איך השילוב הזה LELIT P81 ומטחנת GRAEF
לא היה לי ניסיון עם המכונה הנ"ל אבל ראיתי את המחיר שלה, ודעתי היא שאם אתה יכול למתוח את התקציב ממש בטיפה, יש מחיר מעולה על ECM CASA V בקדמה:
https://www.espresso-center.co.il/ecm-casa-v.html
במחיר הזה אתה מקבל עוד כמה דברים על הדרך, אולי אתה יכול לבקש שיכללו לך מטחנה אחרת בתוספת כסף, משהו בסגנון של ASCASO I MINI.
אני קניתי ממש בשבועות האחרונים, ועל זה אני יכול לחתום לך, שגם הקפה בליגה של הגדולים (זו מכונה שלישית שלי, אחרי שתיים ברמת כניסה - ואחרי כמעט 10 שנים עם מכונה בבית, רק עכשיו באמת יש לי אספרסו ראוי), וגם ההקצפה לא מביישת בכלל (דוד 400 מ"ל לעומת 250 של הלליט).
ממליץ בחום.
https://www.espresso-center.co.il/ecm-casa-v.html
במחיר הזה אתה מקבל עוד כמה דברים על הדרך, אולי אתה יכול לבקש שיכללו לך מטחנה אחרת בתוספת כסף, משהו בסגנון של ASCASO I MINI.
אני קניתי ממש בשבועות האחרונים, ועל זה אני יכול לחתום לך, שגם הקפה בליגה של הגדולים (זו מכונה שלישית שלי, אחרי שתיים ברמת כניסה - ואחרי כמעט 10 שנים עם מכונה בבית, רק עכשיו באמת יש לי אספרסו ראוי), וגם ההקצפה לא מביישת בכלל (דוד 400 מ"ל לעומת 250 של הלליט).
ממליץ בחום.
אפשר להפריד בקנייה בין המטחנה למכונה או שזו העסקה המוצעת?
כבר נתקלתי בשיטת שיווק של לשדך מטחנה פשוטה למכונה ראויה וכשביקשתי זיכוי נאמר לי זו העסקה... לא רוצה מטחנה המחיר נשאר אותו דבר.
בכל מקרה הלוח מלא במטחנות ראויות יותר כמו ה k3 שגם יונפקו לך תוצאה טובה יותר וגם יהיו בעלי ערך ביום שתרצה לשדרג.
עשה לעצמך טובה וגם למציעים בלוח ותתחדש עם מטחנה יד שנייה אם זה אפשרי מבחינתך.
כבר נתקלתי בשיטת שיווק של לשדך מטחנה פשוטה למכונה ראויה וכשביקשתי זיכוי נאמר לי זו העסקה... לא רוצה מטחנה המחיר נשאר אותו דבר.
בכל מקרה הלוח מלא במטחנות ראויות יותר כמו ה k3 שגם יונפקו לך תוצאה טובה יותר וגם יהיו בעלי ערך ביום שתרצה לשדרג.
עשה לעצמך טובה וגם למציעים בלוח ותתחדש עם מטחנה יד שנייה אם זה אפשרי מבחינתך.
ראשית תודה לעוזרים 
שנית, עדיין לא הבנתי מה רע בלליט, אהבתי שהדוד שלה קטן, שיש שליטה על הטמפרטורה.( צג אלקטרוני)
למה ה ecm טובה יותר?
אני צריך בכל מקרה מכונה קטנה לקפוצינו אחד ביום וזהו.
לגבי העסקה- זה לא עסקת חבילה כלל וכלל אלא אני יכול לבחור מה שבא לי.
עדיין לא הוסבר לי למה הגראף לא טובה?
כמו כן במידה ולא, איזה מטחנה אפשר לקנות טובה יותר במחיר דומה עם אותם תכונות?
יד שתיים בשלב זה פחות מדבר אלי.
שנית, עדיין לא הבנתי מה רע בלליט, אהבתי שהדוד שלה קטן, שיש שליטה על הטמפרטורה.( צג אלקטרוני)
למה ה ecm טובה יותר?
