איכות שמע

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

באוזניות טובות שומעים טוב יותר. השאלה היא האם אוזניות טובות מאד למכשיר פשוט, יתנו שמע טוב יותר מאשר אוזניות פשוטות במכשיר טוב?

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

אוזניות טובות מאד במכשיר פשוט
אמן מייסר

AC-DC
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

ישמעו יותר טוב ^ :D

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

ילדיעפים כתב:אוזניות טובות מאד במכשיר פשוט
...
כלומר, כל המכשירים של MP3 נותנים אותה תפוקה? הכוונה חוץ מפיצ'רים מיוחדים לכל מכשיר?
לי למשל יש מכשיר פשוט אבל אזניות טובות של KOSS ויש לי ויכוח עם הילדים שלי להם יש מכשירים מתוחכמים יותר (IRIVER/SANSA) אבל אוזניות פשוטות.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אני לא מכיר את הדגם של koss ולכן לא יכול לדעת באיזו ליגה הן,אני מדבר על סנהייזר

beyer-akg ממחירים של 600 ומעלה-אני מדבר מניסיוני האישי-אוזניות גרועות הן גרועות

גם אם תחברן למכשירים מעולים,אוזניות משובחות הן משובחות גם אם מחוברות למכשירים באיכות נמוכה

אגב אל תקשיב כל כך למלאכים הקטנים-האוזניים שלהם מתחברות בגיל מבוגר-גם לי יש שלושה חבלנים

ואחד טוען שהקריאייטיב של המחשב יותר טובים מההרבס שלי-אתה יודע מה עשיתי לו?כלום :D
אמן מייסר

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ילדיעפים כתב:אני לא מכיר את הדגם של koss ולכן לא יכול לדעת באיזו ליגה הן,אני מדבר על סנהייזר

beyer-akg ממחירים של 600 ומעלה-אני מדבר מניסיוני האישי-אוזניות גרועות הן גרועות

גם אם תחברן למכשירים מעולים,אוזניות משובחות הן משובחות גם אם מחוברות למכשירים באיכות נמוכה

אגב אל תקשיב כל כך למלאכים הקטנים-האוזניים שלהם מתחברות בגיל מבוגר-גם לי יש שלושה חבלנים

ואחד טוען שהקריאייטיב של המחשב יותר טובים מההרבס שלי-אתה יודע מה עשיתי לו?כלום :D
...
כן, יודע על מה אתה מדבר.
הזמנתי להם דרך האינטרנט אוזניות פשוטות אך טובות של KOSS שהומלצו כאן. בהתחלה התלהבו אח"כ אני חושב שמה שהפריע להם היה שלאוזנייה יש מתלה כזה על האוזן שהם לא הסתדרו איתו. עכשיו אני משתמש בהן עם מכשיר MP3 פשוט שיש לי (מהפשוטים של 500 מגה). שומעים מצויין.
שיבושם להם! (האמת היא של - IRIVER יש סנהייזר, לא?)

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #7 

אממ, זה לא השוואה טובה.
התוצאה של מקור ואוזניה נתונה הוא לא משהו מדיד.
לכן אתה לא יכול לדעת מה ישמע יותר טוב "אוזניה גרועה עם נגן טוב" או להיפך.
ויש אוזניות שיש להן תלות גדולה במקור/הגברה.
אבל אני מסכים שאוזניות גרועות ישמעו גרוע לא משנה לאן תחבר אותן.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

לא כל כך מבין בתחום של אייפודים וג'אגדטים :D

אבל אתן לך דוגמא:קניתי לאשתי לשירה שלה מינידיסק של סוני יש לכמה סוגי אוזניות

אחרי שהדגם היקר של beyerפשוט התפרק ונקבר

אוזניות האולפן של ימאה דגם-5 נשמעים בליגה אחרת ממה שצוף למכשיר או מדגם לא יקר של akg

