התלבטות לגבי מסך סוני במבצע של לאסטפרייס

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שלום,
ראיתי את המחירים שפורסמו לחברי הפורום בשרשור הזה: https://www.hometheater.co.il/vt313684.html
אני מחפש מסך 70״ או 75״ ותוהה האם הדגמים המשתתפים במבצע שם מומלצים והאם המחירים אכן אטרקטיביים:
KD75XF8596BAEP במחיר של 9890 ש״ח
KD70XF8305BAEP במחיר של 6890 ש״ח
לא הצלחתי למצוא ביקורות על המסכים האלה מהארץ. מבין שסדרה 85 היא טובה יותר מ-83. על סדרה 90 שלהם שמעתי דברים טובים אבל לא סגור על הסדרות האלה והדגמים האלה ספציפית. אשמח לחוות דעת, האם המחירים אטרקטיביים והאם יש אלטרנטיבות טובות יותר ברמות המחיר והגדלים האלה (כ-7000-8000 ש״ח למסך 70״ ועד 11-12 אלף ש״ח ל-75״).
השימוש העיקרי הוא צפיה בתכנים דרך ממיר של הוט/יס או פרטנר/סלקום. כרגע המסך המשמש אותי הוא FULL HD של LG ומחובר לממיר HD של הוט. מניח שעכשיו נעבור לממיר 4K. הטלויזיה ממוקמת בסלון שאינו מואר/חשוך מדי - תאורה ממוצעת.
תודה רבה!

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

@rel1
·
בלי להתייחס לדגמים ומחירים ספציפיים:
עוד שבועיים יש בלאק פריידי, עדיף לחכות טיפה...

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מה לגבי הדגמים האלה שמוצעים במבצע והאם יש אלטרנטיבות טובות יותר במחירים דומים?

sunnyryz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

יש ביקורות.
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850f
rtings יותר טובים מכל ביקורת אחרת, הם אוביקטיבים.

tomcat
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה #5 

@rel1

סדרה x830f או בשמה האירופאי xf8305 מקבלת ציונים עדיפים על פני xf8569, כפי שניתן לראות בקישור הבא: https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold*0.1

איכות השחורים, הניגודיות ורמת התמונה בחדר חשוך יחסית, עדיפות ב- xf8305. יחד עם זאת, בחדר מואר, xf8569 תראה תמונה טובה יותר, וכן עיוות הצבעים שמתקבל בצפייה מהצד נמוך יותר בגלל שיש לה פאנל ips. אם אתה צופה בטלוויזיה בחדר מואר בעיקר, ומחפש מסך שיודע להתמודד טוב עם השתקפויות, אז עדיף לך לקנות אותה. אחרת, ה- xf8305 עדיפה.

סדרה xf9005 זו כבר רמה אחרת: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f

בהצלחה :)

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@rel1
·
זה לא משנה אם יש או אין כרגע.
חכה שבועיים שיתחילו המבצעים - אז תראה אם יש יותר זול או לא.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אחרי עוד קצת קריאה ובדיקה, שאלה נוספת:
האם המסכים של סמסונג מסדרה Q6FN או Q7FN עדיפים על הסוני מסדרות 83 או 85?
ה-Q6FN במחיר דומה לסוני מסדרה 85. ה-Q7 יותר יקרה אבל זולה משמעותית מסדרה 900 של סוני. תוהה האם עדיף ללכת על אחת מאלה של סמסונג או לדבוק לסוני? סדרה 900 של סוני קצת יקרה לתקציב שלי.
האם שווה לשקול עוד דגם ברמות המחיר האלה של יצרן אחר?
השימוש העיקרי כאמור הוא בסלון שאינו מואר או חשוך מדי (ממוצע). רוב הצפייה כנראה תהיה בזמן חשוך יותר או עם תאורה חלשה/בינונית. לא מתכוונים לשחק שם במשחקי וידאו אלא עיקר הצפייה היא ספורט וסרטים שיגיעו מממיר או נטפליקס.
תודה רבה!

cucamber
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

גם לסמסונג NU8000 יש יתרון קל על הסוני 830 ו 850 בכל מובן (מלבד זוית צפיה ששם יש יתרון קל ל 830 וגדול ל 850).
ה-Q7FN כמובן תתן יתרון אפילו גדול יותר. לגבי ה Q6FN לדעתי לא שווה את תוספת המחיר מה-NU8000 לדעתי האישית ההבדל בתמונה הוא זניח.

