התלבטות בין מספר דגמים טלויזיות 55 אינץ' ובנוסף מקרן קול
-
shimronfio
-
- חבר פעיל

- תגובות: 64
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום חברים,
אני מחפש טלויזיה לסלון למרחק צפייה של כ-3 מטרים, הסלון עצמו יכול להיות מאוד מואר ומאוד חשוך לפי הצורך.
כרגע אני מתבלט בין מספר טלויזיות, כאשר התקציב שלי הוא בסביבות ה-3000 עבור טלויזיה, ועוד כ-1000 למקרן קול,
אני די גמיש בתקציב לפי הצורך ומוכן לחרוג אם אראה לנכון.
כעת אני מתלבט בין הדגמים הבאים:
Samsung NU8000 , בסביבותה-3.5אלף ליבוא רשמי.
Sony X9005F, ראיתי מבצעב-5.5 אלף עם אחריאות של 3 שנים של ישפאר היבואן הרשמי
LG B7 - 2017, מחירים נעים בין 5700 בזאפ עם אחראיות ל-3 שנים ומגיעים גם לטיפה מעל 6.
השימושיים העיקריים שלי הם נטפליקס, יוטיוב, חיבור כונן והרצת תכני 4K, מדי פעם אולי PS3/PS4.
כרגע אני די חושב לקחת את הסמסונג אבל מתבלט לאור כל הבעיות שצוינו לגבי, לעומת כל התשבוחות שיש לסוני,
מצד שני ברמת מחיר כזאת, אני כבר יכול לקנות OLED, השימוש היומיומי שלי בטלויזיה לא חוצה את ה-3 שעות,
האם יש חשש אמיתי לקחת OLED? אני בעיקרון מצפה שהטלויזיה הזאת תחזיק כמה שנים טובות,ואפילו בשלב מסויים בחיים תעבור להיות הטלויזיה של החדר שינה.
* לגבי שימוש בהפעלה כונן חיצוני, במשפחה שלי יש דוד עם MU9000, וראיתי שמאוד קשה להריץ סרט 4k אמיתי עם כתוביות, ולשני יש LG SJ800S, וגם שם ההרצה של הסרט פחות טובה, הכתוביות לא תומכות את הכיוון של השפה מימין לשמאל.
לסוני להבנתי יש אנדרואיד שהחיסרון שלו שהוא די איטי, אבל נותן תמורה שיש לו מלא אפליקציות ואפילו נגנים שתומכים מלא בעברית.
מבחינתי זה עוד שיקול בבחירת הטלויזיה.
לגבי מקרן קול, אני די חדש ואשמח אם תכלו להמליץ לי על משהו.
תודה רבה לכולם על העזרה!
אני מחפש טלויזיה לסלון למרחק צפייה של כ-3 מטרים, הסלון עצמו יכול להיות מאוד מואר ומאוד חשוך לפי הצורך.
כרגע אני מתבלט בין מספר טלויזיות, כאשר התקציב שלי הוא בסביבות ה-3000 עבור טלויזיה, ועוד כ-1000 למקרן קול,
אני די גמיש בתקציב לפי הצורך ומוכן לחרוג אם אראה לנכון.
כעת אני מתלבט בין הדגמים הבאים:
Samsung NU8000 , בסביבותה-3.5אלף ליבוא רשמי.
Sony X9005F, ראיתי מבצעב-5.5 אלף עם אחריאות של 3 שנים של ישפאר היבואן הרשמי
LG B7 - 2017, מחירים נעים בין 5700 בזאפ עם אחראיות ל-3 שנים ומגיעים גם לטיפה מעל 6.
השימושיים העיקריים שלי הם נטפליקס, יוטיוב, חיבור כונן והרצת תכני 4K, מדי פעם אולי PS3/PS4.
