האם אני הוזה
אני מריץ סרטים מהמחשב {i7 עם כרטיס מסך און בורד} שמחובר לרסיבר והרסיבר לטלוזיה. לרוב סרטים כבדים בין 10 ל20 גיגה לפעמים אף יותר
כאשר אני מתחיל ליראות סרט והמחשב קר {היה דלוק אך לא בשימוש} הסרט ניראה קצת מגמגם .. התמונה לא חלקה וקצת נימרחת ברקע.. ולאחר כמה דקות הכל רץ כמו שצריך..
האם זה באמת מה שקורה.. הכרטיס מסך און בורד לוקח לו זמן להיתחמם ולעבוד כמו שצריך ?
כאשר אני מתחיל ליראות סרט והמחשב קר {היה דלוק אך לא בשימוש} הסרט ניראה קצת מגמגם .. התמונה לא חלקה וקצת נימרחת ברקע.. ולאחר כמה דקות הכל רץ כמו שצריך..
האם זה באמת מה שקורה.. הכרטיס מסך און בורד לוקח לו זמן להיתחמם ולעבוד כמו שצריך ?
@ketem
לא פירטת בקבצים עם איזה קידוד זה קורה, אם x264 או H265, באיזה רזולוציות 1080p או 4k ובאיזה תוכנת נגן אתה משתמש. יכול להיות שמשום מה לוקח קצת זמן להאצה בחומרה להיכנס לפעולה.
לפי גדלי הקבצים שרשמת, כ-10-20 ג'יגה, אני מניח שמדובר בקבצים ברזולוצית 1080p ובקידוד x264. למעבד i7 בכל מקרה לא אמורה להיות בעיה להריץ אותם. ניסית תוכנת נגן אחרת?
לא פירטת בקבצים עם איזה קידוד זה קורה, אם x264 או H265, באיזה רזולוציות 1080p או 4k ובאיזה תוכנת נגן אתה משתמש. יכול להיות שמשום מה לוקח קצת זמן להאצה בחומרה להיכנס לפעולה.
לפי גדלי הקבצים שרשמת, כ-10-20 ג'יגה, אני מניח שמדובר בקבצים ברזולוצית 1080p ובקידוד x264. למעבד i7 בכל מקרה לא אמורה להיות בעיה להריץ אותם. ניסית תוכנת נגן אחרת?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·לא מדוייק בכלל, אם אין לך כרטיס מסך תומך, 1030 ויותר והמעבד מדור ישן, 6 ופחות ואין לו תמיכה בHAVEC ואתה מנגן קובצ כזה, אתה הולך לראות את המעבד עולה לכיוון ה100% עובדה.ice2k כתב:אין קשר. גם בניגון הסרט המעבד לא מתאמץ כלל, אין הבדל. נשמע כמו בעיה תוכנתית...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
נשמע יותר כמו בעיה של קידוד מבעיית חומרה.
אפשר לבדוק את זה בקלות, אם תריץ את הסרט על מחשב אחר והגמגומים ימשיכו ויחזרו בדיוק באותן נקודות תזמון אז זה בוודאות בעיה של קידוד הסרט.
אפשר לבדוק את זה בקלות, אם תריץ את הסרט על מחשב אחר והגמגומים ימשיכו ויחזרו בדיוק באותן נקודות תזמון אז זה בוודאות בעיה של קידוד הסרט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ניחשת נכון.. אכן הסרטים שיש לי הם כולם 1080P בקידוד X264. אני מישתמש בMPC HC מכיוון שהצלחתי לשפר רק אותו שיתמוך בקיבצי אטמוס ו DTS HD.. הישתמשתי בעבר בKMPLAYER לקבצי 3D אך לא הצלחתי לשפר אותו שיתמוך באטמוס. המעבד שלי הוא I7 דור ראשון בן 7 שנים בערך. רק לאחר התגובה שלך הבנתי שהמיספר שמיתלווה לשם הקובץ הוא גירסת קידוד{ תודה על זה}. יש איזשהו נגן מומלץ שמגיע מוכן .. כלומר שיתמוך בפורמט אודיו מיתקדם וגם יתמוך ב3D מבלי שאצתרך לבצע בו שינויים?Lee כתב:@ketem
לפי גדלי הקבצים שרשמת, כ-10-20 ג'יגה, אני מניח שמדובר בקבצים ברזולוצית 1080p ובקידוד x264. למעבד i7 בכל מקרה לא אמורה להיות בעיה להריץ אותם. ניסית תוכנת נגן אחרת?...
האם הMPC HC תומך בסרטי 4K ובקידוד X265 ? אם לא .. יש נגן מומלץ ל4K ? {כרגע הטלויזיה שלי היא עד 1080P} אבל השידרוג קרוב.
סביר להניח שמעבד i7 מדור ראשון עם כרטיס גרפי On Board יתקשה להריץ קידודי h265 שדורשים יותר משאבים.
אני חושב שבמקרים רבים הכי טוב להריץ קבצי 4k/h265/hdr, דרך הנגן המובנה במסך תומך, וככה חוסכים את כאב הראש של קינפוגים וכו'.
קודי תומך בפורמטי האודיו DTSHD-MA ו-DolbyTrueHD, אבל לגבי אטמוס אני לא בטוח. אם תצטרך לשדרג את המחשב הקיים (או לרכוש חדש) בשביל שיתאים לכל הדרישות שהצגת, אולי כבר שווה לך לשקול רכישת סטרימר מתקדם דוגמת Nvidia Shield שיתמוך בכל הנ"ל.
אני חושב שבמקרים רבים הכי טוב להריץ קבצי 4k/h265/hdr, דרך הנגן המובנה במסך תומך, וככה חוסכים את כאב הראש של קינפוגים וכו'.
קודי תומך בפורמטי האודיו DTSHD-MA ו-DolbyTrueHD, אבל לגבי אטמוס אני לא בטוח. אם תצטרך לשדרג את המחשב הקיים (או לרכוש חדש) בשביל שיתאים לכל הדרישות שהצגת, אולי כבר שווה לך לשקול רכישת סטרימר מתקדם דוגמת Nvidia Shield שיתמוך בכל הנ"ל.