עזרה בתכנון ארון התקשורת בביתי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
resheffink פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בוקר טוב לכולם.

אני כרגע מתכנן את מערכת החשמל והתקשורת בביתי ויש לי מס' שאלות בנושא מכיוון שאינני מבין לחלוטין מה לשים ואיפה.

ארון החשמל + תקשורת בדירתי הוא ארון שקוע בקיר 20 ס"מ ולכן יש מספיק מקום להכניס אליו ציוד.
פינת המחשב המרכזית של הבית (שתכלול את המדפסת/סורק וכד') תהיה בממ"ד כיוון שאין לה מקום אחר שיכול להתאים בצורה נוחה יותר.

השאלות שלי הן:
1. האם למקם את הראוטר+מודם בארון התקשורת? אני חשבתי למקם את הראוטר+מודם בארון התקשורת בשביל להמנע מבלגן מכל חוטי התקשורת שמגיעים מכל החדרים וצריכים להתחבר אליו. האם ניתן למקם רק רכזת (switch אם אני לא טועה) ואז למקם את הראוטר+מודם במיקום אחר בבית והוא יתחבר בעזרת כבל יחיד לרכזת?
2. במידה ואתם ממליצים למקם רק את הרכזת בארון תקשורת ואת הראוטר+מודם במיקום אחר בבית (והוא יתחבר לרכזת). האם עדיין יהיה ניתן להקים רשת ביתית וחיבור למדפסת גם מהרכזת? או שנדרש לבצע שינויים נוספים בשביל כך?
3. ברצוני לחבר את המדפסת לרשת הביתית כך שיהיה ניתן לשלוח אליה מסמכים להדפסה ללא צורך במחשב עובד שמחובר אליה. כיצד ניתן לעשות זאת (סוג חיבור/שקע שאני צריך לבקש שיעשו לי הכנה עבורו) ולאן יש צורך לחבר אותה? לראוטר או לרכזת?
4. לפי מה שהבנתי, בממ"ד תהיה לי בעיית קליטה של רשת wifi. ובמידה ואמקם את הראוטר+מודם בממ"ד אז הקרינה שתפלט מהראוטר לצורך ה-wifi בממ"ד תכלא בממ"ד ובנוסף, גם ה-wifi יכלא בממ"ד ולא תהיה קליטה בשאר חלקי הבית. לכן הבנתי שכדאי למקם את הראוטר מחוץ לממ"ד. אבל אז תהיה לי בעיית קליטת wifi בממ"ד כאשר בכל הבית כן תהיה קליטה. כיצד ניתן לפתור בעיה זו (אפשור קליטת wifi בממ"ד ובכל הבית) עם הכי פחות פליטת קרינה?
5. בכללי, מה מומלץ למקם בתוך ארון התקשורת? ומה המידות (בערך) של כל רכיב שמומלץ למקם בתוך הארון?
6. בהמשך לשאלה מס' 5, מה גודל ארון תקשורת מומלץ (רוחב, עומק ואורך) כאשר יש לקחת בחשבון שהארון יהיה שקוע בקיר בלוקים 20 ס"מ.
7. יש לי צורך בבערך 12-15 נק' גישה חוטיות של תקשורת בבית. האם ישנה רכזת ביתית שיכולה להתמודד עם כמות כזו של נק' גישה? במידה וכן, מהם המידות שלה (בערך)?
8. ראיתי שמדברים על מכשיר NAS בארון התקשורת. מה זה המכשיר הזה?

תודה רבה על העזרה,
רשף

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”