NU8000 לעומת OLED? (ועוד קצת....)
אני רוצה להתחדש בטיוי לחדר שינה - 55" (יותר גדול לא נכנס לצערי)
המועמדים העיקריים הם הסמסונג NU8000 או ה-LG OLED. מבחינת ראציונאליציזה - זה פשוט - לטעמי NU8000 זה הבלאנס הכי טוב של מחיר/תמורה במסכי LED (ה-QLED יקר מאוד ובמחירים האלה אני כבר נע לכיוון ה-OLED). לעומת זאת OLED זה ברור למה....
השאלה המרכזית היא - בהנתן האיכות היחסית גבוהה של ה-8000, האם שווה לשלם *כפול* בשביל ה-OLED (ה-NU8000 אפשר להשיג באזור ה-3K ואת ה-OLED באזור ה-6K+). אנחנו רואים לא מעט בחדר שינה, כולל אפילו סרטים לפעמים (בעיקר סדרות), ובחדר חשוך (ככה שברורים היתרונות של ה-OLED), אבל השאלה עד כמה הפער באמת גדול. מקורות זה בעיקר KODI באיכות גבוהה או נטפליקס ישירות מהטלוויזיה (4K).
שאלות נילוות:
1. האם ה-NU8000 שבארץ מקביל ל-NU8000 בארה"ב שנבדק ב-RTINGS (על פניו ממה שהצלחתי להשוות מפרטים כן, אבל קשה לדעת אצל סמסונג)
2. האם יש מניעה לקנות את ה-UE55NU8000 מיבוא אפור? האם אני אפסיד משהו חשוב?
המועמדים העיקריים הם הסמסונג NU8000 או ה-LG OLED. מבחינת ראציונאליציזה - זה פשוט - לטעמי NU8000 זה הבלאנס הכי טוב של מחיר/תמורה במסכי LED (ה-QLED יקר מאוד ובמחירים האלה אני כבר נע לכיוון ה-OLED). לעומת זאת OLED זה ברור למה....
השאלה המרכזית היא - בהנתן האיכות היחסית גבוהה של ה-8000, האם שווה לשלם *כפול* בשביל ה-OLED (ה-NU8000 אפשר להשיג באזור ה-3K ואת ה-OLED באזור ה-6K+). אנחנו רואים לא מעט בחדר שינה, כולל אפילו סרטים לפעמים (בעיקר סדרות), ובחדר חשוך (ככה שברורים היתרונות של ה-OLED), אבל השאלה עד כמה הפער באמת גדול. מקורות זה בעיקר KODI באיכות גבוהה או נטפליקס ישירות מהטלוויזיה (4K).
שאלות נילוות:
1. האם ה-NU8000 שבארץ מקביל ל-NU8000 בארה"ב שנבדק ב-RTINGS (על פניו ממה שהצלחתי להשוות מפרטים כן, אבל קשה לדעת אצל סמסונג)
2. האם יש מניעה לקנות את ה-UE55NU8000 מיבוא אפור? האם אני אפסיד משהו חשוב?
@slarti
·
0. כל מה שרשמת נכון.
היחיד שיכול להחליט זה אתה.
אבל אני אישית, אם הייתי יכול לאפשר לעצמי, הייתי לוקח OLED בלי לחשוב פעמיים.
1. כן מקביל, לא זהה.
יש עניין שבארה"ב זה פאנל 10 סיביות אמיתי,ובארץ זה 8 סיביות + 2 סיביות מחושבות. אבל להבדיל בזה כמעט בלתי אפשרי. אז לצורך השוואות וביקורות תניח שזה אותו הדגם בדיוק.
2. יש כמה הבדלים:
א. יבוא רשמי עושה התאמה לישראל/עברית, מה שיבוא מקביל לא בטוח עושה. (ואני לא באמת יודע מה זה אומר).
ב. ביבוא רשמי אפשר להרחיב אחריות לעוד 3 שנים ב-200 שקל.
ג. יבוא מקביל הרבה יותר זול
·
0. כל מה שרשמת נכון.
1. כן מקביל, לא זהה.
