איך עובדים נכון אם אקווליזר?
שלום חברים.
יש ברשותי אקווליזר של ADC ישן.
1.כאשר אני מחבר אותו למקורות שונים החלון הגרפי כמאת תמיד לא זז (ד הסוף למעלה) הבנתי שזה לא טוב..מה אפשר לעשות
2.האם יש סידור מומלץ לסוגי מוסיקה שונים?
אני די חדש בתחום אז אפ אפשר לפרט
תודה אנשים
יש ברשותי אקווליזר של ADC ישן.
1.כאשר אני מחבר אותו למקורות שונים החלון הגרפי כמאת תמיד לא זז (ד הסוף למעלה) הבנתי שזה לא טוב..מה אפשר לעשות
2.האם יש סידור מומלץ לסוגי מוסיקה שונים?
אני די חדש בתחום אז אפ אפשר לפרט
תודה אנשים
למה התשובה החד-משמעית הזאת?צפיד כתב:סורי על התשובה הקצת קצרה:
לא עובדים ,לא מכניסים את זה הביתה(אלא אם יש לך אולפן ביתי)....
על מה מבוססת, אם אפשר לשאול?
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
מצטער, drambuie, אבל גם אני בצד הזה... בלי איקוולייזר אלא אם תצליח לבטל בדיוק את הדגשים של האלקטרוניקה/רמקולים/אקוסטיקה של המערכת שלך. אחרת, לדעתי, יש יותר פוטנציאל להרס מאשר לשיפור.
Silence speaks louder than words
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
מחזק את דברי קודמי.
מנסיון מהעבר הרחוק- כל נסיון לשפר בסופו של דבר הביא את התוצאה ההפוכה,היו לי רמקולים של רי'צרד הלן,רמקול אנגלי בעל שלושה אלמנטים עם יחידת בס של 12 אינ'ץ,הבאס היה לא מרוסן והמיד פשוט נעלם,הייתי מכוון את האקולייזר לפי שיר מסויים ,עובר שיר אחר מקבל תוצאה גרועה,לדעתי ואני מדגיש לדעתי במערכות HI END אין מקום לאקולייזר.
באולפנים לעומת זאת עם המיכשור המתאים אקולייזר הוא הכרחי ולפעמים ה REFERENCE הכי טוב .
נסה לכוון את הסאונד בעזרת שינויים באקוסטיקה ,שינויי מיקום הרמקולים ביחסית לנקודת האזנה ,הרחקה מהקירות וכ'.
שינויים באלקטרוניקה יכולים להעשות אך לדעתי אם אתה במצב שאתה חושב על אקולייזר שדרוג הרמקולים הוא הכרחי.
מניסיון...
מנסיון מהעבר הרחוק- כל נסיון לשפר בסופו של דבר הביא את התוצאה ההפוכה,היו לי רמקולים של רי'צרד הלן,רמקול אנגלי בעל שלושה אלמנטים עם יחידת בס של 12 אינ'ץ,הבאס היה לא מרוסן והמיד פשוט נעלם,הייתי מכוון את האקולייזר לפי שיר מסויים ,עובר שיר אחר מקבל תוצאה גרועה,לדעתי ואני מדגיש לדעתי במערכות HI END אין מקום לאקולייזר.
באולפנים לעומת זאת עם המיכשור המתאים אקולייזר הוא הכרחי ולפעמים ה REFERENCE הכי טוב .
נסה לכוון את הסאונד בעזרת שינויים באקוסטיקה ,שינויי מיקום הרמקולים ביחסית לנקודת האזנה ,הרחקה מהקירות וכ'.
שינויים באלקטרוניקה יכולים להעשות אך לדעתי אם אתה במצב שאתה חושב על אקולייזר שדרוג הרמקולים הוא הכרחי.
מניסיון...
ומה לגבי איקולייזר בתור ROOM CORRECTION?צפיד כתב:מחזק את דברי קודמי.
מניסיון......
הרי משתמשים בדר"כ ב-PINK NOISE לצורך הכוונון, ולא בשיר מסוים...
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
אקולייזר הוא מעין מערבל בטון , תנסה לחשוב מה קורה כאשר מכינים מרק ירקות שבו ניתן לטעום כל ירק וירק ואז....