(אגב F830 פאנל VA וה F850 פאנל IPS).

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

המחשבות/התלבטויות שלי הן כאלה:
1. בסוני יש אנדרואיד ולא צריך את מערכת ההפעלה המגבילה יותר של סמסונג. נראה לי כמו יתרון.
2. בסוני יש דגם של 70״ שהוא גודל אידיאלי מבחינתי ולא קיים בסמסונג מהדגמים האלה.
3. מצד שני, אם מסכי הסמסונג נותנים תמונה טובה יותר ויותר אהנה מהצפייה בהם באופן משמעותי אז אולי הירידה לגודל של 65 אינץ׳ שווה במקרה הזה. אז תוהה האם במקרה הזה בכלל עדיף לקפוץ לסוני 900 וזהו. מניח שהוא עדיף בכל מקרה גם על ה-Q7FN.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@rel1
·
לגבי 1:
ראיתי כמה וכמה תלונות פה בפורום על האנדרויד של סוני (וגם הייסנס).
אמנם מדובר במוצר נפוץ יחסית (AndroidTV OS), אבל הוא הרבה יותר מועד לתקלות ולאיטיות מאשר מערכות ההפעלה המוגבלות אך ייעודיות ש-LG וסמסונג בחרו לשים בטלויזיות שלהם.

tomcat
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה #11 

mdk_25 כתב:@rel1
·
לגבי 1:
ראיתי כמה וכמה תלונות פה בפורום על האנדרויד של סוני (וגם הייסנס).
אמנם מדובר במוצר נפוץ יחסית (AndroidTV OS), אבל הוא הרבה יותר מועד לתקלות ולאיטיות מאשר מערכות ההפעלה המוגבלות אך ייעודיות ש-LG וסמסונג בחרו לשים בטלויזיות שלהם.
...
מערכת ההפעלה של אנדרואיד אכן נחשבת לאיטית יחסית, אבל אם חשוב לך לעשות בה שימוש (אני אישית מחבר מחשב לטלוויזיה, ולא משתמש ביכולות הסמארט, שלדעתי עדיין לא בשלות), קיימים מדריכים לשיפור המהירות שלה, כמו המדריך הבא: https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comm ... uide_best/

מבחינת איכות התמונה, השחורים, ה- local dimming ועוד, סוני מסדרה 900 עדיפה על פני ה-q7fn של סמסונג. הנה השוואה ביניהן: https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... fn/585/597

בהצלחה :)

mosheva
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #12 

חצי מתערב.

הכל תלוי מה אתה מחפש בסמארט.

אני למשל מחפש ערך מוסף + + מהסמארט ולדוגמא מהשיומי בוקס שלי עם אנדרואיד TV התקנתי עליו די הרבה דברים החל מ VPN כך שאוכל לצפות בתוכן מחו"ל ועד לפלקס, טורנט וכו'.

כשקניתי את הסמסונג שלי ידעתי שאין יותר מידי למה לצפות אך חשבתי שלפחות VPN אוכל להתקין... מסתבר שלא...

מזל שיש פלקס ויוטיוב... קודי אין...

אותי זה מאוד מאוד מאוד איכזב אבל שוב תמיד אפשר להתניע את השיומי בוקס.

כמו כן פתחתי פוסט בנושא:
https://www.hometheater.co.il/vt303535.html

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אז אחרי ביקור בחנות של סוני נראה שהמועמדת מבחינתי אם אלך על סוני היא ה-75 מסדרה 85. ה-70 קצת קטנה מדי למרחק הצפיה.
בדיקה נוספת של מחירי סמסונג הראתה שה-Q6 בגודל 75 יקרה משמעותית וכנראה מישהו הטעה אותי עם המחירים.
אי לכך ובהנחה שרוצים להוציא גג 10K על מסך 75 אינץ׳, האם יש קניה טובה יותר מהסוני מסדרה 85?
מבין שיש כאלה שמעדיפים את הסמסונג 8000 שמחירה דומה לסוני. אשמח לדעת האם אכן עדיפה ואם יש דגם של LG ששווה לשקול גם כן.
תודה רבה.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