יש עניין שבארה"ב זה פאנל 10 סיביות אמיתי,ובארץ זה 8 סיביות + 2 סיביות מחושבות. אבל להבדיל בזה כמעט בלתי אפשרי. אז לצורך השוואות וביקורות תניח שזה אותו הדגם בדיוק.
2. יש כמה הבדלים:
א. יבוא רשמי עושה התאמה לישראל/עברית, מה שיבוא מקביל לא בטוח עושה. (ואני לא באמת יודע מה זה אומר).
ג. יבוא מקביל הרבה יותר זול
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@mdk_25
·
1. עדיין לא מבין מאיפה אתה מביא את זה כעובדה. סביר להניח שמודבר בפאנלים זהים.
·
1. עדיין לא מבין מאיפה אתה מביא את זה כעובדה. סביר להניח שמודבר בפאנלים זהים.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
להורים שלי למשל הייתי קונה NU8000 בלי לחשוב פעמיים. זה מספיק טוב לצרכים שלהם והם לא פדנטים באיכות תמונה וכו'. לעצמי בחיים לא הייתי קונה NU8000 (או בכלל כל מסך שהוא של סמסונג מההיצע הנוכחי של השנה) פשוט בגלל שאני לא מסוגל לחיות בשלום עם מסך שמשחק עם עוצמת התאורה האחורית בהתאם למה שמופיע בסצינה. אצלנו בארץ כשתרגום כתוביות מאד נפוץ זה מקבל אפילו דגש גדול יותר. ה- NU8000 ספציפית הוא גם מסך מאד מוגבל בכל מה שקשור למימוש בפועל של HDR (ולא רק בגלל התאורה המסגרתית) אשר לי אישית עושה הבדל עצום בתכנים בהם אני צופה (או משחק ב PS4).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
·jacko-il כתב:להורים שלי למשל הייתי קונה NU8000 בלי לחשוב פעמיים. זה מספיק טוב לצרכים שלהם והם לא פדנטים באיכות תמונה וכו'. לעצמי בחיים לא הייתי קונה NU8000 (או בכלל כל מסך שהוא של סמסונג מההיצע הנוכחי של השנה) פשוט בגלל שאני לא מסוגל לחיות בשלום עם מסך שמשחק עם עוצמת התאורה האחורית בהתאם למה שמופיע בסצינה. אצלנו בארץ כשתרגום כתוביות מאד נפוץ זה מקבל אפילו דגש גדול יותר. ה- NU8000 ספציפית הוא גם מסך מאד מוגבל בכל מה שקשור למימוש בפועל של HDR (ולא רק בגלל התאורה המסגרתית) אשר לי אישית עושה הבדל עצום בתכנים בהם אני צופה (או משחק ב PS4)....
להורים שלי יש 8000 מלפני 3 שנים (לא 4K עדיין)... הם מרוצים מאוד. אבל אני חושב שההורים שלי היו מרוצים גם מ-7000 או 6000
אגב - דווקא ב-RTINGS, הציון לHDR עבור ה-NU8000 לא רע בכלל (להבדיל למשל מה-NU7100 של השנה שהוא על הפנים ב-HDR, לפחות לפי הציונים שם).
למיטב הבנתי סמסונג כבר שנים משנים את התאורה האחורית בהתאם למה שיש בסצינה (זה היה לי עוד ב-D4000 שלי מללפני לא זוכר כמה שנים, אבל שם זה היה ממומש נורא, ב-F7150 שלי זה לא ככ מורגש) - בכל מקרה, אצלי התחושה לגבי LG דומה לתחושה שלך לגבי סמסונג - למעט ה-OLED, מסכי LG לא נכנסים אלי הביתה. לא סובל את האפור שה-IPS עושה.
הייתי שמח לראות NU8000 ו-OLED כאלו אחת ליד השניה.... ברור לי שה-OLED עדיף, אבל השאלה האם ביומיום אני ככ ארגיש את זה....
·mdk_25 כתב:@slarti
·
0. כל מה שרשמת נכון.
2. יש כמה הבדלים:
ג. יבוא מקביל הרבה יותר זול...