זורקים אותו למערבל מזון
אם תמצא אקולייזר שעושה רק טוב , אני הראשון לרכוש!
זורקים אותו למערבל מזון
אם תמצא אקולייזר שעושה רק טוב , אני הראשון לרכוש!
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
מאד מעציבה אותי התופעה המכוערת שהולכת ומתעצמת באתר: אנשים מדברים בנימה פסקנית על נושאים שאין להם שמץ של מוסג בהם... והשרשור הזה הוא אחת הדוגמאות. אני משוכנע שרוב המתבטאים כאן חושקים ברסיבר מתקדם עם מערכת RC. החשבתם פעם שהמערכת RC מכילה איקוולייזר פרימיטיבי בעל 5-10 ערוצים בלבד? אז – לא תכניסו את הרסיברים המקדמים הביתה? ולגבי תחום הסטריאו – אני משוכנע שאף אחד מהמשמיצים כאן לא ראה איקוולייזר דיגיטאלי טוב, עם יכולת RC ב-64 ערוצים (ולא ב-10!) + דיכוי תהודות בתדירויות בודדות (מעבד קול). משוכנע – כי אחרת הם לא היו כותבים שטויות אשר כתבו כאן.
אז למה משמיצים? כי פעם שמעו מאודיופיל שאיקוולייזר זה רע, ורצו לשכפל את דעתו בכל השרשורים האפשריים כדי גם להיראות אודיופילים. פשוט מגוחך.... הם רק לא יודעים למה אודיופיל לא משתמש במכשיר הנ"ל - כי החדר שלו מטופל אקוסטית פסיבית ואין לו שום צורך בתיקונים אלקטרוניים. בספק שלמשמיצים כאן יש את הפתרון הזה...
בעצם, יש לי גם השארה נוספת – המשמיצים שלנו כן התנסו באיקוולייזר פשוט והחליטו שכולם כאלה. זה בערך כמו להשמיץ פלזמות על סמך ההתנסות עם טלוויזיה קטנה מחברה אנונימית...
ולגופה של שאלת השואל: ב-ADC יש כפתור שמכוון רגישות של Spectrum Analizer, כנראה שהוא נמצא אצלך על מינימום. האיקוולייזר ADC לא מסוגל כמובן לעשות RC, אבל הוא נחמד להתאמה אישית של גוון הצליל לאוזן בהאזנת הקלטות לקויות. ושלא יספרו לי כל הבזים לאיקוולייזר שהם מעולם לא השתמשו ב- Tone Control.
אז למה משמיצים? כי פעם שמעו מאודיופיל שאיקוולייזר זה רע, ורצו לשכפל את דעתו בכל השרשורים האפשריים כדי גם להיראות אודיופילים. פשוט מגוחך.... הם רק לא יודעים למה אודיופיל לא משתמש במכשיר הנ"ל - כי החדר שלו מטופל אקוסטית פסיבית ואין לו שום צורך בתיקונים אלקטרוניים. בספק שלמשמיצים כאן יש את הפתרון הזה...
בעצם, יש לי גם השארה נוספת – המשמיצים שלנו כן התנסו באיקוולייזר פשוט והחליטו שכולם כאלה. זה בערך כמו להשמיץ פלזמות על סמך ההתנסות עם טלוויזיה קטנה מחברה אנונימית...
ולגופה של שאלת השואל: ב-ADC יש כפתור שמכוון רגישות של Spectrum Analizer, כנראה שהוא נמצא אצלך על מינימום. האיקוולייזר ADC לא מסוגל כמובן לעשות RC, אבל הוא נחמד להתאמה אישית של גוון הצליל לאוזן בהאזנת הקלטות לקויות. ושלא יספרו לי כל הבזים לאיקוולייזר שהם מעולם לא השתמשו ב- Tone Control.
ויטלי
RC=Room Correction: השוואת מופעים של הרמקולים ביחס למקום האזנה, "קיזוז" פגמים אקוסטיים של החדר באמצעים אלקטרוניים (equalization), השוואת עוצמות הרמקולים ביחס למקום האזנה, טיפול בגלים עומדים (במערכות מתקדמות יותר).Smigol כתב:תודה על התגובהרק מה זה RC אם אפשר הסבר
...
