Denon AVR-X4400H רסיבר חדש וצריך עזרה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
razserv2010 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 806
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

קניתי את הרסיבר Denon AVR-X4400H, חיברתי את הרמקולים (7.1.2)
זאת פעם ראשונה שלי עם רסיבר מערכת כיול של Audyssey
הגדרתי ברסיבר את התצורה 7.1.2, הרצתי כיול של Audyssey לשישה מקומות
הבעיה היא כשאני שם את הרסיבר על מצב Direct בשלט הוא מקבל ומוציא Dolby Atmos אבל נורית Audyssey לא פועל בצג הקידמי,
וכשאני שם על מצב Mode movie בשלט אז נורית Audyssey כן נידלקת בצג הקדמי
אז איזה מצב Direct אני צריך לבחור?
כמובן שאם הסרט הוא Dolby atmos אז אני כן רוצה לשמוע מבלי התערבויות של המפענחים של הרסיבר וכאן הסתבכתי.
נערך לאחרונה על ידי razserv2010 ב 01/11/2018 18:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #2 

ככה הרסיבר אכן אמור להתנהג. פשוט תקרא על מצב Direct, תלמד מה הוא עושה ובשביל מה הוא נועד.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

במצב Direct כל המעגלים לעיבוד אודיו מנותקים, מה שנכנס זה מה שיוצא. לכן במצב זה ה Audissey בכלל לא פעיל. זה מצב שמתאים בעיקר לשמיעת מוזיקה דו ערוצית בסטיריאו למי שלא מתאים לו הכיול של Audissey ורוצה שהרסיבר יתנהג כמה שיותר דומה למגבר סטיריאו רגיל.

זה כתוב במדריך יחד עם הסברים על יתר המצבים. שווה לך להשקיע ולקרוא אותו כי זה יחסוך לך שאלות עתידיות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

razserv2010 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

יש מדריך בעברית? כי מה שמצאתי רק באנגלית

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

כן ,
דנון סיבכו את העניינים.
מצבי direct ו pure ללא אודיסי.
כל שאר המצבים מפעילים up mixer באופן אוטומטי לכל פס קול.

האופציות שלך :

1. להשתמש בכל אחד מה modes קרי movie / music / pure / game משום שהרסיבר "זוכר" את הפורמט האחרון שהוגדר לכל "מוד" ואז אתה יכול להשתמש ב game ל Atmos , ב Music ל DTS X וכן הלאה ..
2. להשאר עם up mixer עובד תמיד לא משנה מה פס הקול שיש בסרט
3. לתכנת את כפתורי הזכרון המהירים ( יש ארבעה ) כך שכל כפתור יבחר את ה פורמט הסאונד מתאים ( למשל Atmos/DTS:X או True HD / DTS-HD ) מאוד דומה למה שהצעתי לך בסעיף 1
4. לרכוש Harmony Remote ולבנות "סצינות".

אני רכשתי Harmony. הרסיבר מצויין, השלט שלו זו חרפה שאין כדוגמתה. התביישתי עבור החברה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

@Lior_M
·דנון לא סיבכו כלום. בכל רסיבר/מגבר מכל חברה שהיא מצב ה-direct עושה רק דבר אחד ומכאן שמו: הוא מעביר את האות בצורה ישירה תוך עקיפת כל מעגל שהוא שמשפיע על הסאונד.
בדנון אף הגדילו והוסיפו מצב pure direct שגם מכבה את התאורה במסך כדי שלא תכניס רעשים מיותרים לאות ואז מתקבל אות "pure direct"

razserv2010
מה שהגדרת כבעיה זו לא ממש בעיה כי זה תפקוד רגיל של הרסיבר. אם הסרט הוא Dolby atmos אז אתה לא אמור לבחור בdirect אלא פשוט לבחור במצב Dolby atmos תחת תפריטי ה-Mode movie.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

rannyz כתב:@Lior_M
·דנון לא סיבכו כלום. בכל רסיבר/מגבר מכל חברה שהיא מצב ה-direct עושה רק דבר אחד ומכאן שמו: הוא מעביר את האות בצורה ישירה תוך עקיפת כל מעגל שהוא שמשפיע על הסאונד.
בדנון אף הגדילו והוסיפו מצב pure direct שגם מכבה את התאורה במסך כדי שלא תכניס רעשים מיותרים לאות ואז מתקבל אות "pure direct"

razserv2010
מה שהגדרת כבעיה זו לא ממש בעיה כי זה תפקוד רגיל של הרסיבר. אם הסרט הוא Dolby atmos אז אתה לא אמור לבחור בdirect אלא פשוט לבחור במצב Dolby atmos תחת תפריטי ה-Mode movie.
...
·

