m50x !! חוות דעת ממבינים בלבד?! אוזניות סטודיו עד 1000שח
-
kofikoffff
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מה נשמע חברים,
אני מחפש אוזניות לסטודיו, מאוזנות ונקיות, דגש על איכות סאונד.
טווח מחירים עד 1000,
עד עכשיו מצאתי רק את הM50X היחידות שעומדות בקריטריונים, השאר
אולי נוחות, או אטומות אבל איכות סאונד ירודה..
המלצותתתתתת חברים מה אומרים, מתכנן לקנות היום!
וכמובן אם שווה להביא אותם
אני מחפש אוזניות לסטודיו, מאוזנות ונקיות, דגש על איכות סאונד.
טווח מחירים עד 1000,
עד עכשיו מצאתי רק את הM50X היחידות שעומדות בקריטריונים, השאר
אולי נוחות, או אטומות אבל איכות סאונד ירודה..
המלצותתתתתת חברים מה אומרים, מתכנן לקנות היום!
וכמובן אם שווה להביא אותם
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מאוזנות ונקי זה לא מה שמאפיין את ה M50x.
אלו אוזניות עם הדגשה על הבאס והגברה לא נעימה של הגבוהים
אלו אוזניות עם הדגשה על הבאס והגברה לא נעימה של הגבוהים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
kofikoffff
-
- חבר שרק התחיל

@Catskinner
·
אני לא יודע מאיפה הבאת את המידע הזה.. המון משתמשים בM40 ו50 לסטודיו,
יש המון מוסדות אפילו שממליצים עליהם.
יותר מזה יש דגם ספציפי שנמצא בבעלותי, msr7 שבהם באמת יש תוספת באס אבל בגלל הז'אנר שאליהם הם מכוונים..
ולא עזרת לי.. יש המלצה לאוזניות מסוימות?
·
אני לא יודע מאיפה הבאת את המידע הזה.. המון משתמשים בM40 ו50 לסטודיו,
יש המון מוסדות אפילו שממליצים עליהם.
יותר מזה יש דגם ספציפי שנמצא בבעלותי, msr7 שבהם באמת יש תוספת באס אבל בגלל הז'אנר שאליהם הם מכוונים..
ולא עזרת לי.. יש המלצה לאוזניות מסוימות?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם אתה יודע ומשוכנע, למה אתה מבקש את העזרה בפורום של אנשים שאחת האהבות שלהם זה שמיעה באוזניות ושלחלקם יש עשרות שנות נסיון?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
סאונד זה דבר סובייקטיבי לכן אין טעם להתווכח מה טוב או לא טוב.
ברור שכל אוזניה יכולה לשמש לכל מטרה, אבל ישנן אוזניות שמוגדרות\היעוד הרשמי
שלהן הוא מוניטורינג, והאוזניות האלה לרוב יותר שטוחות צרות ושקופות בסאונד.
הסיבה שהן כמו שהן, היא בשביל לספק לטכנאי\למי שעושה את המוניטורינג שקיפות
מדוייקת ככל הניתן של מה שהוא שומע.
ה-M50X זו אוזניית מוניטורינג מעולה. ותעשה את העבודה מצויין. כך גם הסוני 7506,
השור 840, הבאיירדינמק DT770 ועוד.
לטובת האזנה למוזיקה לכיף, לא הייתי בוחר באף אחת מהן. למרות ששוב, יש לא מעט שמאוד
אוהבים אותן גם בגזרה הזו. כמו שאמרתי זה סובייקטיבי.
ברור שכל אוזניה יכולה לשמש לכל מטרה, אבל ישנן אוזניות שמוגדרות\היעוד הרשמי
שלהן הוא מוניטורינג, והאוזניות האלה לרוב יותר שטוחות צרות ושקופות בסאונד.
הסיבה שהן כמו שהן, היא בשביל לספק לטכנאי\למי שעושה את המוניטורינג שקיפות
מדוייקת ככל הניתן של מה שהוא שומע.
ה-M50X זו אוזניית מוניטורינג מעולה. ותעשה את העבודה מצויין. כך גם הסוני 7506,
השור 840, הבאיירדינמק DT770 ועוד.
לטובת האזנה למוזיקה לכיף, לא הייתי בוחר באף אחת מהן. למרות ששוב, יש לא מעט שמאוד
אוהבים אותן גם בגזרה הזו. כמו שאמרתי זה סובייקטיבי.
-
kofikoffff
-
- חבר שרק התחיל

@Catskinner
·
חס וחלילה אם נפגעת, לא שללתי כלום בסך הכל הבעתי את טענתי.
