חווית חיפוש מסך LCD ושאלה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
driller פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בשבועיים אחרונים אני בחיפושים אחרי מסך טלוויזיה חדש לסלון שלי.
בהתחלה החיפוש התרכז במסך 42'' ואז הייתה התלבטות בין LCD ופלזמה.
כשראיתי מסך 42'' אצל חברים שיש להם סלון פחות או יותר בגודל שלי - ירדתי מזה - המסך טופס חצי מהסלון.
עצרתי על 37'', ובגלל שאני רוצה להיות מוכן גם לשידורי HD, וגם בעתיד לחבר HTPC, וגם אני עדיין לא רוטשילד, הבחירה הצטמצמה ל-LCD.
ראיתי המון דגמים בכל מיני חנויות: טושיבות (66 ו -68 ), כל מיני פיליפסים (שהיקרים מביניהם נראים מעולה, אבל הזולים נראים פשוט רע), LG (דגם LC2 שדי נראה פרווה) ועוד ועוד.
בסופו של דבר, בעיקבות השוואות, ובילוי שעות רבות מול הפורום הזה הבחירה הצטמצמה ל-3 מסכים:
שארפ LC37SA1E (כנראה שאת ה-BV לא מייבאים יותר,GA8 לא מתאים לי בצבע - אגב, יש פה בלבול בפורום, אבל שני המסכים האלה זהים לחלוטין - רק הצבע שונה)
היטאצ'י D9000 (בגלל חיבור טוב למחשב)
ו-סמסונג R81 שעדיין לא הצלחתי לראות בשום מקום.

ההיטאצ'י בינתיים לא עברת את מבחן ה-WAF שזה אחד המבחנים החשובים - Wife Acceptance Factor - וזה בגלל הרמקולים בצבע כסף. :D :D
הסמסונג עוד לפני שהגיע לחנויות כבר התגלו לו בעיות, ומקריאת ביקורות מאתרים בחול, הבנתי שהוא לא מתמודד טוב עם שידורים רגילים, אבל הוא מעולה לחיבור למחשב.
ובכל חנות שהייתי, וכל השוואה ויזואלית שעשיתי, השארפ מבחינתי מנצחת בכמה רמות !!!
מה יש לכם להגיד על זה?

עכשיו השאלה בנושא החיבורים:
בשארפ המדוברת יש חיבור HDMI אחד, שני סקארטים, s-video וגם VGA שהופך לקומפוננט.
כרגע אני רוצה לחבר למסך ממיר של HOT (דוקסיס), ו-DVD. בשביל זה אפשר להשתמש בשני הסקארטים. ומדי פעם אני אחבר מחשב נייד - דרך VGA.
האם זה נשמע?
אבל מה יקרה בעידן ה-HD? יש לי HDMI אחד, איך ניתן לחבר את המכשיר השני ב-HD? האם ניתן להעביר אות HD דרך SCART, או אולי דרך קונפוננט?

KUCHI
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51

שלום לך

שליחה #2 

כאחד שמתמצא בנושא
המירים החדשים של הוט (תוצרת זינוול) שהגיעו במיוחד בשביל אות HD מצויידים
בחיבור DVI בשני חיבורי סקארט תומכי RGB בקומפוננט ובקומפוזיט.
בניסוי שעשיתי לא יכולתי לראות הבדל . בין DVI לסקארט כך שמבחינתי אין לך שום בעיה.

יום טוב

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

אני ממליץ לך על הGA8E, קניתי אותה לפני כמה שבועות ואני ממש מרוצה ממנה, הSA1 זה דגם פחות טוב ממנה בכמה רמות, והסמסונג טובה יותר לחיבור למחשב אבל פחות לשידורי טלויזיה.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3238
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

אכן מסכים עם uknowmy, ה- GA8 זהו בהחלט דגם יותר טוב מה- SA1 ובהתאם המחיר :wink: .
לא יודע אם בכמה דרגות (ב- SA1 רואים מצויין אז מה זה כמה דרגות ??? - בית קולנוע ? ) אך בהחלט יותר טוב ונחשב ליותר יוקרתי - דרך אגב בשום פנים זה לא דגם זהה בשינוי צבע !!! בצבע שונה יש את SV1 שבאה בצבע כסף, לא להתבלבל ! ה- GA8 זו סידרה אחרת לגמרי.
שוב מה שאני עושה בזמן האחרון כאן בפורום, שים לב שמסכי שארפ ככלל ו- SA1 בפרט סובלים ממחלה כרונית - "רעש רקע" בזמן הצפיה וכשמכבים את המסך... ראלקו עדיין לא מצאו לזה פתרון.... אבל צריך להתחשב גם בזה....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=31006
בהצלחה
(Y)
נערך לאחרונה על ידי ShraGadi ב 20/05/2007 8:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

