עזרה ברכישת מגבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #21 

ארז_וחני כתב: אי אפשר להחזיק את המקל בשתי הקצוות ; אם נדרשת רמת כיול הגבר ל 0.1 db זה אומר שברמת דיוק כיול הגבר של 0.5 db ההבדל יהיה ברור ומאוד קל לזיהוי ומכאן שאלמנט הניחוש הוא חסר תוקף.
ניחוש ,בניגוד לזיהוי,ייתכן כאשר אין הבדל ברור אבל אתה טוען שכיול עוצמה לרמה של +- 0.5 db. הוא לא מספיק וההבדל יהיה מספיק מוחשי וברור ...
...
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד פה. המטרה של התאמת ווליום בדיוק רב יותר נועדה כדי להוציא את הווליום כמשתנה מתערב פוטנציאלי. הרי אנשים לא תמיד יודעים מתי הם מנחשים ומתי הם חושבים שהם מציינים מגבר שנשמע אחרת/יותר טוב נכון. להתאים ווליום חשמלית עוד יותר פשוט מלעשות את זה עם מד SPL, הבעיה היא שכנראה לא יאפשרו לך, לא בגלל שזה קשה.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #22 

והנה שוב הויכוחים והאגו לא ירפה, על דיון של רסיבר ק"ב ברמה של 3K שקלים כולה...
לא תשחררו?
גם כמה רסיברים יש ברמת המחיר הזו? דנון אחד, ימאהה אחד, סוני אחד, ואולי איזה מרנץ גם.
מדידות, דיוק מד SPL..

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #23 

evgenetic כתב:
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד פה. המטרה של התאמת ווליום בדיוק רב יותר נועדה כדי להוציא את הווליום כמשתנה מתערב פוטנציאלי. הרי אנשים לא תמיד יודעים מתי הם מנחשים ומתי הם חושבים שהם מציינים מגבר שנשמע אחרת/יותר טוב נכון. להתאים ווליום חשמלית עוד יותר פשוט מלעשות את זה עם מד SPL, הבעיה היא שכנראה לא יאפשרו לך, לא בגלל שזה קשה.
...
·

אז בגלל שלא יאפשרו התאמת ווליום חשמלית אתה פוסל בכלל את העניין?
אולי לחלק מהאנשים, כמו ש AMIR64 תיאר קודם, שלא מבחינים גם כאשר רמת דיוק התאמת הווליום הוא 0.5 DB , התאמת ווליום ב +- 0.5 DB בהחלט מספיקה?

אני מבין שאתה מנסה לתת תשובות ברמה השואפת ל 100% דיוק אבל לפעמים צריך לדעת לקבל את המציאות ולעבוד עם תשובה מדויקת ברמה של 90% ....
ושוב, לא מדובר בציוד להצלת חיים.
כולה רסיבר ב 3000 שח....וכולם פה יודעים שלאקוסטיקה בבית יש השפעה מכרעת וזה יישמע אחרת בבית...
ארז

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

@ארז_וחני
אי אפשר לדעת מה מספיק ומה לא מספיק לאדם ספציפי ומתי זה יבוא לידי ביטוי, ובגלל זה עדיף לנטרל את העניין הזה לחלוטין.

את המציאות צריך לשואף לשנות - אם החנויות לא מאפשרות לעשות בדיקה נורמלית של הציוד שהן מוכרות, אז אל תבואו אליהן.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #25 

שוב הסכמנו שאנחנו לא מסכימים אבל לפחות השיח נשאר תרבותי (Y)

מבחינתי השיטה שרשמתי יכולה להתאים לרוב האנשים, בוודאי כאשר מדובר על ציוד ברמת כניסה +- ולא מחפשים דקויות.

לשיטתך, עדיף לקבל החלטה על סמך בחינת הפיצ'רים ובדיקות שאחרים עושים ומפרסמים , בהנחה שהבדיקות אוביקטיביות ואין בהן הטיה או אינטרס זר.

