לא גנבו לי את הפלזמה !
-
carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
ביום ראשון שעבר ארעה פריצה לדירתי ברעננה. הדירה הינה בקומה ראשונה על עמודים ואני גר בה כבר 11 שנים. בדירה דלת רב בריח אשר ניתנת לפתיחה מתוך הדירה בעזרת כפתור (כלומר כל אחד יכול לפתוח את הדלת מבפנים).
כאמור, כרגע יש מכת פריצות ברעננה, והמשטרה לא מצליחה לטפל בכך. הגנבים נכנסו לדירה דרך חלון חדר שינה, לאחר שהפכו מספר חדרים גילו כספת ופשוט עקרו אותה מהקיר ויצאו מהדירה בדלת הראשית כמו גדולים.
הם לא נגעו במחשב הנייד שבדירה, במערכת הקולנוע, או בצקים וכרטיסי אשראי אלא הסתפקו בתכולת הכספת שהכילה, נשק, דרכונים, כרטיסי טיסה, תכשיטים ומזומנים, בקיצור עוגמת נפש בלתי רגילה.
לאחר הארוע הסתבר לי שמומלץ להוסיף לכל דלת רב בריח מנעול JUWEL, שהינו מנעול כספת עליון נוסף לדלת. כאשר דלת רב הבריח נעולה גם באמצעות מנעול זה, נאמר לי כי בלתי אפשרי לפתוח אותה במהירות ווכל מי שיכנס לדירה יאלץ לצאת באותה דרך שנכנס.
אני מתקין מחר בדירתי מערכת אזעקה עם חיבור למוקד, למרות שברור לי שאין 100 ביטחון שארוע כזה לא יחזור על עצמו.
אני רוצה להמליץ לכל בעלי דלתות רב בריח להתקין מנעול נוסף בדירתם. אי יכולת לפתוח את הדלת (בתנאי שלא ימצאו מפתח למנעול זה) מגבילה את היכולת לגנוב פריטים מסוימים.
בהצלחה
ערן
כאמור, כרגע יש מכת פריצות ברעננה, והמשטרה לא מצליחה לטפל בכך. הגנבים נכנסו לדירה דרך חלון חדר שינה, לאחר שהפכו מספר חדרים גילו כספת ופשוט עקרו אותה מהקיר ויצאו מהדירה בדלת הראשית כמו גדולים.
הם לא נגעו במחשב הנייד שבדירה, במערכת הקולנוע, או בצקים וכרטיסי אשראי אלא הסתפקו בתכולת הכספת שהכילה, נשק, דרכונים, כרטיסי טיסה, תכשיטים ומזומנים, בקיצור עוגמת נפש בלתי רגילה.
לאחר הארוע הסתבר לי שמומלץ להוסיף לכל דלת רב בריח מנעול JUWEL, שהינו מנעול כספת עליון נוסף לדלת. כאשר דלת רב הבריח נעולה גם באמצעות מנעול זה, נאמר לי כי בלתי אפשרי לפתוח אותה במהירות ווכל מי שיכנס לדירה יאלץ לצאת באותה דרך שנכנס.
אני מתקין מחר בדירתי מערכת אזעקה עם חיבור למוקד, למרות שברור לי שאין 100 ביטחון שארוע כזה לא יחזור על עצמו.
אני רוצה להמליץ לכל בעלי דלתות רב בריח להתקין מנעול נוסף בדירתם. אי יכולת לפתוח את הדלת (בתנאי שלא ימצאו מפתח למנעול זה) מגבילה את היכולת לגנוב פריטים מסוימים.
בהצלחה
ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
ערן,
שוחחנו לאחר האירוע, ואני משתתף בצערך.
אם תוכל לפרט לגבי המנעול הזה (צילום וכו').
מה בנוגע לביטוח?
שוחחנו לאחר האירוע, ואני משתתף בצערך.
אם תוכל לפרט לגבי המנעול הזה (צילום וכו').
מה בנוגע לביטוח?
-
carmonle
-
- חבר ותיק

עלות התקנת מנעול כזה על ידי מתקין של רב בריח כ-470 ש"ח (כולל מעמ), זהו הסכום ששילמתי.
המפתח נראה כמו מפתח כספת והוא מספק נעילה נוספת (בריח נוסף למשקוף בו הוא נועל). כפי שנאמר לי על ידי השמאית והמתקין הוא בלתי ניתן לפריצה, כך שמי שנכנס לדירה מהחלון חייב לצאת באותה דרך. מצד אחד יש לי כעת את הנוחיות של מנעול עם כפתור, כך שקל לנעול הדלת ולפתוח אותה כעת כשיש מישהו בבית, אולם כאשר אנו עוזבים את הבית כעת המנעול הזה מבטיח שכאמור לא ניתן יהיה לצאת מהדלת הראשית כמו שיצאו בפריצה הנוכחית.
