מטחנת קפה לבריקה ידנית או אוטומטית ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי.. אני רוצה לקנות מטחנה בשביל הבריקה
אני מתלבט בין מטחנה ידנית של herio שהבנתי שהיא דיי מומלצת לבין המטחנה הזו של דלונגי שעליה לא מצאתי ממש חוות דעת.
לכאורה כמובן שעדיף את האוטומטית לא? מצד שני יכול להיות שבמקרה הזה הידנית עדיפה?

https://www.amazon.com/Hario-Ceramic-Co ... B001804CLY

https://www.zap.co.il/model.aspx?modeli ... quqavd_bwe

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

חושב שידנית עדיפה מהסיבה שהמטחנות החשמליות בטווח הזה בדכ מעפנות ולא טובות לאספרסו,
ואת הידניות אפשר גם לקחת לפיקניק שזה שימוש קלאסי במקינטה.

elchi1213 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

@itamars2
תודה רבה על התגובה!
אם כבר ידנית... יש הבדל מהותי בין מה שהעלתי מקודם לבין המטחנה הזאת? חוץ מהגודל כמובן https://www.ebay.com/itm/HARIO-MSCS-2B- ... Swtilb4ZJG

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #4 

יש לי את ה-Hario לא מעט שנים ואני משתמש בה עם Handpresso בטיולים לחו"ל, ולפעמים גם עם בריקה. בסה"כ היא אחלה, אבל צריך די הרבה סיבובים כדי לטחון. יש מטחנה חדשה של Kyocera מאוד דומה (ניידת עם דיסקיות טחינה קרמיות) אבל עם מנוע חשמלי ו-4 סוללות AA. היא עולה קרוב ל-$80 באמזון (עם משלוח), אבל יש עכשיו מבצע מעולה באתר היבוא האישי החדש של השופרסל. $59 ומשלוח חינם. הזמנתי, בתקווה שהיא תהווה תחליף ראוי ל-Hario.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

@boren
·
הביקורות שקראתי עד עכשיו לא היו הכי טובות, אבל אולי זה הרע במעוטו

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #6 

@noam
·
זה מוצר דיי חדש, כך שאין הרבה ביקורות להסתמך עליהן. הביקורות באמזון הן בדיחה- 2 אנשים שלא ממש הבינו מה הם קונים, שניהם מתבעסים בעיקר על זה שהמטחנה איטית ולא מכילה יותר מ 20 גרם פולים.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יש בפורום מלא שרשורים על מטחנות ידניות ממשתמשים בפועל שמבינים משהו אני ממליץ לך לחפש כאן או באתריים מתמחים מחול ולא להסתמך על ביקורות של אנשים שלרוב לא ממש מתמצאים בתחום כמו שיש באמזון.

אני אישית לא משתמש בידנית היתה לי חשמלית פשוטה כמו ששמת ולדעתי זה בזבוז של כסף.

אם כבר קונים חשמלית לקנות מרמה שמסוגלת לטחון ברמה סבירה לאספרסו אם רוצים אחכ לשדרג.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #8 

elchi1213 כתב:אם כבר ידנית... יש הבדל מהותי בין מה שהעלתי מקודם לבין המטחנה הזאת? חוץ מהגודל כמובן https://www.ebay.com/itm/HARIO-MSCS-2B- ... Swtilb4ZJG
...
@elchi1213
·אני לא רוצה להפוך את השרשור למדור פרסומי, אבל יש לי מטחנה כזאת שאני מתכוון למכור (עדיין לא בלוח).
הוספתי לה גם את האביזר הזה לייצוב הציר:
https://www.ebay.com/itm/Hario-Skerton- ... :rk:1:pf:0
זה משפר מאוד את אחידות הטחינה שהיא בד"כ הדבר הבעייתי של רוב המטחנות הידניות (במיוחד בטחינות גסות).

אם תחליט שאתה מעוניין בדגם הזה, אתה מוזמן ליצור קשר בהודעה פרטית.

איל999
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

@itamars2

אחד משני המבקרים באמזון כותב -

...and, worst of all, was extremely inconsistent in grind size

לא נשמע שהוא לא הבין מה הוא קונה, ובכל אופן זאת עובדה משמעותית.

·

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

איל999 כתב: אחד משני המבקרים באמזון כותב -

...and, worst of all, was extremely inconsistent in grind size

לא נשמע שהוא לא הבין מה הוא קונה, ובכל אופן זאת עובדה משמעותית.
...
תלוי. אם הוא ציפה לקבל טחינה גסה ואחידה, אז הוא לא ממש מחובר למציאות, כי רוב המטחנות הידניות הזולות לא עושות את זה. אם לעומת זאת הוא ציפה לקבל טחינה דקה יחסית ואחידה (למשל ל-Handpresso, שזה השימוש שלי) אז בהחלט אפשר לקבל את זה.

איל999
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

@boren

איך אתה יודע שניתן לקבל את זה מה KYOCERA? (שואל ברצינות, לא מקנטר. היכן מצאת עליה ביקורות?)
·

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@איל999

אם ב"את זה" אתה מתכוון למה שאני מקבל מה-Hario (כלומר טחינה דקה מספיק אחידה ל-Handpresso), אז אין לי אפשרות לדעת. אני לוקח כאן סיכון מחושב. אני משלם 59 דולר כולל משלוח כדי לקבל משהו שאמור לעשות את החיים שלי נוחים יותר. מה שמגדיל את הסיכוי שזה ייקרה זה שקיוסרה היא חברה ידועה, ושהמטחנה משתמשת בדיסקיות טחינה קרמיות ומתיימרת לטחון מספיק דק לאספרסו. אלה נתוני פתיחה מבטיחים. אם בפועל היא מספקת את הסחורה או לא תוכל לדעת כשאקבל אותה ואכתוב ביקורת בפורום.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@איל999
·על חלק ממה ששאלת כבר בורן ענה,

אתה מצפה ממשתמש חדש שלא מבין יותר מדי בתחום שרוצה לקנות מטחנת כניסה לברור את המוץ שם באמזון?

