מחפש קדם מגבר לפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

טוב, אז אחרי קניית הפטיפון Thorens TD145 אני מחפש קדם מגבר פונו איכותי שיהווה גם בסיס טוב לשדרוגים עתידיים של הפטיפון.

ישנו את הקדם הבסיסי של Cambridge ושקלתי לקנות אותו אך הבנתי שלא בטוח שהוא יהיה בסיס טוב לשדרוגים עתידיים...

האם אתם מכירים הצעות מעניינות לקדם מגברים לפונו ביד שניה? חיפשתי בלוחות אבל אין יותר מדי... אולי אצל היבואנים השונים? אפשר לפנות אלי במסר פרטי להצעות קונקרטיות...
תקציב - בסביבות 600 ש"ח; מוכן גם למתוח אותו במידה והתמורה גדולה...

כרגע אין לי קדם ואני ממש מת להתחיל לשמוע תקליטים בפטיפון החדש אבל לא רוצה להיות פזיז עם רכישת הקדם... :עצוב:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

חפש מגבר וינטאג' של מרנץ, NAD, דנון, לוקסמן וכו', על פי רוב תמצא בהם פונו-סטייג' סביר ואף למעלה מזה

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

yairf,
האם מכשירי הוינטאג' נבנו בצורה כזו שהיה פחות דגש על במה ואימג'ינג? הבנתי שהטכנולוגיה של היום משחזרת את הסאונד ברמה מהימנה יותר.
שים לב שאני מחבר את הפטיפון למגבר סטריאו קיים של Exposure עם רמקולים של System Audio ואינני זקוק לכל הפונקציות האחרות פרט לפונו סטייג'.
למה לא ללכת על חדש? האם ה Cambridge לא יעשה עבודה טובה יותר מכל רסיבר Mid Level ישן?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

זו בעיקר שאלה של מחיר. קשה לי להאמין שתמצא משהו ממש מדהים ב-600 ש"ח

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

עם קצת סבלנות הוא יכול למצוא פונו סטייג' יד שנייה לא רע בכלל במחיר הזה..
The Black Wax

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

מניסיון, קיימבריג' 540P ב- 400 ש"ח יעשה עבודה משמעותית יותר טובה מאשר רסיבר MID LEVEL של פעם. אני מתאר לעצמי (לא בדקתי) שכך גם הפונובוקס של פרוג'קט.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

מסכים עם הכל, אבל לך תמצא כזה...

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

מסכים עם הכל, אבל לך תמצא כזה...
...
פונו סטייג' בסיסי מבית Cambridge Audio או Project קיים בפיוז. העלות היא 400 ש"ח בערך למכשיר חדש.
הבעיה שלי היא שאני רוצה לנסות לקבל משהו ברמה מעל ומנסה לחקור מה האפשרויות שלי.

האם תוכלו לחלוק את נסיונכם עם פונו סטייג'ים נוספים? האם ביצעתם השוואה בין מספר פונו סטייג'ים?
יכול להיות שיהיה כדאי למתוח את התקציב...
מה אתם חושבים? המלצות?

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תתייעץ עם אנשי מקצוע בנידון. בראש ובראשונה הייתי פונה לאייל פור מאודיו פידליטי.
תבדוק גם עם אילן טמיר, יום שישי הוא במרכז...
The Black Wax

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

איזה ראש יש לפטיפון אגב?
אם יש לך ראש פשוט, אני לא בטוח שכדאי לשים את רוב הכסף בקדם מגבר.

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

רוי,
האם ביצעת השוואה של Cambridge 540P מול רסיבר ווינטאג'? אתה יכול לפרט על נסיונך?

לגבי הראש, כרגע הוא של אודיו טכניקה, יחסית פשוט שקיבלתי עם קניית הפטיפון.
הקטע הוא שאני לא רוצה להתאים את הציוד לראש הפשוט מאחר והראש הינו צוואר בקבוק והשפעתו על הצליל היא קריטית.

המטרה שלי כרגע היא לקנות ציוד כזה שלא ימנע שדרוגים עתידיים של הפטיפון.
הרמה של שאר המערכת היא מספיק גבוהה כדי להתאים לה פונו סטייג' ראוי.

יש עוד המלצות/ הארות לגבי פונו סטייג'ים?

אני חייב לציין שהשרשור הזה מפתיע אותי, ציפיתי ליותר תשובות בתחום כללי שכזה בפורום אנלוגי באתר המונה 12000 חברים :roll:]