"לאפשר לעצמי" זה מושג יחסי - זה יבוא על חשבון משהו אחר (למשל שדרוג אייפאד, או הכסף שאני שם בצד לטובת להחליף את ה-65" אינץ' בסלון ל-82" כשה-NU8000 יגיע למתחת ל-10K).... לכן השאלה עד כמה הערך שזה מביא לי ביומיום הוא משמעותי.
לגבי היבוא המקביל - האם זה אומר למשל שבאפליקציית יוטיוב לא יהיה לי חיפוש בעברית אם אני קונה ביבוא מקביל? יש פה אנשים שקנו יבוא מקביל של דגמי UE וסובלים מבעיות בעברית? (לי יש יבוא מקביל שהוא UN, וכמובן שאין לי חיפוש בעברית ביוטיוב, אבל UE אמור לתמוך בכל השפות האירופאית, לא?)
·TheCoolest כתב:@mdk_25
·
1. עדיין לא מבין מאיפה אתה מביא את זה כעובדה. סביר להניח שמודבר בפאנלים זהים....
היה דיון על זה (שגם אתה השתתפת בו):
https://www.htmobile.co.il/vt307047.html
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

עם כל הכבוד הגדול שיש לי ל- Rtings אני בכלל לא מתחבר לשיטת הכימות בנקודות שלהם פשוט בגלל שהיא לא מספרת את כל התמונה, תרתי משמע. למדוד עצמת הארה בסעיף של מדידת יכולת HDR זה פשוט לא מספיק. מדידה שיכולה להשלים את המידע, אותה הם לא מבצעים, היא למשל מדידת ניגודיות בתבנית ANSI גם במצב HDR ולא רק עבור SDR (אותה מדידה ממנה הם מחשבים את הניגודיות הטבעית של הפאנל). ניגודיות טבעית ב- SDR זה נחמד, אבל העסק משתנה מאד לרעה כאשר מסך LCD ללא FALD איכותי ינסה להציג משבצות לבן בתאורה מלאה (נניח 800 ניטס) ליד משבצת שאמורה להיות שחור עם אפס הארה. בנוסף לכך, תרשה לי להפנות אותך לערך שהם דווקא כן מודדים ומכמתים במספרים והוא גאמוט צבע ונפח צבע (שחשוב רק עבור HDR). תשווה את היכולת של מסך OLED (כל מסך OLED שהוא מהשלוש שנים האחרונות בערך) מול NU8000.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא ראיתי שם שום דבר שמציג את סוג הפאנל שבו סמסונג עושה שימוש ב-NU8000.
@jacko-il
הניגודיות הטבעית של הפאנל לא משתנה עם HDR. אם תוסיף למשוואה גם את ה-local dimming, אז כנראה תראה הבדל.
@jacko-il
הניגודיות הטבעית של הפאנל לא משתנה עם HDR. אם תוסיף למשוואה גם את ה-local dimming, אז כנראה תראה הבדל.
נערך לאחרונה על ידי TheCoolest ב 22/11/2018 16:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
@slarti
·
תחת להרשות לעצמך, התכוונתי כדי שזה לא יבוא על חשבון משהו אחר.
אני אישית תמיד מגדיר לעצמי תקציב לכל קניה, מופרד מהקניות האחרות. אבל זה עניין של העדפה אישית.
אני לא יודע.
מעולם לא העברתי תפריטים של טלויזיה (או טלפון, או כל גבר אחר) לעברית, כי יש הרבה יותר מידע און ליין עליהם באנגלית (למקרה שאתה צריך משהו) והרבה יותר קל למצוא דברים אינטואיטיבית כשהם בשפת המקור.
אני גם לא יודע אם היוטיוב אצלי בטלויזיה תומך בחיפוש בעברית (ואצלי זה יבוא רשמי).
·
אני אישית תמיד מגדיר לעצמי תקציב לכל קניה, מופרד מהקניות האחרות. אבל זה עניין של העדפה אישית.
אני לא יודע.
מעולם לא העברתי תפריטים של טלויזיה (או טלפון, או כל גבר אחר) לעברית, כי יש הרבה יותר מידע און ליין עליהם באנגלית (למקרה שאתה צריך משהו) והרבה יותר קל למצוא דברים אינטואיטיבית כשהם בשפת המקור.
