מאמזון, מיסים אמורים לכלול מס משקל + אגרת מכס?
-
jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
הסתכלי על משהו עם חישוב מיסים שגוי באמזון, אז אני מנסה להעריך את החישוב הנכון.
האם רלוונטי לאמזון סיפור תוספת ה-5$ ערך לכל ק"ג?
זה מוזכר למשל כאן או כאן (כמובן לא באתר המכס, לפחות לא בעמוד ההסבר על יבוא אישי).
האם אמורה להתווסף "אגרת מכס"?
זו שהתחילה בינואר 2018, דיברו על לבטל אותה באפריל, ומאז אין לי מושג מה קרה לה (וגם היא לא מוזכרת בעמוד היבוא האישי באתר המכס).
האם רלוונטי לאמזון סיפור תוספת ה-5$ ערך לכל ק"ג?
זה מוזכר למשל כאן או כאן (כמובן לא באתר המכס, לפחות לא בעמוד ההסבר על יבוא אישי).
האם אמורה להתווסף "אגרת מכס"?
זו שהתחילה בינואר 2018, דיברו על לבטל אותה באפריל, ומאז אין לי מושג מה קרה לה (וגם היא לא מוזכרת בעמוד היבוא האישי באתר המכס).
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
-
jtk
-
- חבר מכור קשה

החישוב של אמזון שגוי. השאלה היא מה בדיוק החישוב הנכון למשלוחים מסוג מה שהם משתמשים בו. אני רוצה לדעת לכמה החזר לצפות.
ואם לא יהיה החזר, אבקש זאת בחזרה מהמכס (כבר יצא לי לדרוש ולקבל החזר מהם אחרי חישוב שגוי).
ואם לא יהיה החזר, אבקש זאת בחזרה מהמכס (כבר יצא לי לדרוש ולקבל החזר מהם אחרי חישוב שגוי).
- GreenBean
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 35
לא שמעתי על מקרה שבו אמזון גבו סכום נוסף רטרואקטיבית כי הם חישבו סכום נמוך מדי. מה שכן קורה זה שהם מחזירים כסף אם בפועל הגבייה הייתה נמוכה יותר. הנוהל שלהם הוא לטובת הצרכנים ומהווה יתרון משמעותי על חנויות אחרות ברשת שבהם אתה לא מראש מה המחיר המקסימלי שתשלם.
- osh78
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1308
@jtk
·
עד כמה שאני יודע סיפור ה5$ לקילו (במשלוח מארה"ב, מאירופה זה סכום שונה) רלוונטי רק לחברות שילוח צד ג', לא לשילוח ישיר.
·
עד כמה שאני יודע סיפור ה5$ לקילו (במשלוח מארה"ב, מאירופה זה סכום שונה) רלוונטי רק לחברות שילוח צד ג', לא לשילוח ישיר.
-
jtk
-
- חבר מכור קשה

@osh78: מאיפה המידע?
אולי אנסה לבקש מהמכס רטרואקטיבית את החישוב המלא שלהם.
@GreenBean
אני לא מודאג מחיוב נוסף מאמזון.
אולי אנסה לבקש מהמכס רטרואקטיבית את החישוב המלא שלהם.
@GreenBean
אני לא מודאג מחיוב נוסף מאמזון.
- osh78
-
- חבר במועדון HT

@jtk
·
מנוהל בלדרות של המכס שלא מוצא כרגע והסתובב פה לפני שנה או משהו כזה
·
מנוהל בלדרות של המכס שלא מוצא כרגע והסתובב פה לפני שנה או משהו כזה
-
jtk
-
- חבר מכור קשה

אבל למה ההנחה שזה לא חל על אמזון? גם הם משתמשים בחברות משלוח.
וגם אגרות המכס מ-2018 הן שאלה פתוחה.
"נוהל שיחרור טובין באמצעות חברות הבלדרות" בגרסת 2013 מקושר מכאן:
https://www.hometheater.co.il/vt252510.html#2497375
אגב, יש או היתה תביעה ייצוגית בנושא:
https://www.ruling.co.il/23105-10-13_0d ... bcb48cebef
וגם אגרות המכס מ-2018 הן שאלה פתוחה.
"נוהל שיחרור טובין באמצעות חברות הבלדרות" בגרסת 2013 מקושר מכאן:
https://www.hometheater.co.il/vt252510.html#2497375
אגב, יש או היתה תביעה ייצוגית בנושא:
https://www.ruling.co.il/23105-10-13_0d ... bcb48cebef
- osh78
-
- חבר במועדון HT

@jtk
·
זה לא חל על אמאזון כי אמאזון שולחת ישירות לא דרך צד ג'
·
זה לא חל על אמאזון כי אמאזון שולחת ישירות לא דרך צד ג'
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
בחיים לא ביקשו ממני לשלם עוד מאמזון המחיר בקופה זה המחיר.
-
jtk
-
- חבר מכור קשה