אני צריך בכל מקרה מכונה קטנה לקפוצינו אחד ביום וזהו.
לגבי העסקה- זה לא עסקת חבילה כלל וכלל אלא אני יכול לבחור מה שבא לי.
עדיין לא הוסבר לי למה הגראף לא טובה?
כמו כן במידה ולא, איזה מטחנה אפשר לקנות טובה יותר במחיר דומה עם אותם תכונות?
יד שתיים בשלב זה פחות מדבר אלי.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
דוד קטן אומר יציבות טמפרטורה גרועה. טמפרטורה היא פרמטר מאוד חשוב באיכות הקפה.
לגבי מטחנה, המטחנה הכי זולה שנותנת אמינות טובה וטחינה מספיק דקה לאספרסו היא אסקסו i-mini. החיסרון שלה הוא שאין לה טיימר, ולכן תצטרך להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לשקול את הקפה הטחון. יש אנשים שזה לא מפריע להם (אני לא בינהם). ביד שתיים תוכל לקבל בסכום דומה מטחנות יותר טובות שכן כוללות טיימר. עוד אפשרות היא להגדיל קצת את התקציב עבור אסקסו i2 שגם כוללת טיימר.
לגבי מטחנה, המטחנה הכי זולה שנותנת אמינות טובה וטחינה מספיק דקה לאספרסו היא אסקסו i-mini. החיסרון שלה הוא שאין לה טיימר, ולכן תצטרך להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לשקול את הקפה הטחון. יש אנשים שזה לא מפריע להם (אני לא בינהם). ביד שתיים תוכל לקבל בסכום דומה מטחנות יותר טובות שכן כוללות טיימר. עוד אפשרות היא להגדיל קצת את התקציב עבור אסקסו i2 שגם כוללת טיימר.
@odpr
·
כשרציתי לקנות את המכונה האחרונה בדקתי את העניין. זה טוב ויפה כשהמכונה בהמתנה. זה חוסך לך התעסקות עם הוצאת מים והפעלה יזומה של הדוד כדי להגיע לטמפרטורה (מה שנקרא גלישת טמפרטורה). אבל ברגע שאתה מתחיל לחלוט קפה ונכנסים מים קרים לדוד, הטמפרטורה יורדת ואז הבקרת טמפרטורה לא באמת עוזרת לך. ככל שהדוד קטן יותר, הטמפרטורה יורדת מהר יותר ולהיפך. מקווה שזה עושה לך קצת סדר בראש.
חוץ מזה גודל הדוד משפיע באופן ישיר על עוצמת ההקצפה. לשאלתך הראשונה. ככל שהדוד גדול יותר, עוצמת הקצפה חזקה יותר ולהיפך.
שום דבר בטוח לא רע בלליט אבל בהבדל של 400 שקל אתה יכול להשיג משהו בליגה רצינית יותר.
·
כשרציתי לקנות את המכונה האחרונה בדקתי את העניין. זה טוב ויפה כשהמכונה בהמתנה. זה חוסך לך התעסקות עם הוצאת מים והפעלה יזומה של הדוד כדי להגיע לטמפרטורה (מה שנקרא גלישת טמפרטורה). אבל ברגע שאתה מתחיל לחלוט קפה ונכנסים מים קרים לדוד, הטמפרטורה יורדת ואז הבקרת טמפרטורה לא באמת עוזרת לך. ככל שהדוד קטן יותר, הטמפרטורה יורדת מהר יותר ולהיפך. מקווה שזה עושה לך קצת סדר בראש.
חוץ מזה גודל הדוד משפיע באופן ישיר על עוצמת ההקצפה. לשאלתך הראשונה. ככל שהדוד גדול יותר, עוצמת הקצפה חזקה יותר ולהיפך.
שום דבר בטוח לא רע בלליט אבל בהבדל של 400 שקל אתה יכול להשיג משהו בליגה רצינית יותר.
