חיבור לחצן פעמון (גוויס) ל HA
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 191 פעמים
יש לי לחצן פעמון מחוץ לבית (גוויס) שמקבל מתח נמוך (24v?) מהפעמון שבבית.
אני רוצה לבטל את הפעמון הנוכחי, ולקשר את הלחצן ל Home Assistant.
כמובן שאם אני מבטל את הפעמון, לא יגיע מתח ללחצן. חשבתי להוסיף שנאי במקום הפעמון שיזרים את המתח אל הלחצן. לא נראה לי שאפשר או מותר להעביר 220v על הכבל שמושחל (דק, לבן, פשוט).
איזה רכיב צריך לקנות? אפשר מבחינתי כל דבר - WiFi, ZWave וגם Aqara או כל מיני כאלה... HA אוכל את כולם בהנאה רבה.
תודה!
אני רוצה לבטל את הפעמון הנוכחי, ולקשר את הלחצן ל Home Assistant.
כמובן שאם אני מבטל את הפעמון, לא יגיע מתח ללחצן. חשבתי להוסיף שנאי במקום הפעמון שיזרים את המתח אל הלחצן. לא נראה לי שאפשר או מותר להעביר 220v על הכבל שמושחל (דק, לבן, פשוט).
איזה רכיב צריך לקנות? אפשר מבחינתי כל דבר - WiFi, ZWave וגם Aqara או כל מיני כאלה... HA אוכל את כולם בהנאה רבה.
תודה!
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

מנסה שנית....
פשוט מאוד, קנה גטואי של שיאומי (20$) וכפתור לחיצה של שיאומי(5$) תקשר את זה ל-HA ואתה יכול לעשות עם הכפתור מה שאתה רוצה, הגטואי משמש כאזעקה, פעמון וכו... אתה גם יכול לעשות את זה ללא HA, אבל אם תחבר ל-HA תוכל ליצור גם תרחישים עם הכפתור בזמן שמצלצלים, אני משתמש בזה ב-OPENHAB
תוכל בהמשך גם להוסיף חיישנים של שיאומי שהם מעולים ולהשתמש בהם במערכת שלך, הכפתור של שיאומי מאפשר לחיצה רגילה, כפולה, ארוכב, ושיחרור לחיצה ארוכה, לכל סוג לחיצה תוכל ליצור תרחיש
תוכל בהמשך גם להוסיף חיישנים של שיאומי שהם מעולים ולהשתמש בהם במערכת שלך, הכפתור של שיאומי מאפשר לחיצה רגילה, כפולה, ארוכב, ושיחרור לחיצה ארוכה, לכל סוג לחיצה תוכל ליצור תרחיש
הגטואי במבצע
https://www.joybuy.com/3386157.html?_cp ... ign=718858
אם אתה מתעקש להשאיר את הלחצן שיש לך של הפעמון, אתה יכול לחבר את זה, קח בחשבון שאתה צריך לחבר ל-HA רכיב שיקלוט ZWAVE (יש לי כזה למכירה אם אתה רוצה)
https://www.ebay.com/itm/FIBARO-Z-Wave- ... Lw_wcB:G:s
https://www.joybuy.com/3386157.html?_cp ... ign=718858
אם אתה מתעקש להשאיר את הלחצן שיש לך של הפעמון, אתה יכול לחבר את זה, קח בחשבון שאתה צריך לחבר ל-HA רכיב שיקלוט ZWAVE (יש לי כזה למכירה אם אתה רוצה)
https://www.ebay.com/itm/FIBARO-Z-Wave- ... Lw_wcB:G:s
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

@puma1 תודות!
לגבי השיומי - זה בדיוק הרעיון, אבל כמו שכתבת - אני רוצה לשמור את הלחצן המקורי. כמובן שאקנה מודול z-wave (אולי ממך? שלח ה.פ), ואז אצור תרחיש שיעשה את העבודה מול שיומי.
אגב - הרכיב שהצעת לא מקבל 220v, אז אצטרך שנאי בכל מקרה. נכון?
לגבי השיומי - זה בדיוק הרעיון, אבל כמו שכתבת - אני רוצה לשמור את הלחצן המקורי. כמובן שאקנה מודול z-wave (אולי ממך? שלח ה.פ), ואז אצור תרחיש שיעשה את העבודה מול שיומי.
אגב - הרכיב שהצעת לא מקבל 220v, אז אצטרך שנאי בכל מקרה. נכון?
איזה פעמון יש לך, הוא מקבל מתח ? זה יכול לקבל מתח 9-30V, ככה שניתן לתת לו מתח מהפעמון (שבדרך כלל עובד על מתח נמוך)
לי יש את הרכיב של FIBARO שנתתי לך קישור אליו, בנוסף צריך סטיק ZWAVE או משהו אחר שיוכל לתקשר איתו
לי יש את הרכיב של FIBARO שנתתי לך קישור אליו, בנוסף צריך סטיק ZWAVE או משהו אחר שיוכל לתקשר איתו
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

חשבתי שיש לך את הסטיק למכירה.
אסביר שוב לגבי הפעמון - אני רוצה לנתק אותו אבל לשמור את הלחצן בחוץ. כלומר - לחיצה על הלחצן תצלצל בהאב של שיומי.
בתוך הבית, הפעמון מחובר למתח 220, וממנו יוצא חוט לבן ללחצן שהוא לא באותו מתח. אז איך אפשר לנתק את הפעמון ובכל זאת לגרום ללחוץ לצלצל? (שוב - הלחצן לא מקבל מתח משום מקום).
אסביר שוב לגבי הפעמון - אני רוצה לנתק אותו אבל לשמור את הלחצן בחוץ. כלומר - לחיצה על הלחצן תצלצל בהאב של שיומי.
בתוך הבית, הפעמון מחובר למתח 220, וממנו יוצא חוט לבן ללחצן שהוא לא באותו מתח. אז איך אפשר לנתק את הפעמון ובכל זאת לגרום ללחוץ לצלצל? (שוב - הלחצן לא מקבל מתח משום מקום).
כתנתק את הפעמון תצטרך לשים שם גם את הרכיב הזה ששלחתי לך של פיבארו, וגם שנאי\סוללה, אם יש לך שם ליד קופסת חשמל תוכל להסתיר את זה בתוך הקופסת חשמל (אם יש בה מקום, או אפילו להגדיל אותה טיפה), תוכל גם להעיף את מה שיש בקופסה של הפעמון, ולחבר את זה בפנים, משם יש לך כבר שני חוטים שהולכים ללחצן, הלחצן עצמו לא צריך לקבל מתח, רק המודול של פיבארו, ברגע שנסגר מעגל בלחיצה על הכפתור הוא ישלח פקודה לבקר שלך, אתה יכול להשתמש בסוללת 9V, לא ניסיתי אבל זה אמור להחזיק הרבה זמן, גם שנים, כמובן תלוי ברמת השימוש, ובהגדרות