קניתי מסך של סוני XF9005 במחיר של 8200 ש"ח ומתלבט האם זה היה המעשה הנכון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
TsachiEiny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם אני חדש פה. עושה רושם של פורום מאוד איכותי וותיק בהוויה הישראלית ואני שמח לקחת חלק :)
קניתי את המסך לפני 3 ימים ועדיין יש לי 14 יום לביטול עסקה ואני מתלבט אם לעשות זאת. הוא עדיין לא הגיע ובטח שלא נפתח אז לא תהייה בעיה לבטל.
מצד אחד הביקורות על המסך הזה ברחבי הרשת מאוד מאוד חיוביות. כמו הביקורת המאוד מקצועית ומפורטת עד לפרטים הקטנים של הערוץ הזה ביוטיוב:

אבל מצד שני, אני מתלבט האם המחיר המאוד גבוה שלו מצדיק את הרכישה. גם המחיר שלו כאן בארץ גבוה באופן שערירותי ממחירו מאתרים בחו"ל ב2000 שקל.
לשם השוואה המסך הוקדם שהיה לי היה גם של סוני KD43XE7096BAEP. הוא עלה לי הרבה פחות - 2800 ש"ח. האם ההבדל הטכנולוגי בין המסך הזה למסך שקניתי עכשיו מצדיק את הפער במחיר?

מעבר לעניין המחיר, אני מתלבט האם זה לא גדול מידי. המסך הוא 55 אינג' ומיועד לחדר שינה קטן. שהמרחק בין הטלויזיה לבין כרית הראש במיטה הוא 2.6 מטר. האם זה לא גדול מידי? היה לי מסך 43 אינג מאותו מרחק וזה הרגיש לי די ויותר. אבל בכל מקום שאני קורא באינטרנט כולל כאן אני ממשיך לשמוע שזה גודל בסדר למרחק הזה וש - bigger the better" אני פשוט חושש שהעיניים שלי לא יקלטו את כל המסך מהמרחק הזה וירצדו מצד לצד.

מעבר לעיל יש עוד עניין: ישפאר מפחידה אותי. לצד ביקורות מפרגנות גם יש לא מעט ביקורת שליליות מאוד עליהם ברשת על כך שהם מתנערים מאחריות במקרה של תקלות ומשחקים איתם חתול ועכבר. במחיר כזה יקר למסך אני רוצה לדעת שהחברה שנותנת אחריות לא תתנער ממני במקרה שאצטרך אותה. מעבר לכך, מישהו יכול לומר לי מה אורך החיים הממוצע של טלויזה כזו? אני לא רוצה להוציא עוד פעם סכום כזה עוד שנתיים. רוצה לפחות 5 שנים של שקט עם הרכישה.

אשמח לשמוע דעתכם המקצועית!

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תבטל ותחכה למבצעי BF באתר
אחכ תפתח שרשור לגבי מי הכי מתאים לצרכים שלך.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

ה-XE70 וה-XF90 אלה שתי רמות שונות לגמריי, אבל עד כמה ההבדל באיכות מצדיק את ההפרש במחיר רק אתה תוכל להגיד.
זה מאד תלוי בשימושים שלך ובעד כמה אתה רגיש לבעיות של ה-XE70 והיתרונות שה-XF90 מציעה.
בכל אופן, לדעתי המחיר שציינת הזוי למסך בגודל "55. בפחות מ-6K אפשר כבר היה לקנות OLED... אני מסכים עם דילברט.
"55 זה ממש לא גדול ל-2.6 מטר. זה אחלה גודל, ואפשר גדול יותר. אני כרגע עם "65 עם מרחק של 2.4 מטר.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

Re: קניתי מסך של סוני XF9005 במחיר של 8200 ש"ח ומתלבט האם זה היה המעשה הנכו

שליחה #4 

@TsachiEiny
·
אני גם רוצה להרגיע אותך בעניין הגודל.
מעבר למקרה הפרטי שלי (65 אינצ׳, באותו מרחק כמו שלך), אני יכול להגיד שיש פה בפורום המון אנשים עם מסכים בגודל הזה. ויותר גדולים. ומרחק ישיבה כמו שלך, ועוד לא ראיתי מישהו שהחליף טלויזיה כי היא היתה גדולה מדי או לא נוחה לצפיה.
אז לפחות לגבי זה, אתה יכול להיות רגוע.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #5 

אני לא יודע היכן אתה מתגורר אבל את המסך ניתן לרכוש בהרבה פחות גם בארץ.
אני יודע כי רכשתי אותו לפני שבוע.
הוא יגיע לארץ במהלך השבוע, אין אותו עדיין.
קניתי 55 גם למרחק צפייה של 2.7 . 3 מטר מקיר לקיר מינוס מרחק תלייה של המסך מהקיר ומרחק הראש מהספה.
היתי קונה 65 אבל זה חרג מהתקציב.