הכוונה שלי היא שדנון סיבכו את העניינים משום שאין להם מצב של straight decode עם מערכת הכיול.
למעשה הם מפעילים כ default את ה Up Mixer עבור פסי קול שהם 2.1 ומעלה.
בסופו של דבר אם אתה רוצה לשמוע פס קול 5.1 או 7.1 כפי שהם על הכותר ללא Up Mixer ועם אודיסי ( שעליה שילמת כסף ) אתה צריך לעשות שמיניות באוויר. סתם איזה מהנדס לא חשב עד הסוף או יותר גרוע חשב שהוא יודע יותר טוב ממני מה טוב לי.
חוץ מזה הרסיבר מצויין.
הקולנוע שלי

razserv2010 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

קודם תודה לכולם, יש לי עוד שאלה למה כשאני מפעיל סרט 5.1 dts-hd הוא מפעיל גם את הרמקולים שבתקרה

תמונה
תמונה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

razserv2010 כתב:קודם תודה לכולם, יש לי עוד שאלה למה כשאני מפעיל סרט 5.1 dts-hd הוא מפעיל גם את הרמקולים שבתקרה

תמונה
תמונה
...
·

לא קראת את מה שכתבתי ..
ה Up Mixer מופעל כ Default. אתה צריך לשנות את זה כל פעם או לבצע איזו מניפולציה של תכנות ה modes השונים
( הרסיבר זוכר את הבחירה שלך עבור כל אחד מה mode ועבור כל אחד מה inputs ) זה מסובך רצח.
אני משתמש ב harmony שעושה את השינוי באמצעות סצינות.

ליאור
הקולנוע שלי

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

@Lior_M
@razserv2010
·
אני לא מבין למה הסתבכתם שניכם עם הdirect והאודיסי.
תבינו, כיול האודיסי מבוצע עם כל הרמקלים שיש לכם בעת הכיול ומתפקד כמעין שכבה נוספת של עיבוד סאונד על כל mode שנבחר.
כלומר אם הכיול בוצע עם 7 רמקולים וכעת אתם שומעים מקור שמקודד בבסיס עם DTS-HD או דולבי דיגיטל 5.1 ואתם מפעילים על זה את האודיסי אז הוא יעשה Up Mix ל7.1 ויפעיל את הרמקולים שבתקרה.

razserv2010, אם אתה רוצה לשמוע סרט DTS-HD או דולבי דיגיטל לפי המקור אז פשוט תבטל את האודיסי כי הוא כאמור עושה לך Up Mix ותבחר בmode מסוג DTS-HD או דולבי דיגיטל לפי הסרט המקורי ואז תקבל את מה שאתה רוצה.
זה עובד ככה בכל רסיבר עם מערכת כיול שמלבישה שכבה נוספת של עיבוד על פענוח המקורי.

אני גם לא רואה פה את ה"סיבוך" ולמה צריך שלט של הרמוני עם סצינות לצורך. בסה"כ מדובר על גג 2 קליקים בשלט, אחד לבחור את הmode הרצוי (באם לא נבחר מהפעם הקודמת) והשני לבטל את "שכבת" האודיוסי ואז תקבל את מה שאתה רוצה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

rannyz כתב:@Lior_M
@razserv2010
·
אני לא מבין למה הסתבכתם שניכם עם הdirect והאודיסי.
תבינו, כיול האודיסי מבוצע עם כל הרמקלים שיש לכם בעת הכיול ומתפקד כמעין שכבה נוספת של עיבוד סאונד על כל mode שנבחר.
כלומר אם הכיול בוצע עם 7 רמקולים וכעת אתם שומעים מקור שמקודד בבסיס עם DTS-HD או דולבי דיגיטל 5.1 ואתם מפעילים על זה את האודיסי אז הוא יעשה Up Mix ל7.1 ויפעיל את הרמקולים שבתקרה.