היום יצא גם לראות את ה-NU8000 של סמסונג וה-SK8100 של LG. הן נמכרות במחירים דומים פחות או יותר לסוני מסדרה 85.
אשמח לדעת המלצות לאחד מהדגמים האלה. ההתלבטות צומצמה לאחד מהם בגודל 75״. מהקריאה של הסקירות ב-RTINGS יצאתי מבולבל.
אודה לעזרה מהקוראים בפורום.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

האם למישהו יצא לקבל שירות מישפאר על טלויזיה של סוני בתקופה האחרונה?
שואל כיון שלי היה נסיון גם עם שירות של ח.י (שירות טוב, טכנאי מגיע הביתה ומתקן בבית אם אפשר, מסך חלופי אם צריך) וגם עם שירות של סמליין (למעשה המעבדה שעובדת איתם) ושם השירות לא היה טוב. נוסף לכך בסמסונג מבקשים תוספת של 200 ש״ח על הרחבת אחריות.
את השירות של ישפאר אני לא מכיר ולכן תוהה איך הוא בהשוואה לשני היבואנים האחרים והאם מסופק ע״י ישפאר בעצמם או מעבדה חיצונית שעובדת איתם.
אודה לעזרתכם.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #16 

@rel1
·

נותנת השירות של ישפאר היא חברת אלקטרוניקס פרו - אותה חברה שנותנת שירות למוצרי סמסונג.

rel1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

כלומר אותה מעבדה שתטפל במסכים של סמסונג תטפל גם במסכים של סוני וגם אולי בעוד כל מיני מותגים ומוצרים שונים...
לצערי התנסיתי איתם גם בעוד סוגים של מוצרים שהם נותני השירות וזה לבד יכול להטות את ההחלטה איזו טלויזיה לקנות...

זו תעודת עניות ליבואנים האלה במובן מסויים, שלא מחזיקים מעבדה משלהם ומשלמים על זה בהעדפה של לקוחות לקנות מותג אחר. כנ״ל דרך אגב גם אלקטרה עם השירות שאיתו הם עובדים... מדבר לצערי מנסיון גם עם מוצרים של המותגים שמקבלים שירות יותר טוב אצלם (מילה/ליבהר).

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #18 

כתבת מדויק זה אכן המצב. יש פה אינספור תלונות על השירות שלהם אבל כשאין אלטרנטיבה ראויה הקהל הוא שבוי. אם אני רוצה היום מסך סוני/סמסונג אני נאלץ לקבל את השירות של אלקטרניקס פרו.

ח.י. היבואנית של LG היא בין הבודדות אם לא האחרונה שעדיין מחזיקה מעבדות וצוותים משלה ולא העבירה את השירות לחברה חיצונית.

משהפרפר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

יש כמה התייחסויות...

שליחה #19 

1. אני אישית בעד סידרה 9 של סוני. זה עולם אחר. יש לי מסך מסידרה 9 שרכשתי בשנה שעברה, והיום חל רק שינוי לטובה מאז.
2. יש מבצעים והם ילכו וישתפרו כנראה לקראת BF.
3. יתכן שתמצא חנויות זולות עוד יותר מזו שהזכרת.
4. אלקטרוניקס פרו אכן משרתים גם את ישפאר (סוני). אבל ההסכם של ישפאר איתם הופך את השירות הספציפי למותג סוני
לטוב יותר ממה שתקבל אם תרכוש מותג אחר שיקבל את השירות של אותה חברה.
למרבה הצער, חברה זו הפכה להיות כמעט מונופול והציבור מסכים "לבלוע את זה".
5. לח.י. יש עדיין מערך שירות משל עצמם. גם עליהם תוכל לקרוא לא מעט "סיפורים" בדף שלהם בפייסבוק.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2561
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #20 

@rel1
·
הבנתי שאת ה LG 75 8100 אפשר לקחת היום ב 10900.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”