- boren
-
- חבר מביא חבר

אין לי ניסיון איתה, אבל הפורום מלא בביקורות גרועות. הינה דוגמה להודעה טיפוסית:odpr כתב:עדיין לא קיבלתי תשובה מה רע בגראף..?...
https://www.htcafe.co.il/vp1885083#1885083Mario12 כתב:ממש לא ממליץ. הייתה לי CM90. צעצוע סיני.
כעבור מס' חודשים בשימוש ביתי שווקה חיים. לא אמינה.
חוץ מזה לא טחנה מספיק דק. שלחו אותי למעבדה. שם שחקו עם זה פעמיים. טרטרו אותי.
בעיית החשמל חזרה...מגעים או משהו...
בסוף עברתי ל-K3 והחיים דבש......
- boren
-
- חבר מביא חבר

משהו באמצע זה K3 יד שניה או אסקסו מיני חדשה (שים לב: ללא טיימר).
החברה שהמליצו לך עליה היא ECM, לא EMS. באופן אישי גם כאן הייתי הולך על מכונה יד שניה או קונה ב-3200 ש"ח את המכונה הזו.
מה שיכול לעזור לך להבין מדוע גודל הדוד משפיע על עוצמת הקיטור זה קומקום חשמלי. תמלא אחד בכמות המינימלית של מים ותרתיח, ואז תחזור על הניסוי עם הכמות המקסימלית. תשווה את כמות הקיטור בשני המקרים.
החברה שהמליצו לך עליה היא ECM, לא EMS. באופן אישי גם כאן הייתי הולך על מכונה יד שניה או קונה ב-3200 ש"ח את המכונה הזו.
מה שיכול לעזור לך להבין מדוע גודל הדוד משפיע על עוצמת הקיטור זה קומקום חשמלי. תמלא אחד בכמות המינימלית של מים ותרתיח, ואז תחזור על הניסוי עם הכמות המקסימלית. תשווה את כמות הקיטור בשני המקרים.
אגב בדקתי את המטחנה אסקסו 2, איפה ראית שיש לה טיימר? אומרים באתר שלהם שאפשר להוסיף, אם רוצים, לא ברור איך ולא ברור איפה...נראה שלדגם הזה יש טיימר והוא לא משווק בארץ
https://www.bluestarcoffee.eu/ascaso-i2 ... 1267-p.asp
https://www.bluestarcoffee.eu/ascaso-i2 ... 1267-p.asp
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
כדאי להתחיל מהבסיס= לשאול שאלות
@odpr
קראתי את הפוסטים שלך (זה וגם זה) שוב ושוב והגעתי למסקנות הבאות:
1. הכי טוב בשבילך זה לרדת לקפה השכונתי ולקבל שם פעם ביום כוס קפה ראוי בהתאם לדרישות שרשמת.
או
2. לעמוד מול המראה ולשאול את עצמך מה באמת אני רוצה וכמה אני מוכן לשלם עבור זה (בכסף, מקום, זמן הכנה, ניקיון ותחזוקה ועוד.)? ורק אז לבדוק לעומק מה ניתן להשיג במגבלות שתציב לעצמך.
הגעתי למסקנות האלו מכיוון ויש לי תחושה שאתה די מבולבל.
אתה רוצה להשיג את הטופ שבטופ אבל מחפש "סט אפ בסיסי" ולא ממש מוכן להשקיע, "K3 נשמע לי השקעה חסרת פרופורציות לחלוטין לצרכיי"
אתה טוען שיש לך מכונה דומה ל-Saeco Xelsis שעולה אפילו למעלה מ-1000 יורו ורוצה "לעלות שלב" אך מושך לחלופות פשוטות יותר בציוד ידני.
אתה רוצה "אספרסו ברמה גבוהה", "הקצפה כמו של בית קפה", "מטחנה עם מינימום ליכלוך" עם טיימר וטמפינג, ושכל זה גם "לא יתפוס לי חצי שיש ושזמן ההמתנה לתחילת עבודה איתה לא יקח מעבר לכמה דקות".
בקיצור, אתה מעלה דרישות גבוהות ולגיטימיות לחלוטין, השאלה היא רק האם הן מתיישבות עם הצרכים שלך ועם המחירים שאתה מוכן לשלם עבורן (ולא רק בכסף). את תשובות לזה רק אתה יכול לספק.