ויטלי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
באמת תודה, ויטלי, החכמת את כולנו.
קבל
גדול.
קבל
Silence speaks louder than words
- asimo2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 228
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
לויטלי
אין צורך לקחת את התגובות קשה, כנראה שהאקווליזר הצליח לעצבן אחדים מהמגיבים כולל אותי. מה שנראה כתרופת פלא לעיוותים של המערכת והחדר התגלה כסיוט של כוון ועוד פעם כוון כאשר כל דיסק משנה את הפרמטרים ומחייב כוון מחדש.
האקווליזר שהיה לי היה בעל 20 תדרים ועלה כ 300$ כך שהיה מכשיר מכובד.
כיום, כידוע לך יש נטייה להשמיט מהמגברים את הטרבל ובאס ואפילו באלאנס. לא בטוח שזה נכון
בהצלחה
אין צורך לקחת את התגובות קשה, כנראה שהאקווליזר הצליח לעצבן אחדים מהמגיבים כולל אותי. מה שנראה כתרופת פלא לעיוותים של המערכת והחדר התגלה כסיוט של כוון ועוד פעם כוון כאשר כל דיסק משנה את הפרמטרים ומחייב כוון מחדש.
האקווליזר שהיה לי היה בעל 20 תדרים ועלה כ 300$ כך שהיה מכשיר מכובד.
כיום, כידוע לך יש נטייה להשמיט מהמגברים את הטרבל ובאס ואפילו באלאנס. לא בטוח שזה נכון
בהצלחה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חברה', להירגע.
יש פה דיעות מנוגדות וזה לגיטימי.
למה כל צד לא יכול להביע את דיעותיו מבלי להכפיש, לזלזל ולעשות דלגיטימציה של הצד השני כדי לחזק את דעתו?
שאלו שאלה? סבבה, תגידו את דעתכם וזהו.
תנו לשואל ולקוראים להחליט מה נכון. אתם לא יודעים לשכנע מבלי לערב את הצד השני ולהגיד שהוא מדבר "שטויות" אז אל תגיבו מראש !
לשואל:
כפי ששמת לב, יש אנשים שעבורם:
1. אקולייזר זה BIG NO NO.
2. אקולייזר זה לגיטימי - כי מה שעושה לך טוב זה טוב.
3. כאלה שעדיין לא גיבשו דיעה כי לא שמעו אף פעם אקולייזר במערכת.
4. כאלה ששמעו אקולייזר אנלוגי מיושן ועשה להם נזק.
5. כאלה ששמעו אקולייזר דיגיטלי שהוא גם מעבד אות מתוחכם הכולל RC (אגב יש מאמר על זה).
אז התשובה היא שאין תשובה החלטית כי זה תלוי את מי אתה שואל.
כנראה שלא יהיה מנוס מלנסות בעצמך....
יש פה דיעות מנוגדות וזה לגיטימי.
למה כל צד לא יכול להביע את דיעותיו מבלי להכפיש, לזלזל ולעשות דלגיטימציה של הצד השני כדי לחזק את דעתו?
שאלו שאלה? סבבה, תגידו את דעתכם וזהו.
תנו לשואל ולקוראים להחליט מה נכון. אתם לא יודעים לשכנע מבלי לערב את הצד השני ולהגיד שהוא מדבר "שטויות" אז אל תגיבו מראש !
לשואל:
כפי ששמת לב, יש אנשים שעבורם:
1. אקולייזר זה BIG NO NO.
2. אקולייזר זה לגיטימי - כי מה שעושה לך טוב זה טוב.
3. כאלה שעדיין לא גיבשו דיעה כי לא שמעו אף פעם אקולייזר במערכת.
4. כאלה ששמעו אקולייזר אנלוגי מיושן ועשה להם נזק.
5. כאלה ששמעו אקולייזר דיגיטלי שהוא גם מעבד אות מתוחכם הכולל RC (אגב יש מאמר על זה).
אז התשובה היא שאין תשובה החלטית כי זה תלוי את מי אתה שואל.
כנראה שלא יהיה מנוס מלנסות בעצמך....