·
חס וחלילה אם נפגעת, לא שללתי כלום בסך הכל הבעתי את טענתי.
@kofikoffff
אין שום דבר סובייקטיבי בסאונד, סאונד זה תנודות באוויר שאפשר די בקלות למדוד עם מכשירים ייעודיים. זה שאנשים שונים מתארים בדרכים משונות את מה שהם שומעים עם אותה אוזניה, זה כבר סיפור אחר שגם לא ממש קשור לסאונד.
בשביל מוניטורינג חשוב שהאוזנייה תהיה לינארית כמה שיותר בטווח השמיע, ולא משנה אם היא מיעודת שיווקית לסטודיו או לבית. את מידת הלינאריות שלה אתה יכול לאמת בכל מיני אתרים שמודדים את הביצועים של האזניות כמו שצריך (rtings, innerfidelity), חוות דעת סובייקטיביות על הסאונד שלהן לא יעזרו לך פה.
אם אתה מקבל את תובנה הזאת אז ההייפיימן שציינתי יותר מתאימה אובייקטיבית מהM50X.
אין שום דבר סובייקטיבי בסאונד, סאונד זה תנודות באוויר שאפשר די בקלות למדוד עם מכשירים ייעודיים. זה שאנשים שונים מתארים בדרכים משונות את מה שהם שומעים עם אותה אוזניה, זה כבר סיפור אחר שגם לא ממש קשור לסאונד.
בשביל מוניטורינג חשוב שהאוזנייה תהיה לינארית כמה שיותר בטווח השמיע, ולא משנה אם היא מיעודת שיווקית לסטודיו או לבית. את מידת הלינאריות שלה אתה יכול לאמת בכל מיני אתרים שמודדים את הביצועים של האזניות כמו שצריך (rtings, innerfidelity), חוות דעת סובייקטיביות על הסאונד שלהן לא יעזרו לך פה.
אם אתה מקבל את תובנה הזאת אז ההייפיימן שציינתי יותר מתאימה אובייקטיבית מהM50X.
-
kofikoffff
-
- חבר שרק התחיל

@evgenetic
·
עדיין לא קראתי על האוזניות שהצעת,אבל כבר ממבט ראשון ראיתי שהם OPEN BACK,
ומאוד חשוב לי אטימות, הרבה פעמים יוצא שאני יוצר במקומות לא כלכך שקטים.
ואני פחות מעוניין באוזניות מיקסין.
מה אומר בכל זאת? או שעדיין עומד על שלך
·
עדיין לא קראתי על האוזניות שהצעת,אבל כבר ממבט ראשון ראיתי שהם OPEN BACK,
ומאוד חשוב לי אטימות, הרבה פעמים יוצא שאני יוצר במקומות לא כלכך שקטים.
ואני פחות מעוניין באוזניות מיקסין.
מה אומר בכל זאת? או שעדיין עומד על שלך
·kofikoffff כתב: מאוד חשוב לי אטימות, הרבה פעמים יוצא שאני יוצר במקומות לא כלכך שקטים....
לא, אז כמובן ההייפימן לא מתאימות.
נראה לי שאתה במקום הנכון עם 50X.
אני מאד סומך על rtings כשזה נוגע לביקורות אובייקטיביות (כלומר מדידות, לא בלה בלה מהראש). אז אם תסתכל בעמוד הזה מטה בו האזניות מדורגות לפי איכות (=לינאריות), ותוריד את האזניות היקרות, הפתוחות ואת אזניות הגיימינג - באמת תשאר עם 50X.
·evgenetic כתב:@kofikoffff
...
נערך לאחרונה על ידי Roy.T ב 11/11/2018 19:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
kofikoffff
-
- חבר שרק התחיל

@evgenetic
·
קראתי ביקורות על הH4XX וכולם פשוט משבחים ועפים על האוזניות..
מאוד מתלבט בניהם לM50X, עד כמה לדעתך יפריע לי אוזניות פתוחות? במידה ויהיה רעש רקע.
·
מאוד מתלבט בניהם לM50X, עד כמה לדעתך יפריע לי אוזניות פתוחות? במידה ויהיה רעש רקע.
[behave]נערך: פניה לגופו של אדם.[/behave]
בפועל ה-4XX הן כבדות יותר, קשות יותר לדחיפה, והדליפת סאונד שלהן עצומה.
אתה תשמע היטב מה קורה מסביבך, וסביבתך תשמע היטב את מה שאתה
שומע.
בפועל ה-4XX הן כבדות יותר, קשות יותר לדחיפה, והדליפת סאונד שלהן עצומה.
אתה תשמע היטב מה קורה מסביבך, וסביבתך תשמע היטב את מה שאתה
שומע.