razserv2010, אם אתה רוצה לשמוע סרט DTS-HD או דולבי דיגיטל לפי המקור אז פשוט תבטל את האודיסי כי הוא כאמור עושה לך Up Mix ותבחר בmode מסוג DTS-HD או דולבי דיגיטל לפי הסרט המקורי ואז תקבל את מה שאתה רוצה.
זה עובד ככה בכל רסיבר עם מערכת כיול שמלבישה שכבה נוספת של עיבוד על פענוח המקורי.

אני גם לא רואה פה את ה"סיבוך" ולמה צריך שלט של הרמוני עם סצינות לצורך. בסה"כ מדובר על גג 2 קליקים בשלט, אחד לבחור את הmode הרצוי (באם לא נבחר מהפעם הקודמת) והשני לבטל את "שכבת" האודיוסי ואז תקבל את מה שאתה רוצה.
...
·

אתה טועה.
אודיסי היא מערכת כיול ובינה לבין ה Up Mixer אין דבר וחצי דבר. אלו שתי מערכות שלא קשורות אחת לשניה.
למעשה אתה יכול לכבות את האודיסי והרסיבר עדיין יבצע Up Mix לפסי קול רגילים.
הבעיה היחידה היא שדנון לא נתנו מצב אוטומטי של Straight Decode כפי שיש באונקיו למשל, שמאפשר לך לנגן את פס הקול כפי שהוא על הכותר בלי להכנס לתפריטים ולהתקשקש שם. הדרך היחידה לגרום לזה לעבוד אוטומטית ( ניגון פס הקול כפי שהוא על הכותר ) היא או על ידי בחירת Direct Pure או Pure מה שגורם לכיבוי האודיסי או על ידי תכנות \ כניסה לתפריטים.
אם בא לך ללחוץ כל פעם שני קליקים בשלט X מספר ה inputs שלך X מספר פסי הקול האפשריים, אשריך.
אני רוצה ללחוץ play ושהכל ינגן כמו שצריך.
הקולנוע שלי

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

Lior_M כתב: אתה טועה.
אודיסי היא מערכת כיול ובינה לבין ה Up Mixer אין דבר וחצי דבר. אלו שתי מערכות שלא קשורות אחת לשניה.
למעשה אתה יכול לכבות את האודיסי והרסיבר עדיין יבצע Up Mix לפסי קול רגילים.
...
אני לא טועה. יכול להיות שלא הבנת אותי כי מה שכתבת לעיל זה בדיוק מה שאני אומר. אין כל קשר בין מערכת הכיול לupmixer והיא באה כ"שכבה" נוספת מעליו שעושה עוד עיבוד קול מעבר לupmix.
אם תפעיל פס קול של 5.1 ותכבה את האודיסי הרסיבר עדיין יבצע upmix במידה ותבחר במוד upmix כלשהוא מ5.1 ל7.1. באותה מידה אם תבחר במוד סטריאו הרסיבר יעשה downmix מ5.1 ל2.1
הדרך היחידה לגרום לזה לעבוד אוטומטית ( ניגון פס הקול כפי שהוא על הכותר ) היא או על ידי בחירת Direct Pure או Pure מה שגורם לכיבוי האודיסי או על ידי תכנות \ כניסה לתפריטים.
...
ככה זה בדיוק צריך לעבוד ועל זה "מתאונן" כביכול פותח השרשור שכשהוא שם את הרסיבר על מצב Direct הוא מקבל ומוציא Dolby Atmos אבל נורית Audyssey לא פועלת בצג הקידמי כי האודיסי אכן נכבה אוטומטית. במצב זה הרסיבר יוציא בדיוק מה שנכנס ללא כל עיבוד כלשהו. זהו תפקוד רגיל של מצב זה ואין פה שום סיבוך.
·
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