driller פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

uknowmy כתב:אני ממליץ לך על הGA8E, קניתי אותה לפני כמה שבועות ואני ממש מרוצה ממנה, הSA1 זה דגם פחות טוב ממנה בכמה רמות, והסמסונג טובה יותר לחיבור למחשב אבל פחות לשידורי טלויזיה.
...
קודם כל, תודה על התגובה.
לפי מה שאני ראיתי, ההבדל היחיד בין שני המסכים הוא המצאות ה-aquos.
אתה יודע על עוד הבדלים? התמונה ב-sa1 נראתה מעולה לפחות ב-4 חניות בהן ביקרתי. האם ידוע לך שה-aquos הזה מאוד משפיע על החוויה?
חוץ מזה, גם GA8E בטח לא יעבור את ה-WAF, כך שאני צריך את הBV8.
אני גם לא ממש הבנתי למה בZAP היא מופיע במחיר במחיר של 19 אלף, כאשר כל המקבילות בסביבות ה-8 וחצי. יש למישהו מושג?

KUCHI - תודה על המידע. מה שעניין אותי זה האם ה-SCART מסוגל להעביר HD, ולפי התשובה שלך אני מבין שכן ובאיכות טובה. תודה שוב.

driller פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

shlafirg כתב:אכן מסכים עם uknowmy, ה- GA8 זהו בהחלט דגם יותר טוב מה- SA1 ובהתאם המחיר :wink: .
לא יודע אם בכמה דרגות (ב- SA1 רואים מצויין אז מה זה כמה דרגות ??? - בית קולנוע ? ) אך בהחלט יותר טוב ונחשב ליותר יוקרתי - דרך אגב בשום פנים זה לא דגם זהה בשינוי צבע !!! בצבע שונה יש את SV1 שבאה בצבע כסף, לא להתבלבל ! ה- GA8 זו סידרה אחרת לגמרי.
שוב מה שאני עושה בזמן האחרון כאן בפורום, שים לב שמסכי שארפ ככלל ו- SA1 בפרט סובלים ממחלה כרונית - "רעש רקע" בזמן הצפיה וכשמכבים את המסך... ראלקו עדיין לא מצאו לזה פתרון.... אבל צריך להתחשב גם בזה....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=31006
בהצלחה
(Y)
...
תודה על ה-insight. הכוונה לדגמים זהים הייתה GA (אפור) מול BV (שחור) ולא מול SA.
לא ממש הבנתי אילו דגמים בדיוק עושים את הרעש, והאם זה קורה גם תוך כדי צפיה תמיד. שאלתי בחניות והם לא מכירים את התופעה, ואפילו נתנו לי אפשרות להחזיר את המסך אם אני נתקל בזה.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

כן, זה קורה תוך כדי צפיה תמיד, רק פחות מורגש עקב הסאונד של הטלויזיה, כשמכבים בפרק זמן מסוים (די ארוך) שומעים את הרעש היטב.
להחזיר את המסך ולקבל אותו מסך, לעיתים לא פותר הבעיה, כמו בשרשור שצירפתי להודעתי הקודמת על בחור שהחליפו לו למסך חדש והרעש נשאר :roll:
להחליף למסך אחר ? שוב הקטע של התלבטות לאיזה דגם ? ושוב כואב הלב כי מבחינת איכות צפיה המסכים הללו מעולים.
אני עדיין מקווה שימצאו לזה פתרון.
לא רוצה להחליף למסך של חברה אחרת :(

droren
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4222
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

מסכים שהתמונה בחיבור במחשב של סמסונג היא יותר ממדהימה במיוחד החיבור HDMI 2 שיש לה שתומך ב NR שאני בספק אם שארפ תומכים בדגם שציינת
לגבי טלויזיה - זה כבר עניין אישי, לא ראיתי תמונת טלויזיה בשארפ אבל בסמסונג רואים ממש טוב
בכול מקרה - תלך על הטלויזיה שאתה רואה הכי טוב ן WAF מאשרת.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center

הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר

A-D-A-M
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

כבעלה של GA8
מומלץ.
גם למחשב רואים טוב וגם לשידורי טלויזיה (עם יס הכולל ממיר 3100S)

מה המחיר שאתה ראית אותה??
life is a game, play it.

driller פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

A-D-A-M כתב:כבעלה של GA8
מומלץ.