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אפשר בהחלט לבצע RC עם אקולייזר אנלוגי, אז נכון, זה קצת יפגע בשקיפות (בהנחה והיתה כזו מלכתחילה), אבל אפשר לקבל בונוס נאה בצורת ביטול (או צמצום) האפקט של גלים עומדים בחדר.
בכל מקרה, על מנת שיהיה ניתן לקרוא לזה תיקון (המילה השניה בר"ת RC), יש לבצע מדידה מדוייקת של הענות החדר (בנק' הישיבה), בתחום של 30-200 HZ. ביצוע המדידה מצריך כלים נכונים כמו מיקרופון מכוייל, כרטיס קול שקט יחסית ותכנה מתאימה.
אישית, אני לא ממליץ לגעת באקולייזר מעבר ל-200 HZ, אלא אם כן רוצים "לצבוע" את הצליל (שזה לגיטימי לחלוטין), וגם אז, לתת משחק עדין של +/- 1 DB, לא יותר.
בכל מקרה, על מנת שיהיה ניתן לקרוא לזה תיקון (המילה השניה בר"ת RC), יש לבצע מדידה מדוייקת של הענות החדר (בנק' הישיבה), בתחום של 30-200 HZ. ביצוע המדידה מצריך כלים נכונים כמו מיקרופון מכוייל, כרטיס קול שקט יחסית ותכנה מתאימה.
אישית, אני לא ממליץ לגעת באקולייזר מעבר ל-200 HZ, אלא אם כן רוצים "לצבוע" את הצליל (שזה לגיטימי לחלוטין), וגם אז, לתת משחק עדין של +/- 1 DB, לא יותר.
asimo2asimo2 כתב:לויטלי
אין צורך לקחת את התגובות קשה, כנראה שהאקווליזר הצליח לעצבן אחדים מהמגיבים כולל אותי. מה שנראה כתרופת פלא לעיוותים של המערכת והחדר התגלה כסיוט של כוון ועוד פעם כוון כאשר כל דיסק משנה את הפרמטרים ומחייב כוון מחדש....
לקחתי קשה לא את התגובות לגבי איקוולייזר - כל תגובה (ודעה) הן לגיטימיות אם לא מנוסחות בנימה של לעג. אני חובב נלהב של אודיו ורואה חשיבות רבה באתר הזה כמקור מידע אמין לאנשים שרק מתחילים את דרכם בתחום. לכן פסקנות מזלזלת (לאו דווקא בנושא הזה)מפי של מי שאינו מכיר את הנושא או מכיר אותו שטחית (אינני מתכוון לאף אחד ספציפית) מוציאה אותי מכליי.
אני זוכר את עצמי מתחיל את דרכי באודיו/וידיאו - האמנתי לכל מילה כתובה באתרים או מגזינים. אם הייתי נתקל בכתילה נוסח השרשור הזה, הייתי מתרחק מהציוד המושמץ - וללא הצדקה. מה לעשות, לוקח זמן למתחילים להחכים ולהתחיל להבין לבד מה טוב ומה רע (או להגיע לרמה בה מנסים לבד).
אין תרופות פלא – מה לעשות... הבעיה עליה אתה מדבר קיימת ולא קשורה לאיקוולייזר אלא לאיכות ההקלטה. מטרתו העיקרית של איקוולייזר - לתקן אקטיבית (ברמת ההגברה) את בעיות האקוסטיות של החדר ולגרום להישמע באותה העוצמה לצלילים תקניים (עם משרעת זהה) בעלי כל התדירויות הנשמעות לאוזן. אתה לא תאמין עד כמה חדר לא מאוזן יכול לעוות צליל, ובכל דיסק זה נשמע אחרת. אולי זאת הייתה הבעיה שלך – ניסית "לתקן" כל דיסק בנפרד במקום "לתקן" את החדר. בכל מקרה, איקוולייזר גרפי (אפילו בעל 20 ערוצים) יתקשה לעמוד במשימה זו.מה שנראה כתרופת פלא לעיוותים של המערכת והחדר התגלה כסיוט של כוון ועוד פעם כוון כאשר כל דיסק משנה את הפרמטרים ומחייב כוון מחדש....