לגבי התכולה אז למעט מזומנים הכל מבוטח, אולם כאמור העוגמת נפש. להוציא דרכונים ישראלים ואמריקאים 7 דרכונים סה"כ, ויזה עבורי לארה"ב. גנבו צקים של ועד הבית, בקיצור עדיף לא להתנסות.
מבחינת מזומנים הביטוח מכסה חצי % מערך התכולה, דהינו על ביטוח תכולה של 350K ש"ח אני אקבל 1750 ש"ח. סכום קטן לעומת הסכום שהיה בכספת (בקטע זה הביטוח לא מכסה). אני יכול להמליץ למי שתמיד נשאר לו מזומנים מטיול בחו"ל, או להמירם לש"ח או להפקיד בחשבון מטבע זר, לא מומלץ להחזיק מזומנים בבית.
ערן
המפתח נראה כמו מפתח כספת והוא מספק נעילה נוספת (בריח נוסף למשקוף בו הוא נועל). כפי שנאמר לי על ידי השמאית והמתקין הוא בלתי ניתן לפריצה, כך שמי שנכנס לדירה מהחלון חייב לצאת באותה דרך. מצד אחד יש לי כעת את הנוחיות של מנעול עם כפתור, כך שקל לנעול הדלת ולפתוח אותה כעת כשיש מישהו בבית, אולם כאשר אנו עוזבים את הבית כעת המנעול הזה מבטיח שכאמור לא ניתן יהיה לצאת מהדלת הראשית כמו שיצאו בפריצה הנוכחית.
לגבי התכולה אז למעט מזומנים הכל מבוטח, אולם כאמור העוגמת נפש. להוציא דרכונים ישראלים ואמריקאים 7 דרכונים סה"כ, ויזה עבורי לארה"ב. גנבו צקים של ועד הבית, בקיצור עדיף לא להתנסות.
מבחינת מזומנים הביטוח מכסה חצי % מערך התכולה, דהינו על ביטוח תכולה של 350K ש"ח אני אקבל 1750 ש"ח. סכום קטן לעומת הסכום שהיה בכספת (בקטע זה הביטוח לא מכסה). אני יכול להמליץ למי שתמיד נשאר לו מזומנים מטיול בחו"ל, או להמירם לש"ח או להפקיד בחשבון מטבע זר, לא מומלץ להחזיק מזומנים בבית.
ערן
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני קורא לאחרונה על הרבה מקרי פריצה שגונבים את הכספת - כלומר כל מטרת הכספת לא רק שלא מתקיימת, אלא מתקיימת הפוך.
מסקנה - כל דבר שסביר לשים בכספת, לשים בכספת בבנק. מזומן בוודאי להפקיד בבנק (אני מניח שהוא חוקי). נשק - לא להחזיק בכלל לדעתי אלא אם כן המקצוע דורש זאת.
מסקנה - כל דבר שסביר לשים בכספת, לשים בכספת בבנק. מזומן בוודאי להפקיד בבנק (אני מניח שהוא חוקי). נשק - לא להחזיק בכלל לדעתי אלא אם כן המקצוע דורש זאת.
משה
-
carmonle
-
- חבר ותיק

עלות כספת קטנה בבנק כ-750 ש"ח לשנה וגם שם אין ביטחון מלא.
המזומנים שנגנבו הם שאריות מטיולים בחו"ל (הכל חוקי).
לגבי הנשק, פעלתי כחוק הוא היה מוסתר ובמקום נעול, נמסר לי שלא יעמידו אותי לדין על כך. מומלץ להחזיק את הנשק מפורק ולהחביא למשל את הנוקר בנפרד מהנשק.
ערן
לגבי הנשק, פעלתי כחוק הוא היה מוסתר ובמקום נעול, נמסר לי שלא יעמידו אותי לדין על כך. מומלץ להחזיק את הנשק מפורק ולהחביא למשל את הנוקר בנפרד מהנשק.
ערן
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
-
carmonle
-
- חבר ותיק

נושא הפריצות הוא כעת ברמת מגפה (ברעננה). ידוע לי על מקרה מיום חמישי האחרון שעקרו סורגים ממקומם, גנבו מהר תיקים ומפתחות מהשולחן, ובהמשך רכב מסוג גולף מהחניה.