כרגע אני די חושב לקחת את הסמסונג אבל מתבלט לאור כל הבעיות שצוינו לגבי, לעומת כל התשבוחות שיש לסוני,
מצד שני ברמת מחיר כזאת, אני כבר יכול לקנות OLED, השימוש היומיומי שלי בטלויזיה לא חוצה את ה-3 שעות,
האם יש חשש אמיתי לקחת OLED? אני בעיקרון מצפה שהטלויזיה הזאת תחזיק כמה שנים טובות,ואפילו בשלב מסויים בחיים תעבור להיות הטלויזיה של החדר שינה.
* לגבי שימוש בהפעלה כונן חיצוני, במשפחה שלי יש דוד עם MU9000, וראיתי שמאוד קשה להריץ סרט 4k אמיתי עם כתוביות, ולשני יש LG SJ800S, וגם שם ההרצה של הסרט פחות טובה, הכתוביות לא תומכות את הכיוון של השפה מימין לשמאל.
לסוני להבנתי יש אנדרואיד שהחיסרון שלו שהוא די איטי, אבל נותן תמורה שיש לו מלא אפליקציות ואפילו נגנים שתומכים מלא בעברית.
מבחינתי זה עוד שיקול בבחירת הטלויזיה.
לגבי מקרן קול, אני די חדש ואשמח אם תכלו להמליץ לי על משהו.
תודה רבה לכולם על העזרה!
@shimronfio
·
נראה שאת הרוב אתה כבר יודע לבד.
הסוני אכן מעולה, אם אתה רוצה משהו שהוא לא OLED. אני חושב שה-Q7FN כמעט באותה רמה.
אפשר לראות השוואה כאן:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold*0.1
ה-OLED כמובן תהיה יותר טובה, אבל עם סכנת צריבות.
ואני מזכיר לך שרשמת תקציב 3000 ש״ח לטלויזיה, וכל הדגים לעיל עולים פי 2 בערך.
לסמסונגים יש כמה טכנולוגיות עדיפות בתחום משחקי המחשב, אבל רובן לא נתמכות בפליסטיישן עדיין, אז יהיו רלוונטיות בשבילך רק בעתיד
לגבי צריבות: לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
היתרון של OLED זה האיכות צפיה העדיפה על כל טלויזיה LED. החיסרון זה הסיכוי לצריבות. לא וודאות, רק סיכוי.
תחליט לעצמך, מה יותר חשוב לך - איכות תמונה, או וודאות שלא יהיו צריבות.
שום טלויזיה, חכמה ככל שתהיה, לא תתמוך בכל סוגי הסרטים והכתוביות.
כנ״ל גם נכון לגבי סטרימרים - בשלב מסויים הם יתיישנו ויעבדו כמו סוסיתא מקרטעת.
סטרימר של אנדרויד טיוי אגב עולה 200 שקל, לא צריך לקנות טלויזיה ב-5000 שקל בשביל כתוביות בעברית.
אם אתה רוצה לדעת בוודאות שתוכל לנגן כל פורמט של סרט וכתוביות, אתה חייב HTPC. (או לפחות להזרים תוכן ממחשב)
לגבי מקרני קול - הם עולים אלפי שקלים ומחייבים חדר מרובע וללא חלונות.
מה שאתה מחפש זה סאונד בר.
הברים בארץ הם מאוד overpriced.
לפני כמה שנים קניתי סאונד בר של ימהה שעלה לי 450 שקל בחו״ל, בעוד שבארץ הוא נמכר ב-2,500 שקל.
היום, 7 שנים אחרי, עדיין מוכרים אותם בארץ ב-1,400 שקל.
וזה סאונד בר שיצא לשוק ב-2010 בערך.
לכן ממליץ לך להזמין בר מחו״ל, עכשיו כשיש מבצעי black friday.
יש 2 סוגי סאונד ברים:
עם סאבוופר מובנה ועם סאבוופר חיצוני.
אם אתה לוקח עם חיצוני, זה מייקר מאוד את המשלוח מחו״ל ויכול להפוך את הקניה בחו״ל ללא משתלמת.