...
ראיתי בזאפ ב-16,900:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=473444
לא בדקתי בחנויות, כי תמיד הציעו לי את הSA1.
תגיד, אדם, גם אתה סובל מהרעשים שהמסך עושה?
ועוד שאלה, בחיבור למחשב, האם הוא פשוט מותח את ה-1024 פיקסלים ל-1368, או שנשארים פסים בצדדים?
תודה

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

קודם כל הבנתי שרק הSA1 עושה רעשים, יש לי אתה שלושת סוגי הטלויזיות שדובר עליהם פה בבית
ה SA1
ה BV8
וה GA8E
בGA8E רואים הכי טוב ורואים הבדל
הין הSA1 ל BV8 לא ראיתי כל כך הבדל אבל הבנתי שסדרת הAQUOS רואים יותר טוב והיא יותר טובה
ולי עדיין אין רעשים בSA1 יכול להיות שזה כמה סדרות שיצאו או משהו כזה ובחנות שקניתי מהם את הטלויזיה אמרו לי שגם ל GA9E יש את הבעיה הזאת של הרעשים

driller פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

דיברתי עכשיו גם עם מעבדת שירות וגם עם מישהו בשם אמיר מראלקו.
לפי אמיר, וגם לפי מה שידעתי קודם, BV8, ו-GA8 הם אותו מסך רק בצבע שונה. ה-SA1 הוא מהסידרה החדשה ללא AQUOS. חוץ מטכנולוגית עיבוד הזאת, כל שאר הפרמטרים זהים לחלוטין בכל המסכים.
האתרים מחו"ל באמת תומכים בקביעה זו.
אמיר אישית לא מכיר את בעיית הרעשים במסכים.
unknowmy, יכול להיות ששינויים באיכות אצלך נובעים מכיוון שונה של כל מסך, או ממקור אליו מחובר המסך או מכבל באמצעותו מחובר כל מסך?

במעבדה כן מכירים את הבעיה של הרעשים. היא מופיעה ב-SA1 בלבד. הבחור אמר לי שהבעיה קיימת רק בחלק קטן מהמסכים - ממש לא בכולם (כנראה בסדרה מסוימת), ובחלק הם הצליחו לכוון את הרעש לתדר שאוזן אדם לא קולטת. הם נמצאים בקשר עם שארפ העולמית כדי לפתור את הבעיה, ובקרוב יקבלו פתרון כולל לבעיה זו.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

לא , זה נכון שרוב המקרים הם בדגם של SA1 אבל לא רק, הנה uknowmy רשם שבחנות אמרו לו שגם ה- GA9 עושה את הרעשים, מהקישור שרשם offirs בשרשור על הרעש יש הפניה לסקירה מקצועית של המסך LC42XD1E וגם שם הסוקר מציין את בעית הרעש, הוא קורא לה "electrical buzz" ועוד בדגם העילית של שארפ.
http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC42XD1E/Audio.php
כלומר התופעה קצת יותר רחבה מ- SA1 ....
אתה אומר הם קרובים לפתרון? הגיע הזמן !
אני כבר חסר סובלנות...

driller פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

shlafirg כתב:לא , זה נכון שרוב המקרים הם בדגם של SA1 אבל לא רק, הנה uknowmy רשם שבחנות אמרו לו שגם ה- GA9 עושה את הרעשים, מהקישור שרשם offirs בשרשור על הרעש יש הפניה לסקירה מקצועית של המסך LC42XD1E וגם שם הסוקר מציין את בעית הרעש, הוא קורא לה "electrical buzz" ועוד בדגם העילית של שארפ.
אני כבר חסר סובלנות...
...
שאלתי רק לגבי ה-SA1, GA8, ו-BV8. לא לגבי דגמים אחרים.
מה שאתה מתאר זה לא electrical buzz, שהוא רעש סטאטי שנובע מעבודה של רכיבים אלקטרוניים.
מה שאתה מתאר זה נשמע כמו רעש שנובע מהתרחבות וכיווץ של רכיבים או פלסטיקים כתוצאה מהתחממות. לעתים זה קורה בספקי כח. יש לי עכשיו טלוויזיה 29'' של סוני, וכשמכבים אותה שומעים קליקים כאלה במשך זמן מה. אבל אף פעם לא שמתי לב לזה תוך כדי צפיה.
מה שבאמת אהבתי זה המחויבות שלהם לפתור את הבעיה. מקווה שיפתרו את הבעיה בקרוב. אף מסך באותו סדר גודל מחיר שראיתי לא התקרב לאיכות תמונה של שארפ.