אני מציע לך בכנות רבה לדסקס עם עצמך את הנושא, ללמוד יותר לעומק ורק אז לבצע (אם בכלל) רכישה, כדי שלא תתאכזב מהר מאוד.
אופציית בית הקפה שהצעתי בהתחלה איננה בדיחה כלל.
למי שכותב "אני צריך בכל מקרה מכונה קטנה לקפוצינו אחד ביום וזהו" לדעתי זו האופציה המתאימה לך ביותר בנתונים שרשמת.
קל מאוד לבלבל אותך עם ציוד ומוצרים שונים ומגוונים ואתה צריך להיזהר שלא ליפול ל'מלכודת' הציוד.
תתחיל מלשאול את עצמך את השאלות הנכונות ויהיה לך אחוז ניכר מהתשובות.
בהצלחה
קראתי את הפוסטים שלך (זה וגם זה) שוב ושוב והגעתי למסקנות הבאות:
1. הכי טוב בשבילך זה לרדת לקפה השכונתי ולקבל שם פעם ביום כוס קפה ראוי בהתאם לדרישות שרשמת.
או
2. לעמוד מול המראה ולשאול את עצמך מה באמת אני רוצה וכמה אני מוכן לשלם עבור זה (בכסף, מקום, זמן הכנה, ניקיון ותחזוקה ועוד.)? ורק אז לבדוק לעומק מה ניתן להשיג במגבלות שתציב לעצמך.
אתה רוצה להשיג את הטופ שבטופ אבל מחפש "סט אפ בסיסי" ולא ממש מוכן להשקיע, "K3 נשמע לי השקעה חסרת פרופורציות לחלוטין לצרכיי"
אתה טוען שיש לך מכונה דומה ל-Saeco Xelsis שעולה אפילו למעלה מ-1000 יורו ורוצה "לעלות שלב" אך מושך לחלופות פשוטות יותר בציוד ידני.
אתה רוצה "אספרסו ברמה גבוהה", "הקצפה כמו של בית קפה", "מטחנה עם מינימום ליכלוך" עם טיימר וטמפינג, ושכל זה גם "לא יתפוס לי חצי שיש ושזמן ההמתנה לתחילת עבודה איתה לא יקח מעבר לכמה דקות".
בקיצור, אתה מעלה דרישות גבוהות ולגיטימיות לחלוטין, השאלה היא רק האם הן מתיישבות עם הצרכים שלך ועם המחירים שאתה מוכן לשלם עבורן (ולא רק בכסף). את תשובות לזה רק אתה יכול לספק.
אני מציע לך בכנות רבה לדסקס עם עצמך את הנושא, ללמוד יותר לעומק ורק אז לבצע (אם בכלל) רכישה, כדי שלא תתאכזב מהר מאוד.
למי שכותב "אני צריך בכל מקרה מכונה קטנה לקפוצינו אחד ביום וזהו" לדעתי זו האופציה המתאימה לך ביותר בנתונים שרשמת.
קל מאוד לבלבל אותך עם ציוד ומוצרים שונים ומגוונים ואתה צריך להיזהר שלא ליפול ל'מלכודת' הציוד.
בהצלחה
Re: כדאי להתחיל מהבסיס= לשאול שאלות
היי אבי,coffeeavi כתב:@odpr
קראתי את הפוסטים שלך (זה וגם זה ) שוב ושוב והגעתי למסקנות הבאות:
או
בהצלחה...
אכן שאלות ששאלתי את עצמי לא מעט, ואתה סיכמת את זה לא רע בכלל, וזה הסיבה שהגעתי לכאן.
הגעתי למסקנה שאני כן מוכן להשקיע בשביל פעם אחת או שתיים ביום בשביל קפה טוב.
אם הייתי גר בתל אביב, אז לא הייתה שאלה בכלל, לא הייתי קונה מכונה כזו בחיים. אבל לצערי אני גר מחוץ לתל אביב ופה לא יודעים להכין קפה. ככה שגם אם אתה יורד לבית קפה (שזה אגב אומר לקחת אוטו ולנסוע לאינשהו) תקבל משהו מזעזע במקרה הרע ובינוני ביותר במקרה הטוב.
