שרשור מפסקי תריס (fibaro)
שלום לכולם
משתמש חדש בפורום , נראה שיש המון המון מידע ממש שימושי.
חיפשתי ולא מצאתי מידע על השאלה שלי .
אני מעוניין לעשות 3 מפסקים ששולטים על אותו תריס .
כלומר בחדר שינה יש מפסק שמחובר לתריס בכניסה לחדר . אני מעוניין להוסיף 2 , אחד בכל צד של המיטה .
האם למישהו יש ניסיון עם משהו כזה?
איזה מפסקים אני צריך לקנות ?
המלצות / דיס המלצות ?
בהמשך אני מעוניין לעשות מפסק אחד בכניסה לבית ששולט על כל התריסים בבית (מעלה ומוריד את כולם בכניסה / יציאה מהבית )
וגם על כך אשמח לעזרה .
תודה רבה לעונים.
אריק
משתמש חדש בפורום , נראה שיש המון המון מידע ממש שימושי.
חיפשתי ולא מצאתי מידע על השאלה שלי .
אני מעוניין לעשות 3 מפסקים ששולטים על אותו תריס .
כלומר בחדר שינה יש מפסק שמחובר לתריס בכניסה לחדר . אני מעוניין להוסיף 2 , אחד בכל צד של המיטה .
האם למישהו יש ניסיון עם משהו כזה?
איזה מפסקים אני צריך לקנות ?
המלצות / דיס המלצות ?
בהמשך אני מעוניין לעשות מפסק אחד בכניסה לבית ששולט על כל התריסים בבית (מעלה ומוריד את כולם בכניסה / יציאה מהבית )
וגם על כך אשמח לעזרה .
תודה רבה לעונים.
אריק
יש לך כבר בקר ZWAVE?
המודול של פיברו לא עובד עצמאית...
מאוחר יותר תוכל להסיף כפתורים/מתגים שלהם ניתן להגדיר מה יבצעו בעת לחיצה
הכפתורים יכולים להיות וירטואלים (יש מבחר כזה) או רגילים רגילים שם החיבור יותר מורכב ויכול להיות גם יקר (למשל הוספת מודול)
אותו סוג של כפתורים יכול להיות גם בכניסה לבית
אצלי יש פאנל כפתורים בכניסה שמפעיל כל מני סצנות
המודול של פיברו לא עובד עצמאית...
מאוחר יותר תוכל להסיף כפתורים/מתגים שלהם ניתן להגדיר מה יבצעו בעת לחיצה
הכפתורים יכולים להיות וירטואלים (יש מבחר כזה) או רגילים רגילים שם החיבור יותר מורכב ויכול להיות גם יקר (למשל הוספת מודול)
אותו סוג של כפתורים יכול להיות גם בכניסה לבית
אצלי יש פאנל כפתורים בכניסה שמפעיל כל מני סצנות
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
השליטה עם ריבוי מפסקים באביזר אחד, כמו למשל במקרה שלמפסק מחליף לתאורה, לא מתבצעת באותה דרך כשמחברים מפסקים חכמים.
הסיבה היא שאין בכך צורך היות וכל מפסק מדווח לבקר על המצב שלו ועל מעבר מסטאטוס לסטאטוס ולכן בדרך כלל משתמשים במפסקים חכמים שרק מחוברים לחשמל ובונים כמה חוקים כדי לטפל במצב שבו אחד המפסקים משנה מצב ולסנכרן בין כל המפסקים.
זה על רגל אחת כמובן.
הסיבה היא שאין בכך צורך היות וכל מפסק מדווח לבקר על המצב שלו ועל מעבר מסטאטוס לסטאטוס ולכן בדרך כלל משתמשים במפסקים חכמים שרק מחוברים לחשמל ובונים כמה חוקים כדי לטפל במצב שבו אחד המפסקים משנה מצב ולסנכרן בין כל המפסקים.
זה על רגל אחת כמובן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@zigi87
·
די פשוט.
משתמשים בלחצן (למעלה למטה) ולא במפסק.
מחברים את הלחצנים מכל הנקודות במקביל כמה נקודות שרוצים, יש צורך להעביר 3 מוליכים ממיקום המודול לכל לחצן ואפשר גם לשרשר מלחצן ללחץ.
כך זה עובד אצלי כבר הרבה זמן בחדר השינה, 2 לחצנים אחד בכל צד של המיטה ואחד ליד הדלת.
·
די פשוט.
מחברים את הלחצנים מכל הנקודות במקביל כמה נקודות שרוצים, יש צורך להעביר 3 מוליכים ממיקום המודול לכל לחצן ואפשר גם לשרשר מלחצן ללחץ.
כך זה עובד אצלי כבר הרבה זמן בחדר השינה, 2 לחצנים אחד בכל צד של המיטה ואחד ליד הדלת.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
זאת אומרת שקונים רק מודול אחד של תריס וצריך להתחבר אליו מ3 נקודות?Grappa כתב:@zigi87
·
די פשוט.
כך זה עובד אצלי כבר הרבה זמן בחדר השינה, 2 לחצנים אחד בכל צד של המיטה ואחד ליד הדלת....
אצלי כרגע יש הכנות ליד המיטה של ״שקע ספייר״ בכל צד של המיטה. יש פתרון שלא מערב השחלות חוטים חדשים?
·
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
·zigi87 כתב:זאת אומרת שקונים רק מודול אחד של תריס וצריך להתחבר אליו מ3 נקודות?......
אצלי כרגע יש הכנות ליד המיטה של ״שקע ספייר״ בכל צד של המיטה. יש פתרון שלא מערב השחלות חוטים חדשים?
·...
כן מודול של תריס בודד יספיק כולל השחלות, לדעתי זו הדרך הפשוטה והאמינה ביותר.
באם אתה רוצה לחסוך את ההשחלות ובהנחה ויש לך פאזה ואפס בכל נקודה אתה יכול להתקין שם כל מודול של פיברו (הכי בטוח שיעבוד) ולחבר אותו ב association למודול שמחובר לתריס.
לצורך כך תזדקק לבקר (המודול של פיברו עובד גם ללא בקר) ולהגדרות association בבקר.
פרטים
https://www.vesternet.com/resources/tec ... ociations/
הסבר על איך עושים את זה עם בקר של VERA, כמובן שאפשר גם עם בקרים אחרים חפש בגוגל.
https://www.vesternet.com/resources/app ... es/apnt-19