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

איך הגיוני שGA8E ו BV8 זה בדיוק אותו מסך רק בצבעים שונים אם הGA8 יקר בכמעט 2000 מהBV8
דבר שני אמרתי לך שהרעש כנראה רק בסידרה מסויימת שיצאה ולא בכל הטלויזיות.

ShraGadi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

driller כתב:
shlafirg כתב:לא , זה נכון שרוב המקרים הם בדגם של SA1 אבל לא רק, הנה uknowmy רשם שבחנות אמרו לו שגם ה- GA9 עושה את הרעשים, מהקישור שרשם offirs בשרשור על הרעש יש הפניה לסקירה מקצועית של המסך LC42XD1E וגם שם הסוקר מציין את בעית הרעש, הוא קורא לה "electrical buzz" ועוד בדגם העילית של שארפ.
אני כבר חסר סובלנות...
...
שאלתי רק לגבי ה-SA1, GA8, ו-BV8. לא לגבי דגמים אחרים.
מה שאתה מתאר זה לא electrical buzz, שהוא רעש סטאטי שנובע מעבודה של רכיבים אלקטרוניים.
מה שאתה מתאר זה נשמע כמו רעש שנובע מהתרחבות וכיווץ של רכיבים או פלסטיקים כתוצאה מהתחממות. לעתים זה קורה בספקי כח. יש לי עכשיו טלוויזיה 29'' של סוני, וכשמכבים אותה שומעים קליקים כאלה במשך זמן מה. אבל אף פעם לא שמתי לב לזה תוך כדי צפיה.
מה שבאמת אהבתי זה המחויבות שלהם לפתור את הבעיה. מקווה שיפתרו את הבעיה בקרוב. אף מסך באותו סדר גודל מחיר שראיתי לא התקרב לאיכות תמונה של שארפ.
...
כן, אבל הרעש שאתה מתאר בהחלט קורה בחלק שהתחמם וכשאתה מכבה הוא משמיע את הרעש בזמן הקירור (זה גם מה שאני חשבתי קודם) אך לאחר שהאירו את עיני כאן בפורום שמתי לב שהרעש מתחיל מיד עם הדלקת הטלויזיה ולכן נראה לי שזה יותר לכיוון של electrical buzz, מה גם שבסקירה הם אומרים שנרעש מופיע בזמן שהמכשיר דולק וגם כשמכבים אותו למצב "המתן" וגם כשמנתקים אותו מהחשמל וזה בדיוק מה שקורה אצלי...
לגבי הדגמים, אני מבין שאתה לא מחפש את הדגמים הספציפיים שציינתי רק רציתי להראות שהבעיה היא לא בדגם מסוים (לפחות ברובה) אלא נפרשת על כמה דגמים של שארפ ולכן פשוט צריך לשים לב...
אחלה מסכים יש להם ופשוט חויה לצפות בהם...
רק שיפתרו כבר את הסוגיה...

A-D-A-M
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

A-D-A-M כתב:
כבעלה של GA8
מומלץ.

ראיתי בזאפ ב-16,900:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=473444
לא בדקתי בחנויות, כי תמיד הציעו לי את הSA1.
תגיד, אדם, גם אתה סובל מהרעשים שהמסך עושה?
ועוד שאלה, בחיבור למחשב, האם הוא פשוט מותח את ה-1024 פיקסלים ל-1368, או שנשארים פסים בצדדים?
תודה
...
המחיר בזאפ לא משקף את המציאות!
תלך ותתמקח ותראה שתוציא ביותר זול אני הורדתי 700 שקל)
אם אתה זקוק לעצות פנה אלי בפרטי :wink:

לגבי הרעשים, אני לא סובל מזה. למעשה לא נתקלתי בתופעה הזאת כלל.

את היציאה מהמחשב אני מוציא דרך HDMI ואני עובד ב 720 P משום שאין לה לצערי NR
life is a game, play it.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”