שלום רב, יש לי חיבור אינטרנט סיבים של פרטנר אלף הורדה ומאה העלאה, והבעיה שלי היא כזו: בחיבור קווי למחשב אני מקבל קצב הורדה של עד מקסימום מאה מגה, הבעיה היא לא בהגדרות אצל פרטנר מכיוון שבוואי פיי אני מקבל עד חמש מאות בהורדה. המהירות העלאה בשני המקרים היא תקינה. המחשב מחובר בסוויץ' תומך במהירות של 1000 מגה, המחשב עצמו נקנה לפני שנה כך שכרטיס הרשת שלו תומך גם באלף מגה. למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה? מוזר גם שהמהירות הורדה לא עוברת את המאה מגה, זה כאילו שיש מגבלה של הציוד אבל הכל תומך במהירות של אלף מגה, למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה?
נ. ב
אורך הכבל רשת הוא כחמישים מטר מסוג קאט חמש.
קישור לסוויץ' שהכבל עובר דרכו:
https://www.pccenter.co.il/product/%D7% ... tl-sg1008d
פרטנר פייבר
@polaris97
·
תתחיל מלוודא שהרכטיס רשת באמת תומך ב 1 גיגה ומוגדר על auto negotiate. אחרי זה תוודא שהחיבור רשת מסתנכרן על 1 גיגה אחרת זו בעיה כנראה בכבל. אחרי זה אם עדיין יש בעיה אתה צריך לבודד אותה ע"י צעדים כגון חיבור המחשב ישירות לראוטר של פרטנר .(רק בשביל הבדיקה), בדיקת ציוד אחר בחיבור קווי, בדיקת מהירות בין 2 מכשירים קוויים (לדוגמא בעזרת iperf) וכו'.
·
תתחיל מלוודא שהרכטיס רשת באמת תומך ב 1 גיגה ומוגדר על auto negotiate. אחרי זה תוודא שהחיבור רשת מסתנכרן על 1 גיגה אחרת זו בעיה כנראה בכבל. אחרי זה אם עדיין יש בעיה אתה צריך לבודד אותה ע"י צעדים כגון חיבור המחשב ישירות לראוטר של פרטנר .(רק בשביל הבדיקה), בדיקת ציוד אחר בחיבור קווי, בדיקת מהירות בין 2 מכשירים קוויים (לדוגמא בעזרת iperf) וכו'.