כאשר אישתי נגשה ביום שני להוציא לאמה שבקרה אותנו , דרכון חדש ( חזרה לארה"ב ביום רביעי) נאמר לה שהיא המקרה החמישי מרעננה ביומיים האחרונים.
ערן
כאשר אישתי נגשה ביום שני להוציא לאמה שבקרה אותנו , דרכון חדש ( חזרה לארה"ב ביום רביעי) נאמר לה שהיא המקרה החמישי מרעננה ביומיים האחרונים.
ערן
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
אגב, אני גם רענני והלחצת אותי קצתcarmonle כתב:עלות כספת קטנה בבנק כ-750 ש"ח לשנה וגם שם אין ביטחון מלא.
ערן...
עלות הכספת צריכה להישקל מול ערך הפריטים שבתוכה. אגב, מה אחראיות הבנק בהנחה שאתה מצהיר על מה אתה מכניס?
מה שאני מסיק מהמקרה המצער שלך ושל מקרים אחרים מהעיתונות, שכספת נהפכה לסיכון במקום לאמצעי ביטחון.
בקשר לנשק, מה שאני טוען, זה שפרט לאנשים שזקוקים לזה מסיבות מיוחדות (מקצועיות או מעבר באזורים מסוכנים) עדיף פשוט שלא יהיה.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ערן, מצטער לשמוע על הפריצה.
לגבי ה-juwel, אחרי ניסיון של ההורים שלי אני התקנתי את זה דבר ראשון לפני שבכלל נכנסתי לדירה.
זה מאוד מוסיף באמת והרבה יותר קשה לפרוץ את זה אבל לא צריך להגזים.
מנעול בריח רגיל לבן-אדם מקצועי (בקשו הדגמה מאנשי מקצוע) זה צעצוע, המנעול הנוסף הזה הופך את העסק להרבה יותר קשה אבל לא בלתי-אפשרי.
בסופו של דבר שום הגנה היא לא מלאה והעיקר הוא לעכב, להקשות ולהרחיק. אם פורץ יראה מנעול כזה הוא יעדיף כניסה בצורה אחרת.
ברגע שיש לכם מנעול כזה בנוסף לבריח הפורץ כבר יעדיף לפרק את הדלת עם לום מאשר לפרוץ את המנעול (וזה גם אפשרי).
ההנחה היא שהוא יעדיף מישהו אחר או אם הוא מתעקש על הדירה שלכם אז מכיוון אחר אולי.
לגבי יציאה מהדירה אחרי פריצה זה גם חלק חשוב מאוד ואני חושב שהדבר הכי חשוב הוא לא להשאיר מפתח !!!
זאת הטעות הכי גדולה שיכולה להיות, שמשאירים מפתח על הדלת או באזור. אצלי גם אם יהיה מפתח, לא יהיה בשום אופן המפתח של ה-juwel בשום מקום ולכן לא יוכלו לצאת בקלות.
גם פה, אם הם באמת רוצים אז מבפנים כבר הרבה יותר קל לפרק את המנעולים אבל כנראה שלא יתעסקו עם זה ופשוט יצאו כמו שבאו.
זה באמת ימנע מהם לצאת עם הרבה דברים/גדולים/כבדים.
אני חושב שרוב הפריצות, על פי המשטרה ומה שאני ראיתי אצל אנשים, מתבצעות על ידי נרקומנים או סתם אנשים שמחפשים כסף קל ומהיר ולכן פחות נפוץ שמרוקנים דירה ויותר נפוץ שלוקחים מזומן/תכשיטים ועפים משם.
אגב, אצל ההורים שלי ניסו כבר לרתך/לשרוף את כל הדלת. אין לי מושג אם זאת דרך מאוד מתוחכמת או מאוד מטומטמת
בכל מקרה הפרענו להם באמצע (זה לא היה רחוק מלהיכנס לתוכנית של חיים הכט).
בפעם אחרת נכנסו מהגג, לקחו דברים מהירים ויצאו מהדלת מאחר ואמא שלי בטעות השאירה את המפתח (לא נוהגת לעשות את זה ובטח שמאז כבר ממש לא).
ניר
לגבי ה-juwel, אחרי ניסיון של ההורים שלי אני התקנתי את זה דבר ראשון לפני שבכלל נכנסתי לדירה.
זה מאוד מוסיף באמת והרבה יותר קשה לפרוץ את זה אבל לא צריך להגזים.
מנעול בריח רגיל לבן-אדם מקצועי (בקשו הדגמה מאנשי מקצוע) זה צעצוע, המנעול הנוסף הזה הופך את העסק להרבה יותר קשה אבל לא בלתי-אפשרי.