אני מקשה עם שאלות מכמה סיבות :
1) ככה אני לומד ממכם את התחום בנוסף לקריאה של זה
2) אני רוצה להבין שלא מדבור בפלצנות, אין פה כוונה לרדת על מי שענה פה. להיפך אני מודה לכל אחד ואחת מכם.
העניין הוא שאם אני קורא שאלה בפורום שבו אני מתמחה, יש נטייה לענות תשובה ממקום של משהו עם ניסיון רב שנים. לרוב אתה שם כי אתה מחפש איזה משהו קיצוני מאוד וזה לא נמצא כלל בסקאלה של אותו אדם שמחפש מוצר בסיסי כדי לעלות רמה.
ואפשר לראות את זה בכל תחום.
למרות שאני מחפש משהו טוב, אני מנסה להבין היכן עוברת הקפיצת מדרגה שממנה כבר זה דקויות שלא כל כך משנות.
למשל קפיצה ממכונת נספרסו למכונה טוחנת בסיסית אותה יש לי (דילונגי) זה כבר קפיצה של כמה וכמה רמות מידית.
לגבי המכונה של סייקו - פסלתי אותה על הסף כי מדובר במכונה עם מקציף אינטגרלי וצינור פלסטיק. ( אין דבר שיותר שנוא עליי מאשר הדבר הזה, לא רק שזה לא מקציף טוב, זה בעיקר מאוד לא נוח לניקוי. הצינוריות פלסטיק האלה הם בדיחה תברואתית אחת גדולה והאספרסו שיוצא מהם בינוני. עם המכונות האלה סיימתי. במיוחד שיש לי דילונגי דומה שאומנם זולה יותר אבל פה בדיוק כמו שאמרתי מקודם אני בטוח שההבדל לא דרמטי)
לעניין הטוחנת אני מנסה להבין עד כמה זה קריטי, אם אתם אומרים לי כאן שפחות מ K3 כל מטחנה מתחת לא טוחנת כלל וכלל לאספרסו, גרועות, לא טובות ומתקלקלות - אז אני אקנה K3. זה המצב?
לגבי המכונה הלליט נראית לי מאוד יפה, ומאוד נוחה, ה ECM למרות שאני מבין שהיא אולי יותר טובה נראית הרבה יותר פרימיטיבית, ופחות קורצת לי, יש פה גם עניין של מראה שגם חשוב לי.
·
עניין המראה, בעיניי לגמרי שאלה של טעם... לגבי הפרימיטיבית, גם רולס רויס היא מכונית פרימיטיבית ביחס לקיה פיקנטו... אבל זה לגמרי בסדר, אם מד טמפרטורה דיגיטלי עושה לך את זה, לגמרי לך על זה..
כתבתי לפני כן, הלליט בטוח מכונה ראויה. איכות הקפה בידיים מיומנות בטוח טובה יותר ממכונה אוטומטית של דלונגי.
לגבי עניין ההקצפה, שאלת אם ההקצפה טובה כמו של בית קפה. והתשובה שלי היא: לא כמו של בית קפה, אבל לגמרי לגמרי מספקת. אני הוצאתי הקצפות יפות מאוד ממכונה פחות טובה מזאת.
האם זו המכונה הכי טובה שאפשר להשיג בסקאלת המחירים הזאת? לא בהכרח, אבל בהחלט ראויה, ד"א אני גם כמעט קניתי לליט מדגם יותר זול, ולאחר שהבנתי שלא קיים במלאי, החלטתי למתוח תקציב וללכת על משהו רציני יותר. עוד מכונה שהומלצה כאן בשרשור וכרגע נותנת הכי הרבה ערך לכסף היא אוסקר 2, שהייתי בוודאות הולך עליה במקום ה ECM בגלל שהיא בעלת מחליף חום, אבל כמוך, אין לי מקום בשבילה על השיש וזו הייתה דרישה קריטית.
