האם טלוויזיה 75 אינצ' LCD 4K תהיה שדרוג בהשוואה למקרן DLP FHD?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

יש לי מקרן DLP של BenQ (דגם W1080ST) וטלוויזית פלזמה של LG. שניהם FullHD. אני עובר דירה בקרוב ושוקל להחליף את שניהם בטלוויזיה LCD בגודל 75 אינצ' וברזלוציה 4K. התקציב הוא בערך 9000 ש"ח. מרחק הישיבה בדירה החדשה ייתן זווית צפיה של 33 מעלות, בעוד שעם המקרן אני מקבל היום זווית צפיה של 27 מעלות כשאני יושב על הספה ובערך 40 מעלות כשאני יושב על כורסה קרובה יותר.

אם מתעלמים מנושא זווית הצפיה, האם טלוויזיה בטכנולוגיה הזו ובתקציב הזה תתן איכות תמונה (צבעים, גוונים, טיפול בתנועה) שייתחרו במקרן שלי? אני מניח שמבחינת שחורים צריך להיות שיפור כי עם המקרן יש לי החזרי אור מהקירות הלבנים בחדר שפוגעים קצת בעומק השחורים (ועדיין רואים מעולה). באופן כללי אין לי בעיה (ואני אפילו מעדיף) לצפות בסרטים בחדר חשוך.

אני לא שוקל לקנות טלוויזיה OLED כי מסך 65 אינצ' קטן מדי ו-77 אינצ' יקר מדי.

תודה!

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

אני עם מקרן דומה ביכולות (אופטומה HD26) ויש לי מסך 4K בסיסי של הייסנס בגודל 65 (M7000)

אין מה להשוות באיכות התמונה לטובת הטלוויזיה - בעיקר בנושא החדות והבהירות אבל בכל רגע נתון אני אעדיף לראות סרט או משחק כדורגל / כדורסל במקרן עם מסך 106 - פשוט אין מה להשוות בנושא הגודל... (ואיכות התמונה במקרן עדיין טובה)

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

העניין הוא שאני לא מוצא מקום נורמלי לדחוף את המסך, ומבחינת גודל מסך 75 אינצ' ייתן לי 33 מעלות וזו זווית צפיה טובה בהחלט. לא כל כך רחוקה מההמלצה של THX ל-40 מעלות.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

אם יש לך אפשרות להישאר עם מקרן + מסך את ה-9,000 ש"ח הייתי משקיע בשדרוג המקרן.
מקרן ביד שנייה כמו JVC X5500 ייתן לך שדרוג משמעותי לאיכות התמונה כול תמיכה ב-4K.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אין לי סיבה לשדרג את המקרן כי אני מרוצה מאיכות התמונה שלו. זו לא הבעיה שאני מנסה לפתור. הבעיה שיש לי היא חוסר מקום אסתטי למסך. אם טלוויזית LCD 75 אינצ' בתקציב שלי לא תהווה פשרה מבחינת איכות תמונה (בהשוואה למקרן שלי) אז זה פתרון טוב.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #6 

הטלוויזיה לרוב תהווה שיפור באיכות התמונה, על חשבון הגודל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”