התלבטות לגבי הרמקולים
ברשותי רמקולים רצפתיים JBL E80 ורסיבר DENON AVR-1907 דיי חדשים
המערכת מחוברת כבר שבוע ושמעתי כמעט כל סוג מוזיקה אפשרי בכדי לבדוק את ביצועי המערכת
ההתלבטות שלי היא האם ישתלם לי להחליף את הרמקולים הרצפתיים שלי ברמקולים מדפיים
מכמה סיבות
1.החדר שלי קטן מימדים 3מ' על 3מ'
2.בעקבות קריאות מרובות באינטרנט בתחום נודע לי כי רמקולים מדפיים איכותיים יותר מרצפתיים במקרים מסויימים
3.בקטעי מוזיקה מסויימים הבס לא הורגש מספיק למרות שהרמקול שברשותי ידוע בשל תחום התדר הנמוך אצלו עקב זה חשבתי שאם כבר אין מספיק בס אולי אחליף לקדמיים בתוספת סאבוופר עדין שידגיש את התדר הנמוך בצורה טובה
האם ישתלם לי להחליף את הרצפתיים במדפיים? ואם כן על איזה רמקולים מדפיים הייתם ממליצים בתקציב של 3000
האם הרסיבר אולי יוצר את בעיית חוסר הבס?
האם רמקולים מדפיים בתוספת סאבוופר יעשו את העבודה?
האם החלפת כבלים תיצור שינוי?
אם
יש לציין כי המערכת משמשת למוזיקה בעיקר
המערכת מחוברת כבר שבוע ושמעתי כמעט כל סוג מוזיקה אפשרי בכדי לבדוק את ביצועי המערכת
ההתלבטות שלי היא האם ישתלם לי להחליף את הרמקולים הרצפתיים שלי ברמקולים מדפיים
מכמה סיבות
1.החדר שלי קטן מימדים 3מ' על 3מ'
2.בעקבות קריאות מרובות באינטרנט בתחום נודע לי כי רמקולים מדפיים איכותיים יותר מרצפתיים במקרים מסויימים
3.בקטעי מוזיקה מסויימים הבס לא הורגש מספיק למרות שהרמקול שברשותי ידוע בשל תחום התדר הנמוך אצלו עקב זה חשבתי שאם כבר אין מספיק בס אולי אחליף לקדמיים בתוספת סאבוופר עדין שידגיש את התדר הנמוך בצורה טובה
האם ישתלם לי להחליף את הרצפתיים במדפיים? ואם כן על איזה רמקולים מדפיים הייתם ממליצים בתקציב של 3000
האם הרסיבר אולי יוצר את בעיית חוסר הבס?
האם רמקולים מדפיים בתוספת סאבוופר יעשו את העבודה?
האם החלפת כבלים תיצור שינוי?
אם
יש לציין כי המערכת משמשת למוזיקה בעיקר
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
יש אצלי הגדרה ברסיבר...
יש הגדרה אצלי ברסיבר 5.1 בגלל שאין לי סאבוופר (למעשה יש סאב וופר ברמקולים הראשיים) בקיצור יש הגדרה שאומרת לדחוף את הבסים לרמקולים הראשיים, ואז גם כשאני עושה בדיקת 5.1 כשהוא מגיע לסאב זה נשמע מהבסאבוופר של הרמקולים הראישים
אופק,
2. אם תשווה בין רמקולים רצפתיים ומדפיים באותו המחיר, המדפיים בדרך כלל יישמעו טוב יותר.
3. אם תילך על מדפיים,במוסיקה מסוימת תרגיש בחוסר באס. הסאב יכול לעזור בחיבור נבון וכיוון הנכון. לי יש כעת רמקולים מדפיים. אחרי מספר ניסיונות עם חיבורים שונים גיליתי שהחיבור האופטימאלי של הסאב (לפחות אצלי) הוא כדלקמן:
כניסת ההספק של הסאב (לא RCA!) מחוברת ליציאת רמקולים Second zone של הרסיבר, כאשר היציאה הזו יחד הם יציאת front מוגדרות כ- Bi-amp. תדירות crossover מכוונת על הסאב בערך כך שתהיה חפיפה מינימלית בין הגבול התחתון של הרמקולים המדפיים לגבול העליון של הסאב.
השתדל לא להשתמש בכבלים ארוכים מדי.
2. אם תשווה בין רמקולים רצפתיים ומדפיים באותו המחיר, המדפיים בדרך כלל יישמעו טוב יותר.