TsachiEiny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

הרבה תודה לכולם על המענה.

לגבי הבלאק פריידי - מזכרוני בשנים קודמנות הבלאק פרידיי בארץ הוא די עבודה בעיניים. לא באמת מורידים מחירים, ואם כן אז באופן ממש לא משמעותי.
זכור לי שאתר לאסט פרייס בבלאק פרידיי שנה שעברה, עשה קטע די לא מכובד - המכונות נספרסו, הוא השאיר את אותו מחיר בדיוק מלפני הבלאק פרידיי ורשם משהו כמו 37 אחוז הנחה לרגל הבלאק שהוא מציג את המחיר המקורי של המכונה מאתר נספרסו. שידוע לכל מבין דעת שאתר נספרסו מוכר במחיר כמעט כפול את המכונות שלו מכל האתרים האחרים. הכל עבודה בעיניים. לא רק לאסט פרייס ולא רק בלאק פרידיי. תגלשו עכשיו לרשת חשמל נטו המהוללת . ותראו איזה הנחות הזויות הם מציגים שם, "40 אחוז" " 20 אחוז" והם עושים את זה לאורך כל השנה. שבבדיקה קצרה בזאפ אתה רואה שחנויות אחרות מוכרות בדיוק באותו מחיר. שום הנחה ושום נעליים. מההכרות עם העסקים הישראלים, שום הנחה לא תהייה פה, רק בכאילו. זה לא ארה"ב כאן תשכחו מזה.

לגבי הגודל - די הרגעתם אותי תודה רבה.

לגבי מחיר המסך - אני אשמח לשמוע איפה מצאתם אותו במחיר נמוך יותר. חיפשתי בכל אתר באינטרנט של עסקים ישראלים. כולם מוכרים אותו באותו מחיר.

the coolest - אולד אני אוותר לצערי. אני מודע שהאיכות שלו היר ברמה אחרת אבל אני לא יוציא כמעט עשרייה על מסך אולד ויסתכן בצריבות. כל עוד החברות הגדולות באופן פשוט לא מתקבל על הדעת לא לוקחות אחריות על מקרי burn in אין שום הצדקה לקחת סיכון כזה. ברגע שהחברות הללו יפסיקו להתנער מאחריות אז אני אשמח לקנות. אגב, זה שהם לא מוכנים לקחת אחריות זה אומר דרשני על החשש שלהם שזה יקרה למוצרים שלהם. אגב, לפי מה שהבנתי המסך שאני קונה לא נופל ממסכי אולד בהרבה. בעיקר בעניין השחור העמוק שהוא מציג.
לגבי ההבדלים בין הXF90 ל XE70 אין ליכל כך מושג מה ההבדלים , בטח לא ברמה המקצועית כמו שיש לכם כאן באתר, אז לכן אני קיוויתי שאתם תוכלו לומר לי :)

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

TsachiEiny כתב:הרבה תודה לכולם על המענה.

לגבי הבלאק פריידי - מזכרוני בשנים קודמנות הבלאק פרידיי בארץ הוא די עבודה בעיניים. לא באמת מורידים מחירים, ואם כן אז באופן ממש לא משמעותי..
...
יש ויש. מסכים איתך שרוב המבצעים הם לא ממש מבצעים ואת המבצעים האמיתיים צריך לחפש היטב. בארצנו הרשתות מנצלים את זה ש90% מהאוכלוסיה הם צרכנים לא נבונים של יודעים איך לקנות אבל יש מבצעים יפים בBF וצריך רק לדעת איך ואיפה לחפש. מן הסתם פה תקבל מידע בזמן אמת מהחברים.

the coolest - אולד אני אוותר לצערי. אני מודע שהאיכות שלו היר ברמה אחרת אבל אני לא יוציא כמעט עשרייה על מסך אולד ויסתכן בצריבות.
...
·איך הגעת לעשיריה? את ה-OLED55B7Y אתה קונה בפחות ב6000 ש"ח וזה עוד לפני מבצע כלשהו או משא ומתן. תבדוק שוב את הנתונים שלך.