האם זה ממצה את הגישות השונות ?
ארז

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

@ארז_וחני
אני בכלל לא רוצה להחדיר את המושגים השיווקיים חסרי המשמעות האלה כמו "רמת כניסה" או "היי אנד" לשיח. ללקוח יש מטרות ודרישות, ויש דרכים לבדוק אם הציוד עומד בהם. אם אותם "אחרים" יודעים מה עם עושים בבדיקותיהם, audioholics לדוגמה, אז כן, מבחינתי כדאי להתבסס עליהם ולא לבזבז זמן על בדיקות האזנה שמאד קשה לארגן כמו שצריך. וזה לא משנה אם התקציב שלך הוא 3000 שקל או 30000, העיקרון הוא אותו עיקרון.

במקרה הנוכחי אני בכלל לא רואה שמישהו עשה מדידות ל yamaha rx-v685, אז פה צריך לבדוק מסביב ולשלב תובנות מכל מיני מקורות, לבדוק דגמים דומים, לבדוק את המוניטין של החברה ואת ההיסטוריה שלה כשזה נוגע לאיכות הרסיברים בזמן האחרון וכו'.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #27 

ronengr79 כתב:היי,
קודם אציין שברשותי רמקולים סיב אנד קאב של פוקאל.

רוצה לשדרג את המגבר שלי. בן דוד שלי מציע למכור לי ימהה RX-V685 בן חודש וחצי ב-3000 שבקושי עבד (כי הוא יוצא לרילוקיישן)

השאלה אם במחיר הזה כדאי לקנות אותו או להוסיף כסף ולקנות דנון מסדרה 3 או מרנץ 5012 או 5013

תודה
...
·הרמקולים שלך הם סאטליטים, אז אל תצפה ליותר מדי הבדלים בין הרסיברים, אם בכלל יהיו.
ברסיברים אני מעדיף את המרנץ שלדעתי, טובים במוסיקה.
הדבר היחידי שלא טוב הוא התמחור.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #28 

ronengr79 כתב:תודה לכולם על התגובות.
אני מסכים שללכת ולשמוע רסיברים בחנות עם רמקולים שונים לא ייתן לי אינדיקציה אמיתית.
בסופו של דבר אני משדרג את המגבר לאחר שנים שהיה ברשותי ימהה rxv-1800 שעשה את העבודה (ועדיין עושה)

אני רוצה מגבר חדש שיתמוך גם ב- true HD, דולבי אטמוס, hdr/hdcp 2.2
...
ציינת שאתה רוצה לשמוע אטמוס. אני רוצה בכלל להפנות את תשומת לבך למה שהפנו את תשומת ליבי לפני שקניתי רסיבר ממש לפני שבועיים. רסיבר כמו הימהאה או כל רסיבר 7.1 אחר יתן לך במקסימום תצורת אטמוס של 5.1.2 שזה חווית אטמוס/DTS:X/Aura3D חלקית. לפי החברים פה בפורום חווית אטמוס מלאה תהיה עם תצורת 5.1.4.
מכיוון שאתה לא קונה רסיבר לשנה אלא לכמה שנים טובות קדימה אז תשאל את עצמך כמה חשובה לך חווית האטמוס/DTS:X/Aura3D לפני שאתה שואל איזה רסיבר לקנות!

לכל שאר החברים: אני קורא פה את הדיון המעמיק ולמרות שכולם צודקים הבחור בסה"כ רוצה רסיבר ב3000 ש"ח ואתם שולחים אותו לעשות בדיקות שאף חנות לא תסכים שיעשה ברסיבר באזור ה3000-4000 ש"ח. זה לא שהוא אודיופיל ורוצה רסיבר ב20,000 ש"ח שאז כל 0.01% סטיה באיכות חשובה לו.
זה לא שלא חשובים או לא נכונים הדברים שעלו פה אבל אתם שוכחים שאנחנו לא בארה"ב. במציאות של מדינתנו הוא או יכול במקסימום או לבדוק כמה רסיברים שמחוברים לרכזת לאותו סט רמקולים או לקבל המלצות סובייקטיביות לחלוטין מהחברים פה וזה מה שהוא בחר לעשות.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

ronengr79 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #29 

שאלה היפוטתית, בהנחה ואין לי כוונה להחליף רמקולים בקרוב (תזכורת - יש לי פוקאל סיב אנד קאב)

