שידורי HD ב הוט

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
kobid84 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

הייתי היום בשקם אלקטריק
הקרינו סרט בTV פתאום אני רואה שרשום ליד הסמל של הוט את המילה HD
זה היה רשום בדיוק כמו הסמל של HOT
האם הם התחילו לשדר HD ????

מה הולך פה ?!?!

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

HOT עורכת שידורי נסיון ב-HD כבר שנה וחצי
The Black Wax

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

שידורי הנסיון? אבל הם משודרים למספר מוגבל של לקוחות בעלי ממיר שרכשו אותו לתקופת נסיון קודם. איך היה האיכות של התמונה? זה נראה לך HD?

אולי הם התחילו להעביר את השידור דרך רשתות שיווק ?

kobid84 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

אם זה היה HD אז המצב שלנו פשוט ג-ר-ו-ע !
כל הפיקסלים היו מרוחים
לא נראה לי שאלו היו שידורי HD
Kobi D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

דווקא שידורי ה-HD של הוט לא רעים בכלל.
בזמנו, כשהם מכרו את הממירים הללו (כל אחד יכל לקנות) המחיר היה גבוה מאוד (כ-2000 ש"ח לממיר + דמי מנוי), החנויות דיי קפצו על זה, כי זה נתן להם אפשרות להדגים מסכים כאלו בחנות. זו הסיבה שמרבית החנויות המתמחות יש להם כזה.

כמו שאמרו, הם שידרו תקופה את HD1 ואז כשהשידורים באירופה עברו ל-H264 והממירים היו של MPEG2, הם הפסיקו לשדר לתקופה ולפני כמה חודשים חזרו לשדר שוב.

מרכז השידורים של הוט מוכן כבר חודשים רבים לשידורים סדירים, כולל מלאי סרטים שהם רכשו.
הם רק צריכים להחליט על ממיר ולהתחיל לשווק אותם.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

dominic
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

MartinHSabag כתב:דווקא שידורי ה-HD של הוט לא רעים בכלל.
בזמנו, כשהם מכרו את הממירים הללו (כל אחד יכל לקנות) המחיר היה גבוה מאוד (כ-2000 ש"ח לממיר + דמי מנוי), החנויות דיי קפצו על זה, כי זה נתן להם אפשרות להדגים מסכים כאלו בחנות. זו הסיבה שמרבית החנויות המתמחות יש להם כזה.

כמו שאמרו, הם שידרו תקופה את HD1 ואז כשהשידורים באירופה עברו ל-H264 והממירים היו של MPEG2, הם הפסיקו לשדר לתקופה ולפני כמה חודשים חזרו לשדר שוב.

מרכז השידורים של הוט מוכן כבר חודשים רבים לשידורים סדירים, כולל מלאי סרטים שהם רכשו.
הם רק צריכים להחליט על ממיר ולהתחיל לשווק אותם.
...
אז למה הם לא עושים את זה?
והכונה בכול הערוצים? או רק ערוצים ספציפים? כי האיכות בביפ ממש על הפנים
דרך אגב שמתי לב למשהוא מוזר רק בערוצי הסרטים של HOT כשטיפה יש מסך שחוק הכול נימרך כזה אבל רק בערוצים הסרטים בשאר הערוצים לא משנה כמה כהה זה אין מריחות מורגשות
הטלויזיה LG LC32RR כמו זות בפירסומת רק בלי כונן קשיח

ועוד משהוא שהבנתי שהקבלים שלהם די עמוסים במידע, טלפון, אינטרנט וטלויזיה
אז אם הם יעברו לשידור HD כללי לא יהיה להם בעיות עם כמות המידע שצריכה לעבור דרך הקבלים?

דרך אגב הקבלים שלהם זה (שחכתי איך קוראים לזה) החוטים השקופים האלה שמעבירים מידע במהירות האור?

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

HOT משדרת כרגע רק ערוץ אחד, התוכנית להעלות עוד 2 בקרוב אני מקווה.
נכון לעכשיו הספקטרום (ולא ה-"כבל") הוא די עמוס, אך ערוץ ה-HD נהנה מרוחב פס של 8MHZ משלו.
ברמת הרשת - החיבור בין מוקד השידורים לרשת הוא ע"י סיבים אופטיים, המעבירים מידע באמצעות אור (ומן הסתם המידע עובר באותה מהירות), אך מההיראכיה ה-2 של הרשת לבתי המנוי מדובר בכבלי נחושת מסוגים שונים, המידע עובר גם שם במהירות האור, אבל שאלתך לא רלוונטית לפוסט שהועלה כאן.
The Black Wax

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

מדובר על ערוצי סרטים ואולי ערוצי סדרות או בקיצור, תכנים קנויים.
ייקח המון זמן עד שהתכנים המקומיים יעברו ל-HD.