אני גם לא יודע אם היוטיוב אצלי בטלויזיה תומך בחיפוש בעברית (ואצלי זה יבוא רשמי).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@TheCoolest
·
הניגודיות הטבעית לא משתנה בלי קשר.
הכוונה שלי היא שהערך הזה כשלעצמו לא מספר איך המסך מתנהג (או מהי הניגודיות שהוא מסוגל להציג בפועל) בתכני HDR.
למה?
כי תבנית משבצות ה- ANSI הזו נמדדת עבור וב- SDR (לאחר שמכיילים את ערך הלבן ל- 100 ניטס). אך ברגע שהמסך מגביר את התאורה מירבית עבור HDR (נניח כ- 800 ניטס עבור המסך הזה לצורך הדיון) אז יותר אור יצליח לחדור את החסימה של הפאנל (השחור) ולכן הניגודיות הנתפשת לעין נפגמת.
·
הניגודיות הטבעית לא משתנה בלי קשר.
הכוונה שלי היא שהערך הזה כשלעצמו לא מספר איך המסך מתנהג (או מהי הניגודיות שהוא מסוגל להציג בפועל) בתכני HDR.
למה?
כי תבנית משבצות ה- ANSI הזו נמדדת עבור וב- SDR (לאחר שמכיילים את ערך הלבן ל- 100 ניטס). אך ברגע שהמסך מגביר את התאורה מירבית עבור HDR (נניח כ- 800 ניטס עבור המסך הזה לצורך הדיון) אז יותר אור יצליח לחדור את החסימה של הפאנל (השחור) ולכן הניגודיות הנתפשת לעין נפגמת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@jacko-il
·
נכון, אבל זה לא קשור ל-HDR.
הם נותנים לך מדידה, והיא מדוייקת. ניגודיות של 5000:1 תשאר 5000:1 בין אם המסך מכוון ל-100 ניט או 800 ניט.
ועד כמה "השחור יהפוך לאפור" לעין תלוי בעיקר עוצמת התאורה שבחדר.
·
נכון, אבל זה לא קשור ל-HDR.
הם נותנים לך מדידה, והיא מדוייקת. ניגודיות של 5000:1 תשאר 5000:1 בין אם המסך מכוון ל-100 ניט או 800 ניט.
ועד כמה "השחור יהפוך לאפור" לעין תלוי בעיקר עוצמת התאורה שבחדר.
·mdk_25 כתב:@slarti
·
אני לא יודע.
אני גם לא יודע אם היוטיוב אצלי בטלויזיה תומך בחיפוש בעברית (ואצלי זה יבוא רשמי)....
תפריטים לא מעניינים אותי בכלל - אני שונא תפריטים בעברית.
השאלה היא לגבי "מקלדת" בעברית בשביל לחפש סרטים ביוטיוב.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@TheCoolest
·
לא מסכים איתך.
בוודאי שערך המדידה ישתנה כתלות בערך הלבן שבמשבצת ה- ANSI. ערך השחור משתנה כתלות בעוצמת האור אותו הוא מנסה לחסום מלעבור. כשעצמת ההארה מכויילת עבור לבן ב- 100 ניטס ערך השחור הוא כ- 0.018 ניטס (במקרה המדובר בו הניגודיות הטבעית היא 5461). כאשר התאורה תתגבר למקסימום אז פשוט יותר אור יחדור את החסימה של הפאנל. נקבל מצב בו נניח ערך השחור כבר יעלה ל- 0.05 ניטס (סתם מספר מהשרוול לצורך המחשה), אז בהגדרה הניגודיות של הפאנל יורדת. נכון, זו לא "ניגודיות טבעית" אבל זו כן "ניגודיות מעשית" (אם תרצה) עבור HDR.
*כל מה שרשמתי רלוונטי הרבה פחות ככל שלתאורה האחורית יש יותר אזורי הארה נפרדים וכלל לא רלוונטית בטכנולוגיות הארה עצמאיות, כמו פלזמה או OLED. הכוונה היא כרגע רק בהקשר של מסך עם תאורה מסגרתית לא שליטה מקומית.*
·
לא מסכים איתך.