3. אם תילך על מדפיים,במוסיקה מסוימת תרגיש בחוסר באס. הסאב יכול לעזור בחיבור נבון וכיוון הנכון. לי יש כעת רמקולים מדפיים. אחרי מספר ניסיונות עם חיבורים שונים גיליתי שהחיבור האופטימאלי של הסאב (לפחות אצלי) הוא כדלקמן:
כניסת ההספק של הסאב (לא RCA!) מחוברת ליציאת רמקולים Second zone של הרסיבר, כאשר היציאה הזו יחד הם יציאת front מוגדרות כ- Bi-amp. תדירות crossover מכוונת על הסאב בערך כך שתהיה חפיפה מינימלית בין הגבול התחתון של הרמקולים המדפיים לגבול העליון של הסאב.
אתה צריך לשמוע רמקולים בתקציב שלך, לקחת את הרמקולים שאהבת לבדיקה הביתה ולהשוות עם אלה שיש לך – רק כך תוכל להחליט. ממליץ לך בחום על "פיוז" בגבעתיים.האם ישתלם לי להחליף את הרצפתיים במדפיים? ואם כן על איזה רמקולים מדפיים הייתם ממליצים בתקציב של 3000...
בספק. תפעיל הקלטה שבה בוודאות לא חסר באס, תעמוד באמצע בין הרמקולים ותתקרב/תתרחק לאורך האנך האמצעים. אם יש אזורים בהם אתה כן שומע באסים, שיש לך גלים עומדים בחדר ומקום ההאזנה שלך נמצא במינימום. במקרה זה יש לשנות את מיקום הרמקולים (או toe in) או מקום ההאזנה.האם הרסיבר אולי יוצר את בעיית חוסר הבס?...
כבר עניתיהאם רמקולים מדפיים בתוספת סאבוופר יעשו את העבודה?...
תלוי איזה כבלים יש לך ומה אורכם. אם קנית אינטרקונקטים ב-15 ש"ח ב-ACE, כדאי להחליף באיכותיים יותר (40 - 50 ש"ח לכבל RCA שארכו בין 0.5 מ' ל-1 מ' הוא מחיר סביר). על תתפתה לקנות כבלים "מיוחדים" ממותגים ידעוים או כבלים מכסף – זה פשוט עבודה בעיניים, לפחות עבור הציוד שמחירו עד 40K. יש לי אינטרקונקטים 0.5 מ' של Monster שעלו יותר מ-400 ש"ח – בהשוואה עם כבלים Vivanco הזולים פי שש אני לא מצליח לשמוע שום הבדל. לא מזמן בדקתי ציוד סטריאו Hi End (מגבר Musical Fidelity5 עם הרמקולים B&W805). נתנו לי כבלים יקרים מכסף (כבל רמקולים ואינטרקונקטים) – וגם לא מצאתי שום הבדל בהשוואה לכבלים שיש לי (אינטרקונקטים – 80 ש"ח ליחידה, כבל הרמקולים של Monster, מחירו 40ש"ח למטר).האם החלפת כבלים תיצור שינוי?...
השתדל לא להשתמש בכבלים ארוכים מדי.
ויטלי
יש לי עוד שאלה האם ישתלם לי לקנות רמקולים בחו"ל ולוותר על האחריות בארץ מכיוון שראיתי מחירים בחו"ל לעומת בארץ הם פשוט ברצפה
האם האחריות נחוצה למוצרי סטריאו כלומר האם הם מתקלקלים?
האם האחריות נחוצה למוצרי סטריאו כלומר האם הם מתקלקלים?
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
1. לא מכיר את Polkaudio, וזה לא משנה - אתה חייב לשמוע בעצמך.
2. בארץ יש רמקולים עם תמחור גרוע (כמו Klipsch), ויש עם תמחור הוגן. בכל מקרה, אני אישית מעדיף לשלם עוד כמה גרושים כדי לקבל שירות ואחריות. זה נכון, שבדרך כלל ציוד מחברה טובה כמעט ולא מתקלקל בימינו, אבל תמיד אפשר ליפול...
2. בארץ יש רמקולים עם תמחור גרוע (כמו Klipsch), ויש עם תמחור הוגן. בכל מקרה, אני אישית מעדיף לשלם עוד כמה גרושים כדי לקבל שירות ואחריות. זה נכון, שבדרך כלל ציוד מחברה טובה כמעט ולא מתקלקל בימינו, אבל תמיד אפשר ליפול...
ויטלי