למה הם לא עושים את זה?
אני מניח שהם יודעים למה. אני אישית לא.
About.me

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
קיבל תודות: 1 פעם

שידורי HD בישראל

שליחה #9 

בואו לא נשלה את עצמינו .
גם כש-HOT וגם כש-YES ישיקו את הערוצים ה-HD שלהם הם ידאגו להרוויח כמה שיותר על גבינו וזה לדעתי יילך לפי התוכנית הבאה :

1.מכירת ממיר HD בעלות מופרזת ( בדומה למה ש-YES עשתה עם YES MAX ) .

2.שידור תכנים מסוג "שאריות" שערוצים HD אחרים בעולם יתרמו להם ( בדומה למה שהם עושים עם תכנים SDTV עכשיו ) .

3.אם אתם מצפים לצפות ב-YES או HOT בפרקי הסדרות המוכרות בארה"ב קרוב לזמני השידור בארה"ב , אז תורידו קצת את הצפיות כי זה לא יקרה . ( בדומה ל-SDTV היום )

4.אם לחברות האלה במקרה יהיה להם תכנים HD יותר איכותיים , הם ידאגו לשדר לכם את זה בתשלום ב-HOT-VOD ו-YES-VOD ( כפי שזה קורה היום עם SDTV) .

5.גם לאחר השקת הערוצים האלה ב-YES ו-HOT , כולנו נהיה עסוקים יותר במה להוריד קודם מאינטרנט מאשר מה ניתן לראות בלוח השידורים של תכני ה-HD של YES או HOT . ( בדומה למה שקורה היום עם שידורי ה-SDTV ) .

6.עד שתראו שידור ב-HD מ-HOT או YES יעברו עוד כמה שנים טובות . הסביה : שתי החברות עסוקות מדיי באיך לעשות כסף על גבינו מאשר לרצות את הלקוחות .

זו הסיבה שאני אישית מתיחס באדישות מוחלטת לנושא ערוצי ה-HD בישראל . ברור לי שגם כשערוצי ה-HD הישראלים יעלו לאויר , את התכנים ה-HD האיכותיים ביותר אמצא , כמו היום , דרך הורדה מהאינטרנט .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #10 

ממה שראיתי, יש לערוץ הרבה יותר מ-8Mbps. הוא נע בין 15 ל-20 בממוצע.

איכות התמונה מצויינת וכבר ראיתי כמה וכמה סרטים שהם שידרו. צפינו בזמנו ב-SHOOTOUT שערכנו בין מקרני FHD, בחיבור של HOT HD והתמונה היתה יוצאת מהכלל.

בקיצור, יש להם בהחלט פוטנציאל רציני.

לממירים הללו יש כל מני יציאות (SVIDEO, קומפוזיט וכו'). מאוד יתכן שמישהו התלהב ושם את החיבור כ-SVIDEO, בכדי לנצל את מערכות הפיצול וההפצה שנפוצות בחנויות רבות. ואז מה? איכות התמונה תהיה גרועה, על אף שהיתה יכולה להיות מצויינת...

לדעתי הוט צריכה לעשות סבב בחנויות כאלה ולוודא שהאות מגיע כאות HDTV עד לכל מסך ומסך.

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

לא פלא שאנשים שסופסוף מחליטים להחליך את הטלויזיה הישנה לטלויזיה חדישה הרבה יותר , HDTV , פורמט רחב, באים לחנות חשמל וצופים בתצוגה אומרים לעצמם שזו לא טכנולוגיה מתקדמת אלא טכנולוגיה מתדרדרת .

מה הבעיה לקחת מחשב בעל יציאת DVI ולשדר את הדמואים שמקבלים מהמותגים הגדולים בעולם הטלויזיה על גבי המסכים האלה בחנויות ? במקום זה מעדיפים לשדר את ערוצי הסרטים של HOT או YES שהם גרועים במיוחד מבחינת איכות השידור ( גם תכנים , אבל זה סיפור אחר ) .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

hagi,

זה נעשה פשוט בגלל חוסר הבנה של החנויות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