סוגיה אחרת שמציקה לי: המסך הראשי והאיכותי ביותר צריך להיות בסלון או בחדר הצפיה הראשי של הבית באם יש כזה. כמה אתה כבר רואה טלוויזיה בחדר שינה שאתה צריך שם מסך כזה איכותי וכזה יקר? האם הזמן שאתה מבלה בצפיה במיטה כזה רב שאתה צריך שם כזה מסך?

בכל מקרה אני מצטרף פה לכל מי שאמר לך שקנית את המסך הזה במחיר סופר מופקע. בפוסט אחר מישהו ציין שהשיג את ה65'' במחיר כזה!
במקומך באם אתה לא לחוץ על מסך אז הייתי מבטל את המכירה ומאתחל את כל התהליך מההתחלה, גם כי מתקרב BF וגם כי תוכל לפרט פה לחברים את הדרישות שלך ולקבל המלצות למה שהכי מתאים לך.
לי אישית קשה עם זה שאנשים סתם זורקים כסף שעבדו עליו קשה על מוצר שגם שילמו עליו יותר ממה שהיו צריכים וגם כי אולי הוא בכלל לא מתאים להם.
נערך לאחרונה על ידי rannyz ב 03/11/2018 21:33, נערך 3 פעמים בסך הכל.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #8 

שנה שעברה היו מחירים טובים מאוד על ה oled החל מבלאק פריידיי למשל. הנחה אמיתית ומשמעותית.
סוני לא היה משהו רציני.

בכל אופן, בכל הקשור לאודיו וידאו המחירים בזאפ לא משקפים כלום. לרוב אפשר לקבל מחירים טובים בהרבה כשניגשים לחנויות ומתמקחים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #9 

TsachiEiny כתב: מעבר לעניין המחיר, אני מתלבט האם זה לא גדול מידי. המסך הוא 55 אינג' ומיועד לחדר שינה קטן. שהמרחק בין הטלויזיה לבין כרית הראש במיטה הוא 2.6 מטר. האם זה לא גדול מידי?
...
זווית הצפיה שלך עם מסך 55 אינצ' תהיה 26.4 מעלות. בשביל לקבל זווית צפיה טובה מינימלית (לפי THX) של 36 מעלות אתה צריך מסך 75 אינצ' לפחות, או 85 אינצ' לזווית צפיה אופטימלית של 40 מעלות. בקיצור,לא רק שהמסך שלך לא גדול מדי, הוא די קטן למרחק הזה. חווית צפיה שמזכירה קולנוע לא תקבל ממנו, לפחות לא במרחק צפיה הזה.

TsachiEiny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אני באמת חושב שאבטל מחר את העסקה

שליחה #10 

הרבה עקב העובדה שהפוסט שלכם כאן באתר די העיר את עיניי על חברת ישפאר:

https://www.htmag.co.il/modules.php?nam ... c&start=30

מפחיד לחשוב שבמקרה שאצטרך לממש את האחריות אצטרך לשחק איתם חתול ועכבר על מסך של 8000 שקל.
אז באמת נראה לי עדיף לבטל מחר ולהתחיל את תהליך חיפוש המסך מההתחלה כאן בפורום כמו שרני הציע. ולחכות לבלאק פריידי על הדרך למרות שאני בדעה שזה עבודה בעיניים בארץ. גימיק שיווקי שרוכב על הבלאק פריידי האמיתי בחו"ל ושנועד להכניס כסף לבעלי עסק ישראלים מלקוחות שקונים סיסמאות יפות ולא עושים בדיקה כמונו. אבל זה אוטוטו אז אולי בכל זאת שווה לראות אולי אופתע לטובה הפעם..

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

Re: אני באמת חושב שאבטל מחר את העסקה

שליחה #11 

@TsachiEiny
·
תבטל אבל לאו דווקא בגלל השירות כי אני יכול להרגיע אותך כי אם תחפש טוב אתה תמצא פוסטים דומים על כל יבואן. איך נגיד בעדינות, השירות של אף אחד הוא לא משהו להתפאר ואני מאוד מאוד עדין.