לגבי עניין המטחנה, קרא שוב תשובות קודמות בשרשור ותבין ש K3 היא מטחנה מצויינת שממליצים עליה בחום, אבל גם Ascaso I Mini היא מטחנה ראויה, שעולה קצת יותר מחצי המחיר. ז"א שהאסקסו מניסיון של אנשים רבים כאן בפורום (כולל אותי) היא המטחנה הזולה ביותר שקיימת שאפשר לטחון איתה לאספרסו כמו שצריך. והיא גם אמינה (אצלי פלוס מינוס 7 שנים ועדיין טוחנת כמו ביום הראשון).
אם אפשר להגיד אחרי שהנושא נטחן (תרתי משמע), לדעתי לך על מכונת לליט שאתה חם עליה ממש, ומטחנת אסקסו איי מיני וסגור את הסיפור. זה סט שייתן לך את מה שאתה מחפש בוודאות.
שיהיה בהצלחה ועדכן מה החלטת בסוף
כתבתי לפני כן, הלליט בטוח מכונה ראויה. איכות הקפה בידיים מיומנות בטוח טובה יותר ממכונה אוטומטית של דלונגי.
לגבי עניין ההקצפה, שאלת אם ההקצפה טובה כמו של בית קפה. והתשובה שלי היא: לא כמו של בית קפה, אבל לגמרי לגמרי מספקת. אני הוצאתי הקצפות יפות מאוד ממכונה פחות טובה מזאת.
האם זו המכונה הכי טובה שאפשר להשיג בסקאלת המחירים הזאת? לא בהכרח, אבל בהחלט ראויה, ד"א אני גם כמעט קניתי לליט מדגם יותר זול, ולאחר שהבנתי שלא קיים במלאי, החלטתי למתוח תקציב וללכת על משהו רציני יותר. עוד מכונה שהומלצה כאן בשרשור וכרגע נותנת הכי הרבה ערך לכסף היא אוסקר 2, שהייתי בוודאות הולך עליה במקום ה ECM בגלל שהיא בעלת מחליף חום, אבל כמוך, אין לי מקום בשבילה על השיש וזו הייתה דרישה קריטית.
לגבי עניין המטחנה, קרא שוב תשובות קודמות בשרשור ותבין ש K3 היא מטחנה מצויינת שממליצים עליה בחום, אבל גם Ascaso I Mini היא מטחנה ראויה, שעולה קצת יותר מחצי המחיר. ז"א שהאסקסו מניסיון של אנשים רבים כאן בפורום (כולל אותי) היא המטחנה הזולה ביותר שקיימת שאפשר לטחון איתה לאספרסו כמו שצריך. והיא גם אמינה (אצלי פלוס מינוס 7 שנים ועדיין טוחנת כמו ביום הראשון).
אם אפשר להגיד אחרי שהנושא נטחן (תרתי משמע), לדעתי לך על מכונת לליט שאתה חם עליה ממש, ומטחנת אסקסו איי מיני וסגור את הסיפור. זה סט שייתן לך את מה שאתה מחפש בוודאות.
שיהיה בהצלחה ועדכן מה החלטת בסוף
טוב חברים, אני חייב לכם את סוף הסיפור.
אז היום הייתי בסניף של we love coffe בראשלצ.
הייתה חוויה יוצאת מן הכלל.
המוכר מאור היה מקצוען חסר תקדים.
ממש פתחנו מעבדה שם, הראה לי את הלליט, השוונו לרוקט, גם הקצפה וגם אספרסו, טחנו בגראף.
לסיכום המכונה שהוא עבד איתה הייתה לליט 41. הקפה שיצא ממנה היה מעולה וברמה יוצאת מן הכלל.
מן הסתם רוקט הייתה טובה יותר, הרבה יותר טוב? זה אני כבר לא בטוח. כמו כן הרוקט מעט ״ מפחידה״ זה מכונה שדורשת עוד ידע ועוד התעסקות, ויש לציין שיש שם ברז מים חמים שמוכן לשיגור כל רגע, עם ילדים קטנים בבית זה לא קסם לי.