genural
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

rannyz כתב:
...
...
ככה זה בדיוק צריך לעבוד ועל זה "מתאונן" כביכול פותח השרשור שכשהוא שם את הרסיבר על מצב Direct הוא מקבל ומוציא Dolby Atmos אבל נורית Audyssey לא פועלת בצג הקידמי כי האודיסי אכן נכבה אוטומטית. במצב זה הרסיבר יוציא בדיוק מה שנכנס ללא כל עיבוד כלשהו. זהו תפקוד רגיל של מצב זה ואין פה שום סיבוך.
·
...
אתה צודק, ה upmix יעבוד גם אם ה Audyssey פועלת וגם אם היא לא.

אבל מה אם אני רוצה לנגן את פס הקול של הסרט כמו שהוא בלי upmix / עיבוד כלשהו לסאונד מהרסיבר אבל להשאיר את ה כיול של ה Audyssey.

אין לי אינטרס לכבות את מערכת הכיול כאשר אני רואה סרט אבל אני רוצה לראות אותו בלי ש רסיבר יוסיף עיבוד לפס קול של הסרט.

יש לי רסיבר של Yamaha ויש אופציה למצב straight שבו הרסיבר מנגן את האות כמו שהוא אבל משאיר את הכיול של המערכת כיול.

אני חשבתי על לשדרג ל דנון בעתיד אבל אם אין לי אפשרות לנגן ככה סרטים אולי אחפש חברה אחרת.

זה נורא חשוב לי כי שמתי לב שה upmix של הרסיבר שלי מוסיף הד לרמקולי סראונד וזה פוגע בדיוק שלהם.

יש לי עוד שאלה לגבי המצבי סרטים בתמונה שפותח השרשור העלה: האם אלה סתם מצבי עיבוד שונים או שאני צריך לבחור במצב המתאים לפי הפורמט של הסרט שאני שומע.

זאת אומרת - אם אני שולח לרסיבר אות של dolby digital 5.1, כדי לקבל את האות הזה אני צריך לעשות משהו ברסיבר או שהרסיבר ינגן פשוט לפי הפורמט של הסרט בלי בעיה?

האם יש בדנון יכולת לנגן את האות של הסרט ביחד עם המערכת כיול (כמו מצב straight)?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #14 

@razserv2010

קודם כל התצורה שלך ממה שאני רואה בתמונות היא לא 7.1.2 אלא 5.1.2, חמישה היקפיים, שניים בתקרה וסאב.

הסיבה שאתה מקבל סאונד מהרמקולים שבתקרה היא כמו שאמרו, מתקבל סיגנל של 5.1 אבל יש 5.1.2, הרסיבר מזהה את זה ועושה מיקס נוסף של הערוצים לרמקולים הקיימים בתקרה. באותה מידה אם היית מנגן פסקול 5.1 על תצורה של 3.1, הרסיבר היה עושה דאון מיקס של ערוצי הסראונד לקדמיים כדי שתשמע את כל הפסקול של הסרט בלי לאבד צלילים.

ממה שאני זוכר, במקרה הספציפי הזה השאלה הזו כבר נשאלה, והפתרון הוא פשוט לנטרל את הפעולה של רמקולי האטמוס שלך כשאתה צופה בתוכן של 5.1 דרך התפריט של הרסיבר, אתה פשוט מגדיר אותם על None ומחזיר אותם לפעולה אחרי כן.

@genural

...
בדנון אין דרך להשאיר את אודיסי פועלת וגם לקבל מצב קידוד Direct / Straight כמו בימאהה, אבל זה מתבצע בכל זאת, ניתן לבחור באופן ידני את הפסקול המקורי של הסרט, כמו שרואים בתמונה כאן:

[img2=800x600][imgur]QDZsMdg[/imgur][/img2]

בנוסף, מערכת הכיול של ימאהה (YPAO) היא הרבה פחות מתקדמת מאודיסי, זה הטרייד אוף, אבל זו לא אמורה להיות בעיה כמו שאמרתי, ניטרול של רמקולים עיליים במצב 5.1 יפתור את העניין.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #15 