נערך לאחרונה על ידי Roy.T ב 11/11/2018 19:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@kofikoffff
·מבחינת אופי צליל ה HE4XX שונה לחלוטין מה M50x ולדעתי גם הן לא מתאימות לאולפן.
אוזניות למוניטורינג באולפן אמורות להיות בעלות אופי שטוח ככל האפשר והן מאוד, אבל מאוד לא נעימות ולא מתאימות להאזנות ממושכות כדי להנות ממוזיקה והן גם לא מתיימרות להיות נעימות להאזנה. לי יש דעה מאוד נחרצת נגד ה M50x ואפשר להתווכח עד כמה שהן נוחות, בנויות טוב או כיפיות להאזנה אבל אי אפשר לטעון שהן ניטראליות, כי הן בפירוש לא.
לדעתי יש כמה אוזניות לא רעות בנקודת הפתיחה למוניטורינג. אחת היא כמובן ה Sennheiser HD280 (למרות שאני אישית מעדיף את ה HD380 Pro הנשמעות פחות אולפניות ויותר מתאימות להאזנהמהנה) והשניה היא ה AKG K240 שהיא בערך התקן עבור האולפניסט המתחיל.
לאף אחת מהן אין באס חודר ושולט כמו ל M50x (וטוב שכך) וגם אין את הגבוהים הביזאריים והצורמים. ברם, ה AKG K240 היא בעצם אוזניה "חצי פתוחה" אבל במחיר שלה ולצרכים שלך אין לה מתחרות.
·מבחינת אופי צליל ה HE4XX שונה לחלוטין מה M50x ולדעתי גם הן לא מתאימות לאולפן.
אוזניות למוניטורינג באולפן אמורות להיות בעלות אופי שטוח ככל האפשר והן מאוד, אבל מאוד לא נעימות ולא מתאימות להאזנות ממושכות כדי להנות ממוזיקה והן גם לא מתיימרות להיות נעימות להאזנה. לי יש דעה מאוד נחרצת נגד ה M50x ואפשר להתווכח עד כמה שהן נוחות, בנויות טוב או כיפיות להאזנה אבל אי אפשר לטעון שהן ניטראליות, כי הן בפירוש לא.
לדעתי יש כמה אוזניות לא רעות בנקודת הפתיחה למוניטורינג. אחת היא כמובן ה Sennheiser HD280 (למרות שאני אישית מעדיף את ה HD380 Pro הנשמעות פחות אולפניות ויותר מתאימות להאזנהמהנה) והשניה היא ה AKG K240 שהיא בערך התקן עבור האולפניסט המתחיל.
לאף אחת מהן אין באס חודר ושולט כמו ל M50x (וטוב שכך) וגם אין את הגבוהים הביזאריים והצורמים. ברם, ה AKG K240 היא בעצם אוזניה "חצי פתוחה" אבל במחיר שלה ולצרכים שלך אין לה מתחרות.
שמע , אם יש רעש מבחוץ באוזניות פתוחות, אתה תמיד יכול להגביר מעט את הווליום באוזניה.kofikoffff כתב:@evgenetic
·
מאוד מתלבט בניהם לM50X, עד כמה לדעתך יפריע לי אוזניות פתוחות? במידה ויהיה רעש רקע....
כמה שעות אתה צריך להיות עם האוזניות עליך כל יום ? כי מבחינת נוחות ה4xx ולדעתי גם הm50x הן לא אוזניות שניתן להיות איתן על הראש במשך שעות..
עוד פעם עם ה-M50 האלה?? לעזאזל, אי אפשר להיפטר מהן!:lol:
לשאלת ה-OP, כמישהו שהיה חבר בפורום הפקה שנים, אלו האוזניות היחידות שעלו כהמלצה:
HD650\HD600
DT880
AKG K701\Q701\K702 (NOT K7XX)
הייתי שולל על הסף כל אוזניה סגורה, אלא אם כן המטרה היא לא מיקס\מאסטר\כיוונון סאונד מדוייק וכו'.
אוזניות סטודיו הן לא אוזניות "כיפיות", אם הן כאלה אז הכל נשמע טוב והתוצאה נשמעת יותר רע מהפקה ברמקולים זולים.
לשאלת ה-OP, כמישהו שהיה חבר בפורום הפקה שנים, אלו האוזניות היחידות שעלו כהמלצה:
HD650\HD600
DT880
AKG K701\Q701\K702 (NOT K7XX)
הייתי שולל על הסף כל אוזניה סגורה, אלא אם כן המטרה היא לא מיקס\מאסטר\כיוונון סאונד מדוייק וכו'.
