שלום, ניסיתי לחפש פה תשובה בפורום אבל לא הצלחתי למצוא תשובה לבעיה הספציפית שלי, למרות שמצאתי הרבה מידע מעניין אחר.
בכל מקרה, הרכבתי לא מזמן מחשב HTPC המורכב מהחלקים הבאים:
לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI - שבב 690G של AMD
מעבד: A64 X2 3600+ - Brisbane, 65nm
זכרון: 1x1GB RAM
Onboard VGA\Audio\LAN
כ.טלוויזיה: Hauppauge PVR-150MCE
מערכת ההפעלה היא Windows XP Pro + MCE 2005
הכל עובד מצוין כרגע חוץ מדבר אחד, ה-Timeshifting ואם להיות יותר מדויק זה ה-Fast forward וה-Rewind. הבעיה קוראת גם על הקלטות מהטלוויזיה, לכן אני חושד בדקודר ה-MPEG2 של Hauppauge שהתקנתי (וניסיתי כבר 3 גרסאות שונות, 2 מהדיסק ואחת מהדרייבר BETA האחרון שלהם), התקנתי כבר שני דרייברים שונים לכרטיס עצמו והבעיה עדיין קיימת.
הבעיה מתבטאת בזה שאם אני משתמש בFast forward או Rewind ואז לוחץ על Play אז אני רואה את הפריים שעליו עשיתי Play שומע שניה של פס הקול והתמונה נשארת קפואה, הקול נעלם אחרי שניה. מבחינת התוכנה, התוכן כביכול עדיין מתנגן. עד שאני לא עושה Stop ואז Play זה לא מסתדר, מה שאני לא עושה. אם אני משתמש בSKIP בשלט אז הכל עובד סבבה גם עם דיקודרים אחרים וגם עם זה של Hauppauge.
ניסיתי להתקין דיקודרים אחרים כגון FFDSHOW ו-DScaler אך הם לא מאפשרים Fast forward ו-Rewind.
אני לא ממש יודע מה לעשות או איך לפתור את הבעיה. אני מניח שמה שאני צריך זה דיקודר שעובד כמו שצריך אך אני לא יודע היכן ניתן למצוא אחד כזה.
בעיה מוזרה ב-Timeshifting במדיה סנטר 2005 ו-PVR-150MCE
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
סימנתי את POSTPROCESSING ב-FFDShow וניסיתי להשתמש בשני הדיקודרים שהוא מתקין, אך עדיין איתו אין את האופציה לעשות Fast forward או Rewind.
אולי אני מפספס משהו בהגדרות, אם תוכל לעזור לי ולהגיד מה בדיוק לסמן, אני אשמח.
תודה.
אולי אני מפספס משהו בהגדרות, אם תוכל לעזור לי ולהגיד מה בדיוק לסמן, אני אשמח.
תודה.
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הפתרון היה מאד פשוט. למצוא דיקודר שעובד, זה היה החלק הקשה.
התקנתי את דיקודר של Cyberlink שיש ב-K-Lite Codec. ו-MCE 2005 קלט אותו כדיקודר מועדף ונתמך (כשאת השאר, לא).
הרצתי כמה בדיקות, גם לשידורים מוקלטים וגם לשידורים ישירים אפשר עכשיו לעשות FF ו-Rewind והכל עובד טוב מהבחינה הזאת.
יש רק בעיה נוספת, כהפעלתי את האצת החומרה, הוידאו קירטע בצורה רצינית ביותר, במצב תוכנה רגיל, הכל עבד חלק. אני לא מבין אם זאת מגבלה של הכ.מסך האונבורד שיש לי או שזאת בעיה אחרת, כי ממה שהבנתי, לא צריכה להיות לכ.מסך הזה בעיה לעבד MPGE2.... אם למישהו יש הסבר אני אשמח לשמוע.
התקנתי את דיקודר של Cyberlink שיש ב-K-Lite Codec. ו-MCE 2005 קלט אותו כדיקודר מועדף ונתמך (כשאת השאר, לא).
הרצתי כמה בדיקות, גם לשידורים מוקלטים וגם לשידורים ישירים אפשר עכשיו לעשות FF ו-Rewind והכל עובד טוב מהבחינה הזאת.
יש רק בעיה נוספת, כהפעלתי את האצת החומרה, הוידאו קירטע בצורה רצינית ביותר, במצב תוכנה רגיל, הכל עבד חלק. אני לא מבין אם זאת מגבלה של הכ.מסך האונבורד שיש לי או שזאת בעיה אחרת, כי ממה שהבנתי, לא צריכה להיות לכ.מסך הזה בעיה לעבד MPGE2.... אם למישהו יש הסבר אני אשמח לשמוע.