אגב, גם כשהחדר שלך מטופל אקוסטית, אין לצפות שכל הקלטה תישמע מדהים. יש לא מעט הקלטות לקויות שנותנות תחושה של "משהו חסר" ועושות חשק להוסיף באס/מיד/גבוהים. כאן האיקוולייזר יכול לשמש כ-Tone Control מורחב ל"התאמה אישית של הצליל לאוזן" (הסתייגות: אני אישית כמעט ולא עושה את זה, פשוט משתדל לא לשמוע הקלטות כאלה).
יאיר,
עקרונית אני מסכים איתך, רק שתי הערות:
1. יש יוצאי מן הכלל מוזרים, כך ,בסלון שלי יש נפילה מוזרה ב-1800-2000 הרץ. ותחום המשחק יכול להיות גדול מ +/- 1 DB,בגלל ההתאבכויות.אישית, אני לא ממליץ לגעת באקולייזר מעבר ל-200 HZ, אלא אם כן רוצים "לצבוע" את הצליל (שזה לגיטימי לחלוטין), וגם אז, לתת משחק עדין של +/- 1 DB, לא יותר....
2. איקוולייזר לא יכול לפתור את בעית הגלים העומדים - אלא עם הוא שולט גם במופע.
ויטלי
קצת כשה לי לעקוב אחר כל המונחים שאתם מדברים אליהם אבל דבר אחד אני מסכים אם ויטלי,כשה קראתי בהתחלה את כל התגובות ניתקתי ישר את האקוליזר....ואז שמחתי לקרואה את התגובה שלו.
אתם כל הזמן מדברים על כל מיני "נפילות" בתדרים מסוימים,למה אתם מתכוונים ואיך בודקים ומטפלים בזה?
אתם כל הזמן מדברים על כל מיני "נפילות" בתדרים מסוימים,למה אתם מתכוונים ואיך בודקים ומטפלים בזה?
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
שלום ויטלי1. יש יוצאי מן הכלל מוזרים, כך ,בסלון שלי יש נפילה מוזרה ב-1800-2000 הרץ. ותחום המשחק יכול להיות גדול מ +/- 1 DB,בגלל ההתאבכויות.
2. איקוולייזר לא יכול לפתור את בעית הגלים העומדים - אלא עם הוא שולט גם במופע....
לגבי הסעיף הראשון, נשמע לי לא סביר שאתה מצליח למדוד את הנפילה הזו בצורה תקינה. הסיבה היא פשוטה: תדר 1800HZ מתורגם לאורך גל של 19 ס"מ, מה שאומר נק' אפס כל 9.5 ס"מ. אם ביצעת מדידה (איך?) וקיבלת שקע (DIP) בתדר הזה, נסה להזיז את המיקרופון בדיוק 5 ס"מ לאורך הציר המתחיל מהרמקול, ותראה אם התוצאה שקיבלת חוזרת על עצמה.
לגבי סעיף 2 - אני לא מבין איך שינוי מופע באקולייזר יכול לעזור כאן, ואני לא מכיר אקולייזר (דיגיטלי או לא) שמאפשר שליטה מדוייקת על המופע בצורה שאינה לינארית לתדר.
שלום יאיר,
לגבי הסעיף הראשון – לא אמרתי שיש לי גלים עומדים בתדירויות האלה. אתה צודק שמגוחך לדבר על בעיות של גלים עומדים כאשר אורך הגל כקוטר הראש . זה גם לא התאבכות – אחרת הייתי מזיז את הראש (או את המיקרופון) ב-10 ס"מ והנפילה הייתה נעלמת. אין לי הסבר אינטליגנטי לתופעה הזו, אבל היא קיימת – המיקרופון מאתר אותה, והאוזניים שלי - עוד יותר. טוב, לגבי האוזניים – זה לא אובייקטיבי, היענות האוזניים אצל כל אחד היא שונה, וגם הגיל משפיע... אבל עדיין – צריך להתאים את הספקטרום לאוזני המאזין.
לגבי הסעיף השני – למרות שאני כל הזמן כותב "איקוולייזר", למעשה אני מדבר על מעבד קול דיגיטאלי כי רק הוא באמת אפקטיבי. גם לא כל המעבדים יודעים לטפל במופע (נדמה לי ש-DEQX יודע). איקוולייזר אנלוגי כמובן שלא יכול לטפל במופע.