ה-beyer זכרם לברכה היה מוציאות מהמכשיר את המקסימום
אמן מייסר

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

my two cents: כשמדברים על סטריאו או קולנוע ביתי התשובה ברורה- הרמקולים חשובים יותר מהמקור (לכן גם יזכו לרוב התקציב נכון?) רמקולי פירלס מג'יק 5 ישמעו הרבה פחות טוב כשישודכו לארקם אימתני מאשר רמקול איכותי שישוכך למגבר ברמת כניסה (בהנחה שיוכל להניע אותם).
אני חושב שהעיקרון דומה במקרה של אוזניות ונגן, אבל עם ערך מוסף- מידת ההתאמה הפיזית של האוזנייה ואוזנו של המאזין, וזה גם הרבה עניין של הרגל. מי שלא הסתדרו לו באוזן אוזניות התעלה שלי תמיד אמר שהאוזניות 20 שקל שבאו עם נגן הפלאש הסיני שלו נשמעו יותר טוב.
אנחנו תמיד אומרים שהטעם של המאזין הוא זה שקובע, על אחת כמה וכמה כאשר יש עניין של מגע פיזי בינו לבין הציוד
(Y)

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

אוזניות כפתור נופלות לי מהאוזניים-אם אצמיד אותם לתנוך עם אטבים זה יראה מגוחך?
אמן מייסר

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

ילדיעפים כתב:אוזניות כפתור נופלות לי מהאוזניים-אם אצמיד אותם לתנוך עם אטבים זה יראה מגוחך?
...
לא, אטבים זה באמת מגוחך.
עדיף עם סלוטייפ.

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

או שתניח אותן על הכתף ותגביר את הנגן למקסימום :idea:

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0

שליחה #13 

kolokito כתב:my two cents: כשמדברים על סטריאו או קולנוע ביתי התשובה ברורה- הרמקולים חשובים יותר מהמקור (לכן גם יזכו לרוב התקציב נכון?) רמקולי פירלס מג'יק 5 ישמעו הרבה פחות טוב כשישודכו לארקם אימתני מאשר רמקול איכותי שישוכך למגבר ברמת כניסה (בהנחה שיוכל להניע אותם).
אני חושב שהעיקרון דומה במקרה של אוזניות ונגן, אבל עם ערך מוסף- מידת ההתאמה הפיזית של האוזנייה ואוזנו של המאזין, וזה גם הרבה עניין של הרגל. מי שלא הסתדרו לו באוזן אוזניות התעלה שלי תמיד אמר שהאוזניות 20 שקל שבאו עם נגן הפלאש הסיני שלו נשמעו יותר טוב.
אנחנו תמיד אומרים שהטעם של המאזין הוא זה שקובע, על אחת כמה וכמה כאשר יש עניין של מגע פיזי בינו לבין הציוד
(Y)
...
מנסיוני בדיוק להפך.
רמקול יכול להיות ממוצא עד סופו על ידי מגבר טוב. הוא לא בהכרח ישמע טוב כיוון שהוא לא רמקול טוב. אבל הוא ימוצה עד כמה שאפשר .
כאשר נחבר לרמקול טוב מאוד מגבר לא טוב הוא לא ישמע טוב.

אבל ללכת לקיצוניות זה לא עובד.

אם לוקחים רמקול טוב למשל אחת מההמלצות של נמר , ונחבר למגבר פשוט ולא איכותי , הרמקול לא ישמע טוב. כיוון שרמקול לא יכול לתקן סיגנל לא נכון ולא טוב. כמו כן אם אין לו מספיק כח ותמיכה הוא יעוות גם את הסיגנל.

לעומת זאת , אם ניקח את אותו רמקול ונשנה את המגבר לכיוון מעלה התוצאה תהיה הרבה יותר טובה.

רמקול לא כ"כ טוב שמעוות , עדיין יעוות סיגנל נכון. העיוות יצבע בעצם את הסיגנל ויתן לו צבע אחר אבל אם המגבר ברמה הוא ינצל את הרמקול עד סופו.

אגב מבחן התוצאה אומר שלרוב קונים בחנויות אנשים רגילים מגברים הרבה יותר טובים מהרמקולים שהם קונים. וכן גם הם עושים השוואות.

כמו כן לגבי האוזניות.
יש הבדל. אמנם כדי להוציא מאוזניה את המיטב היא צריכה להיות איכותית , אך אם הסיגנל שנכנס אליה הוא לא טוב , או למשל הוא MP3 שמראש איננו פורמט איכותי גם אוזיניות במאות שקלים לא יוכלו לתקן זאת.

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אורי אתה צודק לגבי המקור, רק אל תשכח שמדובר על נגנים דיגיטליים בהם המקור לא שונה יותר מידי בין נגן לנגן

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”