יש טכנאי yes באולם? מגביר אות ותקלה 30..
היי למבינים,
אחרי כמה וכמה ימים של צפייה מענגת בשקופית 30 הידועה לשימצה ושני טכנאים שונים, הגיע הטכנאי ושם את מגביר האות הזה בנקודה בה היה קיים כבר מפצל.
צד אחד של הכבל הולך לכיוון הטלוויזיה בסלון.
הצד השני של המפצל הולך לחדר שני בו הוא מחובר לנתב של בזק עבור האינטרנט.
יש רק ממיר אחד בבית.סמוך לטלוויזיה בסלון.
שאלה לאור החיבור ה"יפה" שעשו כאן:
האם מגביר האות הזה (שפתר את בעיית השקופית בינתיים) חייב להימצא כאן?
אפשר לשים אותו בכניסה לממיר במקום?
האם הגיזמו הזה מפיץ קרינה על הדרך? שואל כי המערך הזה יושב בדיוק מעל המיטה של הילד.
עוד באותו עניין:
לא ברור לי למה, אבל בכל הזמן בו היתה תקלת שקופית 30, ולמרות שב yes טוענים שאין קשר בין הדברים, לא יכולנו לצפות בתכני vod בצורה נורמאלית כיוון שמהירות ה loading היתה איטית להחריד.
אמנם האינטרנט מגיע לממיר על תשתית הכבל של yes, אבל בעיקרון תקלה 30 קשורה לשידור הלוויני ולא אמורה להשפיע על מהירות הרשת מהנתב?
תודה לעונים מראש.
אחרי כמה וכמה ימים של צפייה מענגת בשקופית 30 הידועה לשימצה ושני טכנאים שונים, הגיע הטכנאי ושם את מגביר האות הזה בנקודה בה היה קיים כבר מפצל.
צד אחד של הכבל הולך לכיוון הטלוויזיה בסלון.
הצד השני של המפצל הולך לחדר שני בו הוא מחובר לנתב של בזק עבור האינטרנט.
יש רק ממיר אחד בבית.סמוך לטלוויזיה בסלון.
שאלה לאור החיבור ה"יפה" שעשו כאן:
האם מגביר האות הזה (שפתר את בעיית השקופית בינתיים) חייב להימצא כאן?
אפשר לשים אותו בכניסה לממיר במקום?
האם הגיזמו הזה מפיץ קרינה על הדרך? שואל כי המערך הזה יושב בדיוק מעל המיטה של הילד.
עוד באותו עניין:
לא ברור לי למה, אבל בכל הזמן בו היתה תקלת שקופית 30, ולמרות שב yes טוענים שאין קשר בין הדברים, לא יכולנו לצפות בתכני vod בצורה נורמאלית כיוון שמהירות ה loading היתה איטית להחריד.
אמנם האינטרנט מגיע לממיר על תשתית הכבל של yes, אבל בעיקרון תקלה 30 קשורה לשידור הלוויני ולא אמורה להשפיע על מהירות הרשת מהנתב?
תודה לעונים מראש.
אז ככה. הפתרון של המגבר הוא להעלות את העוצמה למינימום הנדרש לבית.
2 אני לא רואה רכיב שנקרא HPF - HIGE PASS FILTER. ייתכן וממוקם בכניסה לבית (רכיב שמונע יציאת תדרים נמוכים מהבית) ומונע לאינטרנט שזורם על כבלי יס לשכנים (או שאר משתמשי הכבל - יחדיות דיור וכו')
3. יכלו לשים אותו בצורה אסתית יותר ולמקם אותו בכניסה לבית או בארון תקשורת הקומתי.
4. הפיצול יכל להיות יותר אסתתי - קיים ספלייס (מאריך) שהולך לכבל קצר שמתחבר למפצל ומשם לראוטר ואחד לסלון (שקע טורי היה פותר יותר אסתית . אך יכול להפריע ל VOD)
5. כל החביורים נראים כאילו לא היה לטכנאי "חשק" לפתור את הבעיה האמיתית.... אם יש עוצמה נמוכה אולי מדובר בכיוון של הצלחת? או מפצל בניין קומתי תקול או אולי תקלה ברכיבי הבניין תקולים , נראה כמו פלסטר לקטיעת יד....אולי הדימום יפסק אבל הבעיה קיימת.
ההיתי ממליץ לך להתקשר להזמין אותם שוב על מנת
א' לצור מצב אסטטי יותר (שקע ללא שקע - שקע אף)
ב' לבדוק קיימות של HPF
ג' לברר למה העוצמה נמוכה שכן מגבר קיים בדירה לא תמיד הפתרון
ד' לבצע חיווט מחדש לדבר הזה שיוצא מהנקודה הראשית של הבית (נראה כאילו ספיידרמן התעטש שם)!!!!