Smigol,
אתן הסבר על קצה המזלג. אנחנו מדברים על פיסיקה של גלים (קול הוא גל), בעיקר – על שתי תופעות: התאבכות וגלים עומדים.
1. התאבכות היא חיבור בין הגלים הנפלטים ע"י הרמקולים. בתנאים מסוימים (התלויים במקום ובתדירות) החיבור יכול להגביר קול (התאבכות בונה) או להחליש אותו עד כדי ביטול מוחלט (התאבכות הורסת). בחלל החדר יש אזורים בהם התאבכות היא בונה יש אזורים בהם ההתאבכות היא הורסת. אם במקום האזנה יש התאבכות הורסת של גל מסוים, אתה לא שומע אותו (יש "נפילה" בתדירות הזו). אם ההתאבכות היא בונה – אתה שומע תדירות דומיננטית שמשתלטת על תדירויות אחרות.
2. גל עומד נוצר בתנאים מסוימים כתוצאה של חיבר בין הגל המגיע אליך מרמקולים לאותו הגל המוחזר מקירות. בניגוד להתנהגות גלים רגילה (התפשטות – כמו גלים על פני המים), גל עומד לא מתפשט ("עומד"). לכן אם אתה יושב ב"מינימום" – לא תשמע כלום, במקסימום – תשמע חזק מדי. טיפול בגלים עומדים אינו פשוט, אתה צריך לשנות את מקום ההאזנה שלך או לשנות את מיקום הרמקולים, או לשלוט במופע של אות.
לגבי הסעיף הראשון – לא אמרתי שיש לי גלים עומדים בתדירויות האלה. אתה צודק שמגוחך לדבר על בעיות של גלים עומדים כאשר אורך הגל כקוטר הראש . זה גם לא התאבכות – אחרת הייתי מזיז את הראש (או את המיקרופון) ב-10 ס"מ והנפילה הייתה נעלמת. אין לי הסבר אינטליגנטי לתופעה הזו, אבל היא קיימת – המיקרופון מאתר אותה, והאוזניים שלי - עוד יותר. טוב, לגבי האוזניים – זה לא אובייקטיבי, היענות האוזניים אצל כל אחד היא שונה, וגם הגיל משפיע... אבל עדיין – צריך להתאים את הספקטרום לאוזני המאזין.
לגבי הסעיף השני – למרות שאני כל הזמן כותב "איקוולייזר", למעשה אני מדבר על מעבד קול דיגיטאלי כי רק הוא באמת אפקטיבי. גם לא כל המעבדים יודעים לטפל במופע (נדמה לי ש-DEQX יודע). איקוולייזר אנלוגי כמובן שלא יכול לטפל במופע.
Smigol,
אתן הסבר על קצה המזלג. אנחנו מדברים על פיסיקה של גלים (קול הוא גל), בעיקר – על שתי תופעות: התאבכות וגלים עומדים.
1. התאבכות היא חיבור בין הגלים הנפלטים ע"י הרמקולים. בתנאים מסוימים (התלויים במקום ובתדירות) החיבור יכול להגביר קול (התאבכות בונה) או להחליש אותו עד כדי ביטול מוחלט (התאבכות הורסת). בחלל החדר יש אזורים בהם התאבכות היא בונה יש אזורים בהם ההתאבכות היא הורסת. אם במקום האזנה יש התאבכות הורסת של גל מסוים, אתה לא שומע אותו (יש "נפילה" בתדירות הזו). אם ההתאבכות היא בונה – אתה שומע תדירות דומיננטית שמשתלטת על תדירויות אחרות.
2. גל עומד נוצר בתנאים מסוימים כתוצאה של חיבר בין הגל המגיע אליך מרמקולים לאותו הגל המוחזר מקירות. בניגוד להתנהגות גלים רגילה (התפשטות – כמו גלים על פני המים), גל עומד לא מתפשט ("עומד"). לכן אם אתה יושב ב"מינימום" – לא תשמע כלום, במקסימום – תשמע חזק מדי. טיפול בגלים עומדים אינו פשוט, אתה צריך לשנות את מקום ההאזנה שלך או לשנות את מיקום הרמקולים, או לשלוט במופע של אות.
ויטלי