מהירות מחשב ואינטרנט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
crmadrid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.
ברשותי מחשב חדש וחזק מאוד (מפרט המחשב מצורף להודעה זו). אני עם מהירות אינטרנט של 40 מגה בנטוויז'ן בחיבור קווי (בדקתי באתר speedtest וקיבלתי מהירות הורדה של 37) ומשום מה זה נראה לי מוזר שאני צריך לחכות 3 שניות עד שיעלה דף פייסבוק או יוטיוב או אפילו האתר הזה ולפעמים אפילו קצת יותר מ-3 שניות.
האם זה נורמלי?

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #2 

אולי יש לך תוספים על הדפדפן שמכבידים עליו ?
נסה דרך דפדפן אחר נקי בשביל הבדיקה
חתימה חתימתית !

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@crmadrid
·

תנסה להחליף ל-DNSים של גוגל ו/או cloudfare (נגיד 8.8.8.8 ו-1.1.1.1).

אם זה עדיין מפריע לך, תנסה לבודד את התקלה ע"י צעדים כגון: בדיקה ממחשב אחר, בבדיקה בהתקנה נקיה של דפדפן כגון chrome או firefox (כמו שכבר הציעו מעלי), בדיקה בחיבור ישיר לציוד של הספק (במידה ויש ראוטר פרטי), החלפת ספק לספק יותר נורמלי כגון בזב"ל.

crmadrid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אין לי תוספים חוץ מחוסם פרסומות. הדפדפן הוא chrome. אני רגיל אליו כבר שנים ולא נראה לי שהוא הבעיה.
אין לי מושג מה זה להחליף DNS. הראוטר שיש לי הוא של הספק ולפי מה שידוע לי (תקנו אותי אם אני טועה) האינטרנט של נטוויזן הוא של בזק לא?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@crmadrid
·

א. נטוויזן ספק ובזק זה תשתית. בהנחה ש-speedtest אצלך תקין, אז סביר שהתשתית בסדר ובעיות אינטרנט זה או בעיה אצל הספק או בעיה בציוד/תוכנה אצלך בבית. נטוויזן לא בדיוק נחשב לספק הכי איכותי. במיוחד מעל תשתית בזק הכי מומלץ בזב"ל ואפשר בקלות יחסית לקבל מהם מחיר טוב לכמה חודשים הראשונים (60 ש"ח ל-3 חודשים ראשונים בחבילת 100 מגה תשתית + ספק פעם אחרונה שבדקתי).

ב. DNS זה מה שמתרגם את הכתובת באותיות לועזיות (נגיד www.google.com) לכתובת אינטרנט מספרית (נגיד 172.217.18.164). כשאתה גולש באינטרנט יש הרבה "תירגומים" כאלה שקורים (לא רק הכתובת שאתה כותב, אלה גם חלקים שונים בדף יכולים להטען מכתובות שונות ואז יש עוד תירגומים). לכן אם ה-DNS של הספק קצת איטי, ולרב זה המצב, זה יכול להאיט קצת את הגלישה, פחות או יותר ברמות שאתה מתאר.

יש DNSים חינמיים מומלצים כגון גוגל ו-cloudfare.

אם יש לך אופציה להכניס את כתובות ה-DNS בראוטר (גם אם זה ראוטר של הספק) זה עדיף כי אז כל המכשירים בבית יקבלו את ה-DNSים האילו בצורה אוטומטית (יתכן ויהיה צורך לעדכן את הכתבות של מכשירי הקצה בשביל זה - בתקווה כיבוי והדלקה של המכשיר יספיקו בשביל זה).
אחרת אתה יכול לעדכן את ה-DNS במכשיר הקצה. לדוגמא ב-windows במאפיינים של חיבור הרשת, תחת המאפיינים של TCP/IPv4 תמצא את האופציה הזו:
תמונה

ג. לאור זה שכבר יש לך chrome ואתה משתמש בו, לפחות בשלב ראשון אני מציע שלא תיגע בו. רק בשביל הבדיקה, בצורה זמנית ובשביל לשלול בעיה ב-chrome (לדוגמא שה-chrome נהיה איטי בגלל סיבה לא ברורה - דבר שבהחלט יכול לקרות), תנסה לעשות התקנה נקיה של firefox עדכני ותראה איך הוא עובד אצלך. אם כבר מותקן או היה מותקן אצלך firefox אז קודם תסיר אותו ותנקה את ההתקנה הישנה שלו:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/un ... r-computer

בהצלחה.

crmadrid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

התקנתי פייפרפוקס נקי. בגדול אותו הדבר, לא מרגיש שינוי כלשהו.

mosheamsalem56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #7 

אתה יכול לעלות סרטון שנבין יותר טוב על מה אתה מדבר ?
חתימה חתימתית !

rbh3
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #8 

לעזוב את נטוויז'ן, האיטיות שאתה מתאר נשמעת כמו בעיית השהייה או פינג. דברים שרק הספק - נטוויזן יכולים להיות אשמים בו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”