לרוב הסאב יהיה אלחוטי (אבל לא חובה).
אם אתה לוקח עם סאבוופר מובנה, הפיסקה הקודמת עומדת בעינה.
לא הייתי ממליץ לקחת בר אלחוטי, כי:
א. איכות השמע האלחוטית היא ירודה, והאיכות האופטימלית היא דרך HDMI (מקום שני כבל אופטי).
ב. כל פעם שתדליק אותו תצתרך לעשות pairing עם הטלויזיה (אלא אם יש לך דגם ספציפי של בר וטלויזיה מאותו יצרן שמסתנכרנים לבד)
·
נראה שאת הרוב אתה כבר יודע לבד.
הסוני אכן מעולה, אם אתה רוצה משהו שהוא לא OLED. אני חושב שה-Q7FN כמעט באותה רמה.
אפשר לראות השוואה כאן:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold*0.1
ה-OLED כמובן תהיה יותר טובה, אבל עם סכנת צריבות.
ואני מזכיר לך שרשמת תקציב 3000 ש״ח לטלויזיה, וכל הדגים לעיל עולים פי 2 בערך.
לסמסונגים יש כמה טכנולוגיות עדיפות בתחום משחקי המחשב, אבל רובן לא נתמכות בפליסטיישן עדיין, אז יהיו רלוונטיות בשבילך רק בעתיד
לגבי צריבות: לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
היתרון של OLED זה האיכות צפיה העדיפה על כל טלויזיה LED. החיסרון זה הסיכוי לצריבות. לא וודאות, רק סיכוי.
תחליט לעצמך, מה יותר חשוב לך - איכות תמונה, או וודאות שלא יהיו צריבות.
שום טלויזיה, חכמה ככל שתהיה, לא תתמוך בכל סוגי הסרטים והכתוביות.
כנ״ל גם נכון לגבי סטרימרים - בשלב מסויים הם יתיישנו ויעבדו כמו סוסיתא מקרטעת.
סטרימר של אנדרויד טיוי אגב עולה 200 שקל, לא צריך לקנות טלויזיה ב-5000 שקל בשביל כתוביות בעברית.
אם אתה רוצה לדעת בוודאות שתוכל לנגן כל פורמט של סרט וכתוביות, אתה חייב HTPC. (או לפחות להזרים תוכן ממחשב)
לגבי מקרני קול - הם עולים אלפי שקלים ומחייבים חדר מרובע וללא חלונות.
מה שאתה מחפש זה סאונד בר.
הברים בארץ הם מאוד overpriced.
לפני כמה שנים קניתי סאונד בר של ימהה שעלה לי 450 שקל בחו״ל, בעוד שבארץ הוא נמכר ב-2,500 שקל.
היום, 7 שנים אחרי, עדיין מוכרים אותם בארץ ב-1,400 שקל.
וזה סאונד בר שיצא לשוק ב-2010 בערך.
לכן ממליץ לך להזמין בר מחו״ל, עכשיו כשיש מבצעי black friday.
יש 2 סוגי סאונד ברים:
עם סאבוופר מובנה ועם סאבוופר חיצוני.
אם אתה לוקח עם חיצוני, זה מייקר מאוד את המשלוח מחו״ל ויכול להפוך את הקניה בחו״ל ללא משתלמת.
לרוב הסאב יהיה אלחוטי (אבל לא חובה).
אם אתה לוקח עם סאבוופר מובנה, הפיסקה הקודמת עומדת בעינה.
לא הייתי ממליץ לקחת בר אלחוטי, כי:
א. איכות השמע האלחוטית היא ירודה, והאיכות האופטימלית היא דרך HDMI (מקום שני כבל אופטי).