הבעיה היא ידע, אכפתיות ורצון...
About.me

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

זה מזכיר לי שלפני כמה חודשים הלכתי לקנות מסך LCD WIDE למחשב מסוג CHIMEI 22 אינץ . אין הברה חנויות בארץ שמחזיקים את המסך הזה .
החלטתי לרכוש דוקא אותו בגלל הנתונים שלו ועל סמך הביקורות הטובות בכל רחבי העולם .
אז לפני שנסעתי לחנות לקנות לא ראיתי אותו בפעולה וחשבתי שאוכל להתרשם מהביצועים שלו גם בתצוגה של חנות המחשבים .
הגעתי לחנות ובתצוגה היו מסכי LCD WIDE ורגילים מ-17 אינץ ועד 22 אינץ . בכולם ראו זוועה , כשהזוועתי ביותר ניראה הדגם שאני רציתי לרכוש ! הסיבה - כל המסכים היו מחוברים לכרטיס מסך אחד דרך מפצל VGA ( כן - VGA למרות שלרובם היה גם כניסת DVI ולכרטיס המסך הספציפי ההוא היתה גם יציאת DVI ) ברזולוציה של המסך הקטן ביותר , כלומר 1024X768 כשרזולוציית מסך LCD WIDE של 22 אינץ היא 1680X1050 !!!.
אתם יכולים להבין שאם מישהו מגיע לחנות הזו כדי להתרשם להחליט איזה מסך לרכוש על סמך הדגמים שבתצוגה , בורח משם ומרוב טראומה נשאר עם המסך ה-CRT הישן שלו עוד 20 שנה .

זה מאוד דומה למה שקורה בחנויות החשמל עם טלויזיות ה-LCD \ פלזמה .
באמת נראה לי שזה קשור דבר ראשון לחוסר איכפתיות מצד המוכרים להציד את המוצרים שבחנות בצורה הטובה ביותר .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #15 

יחד עם זאת, המצב משתפר כל הזמן.
בהרבה מאוד חנויות מתמחות (על רשתות אני מראש לא מדבר) כבר מציגים מסטרימר ובחיבור נורמלי, דרך ממתגים או מטריצות HDMI וכו'.
About.me

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אסור גם לשכוח שכרגע העניין הוא לא כלכך מסחרי ומדובר בנישה קטנה בארץ..
נערך לאחרונה על ידי roeek ב 19/05/2007 10:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

oferlaor כתב:ממה שראיתי, יש לערוץ הרבה יותר מ-8Mbps. הוא נע בין 15 ל-20 בממוצע.
...
ברוחב סרט כזה, ב-QUAM256 ניתן להגיע לקצב של 45Mbps.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

hagi,

זה יותר קרוב ממה שאתה חושב ואני לא מדבר מספקולציות.

לגבי הקצב דיברתי על Mbps לא על תדר carrier

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

זה כמובן חשוב מתי זה יקרה וגם אני מקווה שזה יהיה בקרוב , אבל מבחינתי חשוב יותר מה התכנים שמתכננים לשדר שם ובזה אישית לא שם הרבה תקוות כי אני מכיר כבר כמה שנים טובות מה זה YES ומה הם מסוגלים ובמיוחד מה הם לא . כמובן גם העלות חשובה .

והנה דוגמה קטנה על מה זה YES - למי שלא מכיר :
YES השיקו לפני כ-3 חודשים שני ערוצי ספורט חדשים . אחד עם שידורים חיים בשם YES LIVE והשני בשם YES GOLD שבהם משדרים שידורים ישנים של הספורט העולמי .
למשך חודש הערוצים האלה היו בחינם .
אני מזה כמה שנים מנוי מלא ב"חבילת הספורט" של YES . הערוצים שציינתי נכללים ל"חבילת הספורט" . אבל YES , בגלל שהם חבורה של אנשים טובים , הורידו את שני הערוצים לאחר חודש גם למנויי"חבילת הספורט" .
בגלל שרוב ארועי הספורט של העונה הנוכחית הסתיימו , ולא היה לי דחוף לצפות בשידורים של שני הערוצים האלה , חיכיתי לראות מתי YES ישימו לב לעובדה שניתקו אותי מערוצים שנכללים בחבילה שרכשתי .
בינתיים , אחרי 3 חודשים , עדיין לא החזירו את הערוצים ולדעתי עד שלא אתקשר ואדווח על כך , לא יחזירו , כלומר את הכסף הם לוקים ואת התמורה לא נותנים . אני כמובן הלקוח היחיד שעושים לו את זה . אני יודע בודאות שהם יודעים על הטעות כי חבר שלי התקשר ל-YES אחרי יומיים ואחרי התנצלות קצרה הם החזירו לו את שני הערוצים + פיצוי כמו תמיד . לו החזירו אבל לא טרחו לבדוק את הבעיה היא גורפת .

התיחסות עלובה שכזו כלפי לקוחות אופינית רק בארץ . זה החשש שלי כששתי חברות כמו YES ו-HOT שהן מונופול , משיקות ביחד ערוצים בטכנולוגיה חדשה .
ברור לי , כפי שציינתי קודם , שהמטרה העיקרית של ההשקה הזו היא בראש ובראשונה איך לחלוב עוד כסף מהלקוחות תוך כדי מתן תמורה זולה ככל האפשר , כמו תמיד .

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #20 

2 הערוצים הללו הם ערוצים בתשלום כמו הליגה הישראלית והאנגלית (ערוץ 53 ו-54), הם לא חלק מחבילת הספורט.

ערן

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”