איך אפשר לשמוע מוזיקה ישראלית/רוק/אלקטרונית?
-
aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
הי,
נגענו בנושא הזה מספר פעמים אבל הייתי רוצה להגיע למשהו יותר פרקטי.
בהרבה מערכות שבהן שומעים בעיקר ג'אז ואקוסטי (לדוגמה המערכת שלי) כששמים מוזיקה אלקטרונית/רוק/הקלטות ישראליות מסויימות ועוד זה נשמע בעדינות... המממ... ***.
אם אני רוצה לשמוע לדוגמה את דיסק האוסף העכשוי של כנסיית השכל כמו שהתכוון המשורר (טכנאי האולפן?) מה אני צריך?
הכוונה היא למערכת נוספת בתקציב נמוך בלי דגש על איכות.
אסתטיות בהחלט יתרון.
נגענו בנושא הזה מספר פעמים אבל הייתי רוצה להגיע למשהו יותר פרקטי.
בהרבה מערכות שבהן שומעים בעיקר ג'אז ואקוסטי (לדוגמה המערכת שלי) כששמים מוזיקה אלקטרונית/רוק/הקלטות ישראליות מסויימות ועוד זה נשמע בעדינות... המממ... ***.
אם אני רוצה לשמוע לדוגמה את דיסק האוסף העכשוי של כנסיית השכל כמו שהתכוון המשורר (טכנאי האולפן?) מה אני צריך?
הכוונה היא למערכת נוספת בתקציב נמוך בלי דגש על איכות.
אסתטיות בהחלט יתרון.
HiFiMusic IL
פיור אקוסטיקס....
ולעניין.
אני רוצה להביא דוגמא.
בצעירותי אהבתי פאנק רוק (די התבגרתי מאז)
ודיסק אחד שמאוד אהבתי היה : The offspring - Inxnay on the hombre.
שמעתי אותו בדיסקמן עם אוזניות שבזמנו חשבתי שאין טובות מהם (SONY MD-08 או משהו כזה)
עבר הרבה זמן
הגעתי לתחביב הזה
והחלטתי לרכוש CD זה, מכיוון שהוא היה בהזדמנות מ-EBAY.
קיבלתי את הדיסק, וכמובן רציתי לשמוע ולהזכר
מה אומר ומה אגיד - זאת היתה הפעם האחרונה ששמעתי את הדיסק הזה במערכת שלי.
למרות שבאוטו הוא נשמע לי יחסית סביר..
אז, לדעתי, העקרון הוא ללכת על רמקולים לא חושפניים בתחום הגבוהה של הספקטרום.
ולעניין.
אני רוצה להביא דוגמא.
בצעירותי אהבתי פאנק רוק (די התבגרתי מאז)
ודיסק אחד שמאוד אהבתי היה : The offspring - Inxnay on the hombre.
שמעתי אותו בדיסקמן עם אוזניות שבזמנו חשבתי שאין טובות מהם (SONY MD-08 או משהו כזה)
עבר הרבה זמן
הגעתי לתחביב הזה
והחלטתי לרכוש CD זה, מכיוון שהוא היה בהזדמנות מ-EBAY.
קיבלתי את הדיסק, וכמובן רציתי לשמוע ולהזכר
מה אומר ומה אגיד - זאת היתה הפעם האחרונה ששמעתי את הדיסק הזה במערכת שלי.
למרות שבאוטו הוא נשמע לי יחסית סביר..
אז, לדעתי, העקרון הוא ללכת על רמקולים לא חושפניים בתחום הגבוהה של הספקטרום.
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
לדעתי תנסה להוסיף רמקולים בסיגנון קליפש או סרוין ווגה או JBL ודומיהם לא בסדרות הגבוהות שלהם שיחוברו לרסיבר הקולנוע הביתי + DVD/CD בעלות של כ- 400 עד 500 ש"ח.
הרמקולים שלך - SF גראנד פיאנו אם איני טועה אכן אינם רמקולים שמתאימים במיוחד לסיגנונות המוסיקה עליהם שאלת.
אין צורך במערכת שלמה נוספת, די בזוג רמקולים נוסף + נגן שיחוברו במקביל למערכת הקיימת.
כמובן שלפני הרכישה שמע רמקולים בסיגנון אלו שהצעתי בשילוב עם הרסיבר שיש לך ועם המוסיקה שציינת .
