עצה לגבי גודל או איכות
היי
אני שוקל בין 3 שניים של סמסונג האחת היא ה 65NU7100 בגודל 65 אינץ
השנייה היא NU8000 בגודל 55 אינץ
מרחק הצפייה שלי הוא בערך 2.85 וכיום יש לי טלויזיה 50 אינץ של סמסונג מלפני 3 שנים(סדרה 6)
את שניהם ראיתי בחנות והNU8000 יש באמת איכות מצויינת (גם הNU7100 לא רעה אבל לא כמו הNU8000)
אפשרות שלישית היא ההינסנס m7030uw שאותה לא יצא לי לראות אבל לפי הביקורות היא די טובה ומעל הרמה של הNU7100
והשאלה שלי בעיקרון האם במרחק כזה אולי באמת עדיף להתפשר קצת על איכות התמונה בשביל הגודל?
אני שוקל בין 3 שניים של סמסונג האחת היא ה 65NU7100 בגודל 65 אינץ
השנייה היא NU8000 בגודל 55 אינץ
מרחק הצפייה שלי הוא בערך 2.85 וכיום יש לי טלויזיה 50 אינץ של סמסונג מלפני 3 שנים(סדרה 6)
את שניהם ראיתי בחנות והNU8000 יש באמת איכות מצויינת (גם הNU7100 לא רעה אבל לא כמו הNU8000)
אפשרות שלישית היא ההינסנס m7030uw שאותה לא יצא לי לראות אבל לפי הביקורות היא די טובה ומעל הרמה של הNU7100
והשאלה שלי בעיקרון האם במרחק כזה אולי באמת עדיף להתפשר קצת על איכות התמונה בשביל הגודל?
@subi
·
ה-NU8000 היא יותר איכותית.
אבל כמו שאתה מבין יש גם הרבה מאוד טלויזיות שיותר איכותיות מה-8000 (וגם הרבה יותר יקרות).
כך שהשורה התחתונה היא מה הכי משתלם (נותן איכות צפיה טובה יחסית למחיר).
ה-7100 הוא הרבה יותר זול מה-8000 (באותו גודל) והרבה פחות איכותי.
אז אם אתה יכול להשיג משהו שקצת פחות טוב מה-8000, במחיר הרבה יותר נמוך (יחסית ל-8000 בגודל ״65), זאת נשמעת לי עסקה הרבה יותר משתלמת.
ואני אומר את זה בתור מישהו שבעצמו קנה NU8000.
·
ה-NU8000 היא יותר איכותית.
אבל כמו שאתה מבין יש גם הרבה מאוד טלויזיות שיותר איכותיות מה-8000 (וגם הרבה יותר יקרות).
כך שהשורה התחתונה היא מה הכי משתלם (נותן איכות צפיה טובה יחסית למחיר).
ה-7100 הוא הרבה יותר זול מה-8000 (באותו גודל) והרבה פחות איכותי.
אז אם אתה יכול להשיג משהו שקצת פחות טוב מה-8000, במחיר הרבה יותר נמוך (יחסית ל-8000 בגודל ״65), זאת נשמעת לי עסקה הרבה יותר משתלמת.
ואני אומר את זה בתור מישהו שבעצמו קנה NU8000.
צודק לגבי העניין של איכות מול מחיר זה משחק שלא נגמר
ולכן אני יותר נוטה לגבי nu8000 ב55 אינץ כיום אני נמצא עם 50 אינץ שאני די מרוצה מהגודל שלה ואולי קפיצה ל65 אינץ קצת פחות איכותית במרחק צפייה לא גדול אולי לא תהיה השקעה די חכמה (במיוחד שלא יצא לי לראות את הm7030 אז זה ללכת על המלצות וביקורות)
ולכן אני יותר נוטה לגבי nu8000 ב55 אינץ כיום אני נמצא עם 50 אינץ שאני די מרוצה מהגודל שלה ואולי קפיצה ל65 אינץ קצת פחות איכותית במרחק צפייה לא גדול אולי לא תהיה השקעה די חכמה (במיוחד שלא יצא לי לראות את הm7030 אז זה ללכת על המלצות וביקורות)
אי אפשר לענות על השאלה הזאת בצורה חד משמעית -זה תלוי בהרבה פרמטרים שונים (מרחק הצפיה, איכות המקור, סוג התוכן, התנאים בחדר ועוד).
עד לא מזמן הייתי בגישה של "איכות לפני הגודל", אבל זה השתנה..