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לא ביצעתי השוואה ספציפית כזו, אשמח לבצע, אולם, מנסיוני האישי, כל פעם שהשוויתי מגבר מול פונו סטייג', האחרון ניצח ובגדול.
מגבר ממש ישן, יכוייל לפי עקומת RIAA מהדור הישן, לעומת פונו סטייג' חדיש. מגבר ישן יכיל קבלים יבשים וייתכן שגם חלק מהמעגלים אינם מתפקדים כיאות.. מגבר בדרך כלל סובל מבעיות של זליגה/השראה/זמזומים/האמים ועוד ועוד...
איזה מגבר/רמקולים אתה משתמש?
עולה כאן אבל עניין אחר:
אני תמיד אומר לאנשים בפורום, שישקלו היטב את הכניסה לתחום מסיבות רבות:
א. הציוד יקר להחריד.
ב. הציוד דורש תחזוקה מתמדת, כיוונים וכדומה.
ג. בגלל חשיבות הסרוס =פטפון, רצוי שהמערכת תותאם לסורס ולא להיפך, מנסיון אישי.
ד. תקליטים באיכות טובה או חדשים עולים לא מעט, לעתים פי 2 או 3 מ-CD, גם תקליטים בהדפסות אודיופיליות (180-200 גראם), עולים כפליים מדיסק FULL PRICE. בגלל שהארץ מוצפת תקליטים זולים שהודפסו כאן בשנים 1970-1992, רוב מה שתמצא בחנויות יד השנייה הם תקליטים תוצרת הארץ, ועליהם אני לא ממליץ אפילו בציוד ENTRY LEVEL. במצב כזה - תרכוש דיסקים רגילים ואל תיכנס לתחום.
ה. תשאל את עצמך - לאן אתה רוצה להגיע? לאן אתה שואף למצב את הפטפון שלך? כמה אתה מוכן להשקיע בזה ב-2-3 השנים הקרובות? ורק אז תעשה את השיקולים שלך. אני השקעתי תוך 10 שנים סכום אשר עבר את ה-35K, רק בפטפון ! ואני רחוק מאוד עדיין מהמקום שבו אני רוצה למצב את הסורס הזה אצלי.... (דרושה עוד השקעה בהשקטת מערכת החשמל, יש לשדרג קרטריג' MC מרמת ההי-אנד לבל, שזה לבד ברמות של אלפי דולרים, בסוף התהליך יש לשדרג פונו-סטייג' לרמות הגבוהות יותר ,שזה עוד אלפי דולארים, שדרוג הזרוע ל-EKOS SECOND EDITION טיטאניום וכדומה...)
ו. תתייעץ עם אנשי מקצוע.
ז. טורנס הוא פטפון גרמני/שוויצרי מעולה, אבל בדגם שלך יש גבול ליכולות השדרוג, ולא תוכל להמריא איתו יותר מידי... לכן אני מציע, כנס לאט ובגישה רציונלית לתחום, תבדוק אם מתאים לך ואם אהבת את מה ששמעת, תקבע תקציב עתידי ואז תמשיך, אחרת אני ממליץ לך לא להיכנס לעניין.
אני מקווה שבתשובה זו, כיסיתי לך את הנושא...
עכשיו, הכדור במגרש שלך.
The Black Wax

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

roeek

קבל (Y)

פוסט חובה לכל מי שחושב להיכנס לתחום האנוגי.
רוב הנקודות שאתה ציינת הם אלה ששקלתי ובגללן החלטתי לא להיכנס לתחום.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

תודה וובי, חג שמח!
The Black Wax

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

web,

חכה תראה את המאמר שהוא הכין ובעריכה כרגע.... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

roeek,
קודם כל קבל (Y) על ההשקעה בפטיפון...
יש לי איזושהי הסתייגות קטנה לדברים שכתבת, לדעתי ניתן להנות מתקליטים גם בתקציב צנוע בהרבה.

עיקר ה"פעילות" שלי היא לא הפטיפון ואני יחסית חדש בתחום.
בעבר קניתי פטיפון פלסטיק של sherwood עם Cambridge 540P בערך באותו תקציב שאני מתעסק בו היום.
התאכזבתי מהפטיפון ומכרתי אותו.

בינתיים, התמקדתי בשדרוג שאר רכיבי המערכת, כולל חיווטים.
כיום יש לי נגן ומגבר של Exposure 2010s ורמקולים רצפתיים System Audio SA1730.
זוהי מערכת שאני נהנה ממנה מאוד וחשבתי להכנס ב"קטן" אך עדיין באופן שקול לתחום האנלוגי.

מטרתי היא לקבל תמורה הולמת ל 1.5-2K השקעה בפטיפון (שזה פחות מ 10% ממחיר המערכת שלי כחדשה).
שקלתי פרוג'קט חדש מול טורנס והלכתי על הטורנס, פרוג'קט חדש היה מחסל את התקציב לגמרי ואף לא הייתי מקבל את אותה איכות. בחרתי בטורנס עקב איכותו הסונית, גמישותו לשדרוגים עתידיים ומחירו שהתאים לי...

אני מחפש כרגע קדם בתקציב של 500-600 ש"ח וראש בתקציב של 400-500 ש"ח שיעבדו טוב ביחד ושיהיו ברמה מספיק גבוהה יחסית לשאר חלקי המערכת (שלא יהוו צוואר בקבוק בעת שדרוג רכיב). אם אקח משהו בסיסי, אצטרך כעבור זמן מה להחליפו וזו לא המטרה...
עקב "נדירותם" של הפונו-סטייג'ים ביד שניה, החלטתי להתחיל מהפונו-סטייג' (לפני שדרוג הראש - כרגע Audio Technica).

