הצילו!!! מיואש.. חיבור ARC של HK151S עם מסך סמסונג סדרה 8 לא עובד!
היי, אשמח לעזרה בעניין.. חפרתי כל אתר ופורום אפשרי ולא מצאתי פתרון.
מפרט:
רסיבר - HK151S
מסך - סמסונג סדרה 8 65 אינץ
אפל טיוי
סוני PS4
הבנתי שניתן לשמוע סאונד מהרסיבר שמגיע מהמכשירים שמחוברים לטלויזיה ע"י חיבור ARC
אז מבחינת חיבורים: (מצורפות תמונות)
אפל טיוי מחובר בכבל HDMI למסך (כנ"ל הסוני)
רסיבר מחובר גם הוא למסך - ע"י כבל HDMI (ראה תמונה)
חפרתי בהגדרות של הרסיבר - לא עזר
בהגדרות שמע של המסך (ששם יש רק שלוש אופציות - רמקולים של המסך, יציאה אופטית ורמקול בלוטוס - אין אפשרות של ARC אם זה רלוונטי) - לא נפתר
אפשרי בכלל לשמוע דרך החיבור ARC או שאני מבזבז זמן? עדיף כבל אופטי אולי??
*** חייב לציין שאם אני מחבר את האפלטיוי ישירות לרסיבר אז הוא משדר תמונה וסאונד למסך, אבל אני לא רוצה להשתמש באופציה הזאת בגלל שהרסיבר לא תומך 4K אלא רק FULL HD, וגם לא בא לי התעסקות כל פעם שאני מחליף בין סוני לאפל וכאלה... מעוניין שהסאונד פשוט ייצא ישר לרסיבר, לא משנה מה מחובר למסך
תודה ענקית לעוזרים!!!
מפרט:
רסיבר - HK151S
מסך - סמסונג סדרה 8 65 אינץ
אפל טיוי
סוני PS4
הבנתי שניתן לשמוע סאונד מהרסיבר שמגיע מהמכשירים שמחוברים לטלויזיה ע"י חיבור ARC
אז מבחינת חיבורים: (מצורפות תמונות)
אפל טיוי מחובר בכבל HDMI למסך (כנ"ל הסוני)
רסיבר מחובר גם הוא למסך - ע"י כבל HDMI (ראה תמונה)
חפרתי בהגדרות של הרסיבר - לא עזר
בהגדרות שמע של המסך (ששם יש רק שלוש אופציות - רמקולים של המסך, יציאה אופטית ורמקול בלוטוס - אין אפשרות של ARC אם זה רלוונטי) - לא נפתר
אפשרי בכלל לשמוע דרך החיבור ARC או שאני מבזבז זמן? עדיף כבל אופטי אולי??
*** חייב לציין שאם אני מחבר את האפלטיוי ישירות לרסיבר אז הוא משדר תמונה וסאונד למסך, אבל אני לא רוצה להשתמש באופציה הזאת בגלל שהרסיבר לא תומך 4K אלא רק FULL HD, וגם לא בא לי התעסקות כל פעם שאני מחליף בין סוני לאפל וכאלה... מעוניין שהסאונד פשוט ייצא ישר לרסיבר, לא משנה מה מחובר למסך
תודה ענקית לעוזרים!!!
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
בנוסף, יש לזכור להתייחס לזה ב SYSTEM SETUP
HDMI Audio to TV: This setting determines whether HDMI audio signals are passed through the HDMI Monitor Out connector to the video display. In normal operation, leave this setting at Off, as audio will be played through the AVR. To use the TV by itself, without the home theater system, turn this setting to On. In this case you will need to mute the TV’s speakers (or switch the setting to Off) when using the AVR for audio.
HDMI Link: This setting allows the communication of control information among the HDMI devices in your system. Turn this setting to On to allow control communication between the HDMI devices; turn the setting to Off to forbid control communication. When this setting is set to Off, the TV source audio input is set to Optical. When this setting is set to On, the TV source audio input is set to HDMI ARC
HDMI Audio to TV: This setting determines whether HDMI audio signals are passed through the HDMI Monitor Out connector to the video display. In normal operation, leave this setting at Off, as audio will be played through the AVR. To use the TV by itself, without the home theater system, turn this setting to On. In this case you will need to mute the TV’s speakers (or switch the setting to Off) when using the AVR for audio.
HDMI Link: This setting allows the communication of control information among the HDMI devices in your system. Turn this setting to On to allow control communication between the HDMI devices; turn the setting to Off to forbid control communication. When this setting is set to Off, the TV source audio input is set to Optical. When this setting is set to On, the TV source audio input is set to HDMI ARC
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
עד לרמה של Dolby Digital 5.1, ו- DTS 5.1, אין כל הבדל בין אופטי ל- HDMI.elka כתב:בקשר לכבל אופטי - תקן אותי אם אני טועה, הבנתי שחיבור ARC עם HDMI יותר איכותי משמעותית מאופטי......
ובמיוחד כש- ARC לא עובד, אופטי נשמע הרבה יותר טוב.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 22/11/2018 13:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
קטע מוזר...
חיברתי אופטי, לא עבד - הייתה הודעה במסך שיש שגיאה ושאבדוק את החיבורים קודם.
משום מה חיברתי במקביל לאופטי את הכבל HDMI שהיה מחובר לARC - ובאותו רגע המסך זיהה את הרסיבר והוציא סאונד לרמקולים..
בנפרד לא עובד, רק כששניהם מחוברים במקביל..
משום מה חיברתי במקביל לאופטי את הכבל HDMI שהיה מחובר לARC - ובאותו רגע המסך זיהה את הרסיבר והוציא סאונד לרמקולים..
בנפרד לא עובד, רק כששניהם מחוברים במקביל..
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
חיברתי כזה רסיבר בדיוק לאבא שלי.elka כתב:קטע מוזר...
בנפרד לא עובד, רק כששניהם מחוברים במקביל.....
התסכול היה כה רב, זה רסיבר נוראי והכל בו מרגיש אקראי!
מיותר לציין שאבא שלי מכר אותו תוך פחות מחודש.