HE400i מחפש אוזניות סטודיו!! עד 1000שח

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
kofikoffff פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש את הHE400i כרגע ב180דולר במקום 450דולר..
אני עדיין לא סגור מה אני צריך .. האוזניות הולכות לשמש במקום מוניטורים.. בעיקר ליצירה, ומיקסין בסיסי, אני עם אמפלי בלי כרטיס קול חיצוני. (עובד עם קיובייס אם זה משנה)
עובד ושומע בעיקר עם אלקטרוני, פחות אקוסטי. יש במוזיקה שאני עובד איתה הרבה אלמנטים ובאס במקביל.
ולאט לאט אני דווקא נוטה לכיוון הOPEN BACK הבנתי שהם הרבה יותר מדויקות.
בעיקרון אני עובד בחדר סגור אבל בקרוב טס מפה לתקופה ארוכה ומתכנן ליצור בזמן הטיול..מה ממליצים?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

אני מבין פתחת שרשור חדש אחרי כל הבלגאן.
תראה, לדעתי מה שחסר לך זה נסיון עם אזניות שונות ובמיוחד מה ההבדלים בין פתוח לסגור ולכן יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי לקנות זוג מושלם, בפעם הראשונה. אתה צריך לשמוע כמה זוגות ולהבין הרבה דברים לבד, כמו:
פוחות הן, פתוחות. שומעים בהן כל מה שיש בחדר וכל מי שבחדר שומע כל מה שאתה שומע. לא טוב למקום עם אנשים, רעש רקע חזק (כמו מזגן) וכדמה. הן גן לא מייצגות את הבמה הרחבה ואת העומק מול אוזניות סגורות ולכן זה לא תמיד טוב לערוך על כאלה כי התוצר הסופי יכול להיות לא מה שאתה רוצה על ציוד שהוא יותר מאינ-סטרים.

אתה מבין שלרוב צריך כמה זוגות וגם מוניטורים כדי לשמוע מה אתה עורך? אתה לא יכול לערוך על זוג אחד, עם סאונד משלו, ולקוות שהכל ישמע תקין לאנשים אחרים בציוד אחרת.

בכל מקרה, אוזניות כאלה צריך לחבר למגבר חיצוני וגם לכרטיס קול טוב. ובמקרה שלך צריך גם "לטנסי" נמוך.

kofikoffff פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@BUGY
·כן לא היה טעם אפילו לעצור אותם.. נראה שנהנו :)
יש לי כרגע את הM40X והMSR7, אמפלי מינימלי(FIO A3), בקרוב גם אביא כרטיס קול.
הפחד היחידי שהיה לי באוזניות פתוחות זה העומק, הבנתי שהם אוזניות יותר למוזיקה אקוסטית, ובעיקר תכנים שהם יותר "צ'יל".
חשוב לי דיטיילס ועומק, לאט לאט אני חושב שאין כלכך צורך באוזניות כמה שיותר נטרליות, בסופו של דבר אני שומע את
התכנים שאני יוצר בהמון מערכות ומוניטורים, ככה שמבחינת מיקסין ואיזון אני עובד על זה לאט לאט.
לפי מה שאתה אומר אני אמור לבחור אוזניות לפי טעמי האישי..אבל אוזניות נטרליות הם לא טעמי האישי..
ככה שאני בסופו של דבר מכוון למוניטורים מדוייקים ולא אוזניות הנאה.
מה הייתה ממליץ?

ובקשר לLATENCY אין לי בעיה כרגע וגם הכרטיס קול אמור לסדר את הכל..

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

@kofikoffff
·אוזניות פתוחות הן לא בהכרח למוזיקה ווקאלית או צ'יל בלבד. היתרון הגדול של אוזניות פתוחות הוא תחושת המרחב שהן נותנות. הצליל בדרך כלל פחות סגור ויותר קל למקם את הכלים השונים לרוחב ולעומק. החסרון זה כמובן זליגת הקול גם פנימה וגם החוצה.

אוזניות זה פשרה. אין אוזניה ממש נייטראלית והצמדת זוג רמקולים קטנים לאוזניים לא תתן אף פעם את תחושת המרחב שיש ברמקולים כך בסופו של דבר אין שום אוזניות המסוגלות להתחרות בזוג רמקולים מוניטוריים אולפנים מבחינת ריאליזם אבל הרבה יותר קל להתמקד עם אוזניות בכלי ספציפי או לאתר בעיה קטנה ומציקה.