בוודאי שערך המדידה ישתנה כתלות בערך הלבן שבמשבצת ה- ANSI. ערך השחור משתנה כתלות בעוצמת האור אותו הוא מנסה לחסום מלעבור. כשעצמת ההארה מכויילת עבור לבן ב- 100 ניטס ערך השחור הוא כ- 0.018 ניטס (במקרה המדובר בו הניגודיות הטבעית היא 5461). כאשר התאורה תתגבר למקסימום אז פשוט יותר אור יחדור את החסימה של הפאנל. נקבל מצב בו נניח ערך השחור כבר יעלה ל- 0.05 ניטס (סתם מספר מהשרוול לצורך המחשה), אז בהגדרה הניגודיות של הפאנל יורדת. נכון, זו לא "ניגודיות טבעית" אבל זו כן "ניגודיות מעשית" (אם תרצה) עבור HDR.
*כל מה שרשמתי רלוונטי הרבה פחות ככל שלתאורה האחורית יש יותר אזורי הארה נפרדים וכלל לא רלוונטית בטכנולוגיות הארה עצמאיות, כמו פלזמה או OLED. הכוונה היא כרגע רק בהקשר של מסך עם תאורה מסגרתית לא שליטה מקומית.*
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@jacko-il
·
אם תכוון את המסך כך שריבוע לבן יפלוט 100 ניט ולפאנל יש ניגודיות טבעית של 5000:1, אז תוכל למדוד ערך של 0.02 ניט בריבוע שחור.
עבור לבן של 1000 ניט, תקבל שחור של 0.2 ניט.
ANSI מודדים בנקודה אחת במסך, בד"כ באמצע.
קודם בסידור כזה שהריבוע שמודדים עליו הוא לבן ואח"כ ההפך, כשאותו ריבוע שחור. ואז בעזרת חישוב פשוט של ניטס-לבן חלקי ניטס-שחור נותן לך את יחס הניגודיות.
כשאני ביצעתי בדיקה דומה על ה-VIZIO הקודמת שלי, בתאורה מקסימלית (כ-400 ניט) מדדתי ניגודיות גבוהה יותר. יכול להיות שברף ה-100 ניט, הערך בשחור היה נמוך מדי בשביל להמדד בצורה מדויקת על ידי החיישן.
·
אם תכוון את המסך כך שריבוע לבן יפלוט 100 ניט ולפאנל יש ניגודיות טבעית של 5000:1, אז תוכל למדוד ערך של 0.02 ניט בריבוע שחור.
עבור לבן של 1000 ניט, תקבל שחור של 0.2 ניט.
ANSI מודדים בנקודה אחת במסך, בד"כ באמצע.
קודם בסידור כזה שהריבוע שמודדים עליו הוא לבן ואח"כ ההפך, כשאותו ריבוע שחור. ואז בעזרת חישוב פשוט של ניטס-לבן חלקי ניטס-שחור נותן לך את יחס הניגודיות.
כשאני ביצעתי בדיקה דומה על ה-VIZIO הקודמת שלי, בתאורה מקסימלית (כ-400 ניט) מדדתי ניגודיות גבוהה יותר. יכול להיות שברף ה-100 ניט, הערך בשחור היה נמוך מדי בשביל להמדד בצורה מדויקת על ידי החיישן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נקודה חשובה. כאשר מסך מסוגל להפוך לשחור לחלוטין (כיבוי מלא) ללא זליגה מהנקודות הקרובות אליו אזי בהגדרה הקונטרסט שלו אין סופי.
כאשר יש זליגה, קטנה ככל שתהיה, הקונטרסט יורד דרמטית.
בנוסף, השחורים משפיעים על חישוב קונטרסט יותר מהלבנים מכיוון שטווח המקסימום עוצמת האור ינוע מ 500 ועד 2000 ניט (יחס של אחד לארבע). השחורים לעומת זאת יכולים להגיע מ 0.5 ניט ל-0.0001 (ואף פחות) כך שבניגוד ללפני כמה שנים הם הגורם הדומיננטי בקונטרסט כיום.