בסופו של דבר שום הגנה היא לא מלאה והעיקר הוא לעכב, להקשות ולהרחיק. אם פורץ יראה מנעול כזה הוא יעדיף כניסה בצורה אחרת.
ברגע שיש לכם מנעול כזה בנוסף לבריח הפורץ כבר יעדיף לפרק את הדלת עם לום מאשר לפרוץ את המנעול (וזה גם אפשרי).
ההנחה היא שהוא יעדיף מישהו אחר או אם הוא מתעקש על הדירה שלכם אז מכיוון אחר אולי.
לגבי יציאה מהדירה אחרי פריצה זה גם חלק חשוב מאוד ואני חושב שהדבר הכי חשוב הוא לא להשאיר מפתח !!!
זאת הטעות הכי גדולה שיכולה להיות, שמשאירים מפתח על הדלת או באזור. אצלי גם אם יהיה מפתח, לא יהיה בשום אופן המפתח של ה-juwel בשום מקום ולכן לא יוכלו לצאת בקלות.
גם פה, אם הם באמת רוצים אז מבפנים כבר הרבה יותר קל לפרק את המנעולים אבל כנראה שלא יתעסקו עם זה ופשוט יצאו כמו שבאו.
זה באמת ימנע מהם לצאת עם הרבה דברים/גדולים/כבדים.
אני חושב שרוב הפריצות, על פי המשטרה ומה שאני ראיתי אצל אנשים, מתבצעות על ידי נרקומנים או סתם אנשים שמחפשים כסף קל ומהיר ולכן פחות נפוץ שמרוקנים דירה ויותר נפוץ שלוקחים מזומן/תכשיטים ועפים משם.
אגב, אצל ההורים שלי ניסו כבר לרתך/לשרוף את כל הדלת. אין לי מושג אם זאת דרך מאוד מתוחכמת או מאוד מטומטמת
בפעם אחרת נכנסו מהגג, לקחו דברים מהירים ויצאו מהדלת מאחר ואמא שלי בטעות השאירה את המפתח (לא נוהגת לעשות את זה ובטח שמאז כבר ממש לא).
ניר
-
carmonle
-
- חבר ותיק

ניר (NMP) צודק, הנושא העיקרי הוא לעכב, להקשות, שלא יהיה כדאי להם להכנס לדירה שלך.
מי שמתקין כספת שיתקין אותה מקצועית, ביטון במקום ההתקנה ועוד' כך שיהיה קשה לעקור אותה.
ערן
מי שמתקין כספת שיתקין אותה מקצועית, ביטון במקום ההתקנה ועוד' כך שיהיה קשה לעקור אותה.
ערן
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לא להפחיד אבל חבר שלי שגר במודיעין ועובד בבולשת אמר לי, שבמודיעין גנבים באים פעמיים, כלומר, פורצים פעם ראשונה.
אתה מקבל כסף מהביטוח וקונה חדש הכל והם באים שוב!!! וגונבים את התכולה החדשה.
שימו לב שאם פרצו אליכם סימנו אתכם (יכול להיות) שיחזרו שוב.
באמת עצוב, אבל למה הביטוח מכסה רק 1/2 המסכום?
(האם צריך לבקש מהביטוח משהו מיוחד שיכסה יותר?)
אתה מקבל כסף מהביטוח וקונה חדש הכל והם באים שוב!!! וגונבים את התכולה החדשה.
שימו לב שאם פרצו אליכם סימנו אתכם (יכול להיות) שיחזרו שוב.
באמת עצוב, אבל למה הביטוח מכסה רק 1/2 המסכום?
(האם צריך לבקש מהביטוח משהו מיוחד שיכסה יותר?)
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
-
carmonle
-
- חבר ותיק

כתבתי שלנושא מזומנים בלבד חברות הביטוח מכסות 1/2 אחוז מסה"כ היקף הפוליסה.
בביטוח תכולה של 350 אלף ש"ח סכום הפיצוי בגין מזומנים שנגנבו 1750 ש"ח.
ערן
בביטוח תכולה של 350 אלף ש"ח סכום הפיצוי בגין מזומנים שנגנבו 1750 ש"ח.
ערן
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro
1/2% כי א) החזקת מזומנים זה סיכון גבוה ב) קשה להוכיח את הסכום שנגנב וזה פתח לנוכלויות מצד המבוטחים.doron_amedey כתב: באמת עצוב, אבל למה הביטוח מכסה רק 1/2 המסכום?
(האם צריך לבקש מהביטוח משהו מיוחד שיכסה יותר?)...
משה