אבל סתם שתדע, כקוריוז: באודיומטריה, שבה רופאים מודדים את תפקוד השמיעה, אחת האוזניות הנפוצות ביותר בקליניקות זה דווקא ה Sennheiser HD280

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

kofikoffff כתב:@BUGY
·כן לא היה טעם אפילו לעצור אותם.. נראה שנהנו :)
יש לי כרגע את הM40X והMSR7, אמפלי מינימלי(FIO A3), בקרוב גם אביא כרטיס קול.
הפחד היחידי שהיה לי באוזניות פתוחות זה העומק, הבנתי שהם אוזניות יותר למוזיקה אקוסטית, ובעיקר תכנים שהם יותר "צ'יל".
חשוב לי דיטיילס ועומק, לאט לאט אני חושב שאין כלכך צורך באוזניות כמה שיותר נטרליות, בסופו של דבר אני שומע את
התכנים שאני יוצר בהמון מערכות ומוניטורים, ככה שמבחינת מיקסין ואיזון אני עובד על זה לאט לאט.
לפי מה שאתה אומר אני אמור לבחור אוזניות לפי טעמי האישי..אבל אוזניות נטרליות הם לא טעמי האישי..
ככה שאני בסופו של דבר מכוון למוניטורים מדוייקים ולא אוזניות הנאה.
מה הייתה ממליץ?

ובקשר לLATENCY אין לי בעיה כרגע וגם הכרטיס קול אמור לסדר את הכל..
...
תראה, תבדיל בין שמיע של מוזיקה לייצירה, אלה דברים שונים. אני אדגים, אם אתה מייצר שיר עם אזניות בעלות דגש על בס, ואז שומע את השיר במערכת שהיא "ישרה", פלט, אתה תקבל הרבה הרבה פחות בס ממה שרצית, לא בגלל המערכת אלה בגלל האוזניות.
אז אני חוזר, אתה צריך כמה אוזניות. כמובן שזה קשה תקציבית ולכן תכוון לזוג אחד מאוזן שדוממה למה שיש לכום אבל מספיק מדוייק. או לשלב זוג זול וזוג טוב יותר, גם לשמיע וגם לייצירה. אפילו אוזניות פשוטות של סינהייזר כמו ה202 והדמות, במחיר מצחיק, יתנו לך פרספקטיבה טובה בשילוב עם אזניות קצת יותר מדוייקות כמו ה560 של היפמן. ה650 של סינהירז מעולות למה שתאה רוצה כי להמון אנשים יש אותה והיא סוג של רפרנס.
אתה במקום טוב אבל שים לב שרוב האנשים פה שומעים ולא מייצרים, זה שוני ענק. לכן במקביל תפתח שרשור בפורום יוצרים המעודף אליך.
לכן, לא. אני לא אומר שאתה צריך אוזניות לפי הטעם האישי שלך אה להפך לפח הטעם של של הרוב, שזה אומר יחסית נטרליות, בעלות מרחב ובמה ממוצעת, ולא מדוייקת מדי או מוזרה/שונה.

בכל מקרה, אם ציפית להמלצה פשוטה, צפויה לך אכזבה כפי שאתה כבר מבין. זה תהליך...

kofikoffff פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@BUGY
·זהו מאוד מוזר כל עיניין בחירת האוזניות.. אם אתייעץ עם בעל מקצוע לגבי מוניטורים אוטומטית הוא יזרוק עלי
דגם אולי שתיים כמובן לפי תקציב.. בנוגע לאוזניות כאילו לאף אחד אין באמת מושג, או שכל אחד לקח את זה למקום שלו.
עכשיו אני מחפש ניידות כמו שאמרתי כבר אני טס מכאן ואני מתכנן ליצור.
לפי מה שהבנתי ממך אין טעם להשקיע באוזניות ליצירה, אני יכול להסתפק באוזניות נטרליות וזולות לדוגמה של סנהייזר(לא זוכר את שם הדגם).
ובנוסף אוזניות למוזיקה וכמובן עם העדפות שלי.

