סאב וופר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Yaron_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

שלום.
אני שוקל לשדרג את הסאב שלי (JBL Sub6).
האם יש דגמים מומלצים בטווח עד 1000-1500 ש"ח?

ראיתי סאב של Magnat ב-1290ש"ח - 12 אינץ', תחום תדרים 22-140 הרץ (משום מה, כשמגדילים את התמונה, רשום על הדגם וורפידל... :מבולבל: ). האם הוא טוב?

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אילו רמקולים יש לך ואיזה רסיבר?

Yaron_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

רסיבר הרמן-קרדון AVR235 ורמקולים סטלייטים של JBL (נכון לעכשיו. הקדמיים מיועדים להחלפה בוורפידל 9.5)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בתקציב הזה תתמקד ביד שניה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

ירון,
לי יש את ווירפדל POWERCUBE 12A , קניתי אותו לפני מספר חודשים ב 1650 ש"ח, בעקבות המלצה שלי חבר מהעבודה קנה אתמול את אותו דגם באותו סכום בהיי-פיי.
אני מרוצה מהסאב הנ"ל, אבל משתמש בו בעיקר לסרטים.
שמוליק ו.

haim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 0

gale

שליחה #6 

נסה למצוא אולי ביד שניה בטווח מחירים זה
יש לי את הדגם הגדול והוא פנטאסטי!

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #7 

האם הסאב שיש לך שייך במקור גם לרמקולים עצמם?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

Yaron_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Vick כתב:האם הסאב שיש לך שייך במקור גם לרמקולים עצמם?
...
השאלה מכוונת אלי?
אם כן, אז התשובה היא כן - קניתי לפני 5-6 שנים סט של 5.1 של JBL, סדרת קונטרול. אין לי תלונות עליה, אבל הגיע הזמן לעלות מדרגה.

ברגע שאקנה שני קדמיים רצפתיים, המערכת תהפוך ל- 7.1 - הקדמיים הנוכחיים יהפכו להיות הsurround, והאחוריים יהפכו להיות הsurround-back (לא שיש לי מקור שמנצל את זה, אבל נו מילא...)

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Yaron_M, כן השאלה הייתה מכוונת אליך כמובן:)

חשבתי שאתה עומד להחליף רק את הסאב, כי אז היה נוצר לך בעיה. אבל אם אתה מתכוון להוסיף זוג קידמיים חדשים אז לא תהיה בעיה להחליף את הסאב.
אני הייתי ממליץ לך לקנות את הריצפתיים קודם ואז להתאים להם סאבוופר ולא בהפך.
ומה בקשר לרמקול סנטר?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

Yaron_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כן, זאת הכוונה - קודם את הרצפתיים (וסנטר כמובן, שכחתי לציין), ואז הסאב.

פשוט אני יודע אילו קדמיים אני הולך לקנות, ובקשר לסאב רק עכשיו החלטתי להחליף גם אותו, אחרי שראיתי שהנתונים שלו לא משהו - אי אפשר להגדיר אותו אפילו כסאב-וופר - הוא יורד רק עד 40 הרץ :cry: ...

ה-JBL -ים שלי הם הרמקולים הראשונים שקניתי, כשהייתי בן 20, וללא עודף כסף (לא שעכשיו אני שוחה בו). זה מה שהתאים לחדר שלי מבחינת גודל בזמנו, וכמו שכבר אמרתי - אני מרוצה מהתמורה שלהם לאורך השנים, אבל הגיע הזמן לעלות ברמה.

יש לי רק שאלה - כמה הבדל יכול להיות בין סאבים שונים (בהנחה שהם בעלי אותם נתונים) בהתאמה לרמקולים שונים? כלומר, כמה משחק יכול להיות בתחום התדרים הנמוך?

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

הנתונים היבשים לרוב לא יוכלו לתאר לך איך הסאב ישמע (כמו כל רמקול אחר), מה גודל החדר?
מיכאל .

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יש לי רק שאלה - כמה הבדל יכול להיות בין סאבים שונים (בהנחה שהם בעלי אותם נתונים) בהתאמה לרמקולים שונים? כלומר, כמה משחק יכול להיות בתחום התדרים הנמוך?
...
מנסיון אני יכול להגיד לך שנתונים טכניים זה סתם מילים על נייר וזה לא אומר כלום. יצא לי לבחון סאב (12000ש"ח) שיורד כביכול ל-14HZ, לא דובים ולא יער, סאב שעלה 1/3 ממנו היה בהרבה יותר טוב.
תמיד עדיף לשמוע מאשר להסתמך על נתונים טכניים.
בקשר לסאב שיש לך היום, הוא אמור להיות כך, סאב שנמכר עם חבילת סטלייטים הוא גם משלים את ה-"מיד" שאין ברמקולים כאלה קטנים.
כך בחשבון שאם אתה עומד לקנות גם סנטר אז עדיף שיהיה מאותה סידרה של הקדמיים שלך ולא משהו אחר

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

לדעתי קודם סאב ואח"כ סנטר.
בלי סנטר אפשר לחיות - המידע יישלח לקידמיים, אולם מה שהסאב מייצר שום רמקול לא יעשה.

בהחלט יש הבדלים בין סאבים. הנתון היחיד שבד"כ נותנים או שלפיו אתה יכול "לבחור" הוא תחום התדר, אבל אין זה אומר כמה מהיר הוא למשל.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”