לגבי ההקצפה כבר בליליט 41 ההקצפה הייתה כמה רמות מעל הדלונגי. ברוקט אני מניח שאני לא צריך בספר.
לגבי המטחנה: כל הקפה שהכנו היה עם גראף, היה מצוין. האם החיך שלי לא מספיק מכויל לטוחנת שעולה כמעט פי 3, יכול להיות. אין ספק שהk3 נראית כמו טנק, כרגע זה גדול מידי בשבילי ומחוץ למשחק.
לסיכןם לקחתי הביתה את הלליט 81 ואת הגראף.
מניסניות שלי עם המכונה והטוחנת כבר הקפה בכמה וכמה רמות מעל הדלונגי. לא הבנתי עדיין איך אני יודע איזה דרגת טחינה לשים שם, כיוונתי משהו שקרוב לfine ומדדתי זמנים של כפול. אם יש משהו שיודע בערך איזה מספר מומלץ לשים שם אשמח לדעת.
הטוחנת קצת מפזרת ליכלוך וזה מבאס אין מה לומר. חוברת ההוראות שלה דלה ולא מובנת כלל.
גם פה אשמח לאיזה הסברון או סרטון אם יש למשהו.
רציתי לסיים בתמונה אבל האתר לא מאפשר זאת...
אז היום הייתי בסניף של we love coffe בראשלצ.
הייתה חוויה יוצאת מן הכלל.
המוכר מאור היה מקצוען חסר תקדים.
ממש פתחנו מעבדה שם, הראה לי את הלליט, השוונו לרוקט, גם הקצפה וגם אספרסו, טחנו בגראף.
לסיכום המכונה שהוא עבד איתה הייתה לליט 41. הקפה שיצא ממנה היה מעולה וברמה יוצאת מן הכלל.
מן הסתם רוקט הייתה טובה יותר, הרבה יותר טוב? זה אני כבר לא בטוח. כמו כן הרוקט מעט ״ מפחידה״ זה מכונה שדורשת עוד ידע ועוד התעסקות, ויש לציין שיש שם ברז מים חמים שמוכן לשיגור כל רגע, עם ילדים קטנים בבית זה לא קסם לי.
לגבי ההקצפה כבר בליליט 41 ההקצפה הייתה כמה רמות מעל הדלונגי. ברוקט אני מניח שאני לא צריך בספר.
לגבי המטחנה: כל הקפה שהכנו היה עם גראף, היה מצוין. האם החיך שלי לא מספיק מכויל לטוחנת שעולה כמעט פי 3, יכול להיות. אין ספק שהk3 נראית כמו טנק, כרגע זה גדול מידי בשבילי ומחוץ למשחק.
לסיכןם לקחתי הביתה את הלליט 81 ואת הגראף.
מניסניות שלי עם המכונה והטוחנת כבר הקפה בכמה וכמה רמות מעל הדלונגי. לא הבנתי עדיין איך אני יודע איזה דרגת טחינה לשים שם, כיוונתי משהו שקרוב לfine ומדדתי זמנים של כפול. אם יש משהו שיודע בערך איזה מספר מומלץ לשים שם אשמח לדעת.
הטוחנת קצת מפזרת ליכלוך וזה מבאס אין מה לומר. חוברת ההוראות שלה דלה ולא מובנת כלל.
גם פה אשמח לאיזה הסברון או סרטון אם יש למשהו.
רציתי לסיים בתמונה אבל האתר לא מאפשר זאת...
- boren
-
- חבר מביא חבר

תתחדש! נשמע כמו שדרוג משמעותי בהשוואה למה שהיה לך קודם ואני בטוח שתהנה.
לגבי איך להגיע לטחינה אופטימלית, בוא נתחיל בשאלה - יש לך משקל דיגיטלי וסטופר/טיימר?
ואגב, המילה הנכונה היא "מטחנה" ולא "טוחנת"
לגבי איך להגיע לטחינה אופטימלית, בוא נתחיל בשאלה - יש לך משקל דיגיטלי וסטופר/טיימר?
ואגב, המילה הנכונה היא "מטחנה" ולא "טוחנת"