ArKhaos
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

אם יש לך HE400i אני מניח שיש לך גם מגבר אוזניות מתאים כדי לנצל אותם כמו שצריך...
אם כך, יש מצב שהתשובה בשבילך הן ה-Sennheiser HD 250 Linear.
אלה אוזניות ווינטאג' קלאסיות, נחשבות מאוד בעיני אספנים ומביני עניין - אוזניות סגורות, בעלות צליל מאוזן (בגלל זה קוראים להן 'Linear') ו*פתוח מאוד* יחסית לאוזניה סגורה. צליל מפורט מאוד ועשיר, אבל בהחלט לא מנופח, עם בס נקי שיורד לתדרים הבאמת נמוכים, בעל טקסטורה עשירה, groovy כזה עם השירים המתאימים ונקי ומדויק בו זמנית. הגבוהים מפורטים מאוד אבל לא צורמים. אני אישית מאוד אוהב אותם, אפילו יותר מה-HD600/HD650 האגדיות. אפשר לראות אותן בתור האחות הסגורה של ה-HD540 הפתוחות, עם יותר בס ויותר כייפיות להאזנה (בשבילי לפחות) ובו זמנית נשארות מדוייקות.
חייבות הגברה טובה - יש 2 סדרות: הראשונה משנות ה80 (Linear I) ומהדורה חוזרת מסוף שנות ה-90/תחילת שנות ה-2000, לא זוכר בדיוק... (Linear II). ההתנגדות שלהם 600 בסדרה הראשונה ו-300 אוהם בסדרה השניה. באופן אישי אני מכיר רק את הסדרה הראשונה, כך שרק עליה אני יכול להאיד באופן אישי. ממה ששמעתי, ההבדלים לסדרה השניה לא משמעותיים, אם בכלל. אולי יש כאן חברים שיש להם את הסדרה השניה ויכולים להוסיף... קלות מאוד ונוחות בטירוף. מבחינת מראה הן לא נראות כמשהו לרוץ לספר לחבר'ה, הכל פלסטיק, אבל עובדה היא ש-30 שנה ועם כל ה'פלסטיקה', הן עדיין חיות ובועטות, שלא כמו חלק לא מבוטל מה'כוכבים' הסיניים של היום, שאחרי שנה-שנתיים נשברים חלקים ןצריך להחזיר ליצרן...
צריך "לצוד אותם" קצת ב-ebay ואז לקפוץ עליהן. עם קצת מזל ויותר מ'קצת' התמדה, אפשר למצוא זוג שמור טוב בסביבות ה-150$, לא כולל משלוח ומיסים.
למצוא אוזניות סגורות, מאוזנות ובעלות עקומה שטוחה יחסית, שגם מתאימות למוניטורינג וגם כייפיות לשמיעה, באמת לא הולך ברגל לדעתי...
נערך לאחרונה על ידי ArKhaos ב 19/11/2018 2:35, נערך 4 פעמים בסך הכל.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #8 

kofikoffff כתב:@BUGY
·זהו מאוד מוזר כל עיניין בחירת האוזניות.. אם אתייעץ עם בעל מקצוע לגבי מוניטורים אוטומטית הוא יזרוק עלי
דגם אולי שתיים כמובן לפי תקציב.. בנוגע לאוזניות כאילו לאף אחד אין באמת מושג, או שכל אחד לקח את זה למקום שלו.
עכשיו אני מחפש ניידות כמו שאמרתי כבר אני טס מכאן ואני מתכנן ליצור.
לפי מה שהבנתי ממך אין טעם להשקיע באוזניות ליצירה, אני יכול להסתפק באוזניות נטרליות וזולות לדוגמה של סנהייזר(לא זוכר את שם הדגם).
ובנוסף אוזניות למוזיקה וכמובן עם העדפות שלי.
...

חוץ מזה שאשכרה עניתי לך לגבי דגמים שמפיקים עם סאונד נהדר המליצו לי ואותם דגמים גם נפוצים מאוד בתעשייה באופן כללי.

kofikoffff פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@Rodness
·
כל האוזניות שהצעת לי פתוחות.. לא מתאפשר לי.
אם בכל זאת אתה מכיר אוזניות סגורות שמתאימות ליצירה,מיקסין מאסטרינג, ואפילו לשמיעה.. אשמח לשמוע

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #10 

גם על זה עניתי

...

כאן אנחנו נכנסים לעניין שהיית כללי מדי בנוגע למונח "עבודת סטודיו".

למשל, אם אתה צריך אותן בשביל לשיר ולשמוע תוך כדי את המוזיקה או אם אתה צריך אותן כי אתה מתופף אז אתה לא צריך אותנו בכלל כי כמעט בכל סרטון של הקלטות שנערכו בארץ אתה תראה את ה-DT770 על ראשם של האומנים.
ה-770 הן אוזניות סגורות המיועדות בדיוק לצרכים הללו.

בנוגע למיקסינג וכו' - אני נשאר עם העמדה המקורית שלי שאוזניות סגורות לא מתאימות. בעקרון רק מוניטורים נותנים תוצאות אופטימליות. אם הייתי חייב אוזניות סגורות הייתי לוקח Shure SRH840 לצורך הזה.
...

kofikoffff פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@Rodness
·איפה שאני לומד משווקים אותם אז כולם אצלנו עם האוזנייה הזאת..
להגיד לך תאמת לא עפתי עליהם בכלל, אפילו מזלזל בהם.
אני לא שר, אז לא מחפש אטימות או VOCAL מאוד מדוייק ונקי.
בעיקר לאלקטרוני, בקיצור תודה רבה על העזרה אני אמשיך לחפש :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #12 

DT770 בכל התצורות שלה זו כנראה האוזנייה הסגורה הכי טובה בגזרת המחיר שלך, לא יודע למה חיברת אותן אבל זה שאתה מזלזל בהן מעיד יותר על הרצון שלך לקבל מסאז' לעור התוף עם באסים רוויי שומן מאשר לעבודת מוניטורינג רצינית.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”