לדעתי חלק גדול מההייפ סביב הריו זה סיפור של מתחילים שפעם ראשונה טחנו קפה טרי או טרי יחסית בבית במקום הקפה הדלוח שהם רגילים אליו והסכך שלהם עף.

פה ובפורומים המתמחים מקבלים חוות דעת מאנשים שיש להם "קצת" יותר ניסיון וקילומטרז ושיכולים להתאים את זה לצורך הספציפי- דריפ שונה מסיפון שונה ממקינטה שונה מבריקה שונה מטחינה לאספרסו או שחור וגם לתת חוות דעת מה נותן את התמורה לכסף.

את כל זה לא תקבל באמזון.

שלא לדבר גם על התופעה של הפידבקים המזויפים שם.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

קיבלתי את ה-Kyocera והיא מטחנה ממש חמודה :D

[imgur]uHpR5XG[/imgur]

בינתיים ניסיתי אותה עם האלקטרה וה-Handpresso. בשני המקרים טחנתי 7 גרם, מה שלוקח קצת יותר מ-5 דקות. המטחנה מאוד שקטה וברמת הטחינה הדקה שבה השתמשתי הקפה הטחון נראה אחיד. השימוש פשוט מאוד. מכניסים 4 סוללות AA, מוסיפים את הפולים לפתח הייעודי, מניחים על השולחן ולוחצים על כפתור ההפעלה. מפסיקים ידנית לאחר שלא שומעים יותר טחינה של פולים. המטחנה מפסיקה בעצמה אחרי 5 דקות, אבל אפשר להמשיך לטחון מיד אח"כ.

התוצאה עם האלקטרה לא הייתה מוצלחת במיוחד, אולי המטחנה לא הייתה לגמרי נקייה או שדרשה "הרצה". התוצאה עם ה-Handpresso הייתה מצויינת ולא נופלת בדבר מה-Hario הידנית. ההבדל העקרי הוא בזה שאני יכול לעשות דברים אחרים בזמן שהמטחנה עובדת ושלא כואבת לי היד אח"כ.

עדיין לא ניסיתי אותה עם מקינטה או דריפ, אבל גם אם התוצאה פחות טובה זו לא בעיה מבחינתי כי אני מתכוון להשתמש בה עם ה-Handpresso (וה-Nanopresso שבדרך).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

עדכון: טחנתי עכשיו עם הקיוסרה 7 גרם של תערובת שקליתי לפני יומיים של ברזיל בורבון וסומטרה מנדהלינג. חלטתי עם האלקטרה בלחץ 0.8 (פחות מ-1.0 שבו אני בד"כ משתמש) והתוצאה: וואוו! אספרסו מעולה והטוב ביותר ששתיתי בשבוע האחרון.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

עדכון נוסף: שינוי עקבי של רמת הטחינה ב-Kyocera אפשר לעשות ע"י סגירה של גלגל עובי הטחינה עד הסוף ואז פתיחה שלו. רבע סיבוב בחזרה לאספרסו, חצי סיבוב לפילטר, סיבוב שלם לפלאנג'ר. כמובן ככל שהטחינה יותר גסה היא לוקחת פחות זמן. בינתיים קיבלתי תוצאות די טובות בכל השיטות האלה. אני מופתע לטובה מהמטחנה הזו.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

תפתח בשבילה סקירה בשרשור חדש חבל שכל ההשקעה הזו לא תימצא ע''י המשתמשים שלא קוראים כל הודעה בפורום.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

itamars2 כתב:תפתח בשבילה סקירה בשרשור חדש חבל שכל ההשקעה הזו לא תימצא ע''י המשתמשים שלא קוראים כל הודעה בפורום.
...
אולי. בינתיים הוספתי עוד ממצאים כאן. אין לי כוח לתרגם את זה כרגע...

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #19 

אם נשים בצד את נושא השימושיות, שאולי יכולה לקסום למשתמשים מסויימים, לא הפרזת קצת בדברי ההלל על איכות הטחינה?
קצת מפתיע שזה האספרסו הכי טוב ששתית לאחרונה.
לא העלית תמונה של הסכינים, אבל מהיכרות עם המטחנות של קיוסרה, אני מניח שאלה סכינים קרמיות כמו ברוב המטחנות הידניות הפשוטות, שאיכות הטחינה שלהן בסיסית ולא מעבר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

יכול להיות שחלק מההתלהבות קשור לפולים. זו פעם ראשונה שאני קולה ברזיל בורבון וסומטרה מנדהלינג ביחד, ואני מאוד מאוד אוהב את התוצאה, במיוחד עם האלקטרה. אני לא זוכר מתי המכונה הזו הוציאה אספרסו כל כך טעים. וכן, הקיוסרה משתמשת בדיסקיות טחינה קרמיות.

דבר שני שאולי משפיע לטובה הוא זמן הטחינה הארוך, שמונע כנראה התחממות. מה שלא יהיה, אני מאוד מרוצה מהתוצאה ומעריך שלשימוש שאני מייעד למטחנה הזו (בעיקר נסיעות לחו"ל) לא תהיה שום בעיה עם הטחינה האיטית.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”