כאשר יש זליגה, קטנה ככל שתהיה, הקונטרסט יורד דרמטית.
בנוסף, השחורים משפיעים על חישוב קונטרסט יותר מהלבנים מכיוון שטווח המקסימום עוצמת האור ינוע מ 500 ועד 2000 ניט (יחס של אחד לארבע). השחורים לעומת זאת יכולים להגיע מ 0.5 ניט ל-0.0001 (ואף פחות) כך שבניגוד ללפני כמה שנים הם הגורם הדומיננטי בקונטרסט כיום.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@oferlaor
·
עופר, אנחנו מדברים על הניגודיות הטבעית של הפאנל, כאשר local dimming כבוי.
כמובן שמסכים עם FALD יכולים להגיע לניגודיות הרבה יותר גבוהה ב-HDR.
מסך ה-IPS שיש לי עם FALD, בעל ניגודיות טבעית של 1000:1 בערך. ב-HDR עם FALD דלוק הוא מגיע לכמעט 30,000:1. זה עדיין לא מציל אותו בחדר חשוך.
·
עופר, אנחנו מדברים על הניגודיות הטבעית של הפאנל, כאשר local dimming כבוי.
כמובן שמסכים עם FALD יכולים להגיע לניגודיות הרבה יותר גבוהה ב-HDR.
מסך ה-IPS שיש לי עם FALD, בעל ניגודיות טבעית של 1000:1 בערך. ב-HDR עם FALD דלוק הוא מגיע לכמעט 30,000:1. זה עדיין לא מציל אותו בחדר חשוך.
נראה לי שהדיון קצת ברח...
אין ספק שהשחורים של ה-OLED טובים בצורה אינסופית מהשחורים של ה-NU8000.
עם זאת, לפחות לפי התמונות לדוגמא ב-RTINGS, השחורים של NU8000 מפתיעים ממש לטובה ביחס למסך עם EDGE LIGHT.
מה שמחזיר אותי לשאלה - איך יודעים אם שווה להוסיף עוד ככ הרבה כסף ל-OLED....
זה גם מביא עוד שאלה - אם אני אתרגל ל-OLED בחדר שינה, אני אוכל לסבול אח"כ NU8000 בסלון? אני מתכנן להחליף ל-82" ברגע שה-NU8000 תגיע לאזור ה-10K (מעריך שעוד שנה ככה) - ואני בספק שיהיה לי כסף ל-OLED בגודל הזה בשלב הזה....
אין ספק שהשחורים של ה-OLED טובים בצורה אינסופית מהשחורים של ה-NU8000.
עם זאת, לפחות לפי התמונות לדוגמא ב-RTINGS, השחורים של NU8000 מפתיעים ממש לטובה ביחס למסך עם EDGE LIGHT.
מה שמחזיר אותי לשאלה - איך יודעים אם שווה להוסיף עוד ככ הרבה כסף ל-OLED....
זה גם מביא עוד שאלה - אם אני אתרגל ל-OLED בחדר שינה, אני אוכל לסבול אח"כ NU8000 בסלון? אני מתכנן להחליף ל-82" ברגע שה-NU8000 תגיע לאזור ה-10K (מעריך שעוד שנה ככה) - ואני בספק שיהיה לי כסף ל-OLED בגודל הזה בשלב הזה....
·Netix כתב:@slarti
·
המעבר בין OLED ל - LED הוא נסבל
יש לי OLED בסלון
ועכשיו הזמנתי NU8000 כמסך מחשב
מסכים שונים לשימושים שונים
אבל בסוף - בשניהם אצפה בתוכן...
מסך מחשב זה עולם אחר. במסכי מחשב יש לי בכלל פאנל IPS (מסכי דל USHARP) ששם שחור זה לא שחור. אבל על המחשב אני עובד בחדר שהוא בד"כ די מואר...
בכל מקרה - קראתי עכשיו את כל שרשורי שינויי הבהירות בכתוביות בנטפליקס והאמת שקצת נבהלתי מזה.... ה-UN6H7150 שלי (H, לא F כמו שכתבתי בהתחלה) לא סובלת מכל זה....