בתשובה לשאלה שפתחה את השרשור, נראה שאגרת מכס יש. לגבי מס משקל, אולי לא, אבל זה לא ברור.
לאגרות המכס ה"פרטניות" שהתחילו ב-2018 (כשהמכס עבר למערכת החדשה. שער עולמי?) נראה ש-UPS קוראים "אגרת מחשב". מהצהרת היבוא שלהם, לקניה מאמזון בערך פחות מ-500$, זה יוצא 18 ש"ח שתואמים לסכומים שכתובים
בכתבות שקושרו למעלה.
[imgurpng]s3AwnK6[/imgurpng]
לאגרות המכס ה"פרטניות" שהתחילו ב-2018 (כשהמכס עבר למערכת החדשה. שער עולמי?) נראה ש-UPS קוראים "אגרת מחשב". מהצהרת היבוא שלהם, לקניה מאמזון בערך פחות מ-500$, זה יוצא 18 ש"ח שתואמים לסכומים שכתובים
בכתבות שקושרו למעלה.
[imgurpng]s3AwnK6[/imgurpng]
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4593
איך קיבלת את הרשומון?
-
jtk
-
- חבר מכור קשה

ביקשתי מ-"UPS ישראל" / OPSI.
אבל אני לא חושב שהצהרת היבוא נחשבת לרשומון? אין שם קוד רשומון, והשתמע שאי אפשר להשיג זאת מהם.
אגב, מ-iParcel, שהם חברת-בת/מותג של UPS אבל לא עוברים דרך OPSI, השגתי בזמנו מהחברה בחו"ל.
אבל אני לא חושב שהצהרת היבוא נחשבת לרשומון? אין שם קוד רשומון, והשתמע שאי אפשר להשיג זאת מהם.
אגב, מ-iParcel, שהם חברת-בת/מותג של UPS אבל לא עוברים דרך OPSI, השגתי בזמנו מהחברה בחו"ל.
-
jtk
-
- חבר מכור קשה

הגיע החזר מאמזון (גרמניה) שתואם להצהרת היבוא.
מסקנה, לפחות למשלוח זה: מכס על משקל אין, אגרת המכס החדשה יש.
מסקנה, לפחות למשלוח זה: מכס על משקל אין, אגרת המכס החדשה יש.
- mayeast
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1666
מכס לפי משקל ?
נראה לי זה בחברות צד שלישי, כי הן עושות קונסולידציה לכל המשלוחים ולא שולחות אחד אחד כמו אמזון.
אז שחברת צד שלישי שולחת שק או קונטיינר גדול, צריכים לחלק את החיוב על השילוח בצורה כלשהיא, כנראה לפי משקל...
נראה לי זה בחברות צד שלישי, כי הן עושות קונסולידציה לכל המשלוחים ולא שולחות אחד אחד כמו אמזון.
אז שחברת צד שלישי שולחת שק או קונטיינר גדול, צריכים לחלק את החיוב על השילוח בצורה כלשהיא, כנראה לפי משקל...
- eldan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 477
@mayeast
· ְ
מה זאת אומרת חברות צד שלישי ? כמו ups ?
· ְ
מה זאת אומרת חברות צד שלישי ? כמו ups ?
- osh78
-
- חבר במועדון HT

@eldan
·
חברות שילוח שנותנות לך כתובת במדינה מסויימת, אתה שולח את המוצר לכתובת הזו והם שולחים את זה לארץ. לדוגמה: דילטס, יושופס, שיפיטו
·
חברות שילוח שנותנות לך כתובת במדינה מסויימת, אתה שולח את המוצר לכתובת הזו והם שולחים את זה לארץ. לדוגמה: דילטס, יושופס, שיפיטו
-
jtk
-
- חבר מכור קשה

לפי מה שאני מבין, זה חל על "חברות בלדרות". לדעתי גם משלוחי UPS עונים להגדרה, אבל אני לא בטוח. GCX למשל מגדירים עצמם חברת בלדרות. אבל אני לא בטוח מה המצב היום כי לא הצלחתי למצוא גרסה עדכנית יותר מ-2013 של "נוהל שחרור טובין באמצעות חברות הבלדרות".mayeast כתב:מכס לפי משקל ?
נראה לי זה בחברות צד שלישי, כי הן עושות קונסולידציה לכל המשלוחים ולא שולחות אחד אחד כמו אמזון....
אני לא חושב שזה קשור למשלוחים בדידים או לא. ונראה לי שבשינויי המכס ב-2018 בכל מקרה בוטל "רשימון יבוא קולקטיבי"?
אגב, ה"נוהל" לעיל אומר בסעיף 1.5 שתוספת המכס פר ק"ג קשורה לפקודת המכס, סעיף 133(א)(5). שם מדברים על "עלויות הכרוכות בהבאת הטובין לנמל הייבוא או למקום הייבוא". אני לא מבין מה מטרת כל הבלאגן הזה. מחיר ההובלה למקום היבוא כבר כלול בעלויות המשלוח שלקוחות-קצה משלמים, אז לא ברור מה ההגיון. כאילו המדינה עוסקת בלהוסיף סיבוכים ולהקשות על כולם.