שלמה
הרמקולים שלך - SF גראנד פיאנו אם איני טועה אכן אינם רמקולים שמתאימים במיוחד לסיגנונות המוסיקה עליהם שאלת.
אין צורך במערכת שלמה נוספת, די בזוג רמקולים נוסף + נגן שיחוברו במקביל למערכת הקיימת.
כמובן שלפני הרכישה שמע רמקולים בסיגנון אלו שהצעתי בשילוב עם הרסיבר שיש לך ועם המוסיקה שציינת .
שלמה
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
בנוגע למוסיקה אלקטרונית , רוק .
מוסיקה בסיגנון אלקטרוני זקוק למספר פרמטרים עליהם קצת קשה לוותר .
מהירות , דינמיות , צבע , בס , כוח {והרבה ממנו}. כיוון שמוסיקה אלקטרונית {מסוג האוס לדוגמה} מורכבת מיחסית מעט ערוצים
וברוב המיקרים {זה נישמע מצחיק} אבל הסקיצה עצמה עוברת רימסטר וניכנסת לתקליט כמעט בלתי אפשרי למצוא יתרונות שמערכת יקרה תעפיל על זולה ממנה , אתן לך דוגמה : יש לי בבית רמקולים מיקצועיים שעליהם אני מכין את הסטים למועדונים בהם אני עובד , הרמקול הוא מוניטור 15 אינטש + טויטר 1 אינטש שופר והוא נחשב לממש בומי ולא "איכותי" , במקרה של מוסיקת האוס הוא נישמע הרבה יותר טוב מהפוקל ואני סבור ובטוח שגם מהרמקול החדש , הסיבה היא די פשוטה.
במוסיקה מסוג האוס , טראנס , פרוגרסיב , טרבל האוס , האוס נמוך , קלאב טראנס , ניו יורק האוס וכ"ו אנו מחפשים חוויה שונה מאשר במוסיקת ג'אז למשל.
אנו מחפשים את הכוחניות , חווית המסיבה , מה שיגרום לנו לקום ולרקוד , משהו שירטיט את הגוף וכמובן עוצמה. לכן רוב הרמקולים הזולים מקבלים במוסיקה כזו איזה שהוא יתרון בתוך החסרונות שלהם , הקופסתיות שלהם גורמת להם להישמע "בריאים" יותר , הטויטר ה"סלחני" גורם להם להישמע נעימים יותר בתחום הגבוהים , ופרטים בשטיח של סינטיסייזר קצת קשה לפספס. אי לכך ובהתאם לזאת רמקול לא יקר {בגדר הטעם הטוב כמובן} יכול להישמע טוב יותר וחוויתי יותר בתחום המוסיקה הזו מאשר רמקול "אודיופילי".
במוסיקה מסוג רוק העיניין קצת שונה , כאן אנו זקוקים לאותה דינמיות וכוחניות כמו במוסיקה האלקטרונית אך חשובה לא פחות המיקרו דינמיקה , כיוון שאנו מעוניינים לחוש את מיתרי הגיטרה וצליל הפריטה עליה אנו זקוקים למערכת מפורטת יותר , אך עדיין שתישאר כוחנית , ברוב המיקרים טויטר "סלחני" וזול לא יניב פירוט מספק וטבעיות בצליל , תוף הרגל צריך להישמע אמיתי ולא סתם נפוח וגדול מה שיכול להיות מאוד חוויתי במוסיקה אלקטרונית , התמונה ומיקום הלהקה בחלל החדר גם חשוב במוסיקת רוק ובמוסיקה אלקטרונית
פשוט אין להקה לכן אין את מי למקם.
שים לב שלמוסיקה ישראלית לא כל כך היתייחסתי . הסיבה היא שזהו מונח מאוד כללי , בתוך המוסיקה הישראלית יש את דני ליטני ביד אחת {בלוז} ואת היהודים ביד השניה {רוק} אי לכך קשה למצוא רמקול שיתאים למוסיקה ישראלית בלי דגש על תחום מסויים שבו הוא יצטיין במיוחד.
מקווה שעזרתי .
מוסיקה בסיגנון אלקטרוני זקוק למספר פרמטרים עליהם קצת קשה לוותר .