Zachn כתב:ממה שאני זוכר, במקרה הספציפי הזה השאלה הזו כבר נשאלה, והפתרון הוא פשוט לנטרל את הפעולה של רמקולי האטמוס שלך כשאתה צופה בתוכן של 5.1 דרך התפריט של הרסיבר, אתה פשוט מגדיר אותם על None ומחזיר אותם לפעולה אחרי כן.
...
צח ידידי ,
אכן אתה זוכר נכון ...
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0

·

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

genural כתב:
...
...
אתה צודק, ה upmix יעבוד גם אם ה Audyssey פועלת וגם אם היא לא.

אבל מה אם אני רוצה לנגן את פס הקול של הסרט כמו שהוא בלי upmix / עיבוד כלשהו לסאונד מהרסיבר אבל להשאיר את ה כיול של ה Audyssey.

אין לי אינטרס לכבות את מערכת הכיול כאשר אני רואה סרט אבל אני רוצה לראות אותו בלי ש רסיבר יוסיף עיבוד לפס קול של הסרט.

יש לי רסיבר של Yamaha ויש אופציה למצב straight שבו הרסיבר מנגן את האות כמו שהוא אבל משאיר את הכיול של המערכת כיול.

אני חשבתי על לשדרג ל דנון בעתיד אבל אם אין לי אפשרות לנגן ככה סרטים אולי אחפש חברה אחרת.

זה נורא חשוב לי כי שמתי לב שה upmix של הרסיבר שלי מוסיף הד לרמקולי סראונד וזה פוגע בדיוק שלהם.

יש לי עוד שאלה לגבי המצבי סרטים בתמונה שפותח השרשור העלה: האם אלה סתם מצבי עיבוד שונים או שאני צריך לבחור במצב המתאים לפי הפורמט של הסרט שאני שומע.

זאת אומרת - אם אני שולח לרסיבר אות של dolby digital 5.1, כדי לקבל את האות הזה אני צריך לעשות משהו ברסיבר או שהרסיבר ינגן פשוט לפי הפורמט של הסרט בלי בעיה?

...
·כפי שכתב Zachn, בדנון התפעול מעט שונה מאשר בימאהה שלך אבל התוצאה תהיה זהה אז אין לך מה לפחד לקנות את הדנון.
כדי שיצא לך בדיוק הפסקול שנכנס לך, כל מה שתצטרך לעשות זה לבחור את המוד הרלוונטי לפסקול ברשימת המודים מתוך התפריט MOVIE SOUND כפי שמופיע כתמונה בפוסט של Zachn. כלומר אם הפסקול הוא DTS-HD MASTER אז תבחר במוד הזה. DD 5.1 אז תבחר בזה וכו' וכו'.
מכיוון שאתה יכול להפעיל אודיסי על כל מוד בתפריט הנ"ל, אז אתה תקבל את הפסקול המקורי + האודיסי.
אני חושב שעניתי על כל השאלות לעיל. אם משהו לא ברור אז תשאל ואשמח לענות.

genural
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #17 

rannyz כתב:
...
...
·כפי שכתב Zachn, בדנון התפעול מעט שונה מאשר בימאהה שלך אבל התוצאה תהיה זהה אז אין לך מה לפחד לקנות את הדנון.
כדי שיצא לך בדיוק הפסקול שנכנס לך, כל מה שתצטרך לעשות זה לבחור את המוד הרלוונטי לפסקול ברשימת המודים מתוך התפריט MOVIE SOUND כפי שמופיע כתמונה בפוסט של Zachn. כלומר אם הפסקול הוא DTS-HD MASTER אז תבחר במוד הזה. DD 5.1 אז תבחר בזה וכו' וכו'.
מכיוון שאתה יכול להפעיל אודיסי על כל מוד בתפריט הנ"ל, אז אתה תקבל את הפסקול המקורי + האודיסי.
אני חושב שעניתי על כל השאלות לעיל. אם משהו לא ברור אז תשאל ואשמח לענות.
...
תודה על התשובה,

לגבי התפריט של ה movie sound, איך זה עובד בעצם? - כדי שכיול של Audyssey יעבוד אני חייב לבחור אופציה מהתפריט?

