בהתחלה החיפוש התרכז במסך 42'' ואז הייתה התלבטות בין LCD ופלזמה.
כשראיתי מסך 42'' אצל חברים שיש להם סלון פחות או יותר בגודל שלי - ירדתי מזה - המסך טופס חצי מהסלון.
עצרתי על 37'', ובגלל שאני רוצה להיות מוכן גם לשידורי HD, וגם בעתיד לחבר HTPC, וגם אני עדיין לא רוטשילד, הבחירה הצטמצמה ל-LCD.
ראיתי המון דגמים בכל מיני חנויות: טושיבות (66 ו -68 ), כל מיני פיליפסים (שהיקרים מביניהם נראים מעולה, אבל הזולים נראים פשוט רע), LG (דגם LC2 שדי נראה פרווה) ועוד ועוד.
בסופו של דבר, בעיקבות השוואות, ובילוי שעות רבות מול הפורום הזה הבחירה הצטמצמה ל-3 מסכים:
שארפ LC37SA1E (כנראה שאת ה-BV לא מייבאים יותר,GA8 לא מתאים לי בצבע - אגב, יש פה בלבול בפורום, אבל שני המסכים האלה זהים לחלוטין - רק הצבע שונה)
היטאצ'י D9000 (בגלל חיבור טוב למחשב)
ו-סמסונג R81 שעדיין לא הצלחתי לראות בשום מקום.
ההיטאצ'י בינתיים לא עברת את מבחן ה-WAF שזה אחד המבחנים החשובים - Wife Acceptance Factor - וזה בגלל הרמקולים בצבע כסף.
הסמסונג עוד לפני שהגיע לחנויות כבר התגלו לו בעיות, ומקריאת ביקורות מאתרים בחול, הבנתי שהוא לא מתמודד טוב עם שידורים רגילים, אבל הוא מעולה לחיבור למחשב.
ובכל חנות שהייתי, וכל השוואה ויזואלית שעשיתי, השארפ מבחינתי מנצחת בכמה רמות !!!
מה יש לכם להגיד על זה?
עכשיו השאלה בנושא החיבורים:
בשארפ המדוברת יש חיבור HDMI אחד, שני סקארטים, s-video וגם VGA שהופך לקומפוננט.
כרגע אני רוצה לחבר למסך ממיר של HOT (דוקסיס), ו-DVD. בשביל זה אפשר להשתמש בשני הסקארטים. ומדי פעם אני אחבר מחשב נייד - דרך VGA.
האם זה נשמע?
אבל מה יקרה בעידן ה-HD? יש לי HDMI אחד, איך ניתן לחבר את המכשיר השני ב-HD? האם ניתן להעביר אות HD דרך SCART, או אולי דרך קונפוננט?