תבטל בעיקר כי רכשת מוצר שמלכתחילה הוא יקר מאוד ועוד שילמת עליו "מחיר מחירון" ואני לא בטוח שהוא בכלל מה שאתה צריך.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #12 

מה 8200? לפני חודש קבלתי על ה XF9005 הצעה של 7000 שח יבואן רשמי... נדפקת בגדול, ועוד לפני מבצעי BF... תבטל דחוף. במבצעי BF תוכל לקבל אותה ב 6500... בלי קשר, טלויזיה מעולה, רק שירות גרוע בארץ בגלל אלקטרוניקס פרו...

אגב 55 למרחק 2.6 זה קטן מידי. עדיף 65... מסך 55 מתאים למרחק 1.5 עד 2

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

BARBIE כתב:מה 8200? לפני חודש קבלתי על ה XF9005 הצעה של 7000 שח יבואן רשמי... נדפקת בגדול, ועוד לפני מבצעי BF... תבטל דחוף. במבצעי BF תוכל לקבל אותה ב 6500... בלי קשר, טלויזיה מעולה, רק שירות גרוע בארץ בגלל אלקטרוניקס פרו...

אגב 55 למרחק 2.6 זה קטן מידי. עדיף 65... מסך 55 מתאים למרחק 1.5 עד 2
...
·ידידי, הרבה בזכות ההכונה שלך קניתי את ה F9005
אבל לא לכולם יש תקציב גבוהה כלכך. אם כי אני מסכים שב 8000 היה אפשר להוציא את ה 65 אינטש.
מחכה עדיין שהטלוויזיה תגיע במהלך השבוע. נתנו לי כרגע טלוויזיה חלופית של פיילוט. אני חש בחילה בחילה רק מלהסתכל על איכות התמונה שלה.

TsachiEiny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

eyosh

שליחה #14 

בכמה קנית אותה אם אפשר לשאול? לא ברור לי איך barbia השיג אותה ב7000. אשמח אם הוא יפנה אותי לחנות.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: eyosh

שליחה #15 

@TsachiEiny
·ב 7000. אני לא יודע אם מותר לי לפרסם כאן את שם החנות . תכתוב לי בפרטי אם אתה מעוניין ואענה לך.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

Re: eyosh

שליחה #16 

eyosha כתב:@TsachiEiny
·ב 7000. אני לא יודע אם מותר לי לפרסם כאן את שם החנות . תכתוב לי בפרטי אם אתה מעוניין ואענה לך.
...
·כחבר חדש הוא כנראה לא יוכל לשלוח הודעה פרטים ולא בטוח שגם לקבל. פרסום שמות חנויות ומחירים מותר לפי חוקי הפורום (מה שאסור הוא פרסום עצמי ואתה כנראה לא עוסק בתחום אז אל חשש). קורה שהחנות עצמה מבקשת לא לפרסם בין אם מתוך פחד מהיבואן ובין אם מתוך פחד שלא יצליחו למכור ב8200 אם יפרסמו בפומבי שאפשר שכולם ירוויחו גם ב7000.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #17 

@TsachiEiny
·בוא אני אתן לך מחיר מהאינטרנט של יבואן רשמי בלי מיקוח ובלי לצאת מהבית. אני מסתכל עכשיו באתר הייטק זון ואלו המחירים על הF9005:
בגודל 55 העלות היא 5,490
בגודל 65 המחיר קופץ פי 2 ל-10,990
הפער כאן בהחלט הזוי (לגדלים הנ״ל) ולא ברור לי אם זה כי ה55 ממש זול או ה65 יקר.

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #18 

ב 7000 שח אפשר למצוא גם ברשת חשמל מאד גדולה. היום אפשר להשיג בהרבה פחות את ה 55. 8200 שח זה מחיר שוד! חבל על הזמן, תבטל את העסקה כל עוד אתה יכול. להבא שואלים לפני שקונים. בלי קשר, מדובר במסך מעולה ומומלץ. תמתין ל BF וגם לחנות מתמחה. אתה תוכל לקבל אותה במחיר מעולה ועם גיבוי אחריות מצד החנות, כי למעשה אין לה אחריות בגלל שהיבואן עושה שימוש בחברת שירות פח...

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

@TsachiEiny
תסתכל בשרשור הבא:
https://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=313008&start=30

אני מאמין שיהיה בו מידע שאתה צריך וייסיע לך מאד
אלעד

TsachiEiny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

העניין הוא שככל הנראה יגבו ממני 5 אחוז דמי ביטול, שעל פי חישוב גס שלי זה יצא באזור ה400 שקל.. יצאתי מפגר שקניתי לפני שדיברתי איתכם לעזאזל איתי :(

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”