ערב טוב,
היום התקינו את ה 65C8, טלוויזיה מהממת!
אני מחבר אליה ישירות Apple TV. ראיתי באופן אוטומטי שההגדרות עברו ל Dolby Vision 50hz, משום מה רק 50 ושיניתי ל60. בהמשך אני רואה שיש אפשרות לבחור HDR.
במקביל שמתי לב שיש תקיעות של קול מידי פעם (מחובר עם ARC ל SoundBar - לא יודע אם קשור).
בשלב כלשהו בגלל שכאשר ה Apple TV נמצא מאחורי הטלוויזיה השלט לא עובד טוב, העברתי אותה למזנון, היא מחוברת ל SoundBar והוא מחובר ישירות ל HDMI לטלוויזיה כאשר התמונה עוברת דרכו. כרגע יש לי רק HDR וגם אין תקיעות קול.
הכבלים הם 4K, לא משהו מגה איכותי.
שאלות:
מה ההבדל בין HDR ל Dolby Vision?
האם יש קשר לתקיעות הקול (אני זוכר הודעה שההגדרה השתנתה אוטומטית שיש סיכוי לתקיעות קול אם זה קורה לשנות את ההגדרות)?
האם יש עדיפות לחבר את ה Apple TV ישירות לטלוויזיה כדי להשתמש ב Dolby Vision (כי דרך הSoundBar יש רק אפשרות לבחור HDR)?
למה הDefault הלך ל50hz ולא 60 והאם יש בעיה בזה ששינתי ל60? מדובר בהגדרות בApple TV.
תודה!
Dolby Vision vs HDR ותקיעות קול
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
- עבור צפייה בנטפליקס וכו', עדיף לעשות את זה מהנגן המובנה בטלוויזיה, כך תקבל איכות תמונה מקסימלית.
- עבור צפייה בתכנים מהמחשב\רשת מקומית, עדיף להגדיר את האפל TV שיתאים את אות המוצא לתוכן. אין טעם להשאיר אותו על DV או HDR באופן קבוע. גם פוגע באיכות הצפייה וגם מבזבז יותר חשמל.
- לא יודע למה יש לך תקיעות בסאונד, אולי עניין של הגדרות.
- DV עדיף בהרבה מ-HDR10, דובר על זה המון. אפשר להריץ חיפוש על ההבדלים פה בפורום ובגוגל, תקבל הרבה יותר מידע מבלי שנצטרך למחזר פה דברים שנכתבו עשרות ומאות פעמים בעבר.
לכן כן, עדיף לחבר אותו ישירות ל-TV.
- בארץ משדרים ב-50HZ. לא יודע למה אפל החליטו לקבוע את זה כברירת מחדל, אבל זה לא כזה משנה. תוודא רק שקצב הריענון מותאם לתוכן בהגדרות המכשיר.
- עבור צפייה בתכנים מהמחשב\רשת מקומית, עדיף להגדיר את האפל TV שיתאים את אות המוצא לתוכן. אין טעם להשאיר אותו על DV או HDR באופן קבוע. גם פוגע באיכות הצפייה וגם מבזבז יותר חשמל.
- לא יודע למה יש לך תקיעות בסאונד, אולי עניין של הגדרות.
- DV עדיף בהרבה מ-HDR10, דובר על זה המון. אפשר להריץ חיפוש על ההבדלים פה בפורום ובגוגל, תקבל הרבה יותר מידע מבלי שנצטרך למחזר פה דברים שנכתבו עשרות ומאות פעמים בעבר.
לכן כן, עדיף לחבר אותו ישירות ל-TV.
- בארץ משדרים ב-50HZ. לא יודע למה אפל החליטו לקבוע את זה כברירת מחדל, אבל זה לא כזה משנה. תוודא רק שקצב הריענון מותאם לתוכן בהגדרות המכשיר.
אתמול סופסוף חיברתי את השילד שהזמנתי לטלווזיה דרך רסיבר אונקיו.
HDR- עובד מצויין ללא תקיעות ( מזרים תוכן מקומי ברשת ביתית)
אודיו- הרסיבר מזהה TRUE HD\DTS HD MASTER ללא בעעית סאונד
לצערי השילד לא תומך ב DV( לא ידעתי שאפל טיוי תומך, אולי הייתי חושב פעמיים)
השלט של הLG תומך בשילד שזה נהדר!!
HDR- עובד מצויין ללא תקיעות ( מזרים תוכן מקומי ברשת ביתית)
אודיו- הרסיבר מזהה TRUE HD\DTS HD MASTER ללא בעעית סאונד
לצערי השילד לא תומך ב DV( לא ידעתי שאפל טיוי תומך, אולי הייתי חושב פעמיים)
השלט של הLG תומך בשילד שזה נהדר!!
-
nirhend
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- שם מלא: Nir Hendler
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
@Oren520
·
הHDMI CEC מדהים אותי כל פעם מחדש, יש לי שלט של אפל TV עם 6 כפתורים, אני עושה איתו הכל כולל להדליק ולכבות את הטלוויזיה.
אחרי שימוש בכבל אחד ישירות בין ה Apple TV לC8 בעיית התקיעות נעלמה, יש גם אופטימיזציה שה Apple TV עושה כשהוא בודק את הכבל. עובד מצויין עם Dolby Vision.
·
הHDMI CEC מדהים אותי כל פעם מחדש, יש לי שלט של אפל TV עם 6 כפתורים, אני עושה איתו הכל כולל להדליק ולכבות את הטלוויזיה.
אחרי שימוש בכבל אחד ישירות בין ה Apple TV לC8 בעיית התקיעות נעלמה, יש גם אופטימיזציה שה Apple TV עושה כשהוא בודק את הכבל. עובד מצויין עם Dolby Vision.