מהירות , דינמיות , צבע , בס , כוח {והרבה ממנו}. כיוון שמוסיקה אלקטרונית {מסוג האוס לדוגמה} מורכבת מיחסית מעט ערוצים
וברוב המיקרים {זה נישמע מצחיק} אבל הסקיצה עצמה עוברת רימסטר וניכנסת לתקליט כמעט בלתי אפשרי למצוא יתרונות שמערכת יקרה תעפיל על זולה ממנה , אתן לך דוגמה : יש לי בבית רמקולים מיקצועיים שעליהם אני מכין את הסטים למועדונים בהם אני עובד , הרמקול הוא מוניטור 15 אינטש + טויטר 1 אינטש שופר והוא נחשב לממש בומי ולא "איכותי" , במקרה של מוסיקת האוס הוא נישמע הרבה יותר טוב מהפוקל ואני סבור ובטוח שגם מהרמקול החדש , הסיבה היא די פשוטה.
במוסיקה מסוג האוס , טראנס , פרוגרסיב , טרבל האוס , האוס נמוך , קלאב טראנס , ניו יורק האוס וכ"ו אנו מחפשים חוויה שונה מאשר במוסיקת ג'אז למשל.
אנו מחפשים את הכוחניות , חווית המסיבה , מה שיגרום לנו לקום ולרקוד , משהו שירטיט את הגוף וכמובן עוצמה. לכן רוב הרמקולים הזולים מקבלים במוסיקה כזו איזה שהוא יתרון בתוך החסרונות שלהם , הקופסתיות שלהם גורמת להם להישמע "בריאים" יותר , הטויטר ה"סלחני" גורם להם להישמע נעימים יותר בתחום הגבוהים , ופרטים בשטיח של סינטיסייזר קצת קשה לפספס. אי לכך ובהתאם לזאת רמקול לא יקר {בגדר הטעם הטוב כמובן} יכול להישמע טוב יותר וחוויתי יותר בתחום המוסיקה הזו מאשר רמקול "אודיופילי".
במוסיקה מסוג רוק העיניין קצת שונה , כאן אנו זקוקים לאותה דינמיות וכוחניות כמו במוסיקה האלקטרונית אך חשובה לא פחות המיקרו דינמיקה , כיוון שאנו מעוניינים לחוש את מיתרי הגיטרה וצליל הפריטה עליה אנו זקוקים למערכת מפורטת יותר , אך עדיין שתישאר כוחנית , ברוב המיקרים טויטר "סלחני" וזול לא יניב פירוט מספק וטבעיות בצליל , תוף הרגל צריך להישמע אמיתי ולא סתם נפוח וגדול מה שיכול להיות מאוד חוויתי במוסיקה אלקטרונית , התמונה ומיקום הלהקה בחלל החדר גם חשוב במוסיקת רוק ובמוסיקה אלקטרונית
פשוט אין להקה לכן אין את מי למקם.
שים לב שלמוסיקה ישראלית לא כל כך היתייחסתי . הסיבה היא שזהו מונח מאוד כללי , בתוך המוסיקה הישראלית יש את דני ליטני ביד אחת {בלוז} ואת היהודים ביד השניה {רוק} אי לכך קשה למצוא רמקול שיתאים למוסיקה ישראלית בלי דגש על תחום מסויים שבו הוא יצטיין במיוחד.
מקווה שעזרתי .
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
נמר, ברוקנרול (ובאחיו החורגים מטאל והבי מטאל) יש להקה, צריך לבנות במה ולמקם אותה, והרבה יותר קשה לעשות את זה עם גיטרה מטאלית שמנסרת את החלל מאשר עם קלרינט או קלידים. אלה דווקא סוגי מוסיקה שמאתגרים כל רמקול, ורמקולים זולים יעשו עבודה מחרידה במוסיקה כזו.
Silence speaks louder than words
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

ג'ו המתכתי בוקר טוב.MetalliJoe כתב:נמר, ברוקנרול (ובאחיו החורגים מטאל והבי מטאל) יש להקה, צריך לבנות במה ולמקם אותה, והרבה יותר קשה לעשות את זה עם גיטרה מטאלית שמנסרת את החלל מאשר עם קלרינט או קלידים. אלה דווקא סוגי מוסיקה שמאתגרים כל רמקול, ורמקולים זולים יעשו עבודה מחרידה במוסיקה כזו....
