות שנבנו לצורך ניידות. הרבה מהאוזניות היום עובדות נהדר עם הסמארטפונים של היום.

legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #4 

shahar31 כתב:-
אני תמיד נושא את האוזניות שלי בנרתיק קשיח מאלומניום
- למה שתרצה להעביר את האוזניות שלך למישהו אחר?
- באוזניות עם אטימות טובה, אפשר בווליום מאוד נמוך להתנתק לגמרי מהסביבה, ב/i]
...
·

- לשאת משהו גדול, מקשה ומציק ומעמיס על התרמיל איתך, לרוב יש דברים יותר חשובים לקחת, כמו בגדים ומגבת ולא רק קייס רציני לאזניות. (למרות שהייתי שמח לדוגמה למשהו יעיל וקטן)
- לקנות נגיד, מוצר שעולה הרבה כחדש בחצי מחיר, או לנסות. אם מישהו אחר מבקש לנסות.
- לצערי לגבי התנתקות לגמרי מהסביבה עוד לא נתקלתי...

@Rodness בגלל הסיבות שציינתי, אזניות IEM לא עניינו אותי.

ד"א: אני משתמש בקייס הזה לאזניות ה IEM
לא משהו עבור אזניות מהליגה הגבוה שרוצים לשמור עליהן, אבל מדובר במשהו מאוד קומפקטי... ניסיתי את כל הקייסים הקשיחים הקטנים וזה הכי טוב שמצאתי
https://www.aliexpress.com/item/HANGRUI ... b9dd1e346b
[imgbig]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB18EO9elfM ... dspXa9.jpg[/imgbig]

קייס קשיח הכי קטן וקומפקטי נוסף שאני ממליץ, https://www.aliexpress.com/item/Leegoal ... 460768e52e

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

לדעתי יש בכל זאת יתרונות ל IEM על פני אוזניות סגורות כשצריך להתנייד איתם.

1. גודל ומשקל. על זה לא צריך להיות וויכוח בכלל, כי גם אם משתמשים בנרתיק קשיח ה IEM יהיו תמיד יותר קלות וקטנות מכל אוזניה סגורה.

2. נוחות (סובייקטיבי). למי שיש אוזנים גדולות IEM עם טיפים שהותאמו היטב יהיו נוחות יותר מאוזניות סגורות שלוחצות וצובטות. אל תנסו לשכנע אותי אחרת כי לי יש אוזניים של ארנבת והתופעה מאוד מוכרת לי.

3. איכות שמע (YMMV): לי עוד לא יצא לשמוע אוזניות סגורות הנשמעות טוב יותר מה IEM שלי. אבל גם טרם ראיתי מישהו שלא הזדעזע כששמע כמה הן עלו.

4. הגברה: רוב ה IEM נועדו מראש לשימוש עם הגברות חלשות כפי שניתן למצוא במכשירים ניידים וכלל לא זקוקות למגבר ייעודי. כנראה עוד סיבה מדוע במקרה שלי ה IEM נשמעו תמיד טוב יותר מאוזניות סגורות.

5. מראה (סובייקטיבי): לדעתי חבישת אוזניות סגורות לפני כולם גורמת לי להיראות כמו פוץ, או גרוע יותר - היפסטר מזדקן. IEM הרבה יותר דיסקרטיות ומתאימות לסגנון שלי טוב יותר.

הסתייגות אחת קטנה לסעיף 5: זה כמובן בתנאי שלא נפלת למלכודת של אוזניות IEM מרובות דרייברים. במקרה זה לא יחול שום שיפור אסטטי לעומת חבישת אוזניות סגורות ואתה עלול להיראות כמו אחד שתקע לעצמו שני זרים של פטרוזיליה לתוך האוזניים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #6 

תאזין לאוזניות כדוגמת ה Westone ES60, ואז תרגיש בקסם שגרם להרבה אנשים לעזוב אוזניות גדולות

לי אישית ה RE400 הזולות מספקות את הסחורה כשאני מתנייד בדרכים

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@Catskinner
סיקרנית אותי, באיזה IEM מדובר?
אני את הקסם גיליתי לאחר שחבר המליץ לי על ה shure 215, קניתי, וגיליתי שהן נוחות להפליא, ואני אפילו מתאמן איתן סדיר. לאחר מכן הייתי בביקור בNYC, וביקשת מהחנות בB&H להאזין ל 535LTD, כדי להבין למה זה עולה פי 5.
המוכרת שם אמרה שהם תמיד מקבלים את אותה תגובה: קודם כל - 8O ולאחריו :D חיוך מרוח אחד ענק.
לא האמנתי לשיפור האסטרונומי באיכות, במה, ודיוק.
כמובן שקניתי זוג.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

@shahar31
·Sennheiser IE800

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

@Catskinner
יפה!
יש לי גם אוזניות בהתאמה אישית שעלו לי קצת יותר ביוקר ממה שתיכננתי תודות למכס הנהדר שלנו פה בארץ http://www.spiralear.com/en/products/se ... index.html

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

@shahar31
·אני בדרך כלל נמנע מלפרט לאנשים סביבי איזה אוזניות IEM אני משתמש כי אחר כך באות שאלות ואני גולש לקטע שבו אני צריך להצדיק את הרכישות שלי בפני אנשים זרים ואני תמיד מוצא את הקטע הזה די מטופש.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@Catskinner
דווקא אני נמצא בסביבה מקבלת יחסית, למרות שלאחרונה פחות יצא לי להשתמש באוזניות, בשנה האחרונה שלי ללימודים נתקלתי בספריה בבחור נחמד שגם הסתובב עם SHURE 535 ואפילו מגבר נייד של FIIO :mrgreen:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

כן, אבל בוא תראה איך נראה הפרצוף של המתעניין הבא ב SH535 כשבתשובה שלך תכפיל את מחיר הרכישה.

יש סיבה טובה מדוע צריך לחשוב פעמיים לפני שקונים משהו מנקר עיניים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”