ה' לברר למה המהירות איטית (מהמר על שלא קיים ב' או שהוא תקול)
שיהיה בהצלחה (טכנאי לשעבר )
2 אני לא רואה רכיב שנקרא HPF - HIGE PASS FILTER. ייתכן וממוקם בכניסה לבית (רכיב שמונע יציאת תדרים נמוכים מהבית) ומונע לאינטרנט שזורם על כבלי יס לשכנים (או שאר משתמשי הכבל - יחדיות דיור וכו')
3. יכלו לשים אותו בצורה אסתית יותר ולמקם אותו בכניסה לבית או בארון תקשורת הקומתי.
4. הפיצול יכל להיות יותר אסתתי - קיים ספלייס (מאריך) שהולך לכבל קצר שמתחבר למפצל ומשם לראוטר ואחד לסלון (שקע טורי היה פותר יותר אסתית . אך יכול להפריע ל VOD)
5. כל החביורים נראים כאילו לא היה לטכנאי "חשק" לפתור את הבעיה האמיתית.... אם יש עוצמה נמוכה אולי מדובר בכיוון של הצלחת? או מפצל בניין קומתי תקול או אולי תקלה ברכיבי הבניין תקולים , נראה כמו פלסטר לקטיעת יד....אולי הדימום יפסק אבל הבעיה קיימת.
ההיתי ממליץ לך להתקשר להזמין אותם שוב על מנת
א' לצור מצב אסטטי יותר (שקע ללא שקע - שקע אף)
ב' לבדוק קיימות של HPF
ג' לברר למה העוצמה נמוכה שכן מגבר קיים בדירה לא תמיד הפתרון
ד' לבצע חיווט מחדש לדבר הזה שיוצא מהנקודה הראשית של הבית (נראה כאילו ספיידרמן התעטש שם)!!!!
ה' לברר למה המהירות איטית (מהמר על שלא קיים ב' או שהוא תקול)
שיהיה בהצלחה (טכנאי לשעבר )
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
מגבר שמים אפו שהעוצה לפחות 40DB ליד הממיר העוצמה כבר חלשה . ושם גם המגבר מגביר 2 קוים .
בצלחות לוויין אין קרינה ביכלל . הראטר שמפעיל היי פיי יש לו קרינה שלך ושל השכנים . אם מסוכן מדע בעוד 50 שנה
בצלחות לוויין אין קרינה ביכלל . הראטר שמפעיל היי פיי יש לו קרינה שלך ושל השכנים . אם מסוכן מדע בעוד 50 שנה
רק הטכנאי קרמר
@IceMe תודה רבה על התשובה המפורטת (גם לך קרמר),
GUESS WHAT - שוב חזרה הבעיה ואני שוב עם שקופית 30, אז גם התוספת של המגביר אות בתוך הבית לא פתרה את הבעיה.
מחר מגיע טכנאי בכיר (לדברי YES).
לפי המלצותיך:
א' לצור מצב אסטטי יותר (שקע ללא שקע - שקע אף) - מה זה שקע אף?
לא מוצא תמונה של דבר כזה כדי להבין..
ב' לבדוק קיימות של HPF - אבקש שיבדוק.
ג' לברר למה העוצמה נמוכה שכן מגבר קיים בדירה לא תמיד הפתרון - ואכן התקלה חזרה גם אחרי המגבר הביתי שהוסיפו..
ד' לבצע חיווט מחדש לדבר הזה שיוצא מהנקודה הראשית של הבית (נראה כאילו ספיידרמן התעטש שם)!!!! - יש לך אולי תמונה של המפצל הזה שרשמת לי עליו? אין לי ארון תקשורת בתוך הבית ועד עכשיו הצלחתנו להסתיר את החיווט המכוער מאחורי איזו תמונה, אבל זה בלתי אפשרי עם המגבר שהוסיפו..
ה' לברר למה המהירות איטית (מהמר על שלא קיים ב' או שהוא תקול) - אבקש שיבדוק.
תודה שוב
GUESS WHAT - שוב חזרה הבעיה ואני שוב עם שקופית 30, אז גם התוספת של המגביר אות בתוך הבית לא פתרה את הבעיה.
מחר מגיע טכנאי בכיר (לדברי YES).
לפי המלצותיך:
א' לצור מצב אסטטי יותר (שקע ללא שקע - שקע אף) - מה זה שקע אף?
ב' לבדוק קיימות של HPF - אבקש שיבדוק.
ג' לברר למה העוצמה נמוכה שכן מגבר קיים בדירה לא תמיד הפתרון - ואכן התקלה חזרה גם אחרי המגבר הביתי שהוסיפו..