האם שווה להשקיע עוד קצת ולעבור לסדרה A של ימהה (שמתי את עיניי על ה RXA-880ׂ)

השאלה שלי היא האם יהיה הבדל משמעותי בין המגברים (RXA-880 לעומת RXV-685) בהנחה שהסלון שלי קטן (20 מ"ר)
מהתייעצות קצרה עם חבר, נאמר לי שההבדל יהיה זניח כשמדובר בסלון קטן ובגלל שאת הרמקולים שלי יחסית קל "להניע" ולכן הוא טוען שהעלות תהיה גדולה מהתועלת. רציתי להתייעץ כאן כדי לדעת שזה אכן נכון

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

@ronengr79
תוספת של 10 וואט הגברה ל90 של הדגם הזול יותר זה באמת כלום כשזה נוגע לווליום, לא משנה באיזה חדר. אבל כנראה יהיה הבדל כי מערכת הכיול אחרת, אם תשתמש בה (וכדי להשתמש בה כי אין כמעט חדרים מושלמים).
לגבי פיצ'רים שמתווספים לדגם היקר יותר - תראה לבד.

ronengr79 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #31 

אין לי ספק שהמגבר RXA-880 הוא מגבר איכותי יותר.
השאלה היא האם יהיה הבדל כזה משמעותי באיכות הסאונד ששווה את הקפיצה במחיר

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

איכות הסאונד, במובן האובייקטיבי, תהיה תלויה בחדר שלך וביכולת של מערכת הכיול להתמודד איתו. אם יש לך חדר "פשוט" מבחינה אקוסטית ומערכת הכיול של הרסיבר הזול יותר תעשה את העבודה כמו שצריך, אז השדרוג לרסיבר יקר יותר לא יביא לשיפור בסאונד ככל הנראה.

אני אישית די מצטער על כך עכשיו שלקחתי רסיבר דנון עם audyssey xt, ולא xt32. אבל יכול להיות שאצל Yamaha ההבדל בין מערכות הכיול פחות משמועתי.

ronengr79 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #33 

evgenetic כתב:איכות הסאונד, במובן האובייקטיבי, תהיה תלויה בחדר שלך וביכולת של מערכת הכיול להתמודד איתו. אם יש לך חדר "פשוט" מבחינה אקוסטית ומערכת הכיול של הרסיבר הזול יותר תעשה את העבודה כמו שצריך, אז השדרוג לרסיבר יקר יותר לא יביא לשיפור בסאונד ככל הנראה.

אני אישית די מצטער על כך עכשיו שלקחתי רסיבר דנון עם audyssey xt, ולא xt32. אבל יכול להיות שאצל Yamaha ההבדל בין מערכות הכיול פחות משמועתי.
...
סליחה על הבורות, אבל למה איכותה של מערכת הכיול כל כך קריטית?
·

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

@ronengr79
כדי שבתנאים הביתיים שלך תוכל להשמיע את מה שתכננו (פחות או יותר) המפיקים של הסאונד ושל המוזיקה בסרט.
בלי כיול, החלל+הרמקולים שלך ככל הנראה יחרגו מאד מהמטרה הזאת, אם כי יכול להיות שזה לא ממש יפריע לך.

sunnyryz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #35 

האם הוא יכול לתת לך את המגבר ליומיים-שלושה, תחבר אותו לרמקולים ותשמע בעצמך?
סאונד זה עניין של טעם, נתונים תכניים יבשים לא נותנים אינדיקציה אם תוהב את המוצר או לא.
גם כיול זה דבר לא חד משמעי, עם הזמן פתאום בא לשנות פה ושם הגדרות, לעשות פרופיילים שונים בהתאם לתוכן.
אם קשה לך להחליט תדחה את ההחלטה למן מה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”