במידה ואני לא אבחר אופציה, האם הרסיבר יהיה במצב pure ללא הכיול של Audyssey?

ומה יקרה אם אעביר אות של אטמוס לרסיבר ובתפריט אבחר מצב לא תואם כמו dts hd mstr?

הבנתי ש Audyssey טובה משמעותית מ ypao.

לאיזה שיפור אני יכול לצפות מבחינת הכיול ? (מעבר מ rxv 583 ל 4400h).
חוץ ממדידה של מרחק הרמקולים ושינוי העוצמה לכל רמקול ה ypao עשה גם eq שהיה נורא לטעמי והעלים את כל הבאס. הסאונד נשמע נקי מדי בצורה לא טבעית . בגלל זה ביטלתי את ה eq ואני במצב נורא בסיסי (רק כיול מרחקים ועוצמה נפרדת לכל רמקול).

האם מה שה Audyssey עושה זה ליצור eq איכותי לפי המערכת? זה מה שגורם לאנשים להעדיף אותה על כל שאר מערכות הכיול? מה היא בעצם עושה שמשפר את הסאונד מעבר לשינוי העוצמה של הרמקולים?

מצטער על השאלה הכל כך כללית, אני חלש בתחום הכיול כי לא התעסקתי בו מעבר לשינוי העוצמה לרמקולים ושינוי המרחק של כל רמקול לא ממש שינה משהו.

תודה,

דניאל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #18 

מה ש Audissey עושה הוא טיפול באודיו על כל הערוצים ובכל מצב מלבד Direct ו Pure Direct.

1. טיפול בהשהיית אודיו אודיו מהרמקולים בהתאם למרחק כדי שהצליל יגיע אליך מכל הרמקולים באותו הזמן.

2. טיפול בעוצמת הרמקולים כדי שהם כולם יישמעו באותה עוצמה בנקודת ההאזנה ללא תלות במרחק ובמקום שלהם

3. סיוע בשילוב הסאב

4. טיפול בעקומת הכיול. למעשה זה EQ דינמי המסתמך על כמה מדידות ועוקב גם אחרי העוצמה ומספר הערוצים. ההבדל בין Audissey ו EQ פרמטרי רגיל מוסבר אצלם כאן . זה בעצם החלק המרכזי של הטכנולוגיה וברור שבהיותו סוד מסחרי שלהם הם לא יירדו להסברים מפורטים מידי.

5. זיהוי בעיות נפוצות של היפוך קוטביות ברמקולים.

ל Audissey יש כמה מצבים שאתה יכול לבחור, כמו FLAT למשל ואפשרויות לשליטה בווליום כמו Dynamic Volume . אם השאלה הבסיסית שלך זה האם ה Audissey פעיל כשאתה בוחר במוד כמו Movie או DTS NEO מהתפריטים אז התשובה היא שזה תלוי ביצרן הרסיבר. במקרה של denon התשובה חיובית. שם ה Audissey פעיל מרגע שכוייל כל עוד לא בחרת ב Direct או Pure Direct. אם שמעת או קראת תשובות הטוענות אחרת אני ממליץ לך לפנות ליצרן ולשאול אותו ישירות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

@genural
Catskinner ענה על רוב שאלותיך לגבי האודיסי.
לדעת רבים האודיסי נחשב למערכת הכיול טובה יותר מזו של מכשירי ימאהה, פיוניר או אונקיו (אני מתכוון לחבילת הPlatinum של האודיסי).
במה או בכמה אני לא יודע לומר. יש לך פה מידע על כל אחת מהן: https://hometheaterreview.com/room-corr ... revisited/
עוד מידע וקישורים ללינקים טובים אתה תמצא בפוסט הבא: https://www.hometheater.co.il/vt200576. ... -ספוט.html

עוד מידע רב על הדנון סדרת X400 בלינק הבא. כדאי שתעבור על החומר: https://www.avsforum.com/forum/90-recei ... 1-8-a.html

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”