אם תקרא שוב תבין שזה בדיוק מה שכתבתי.
-
aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
תודה למגיבים. אנסה לארגן יותר טוב את השאלה.
קחו בחשבון שהמערכת הנוכחית תהיה באזור מיועד והמערכת שאני מדבר עליה כאן תשב בסלון.
בניגוד למערכת הרגילה במערכת הזאת אני אעשה דברים אחרים תוך כדי שמיעה ולא אשב להקשיב.
נמר, כשאני אומר מוזיקה ישראלית אז האמת שאני מתכוון להקלטות "מפוקפקות" ולאוו דווקא לסגנון זה או אחר.
האמת שנתתי דוגמה ספציפית, דיסק האוסף החדש של כנסיית השכל שזה אני מניח רוק קל/פופ (?).
מבחינה אסתטית מאוד הייתי שמח למשהו בסגנון הזה:

קחו בחשבון שהמערכת הנוכחית תהיה באזור מיועד והמערכת שאני מדבר עליה כאן תשב בסלון.
בניגוד למערכת הרגילה במערכת הזאת אני אעשה דברים אחרים תוך כדי שמיעה ולא אשב להקשיב.
נמר, כשאני אומר מוזיקה ישראלית אז האמת שאני מתכוון להקלטות "מפוקפקות" ולאוו דווקא לסגנון זה או אחר.
האמת שנתתי דוגמה ספציפית, דיסק האוסף החדש של כנסיית השכל שזה אני מניח רוק קל/פופ (?).
מבחינה אסתטית מאוד הייתי שמח למשהו בסגנון הזה:

HiFiMusic IL
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

צודקנמר כתב:ג'ו המתכתי בוקר טוב.MetalliJoe כתב:נמר, ברוקנרול (ובאחיו החורגים מטאל והבי מטאל) יש להקה, צריך לבנות במה ולמקם אותה, והרבה יותר קשה לעשות את זה עם גיטרה מטאלית שמנסרת את החלל מאשר עם קלרינט או קלידים. אלה דווקא סוגי מוסיקה שמאתגרים כל רמקול, ורמקולים זולים יעשו עבודה מחרידה במוסיקה כזו....![]()
אם תקרא שוב תבין שזה בדיוק מה שכתבתי....
פספסתי את הנקודה הזאת.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אלוני,
מה דעתך על שני מדפיים חזקים ויפים?... אם הבנתי נכון אתה לא מתכוון להשקיע הרבה ברמקולים, וכשאומרים דבר כזה ישר קופצים לי לראש מדפיים. ראית את המבחן של נמר, בתקציב של 5K אתה יכול להשיג זוג מצוין: טיטוס, קומט, ה-SA היפהפיים שלי
ועוד הרבה אופציות.
מה דעתך על שני מדפיים חזקים ויפים?... אם הבנתי נכון אתה לא מתכוון להשקיע הרבה ברמקולים, וכשאומרים דבר כזה ישר קופצים לי לראש מדפיים. ראית את המבחן של נמר, בתקציב של 5K אתה יכול להשיג זוג מצוין: טיטוס, קומט, ה-SA היפהפיים שלי
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

ג'ו.
אף אחד מהם אינו מסוגל לנגן אלקטרוני בסלון באופן משכנע.
אלוני.
הפיור אקוסטיק שצולם בתמונה הוא רמקול שניראה טוב והוא מצויין למוסיקה אלקטרונית , סלחני , בומי , ומרשים מאוד .
לרוק ? הייתי חושב על משהו אחר . לגבי הוורפידל ... אני מודיע לך חגיגית שזה נכון , הוא רמקול מצויין אך אם האסטטיקה חשובה לך אני בטוח שתפסול אותו בגלל המראה.

אף אחד מהם אינו מסוגל לנגן אלקטרוני בסלון באופן משכנע.
אלוני.
הפיור אקוסטיק שצולם בתמונה הוא רמקול שניראה טוב והוא מצויין למוסיקה אלקטרונית , סלחני , בומי , ומרשים מאוד .
לרוק ? הייתי חושב על משהו אחר . לגבי הוורפידל ... אני מודיע לך חגיגית שזה נכון , הוא רמקול מצויין אך אם האסטטיקה חשובה לך אני בטוח שתפסול אותו בגלל המראה.