זו הדרך שבה אני פועל, אשמח לפידבקים על הדרך, המלצות, הצעות ייעול.
אפשר גם לשלוח לי הצעות קונקרטיות במסר אישי.

תודה,
יובל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #17 

שלום יובל
אין שום בעייה עם הגישה שלך ואתה ממש לא צריך להתנצל בפני אף אחד.
מקסימום תקום יום אחד ותחליט שאתה רוצה לשפוך כמות כזו של כסף על פטיפון.
בינתיים, אפשר בהחלט לכייף עם מערכת כמו שאתה מתאר מבלי שום רגשי נחיתות כאילו חסר לך משהו.
בהצלחה, יאיר

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

יובל,
ראשית, מסכים עם יאיר ואין לך כמובן מה להתנצל כמובן, והבנתי את גישתך עכשיו יותר בבירור. למגבר שלך, EXPOSURE 2010, שהוא מצויין ברמת המחיר שלו (לא שמעתי אבל מביקורות), ניתן להוסיף פונו-סטייג', ואפילו בבורר אצלך במגבר רשום
PHONO/AUX.
זה נקרא PHONO MODULE והוא עולה כ-100 £, שזה בערך התקציב שלך. זו אפשרות אחת. לא שמעתי את הקומבינציה הזו אבל יש לברר אצל היבואן או באינטרנט, ככלות הכל מדובר בחברה רצינית שסאונד הוא דבר מרכזי בציוד שלה. הצפי הוא גם לסינרגיה טובה עם המערכת שלך..
אפשרות שנייה, פונו סטייג' יד 2: אני מציע לך שוב לפנות לאילן כיוון שיום שישי הוא במרכז.
אפשרות שלישית שהצעת: פונו סטייג' של קיימבריג': תשאל אנשים ששמעו אותו, אני אישית טרם שמעתי, מקווה שאשמע בקרוב (פרטים בהמשך).
להתחיל בפונו-סטייג' זהוא צעד נכון כל עוד הקארטריג' שלך במצב מצויין (אודיו טכניקה מייצרת ראשים טובים במחירי פתיחה נמוכים מאוד יחסית). היה לי פעם ראש של A.T. והייתי מאוד מרוצה בשעתו.
אפשרות רביעית, גם לגבי הראש וגם לגבי הסטייג'ינג ביד שנייה, בדוק גם באתר הזה:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... &catId=244
The Black Wax

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

roeek,
קודם כל המגבר שלי הוא Exposure 2010s היותר מוצלח מה 2010... 8)
אני לא מעוניין בהוספת כרטיס שיהיה ייחודי רק ל Exposure, יכול להיות שתהיה סינרגיה אבל אולי זה ימנע שדרוגים עתידיים.
אם למשל אחליף מגבר אז אצטרך להפטר גם מהפונו סטייג'.
yairf,
זה לא שאני מתנצל על הסט-אפ שלי, אם תשים לב, אני ממש לא "דיווחתי" עליו בפורום באופן רשמי ואינני זקוק לאישורים למינהם על טיבו של הסט-אפ. פשוט רציתי להדגיש שהשקעה של 2000 ש"ח בפטיפון ועזריו, היא השקעה שולית מבחינתי ומתאימה למטרות שלי שהן די צנועות בתחום של הפטיפון לעומת השקעתו למשל של roeek.
כמו כן, הסט-אפ שברשותי הוא די מכובד ודורש פטיפון ועזרים יחסית ברמה סבירה, אחרת שוב אתאכזב מהתחום וסופו יהיה שוב מכירת הפטיפון...
כמו כל ישראלי טוב, כולנו מחפשים Value For Money בצורה כזו או אחרת.
נכון לעכשיו, אני לא רואה סיבה "לשפוך" סכומים גבוהים מהסכומים שציינתי...

בכל מקרה, אני תמיד שמח לקבל עצות מועילות (Y)

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

stereophile כתב:רוי,
האם ביצעת השוואה של Cambridge 540P מול רסיבר ווינטאג'? אתה יכול לפרט על נסיונך?
:roll:]
...
כן. הפונו שלי הושווה לפונואים של 3 מגברים ישנים שונים שהיו ברשותי- פיוניר ענתיקה משנות ה- 70, סוני ישן משנות ה- 80', ו- NAD קצת פחות ישן מתחילת שנות ה- 90' (בהזדמנויות שונות כמובן). בכל המקרים חיברתי אליהם את הפטיפון במישרין (לפונו המובנה), ואח"כ באמצעות הפונו החיצוני לכניסה רגילה. התוצאה היתה ברורה מאוד לטובת הפונו החיצוני (של קיימבריג'), למעט ב- NAD שם הפער היה קטן יותר אבל עדיין לטובת הקיימבריג'.
בשלושת המקרים, אגב, לפונו המובנה היה גם פחות ווליום מהחיצוני, מה שחייב יותר מאמץ מההגברה.
אני השתכנעתי.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”