ב. כל פעם שתדליק אותו תצתרך לעשות pairing עם הטלויזיה (אלא אם יש לך דגם ספציפי של בר וטלויזיה מאותו יצרן שמסתנכרנים לבד)
-
shimronfio
-
- חבר פעיל

- תגובות: 64
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
היי, תודה רבה על התגובה המפורטת, אכן התבלתי בגלל שבארץ מקרן קול הינו כביכול השם העברי של Sound Bar, לפי מה שאני מבין יש חשיבות לקחת סאונד בר תואם על פני לקחת משהו איכותי? או שהחיבור bluetooth של הסאונד בר לטלויזיה אמור להיות פשוט?
ולגבי הטלויזיה אכן תכננתי לרכוש mi box, אם רכוש Tizen או WebOS, כדי לקבל תמיכה בעוד הרבה אפליקציות.
השאלה האמיתית לגבי OLED, האם אני אמור לחשוש משימוש של שעתיים שלוש ביום?לפי רוב הביקורות שראיתי שימוש סביר בלי תמונות סטטיות וה-OLED יכול להחזיק שנים... אני בכללי חושב שאחרי 7 שנים טלויזיה נשחקת, גם בסוף LED אמורים להפיק פחות בהירות כתוצאה מעייפות החומר לא?
לגבי Q7 לעומת 900F, גם בביקורת ששלחת לי רואים שיש עדיפות לסוני באיכות תמונה, ואני מניח שהמחיר של הסוני יהיה פלוס מינוס זה ל-Q7FN.
ולגבי הטלויזיה אכן תכננתי לרכוש mi box, אם רכוש Tizen או WebOS, כדי לקבל תמיכה בעוד הרבה אפליקציות.
השאלה האמיתית לגבי OLED, האם אני אמור לחשוש משימוש של שעתיים שלוש ביום?לפי רוב הביקורות שראיתי שימוש סביר בלי תמונות סטטיות וה-OLED יכול להחזיק שנים... אני בכללי חושב שאחרי 7 שנים טלויזיה נשחקת, גם בסוף LED אמורים להפיק פחות בהירות כתוצאה מעייפות החומר לא?
לגבי Q7 לעומת 900F, גם בביקורת ששלחת לי רואים שיש עדיפות לסוני באיכות תמונה, ואני מניח שהמחיר של הסוני יהיה פלוס מינוס זה ל-Q7FN.
@shimronfio
·
האמת היא שהשם העברי זה סאונד בר. מקרן קול זה תרגום לעברית של מוצר אחר - Sound Projector, שהוא הרבה יותר מסובך ויקר.
אבל בישראל אוהבים לרמות אנשים, אז מוכרים סאונד ברים וקוראים להם מקרני קול.
בכל מקרה, אם חשובה לך איכות הקול - אתה צריך להעדיף בר איכותי על פני תואם. ובכל מקרה להעדיף חיבור קווי על פני אלחוטי.
ואם לא חשובה לך איכות הקול, אפשר להישאר גם אם הרמקולים של הטלויזיה.
אני מסכים שאמור להחזיק שנים. אבל אני לא יכול להגיד את זה מניסיון. ואף אחד לא יכול.
אם המחירים זהים, בהחלט עדיף לקחת את הסוני.
·
האמת היא שהשם העברי זה סאונד בר. מקרן קול זה תרגום לעברית של מוצר אחר - Sound Projector, שהוא הרבה יותר מסובך ויקר.
אבל בישראל אוהבים לרמות אנשים, אז מוכרים סאונד ברים וקוראים להם מקרני קול.
בכל מקרה, אם חשובה לך איכות הקול - אתה צריך להעדיף בר איכותי על פני תואם. ובכל מקרה להעדיף חיבור קווי על פני אלחוטי.
ואם לא חשובה לך איכות הקול, אפשר להישאר גם אם הרמקולים של הטלויזיה.
אני מסכים שאמור להחזיק שנים. אבל אני לא יכול להגיד את זה מניסיון. ואף אחד לא יכול.
אם המחירים זהים, בהחלט עדיף לקחת את הסוני.