התלבטות חשובה בין כרטיסי לכידה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
evyatar613 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אחרי שקראתי וחקרתי קצת בפורום, אני בהתלבטות די גדולה, ואשמח לקבל את תשובותיכם המושכלות.

ראיתי המון המלצות כאן על הPVR-150, אבל החיסרון שלו בעיני שהוא לא יודע לקדד לMPEG4, ואני מעוניין גם לחסוך מקום במחשב ולצרוב בקלות לDIVX - ולכן הבעייתיות שבו.
(הבנתי שהמרה מMPEG2 לMPEG4 אורכת לפחות כאורך הסרט, וכמובן לא מתבצעת בחומרה, כך שהעניין הרבה פחות נוח).

נתקלתי בפורום בעוד כרטיס - Walker Mini Life View שמתחבר לUSB - והיתרון שלו שהוא כן יודע לקודד MPEG-4. מבחינת עלות - 2 הכרטיסים עולים אותו דבר. אבל השאלה היא האם יש לו את כל היתרונות של הPVR-150?
האם אפשר לחבר אותו בקלות לYES? האם יש לו את ה"בלאסטר" שמעביר ערוצים בYES? האם יש LIVE PAUSE ? האם יש אפשרות חיבור ללוח שידורים עם התוכנות הפופולריות? וכמובן האם הקידוד MPEG4 איכותי ושווה את זה ובאמת אחרי ההקלטה אני יכול לצרוב לדיסק וזה שווה ערך לקבצים הנפוצים בDIVX שמורידים באמיול?

המון תודה מראש על התשובות (וסליחה אם משהו נענה כבר בפורום ולא שמתי לב)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

הבעיה המרכזית שלך היא האם הוא נתמך ב-תוכנה המדיה סנטר שאתה רוצה לעבוד איתה.
אם כן אז אין בעיה כי:
1. מי שדואג ל-PAUSE, אחורה/קדימה, הקלטה וכיו"ב זה תוכנת המדיה סנטר וזה לא פיצ'ר של הכרטיס הספציפי.
2. הבלאסטר לא חייב להיות של הכרטיס - אתה יכול לרכוש את השלט עם הבלאסטר של מיקרוסופט (דרך אגב אתה חייב אותו אם אתה רוצה לעבוד עם המדיה סנטר של מיקרוסופטו)
3. לוח המשדרים שוב קשור לתוכנת המדיה סנטר ולא לכרטיס הספציפי.
4. האם הקידוד איכותי? זה רק אתה יכול להגיד לנו אחרי שתרכוש את הכרטיס ותנסה... :D

אורן.

evyatar613 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא מכיר תוכנות מדיה סנטר כל כך, מניח שהפופולריות שמדברים עליהן פה בפורום שתומכות בפונקציות, יספקו לי את הסחורה.

1. לגבי חיבור לYES - האם אין בעיה לחבר את Life view אליו?

2. לגבי הבלאסטר - כמה הוא עולה? כי אם הPVR150 והLife view עולים בערך אותו דבר, אבל ל Life צריך להוסיף עוד הרבה כסף על בלאסטר, אז כבר עדיף להתפשר על הMPEG4 ולקנות את הPVR 150, לא?

3. האם למישהו יש את הכרטיס הזה? ככה אוכל לדעת אם הקידוד טוב...

evyatar613 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

עוד שאלות:

אני חושב שאני מתחיל ללכת לכיוון העדפה לכרטיס חיצוני שמתחבר דרך USB, וקידוד MPEG4, גם אם הכרטיסים האלה לא באים עם ir blaster, שאוכל ע"פ מה שהבנתי לקנות בעתיד.

אם כך - יש כרגע שני כרטיסים על הפרק ממה שקראתי בפורום:
1. Walker Mini Life View - הוא יחסית זול, אבל האם הוא תומך בתוכנה שהבנתי שהיא הכי פופולרית הsageTV? ואם לא יש תוכנה פופולרית אחרת שכן?
2. Plextor ConvertX PX-M402U - הבנתי שהוא תומך בתוכנה, אבל איפה אפשר לקנות אותו בארץ וכמה הוא עולה?

כמו כן, האם לא תהיה לי בעיה לחבר את שניהם לממיר הYES?

סליחה על מבול השאלות, אך עזרתכם חשובה לי מאוד ואייחס לך חשיבות רבה. תודה.

protools_operator
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שליחה #5 

מצטרף לשאלה. לי אישית אין בעיה להזמין מחו"ל.

מישהו עם נסיון עם הכרטיסים או מביקור חוזר ונשנה בפורומים מקצועיים בחו"ל יכול לתת חוות דעת לגבי איכות התמונה של הפלקסטור לעומת ATI THEATER 650?
תודה

Raviv-xionite
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 149

שליחה #6 

שימו לב שהכרטיסים שאתם מדברים עליהם לרוב מקודדים בתוכנה ולא בחומרה (ולכן מעמיסים על המעבד) ובכל מקרה מקודדים MPEG4 עם דחיסה מינימלית - כלומר גודל הסרט לא יהייה שונה בהרבה מMPEG2 ועדיין תצטרכו לדחוס ידנית...
קסיונייט - פתרונות מחשוב מתקדם לבית ולתעשיה - www.xionite.com www.xgene.co.il

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

רביב,
שני הכרטיסים המדוברים מקודדים בחומרה ל-MPEG4.

אורן.

evyatar613 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

והאם באמת הקידוד MPEG4 שלהם מינימלי והם יוצאים גדולים ולא כמו הסרטים שמורידים באמיול?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”