אוזניות סטודיו הן לא אוזניות "כיפיות", אם הן כאלה אז הכל נשמע טוב והתוצאה נשמעת יותר רע מהפקה ברמקולים זולים.
·kofikoffff כתב:@evgenetic
·
מאוד מתלבט בניהם לM50X, עד כמה לדעתך יפריע לי אוזניות פתוחות? במידה ויהיה רעש רקע....
ההבדל ביניהם מאד גדול כשזה נוגע לבלימת רעש רקע, בH4XX זה כמעט אפסי, אז מה שתשמע בלי אוזניות זה פחות או יותר מה שתשמע עם H4XX על האוזניים.
אם רעש רקע זה עניין מהותי אז תשכול אוזניות עם ANC כמו II Bose QuietComfort 35, אבל הן קצת חורגות מ1000 שקל.
מצטרף להודעה האחרונה של evgenetic. אוזניות QC35 מהדגם המקורי (לא II) נמכרות ב-joybuy ב-240$ לפני מיסים, אז זה יכול להיכנס למחיר פחות או יותר. אם אין חשיבות לאלחוטי, אפשר ללכת על ה-QC25 שהן זולות יותר באמאזון ובארץ מאשר ה-35.
לי יש QC25 כבר כמה שנים. לדעתי הן נוחות מאוד, וה-NC הוא דבר נפלא, בעיקר לרעש סטטי. אבל בכל הנוגע לסאונד, יש דברים טובים יותר במחירן כמובן. לכן אתה צריך לתעדף מה יותר חשוב לך ברשימת הדרישות ולפי זה לבצע את הבחירה.
אגב, סתם שאלה שקשורה. כבר הרבה זמן שאני כמעט לא רואה דיבור על הסדרה הזו בפורומים, מעניין אם זה כי היא כבר לא ברמה שמתאימה למחיר, או משהו אחר. לי היה לפני הרבה מאוד שנים את ה-A900, שמאז כבר הוחלפו בדגמים חדשים יותר כמובן (A900X להבנתי). אני מאוד אהבתי אותן, הן היו סגורות, ונוחות מאוד. הסאונד שלהן גם היה מצוין לדרישות שלי בזמנו ולתקציב שלי בזמנו. כמדומני בזמנו ה-A900 עלו כ-200$ (אבל יכול להיות שאני טועה, בכל זאת עברו כבר לא מעט שנים).
לי יש QC25 כבר כמה שנים. לדעתי הן נוחות מאוד, וה-NC הוא דבר נפלא, בעיקר לרעש סטטי. אבל בכל הנוגע לסאונד, יש דברים טובים יותר במחירן כמובן. לכן אתה צריך לתעדף מה יותר חשוב לך ברשימת הדרישות ולפי זה לבצע את הבחירה.
אגב, סתם שאלה שקשורה. כבר הרבה זמן שאני כמעט לא רואה דיבור על הסדרה הזו בפורומים, מעניין אם זה כי היא כבר לא ברמה שמתאימה למחיר, או משהו אחר. לי היה לפני הרבה מאוד שנים את ה-A900, שמאז כבר הוחלפו בדגמים חדשים יותר כמובן (A900X להבנתי). אני מאוד אהבתי אותן, הן היו סגורות, ונוחות מאוד. הסאונד שלהן גם היה מצוין לדרישות שלי בזמנו ולתקציב שלי בזמנו. כמדומני בזמנו ה-A900 עלו כ-200$ (אבל יכול להיות שאני טועה, בכל זאת עברו כבר לא מעט שנים).
-
kofikoffff
-
- חבר שרק התחיל

@Rodness
·
שום דבר ממה שנתת לי לא נכנס בתקציב..
מה אומר על HD 380 PRO
·
שום דבר ממה שנתת לי לא נכנס בתקציב..
מה אומר על HD 380 PRO
הכל נכנס בתקציב ועוד ישאר לך עודף.
HD6XX (=HD650) עולות 215$ כולל משלוח
DT880 עולות 810 ש"ח באמזון אנגליה ואתה מוזמן לחפש מחירים יותר טובים באתרים אחרים.
K702 עולות 500 ש"חב אמזון אנגליה ואתה מוזמן לחפש מחירים יותר טובים באתרים אחרים.
כולן פתוחות וכולן זקוקות למגבר.
HD6XX (=HD650) עולות 215$ כולל משלוח
DT880 עולות 810 ש"ח באמזון אנגליה ואתה מוזמן לחפש מחירים יותר טובים באתרים אחרים.
K702 עולות 500 ש"חב אמזון אנגליה ואתה מוזמן לחפש מחירים יותר טובים באתרים אחרים.
כולן פתוחות וכולן זקוקות למגבר.