ד' לבצע חיווט מחדש לדבר הזה שיוצא מהנקודה הראשית של הבית (נראה כאילו ספיידרמן התעטש שם)!!!! - יש לך אולי תמונה של המפצל הזה שרשמת לי עליו? אין לי ארון תקשורת בתוך הבית ועד עכשיו הצלחתנו להסתיר את החיווט המכוער מאחורי איזו תמונה, אבל זה בלתי אפשרי עם המגבר שהוסיפו..
ה' לברר למה המהירות איטית (מהמר על שלא קיים ב' או שהוא תקול) - אבקש שיבדוק.
תודה שוב
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אני לא מכיר את הבלוק שאתה גר בו אבל
יס עובד על תדרים מאוד גבוהים . מ800MH עד 2200MH
הוט עובד על תדרים נמוכים . מ48MH עד 800MH
כך שליס יש הפסדים גדולים בעוצמת האות . על כול 10 מטר .
משלהוט כימעט ואין . אז יס מוסיף מגברים בקומות . ביציאה מהצלחת
אבל מגברים זה לא פיתרון . אחרת היו שמים 400 מגברים בביניין .
מגברים מיצרים "רעש" ליכלוך על הקו . שמיתצתבר . ומיצר פריזים .
גם תלוי מה המרחק מהצלחת אתה גר . ומה גובה הבניין .
מי שגר קרוב לצלחת יש לו פחות רעש בקו (פחןת הגברה )
תוסיף את ההגברה בבית. ההגברה בחוץ בקומות. יש לך סלט בקו המזין את הTV שלך
הפיתרון בבית לפחות זה שימוש בכבלים עבים RG11 . אז ההפסד יותק קטן
אבל זה כבל עבה . לא ניתן הכניסו לבית
גם צלחת שזזה מעלה אחת מכיוון . או עיין (LNB) נחלש מעט . בגג זה 3% ירידה באיכות
בקומה תחתונה זה 25% הפסד . אין פיתרון פלא . וטכנאי בכיר לא יעשה יותר מה שעשה הטכנאי הקטן.
כי אין ציוד יותר יקר חהתקין מימה שנתנו לך . מגבר יותר חזק רק יסתום את הממיר של יס .
כרגע שמו 10DB יש גג 20B . שלפי דעתי לא יתן כלום
כתוב כמה קומות יש בבניין . ואיזה קומה אתה גר . זה על קצה המזלג הסבר
יס עובד על תדרים מאוד גבוהים . מ800MH עד 2200MH
הוט עובד על תדרים נמוכים . מ48MH עד 800MH
כך שליס יש הפסדים גדולים בעוצמת האות . על כול 10 מטר .
משלהוט כימעט ואין . אז יס מוסיף מגברים בקומות . ביציאה מהצלחת
אבל מגברים זה לא פיתרון . אחרת היו שמים 400 מגברים בביניין .
מגברים מיצרים "רעש" ליכלוך על הקו . שמיתצתבר . ומיצר פריזים .
גם תלוי מה המרחק מהצלחת אתה גר . ומה גובה הבניין .
מי שגר קרוב לצלחת יש לו פחות רעש בקו (פחןת הגברה )
תוסיף את ההגברה בבית. ההגברה בחוץ בקומות. יש לך סלט בקו המזין את הTV שלך
הפיתרון בבית לפחות זה שימוש בכבלים עבים RG11 . אז ההפסד יותק קטן
אבל זה כבל עבה . לא ניתן הכניסו לבית
גם צלחת שזזה מעלה אחת מכיוון . או עיין (LNB) נחלש מעט . בגג זה 3% ירידה באיכות
בקומה תחתונה זה 25% הפסד . אין פיתרון פלא . וטכנאי בכיר לא יעשה יותר מה שעשה הטכנאי הקטן.
כי אין ציוד יותר יקר חהתקין מימה שנתנו לך . מגבר יותר חזק רק יסתום את הממיר של יס .
כרגע שמו 10DB יש גג 20B . שלפי דעתי לא יתן כלום
כתוב כמה קומות יש בבניין . ואיזה קומה אתה גר . זה על קצה המזלג הסבר
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אתה גם כותב שעל קו של יס . יש קו של אניטרנט . כמובן שזה גם מחליש את האות של הצלחת. ומקור לבעיות . של תדרים כפולים. תעשה קו ניפרד לאינטרנו . הפרד בינהם. אם אפשר . כי יש מפצל בכניסה והיציאה . הגבר ששמו לך. מתאים רק לצלחת בתדר. אענטרנט פועל על תדר נמוך. גם הסלט הזה מיצר הנחות. שמפצים עם מגבר שמוסיף לצרה
רק הטכנאי קרמר