חשוב להבין פה משהו בסיסי – כשמדובר ב-4K, ישנו מרחק מקסימלי (ביחס לגודל המסך) שבו אתה עדיין יכול לראות באמת 4K. מעבר למרחק הזה העין פשוט לא מסוגלת להבחין בהבדל ואתה בעצם תראה HD, לא 4K.
הנה טבלה שמסבירה את העניין:
[img2=450x379]https://i.rtings.com/images/optimal-vie ... h-size.png[/img2]
קח את הגודל בציר התחתון ותעלה למעלה עד שתגיע לקו הכחול המודגש – זהו המרחק האופטימלי בשביל לראות 4K (הרבה פחות ממה שחשבת, נכון..?). מעל זה, כל התחום הכחול בהיר – זה מרחק שממנו עדיין תוכל לראות 4K בצורה מסויימת... מעל זה (הסגול) – אתה פשוט לא תוכל לראות את הרזולוציה של 4K!
עד לא מזמן הייתי בגישה של "איכות לפני הגודל", אבל זה השתנה..
חשוב להבין פה משהו בסיסי – כשמדובר ב-4K, ישנו מרחק מקסימלי (ביחס לגודל המסך) שבו אתה עדיין יכול לראות באמת 4K. מעבר למרחק הזה העין פשוט לא מסוגלת להבחין בהבדל ואתה בעצם תראה HD, לא 4K.
הנה טבלה שמסבירה את העניין:
[img2=450x379]https://i.rtings.com/images/optimal-vie ... h-size.png[/img2]
קח את הגודל בציר התחתון ותעלה למעלה עד שתגיע לקו הכחול המודגש – זהו המרחק האופטימלי בשביל לראות 4K (הרבה פחות ממה שחשבת, נכון..?). מעל זה, כל התחום הכחול בהיר – זה מרחק שממנו עדיין תוכל לראות 4K בצורה מסויימת... מעל זה (הסגול) – אתה פשוט לא תוכל לראות את הרזולוציה של 4K!
ולאור התגובה שלי מעל, אני פונה פה למומחים של הפורום
לפי הטבלה הזאת, למרחק של 3 מטר (אופייני להרבה מאוד בתים בישראל) הגודל המינימלי הוא כ-80". כלומר, גם ב-55 וגם ב-65 בעיקרון לא תראה 4K.
השאלה שלי היא - עד כמה יהיה מורגש ההבדל בין 55 ל-65 במקרה כזה? כלומר, האם 65 ייתן לי חוויה הרבה יותר טובה והרבה יותר קרובה ל-4K מאשר ה-55, או שבגלל ששתיהן מתחת לגודל הדרוש אז כבר לא משנה ומבחינת 4K שתיהן יראו בצורה דומה?
לפי הטבלה הזאת, למרחק של 3 מטר (אופייני להרבה מאוד בתים בישראל) הגודל המינימלי הוא כ-80". כלומר, גם ב-55 וגם ב-65 בעיקרון לא תראה 4K.
השאלה שלי היא - עד כמה יהיה מורגש ההבדל בין 55 ל-65 במקרה כזה? כלומר, האם 65 ייתן לי חוויה הרבה יותר טובה והרבה יותר קרובה ל-4K מאשר ה-55, או שבגלל ששתיהן מתחת לגודל הדרוש אז כבר לא משנה ומבחינת 4K שתיהן יראו בצורה דומה?
@ZenZen
·
מבחינת יכולת לזהות 4K אכן לא יתן הרבה.
מבחינת גודל מסך - יתן לך עוד 33% מסך.
הבחירה היא לא בין טלויזיה ״65 תומכת 4K, לבין ״65 באותה איכות שלא תומכת.
אם היו טלויזיות באותה איכות וגודל שלא תומכות ב-4K וזולות בזכות זה - בהחלט היה יותר משתלם לקנות אותן.
·
מבחינת יכולת לזהות 4K אכן לא יתן הרבה.
מבחינת גודל מסך - יתן לך עוד 33% מסך.
הבחירה היא לא בין טלויזיה ״65 תומכת 4K, לבין ״65 באותה איכות שלא תומכת.
אם היו טלויזיות באותה איכות וגודל שלא תומכות ב-4K וזולות בזכות זה - בהחלט היה יותר משתלם לקנות אותן.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אתה תוכל לראות יותר פרטים במסך גדול יותר, גם אם הוא עדיין "קטן מדי"