eran405 כתב:@biss
·
1. שירות לקוחות של הוט מצליח "להתעלות" על השירות הגרוע של חברות התקשורת אחרות, תזהרי ותבדקי אותם היטב.
שמעתי שהם השתפרו וקיוויתי שזה המצב. זה לא? יש מה לעשות ומה בדיוק אני יכולה לבדוק? (להשאר בבזק זה להשאר עד 40 מגה :\ ).
2. אם אני לא טועה את הפייברבוקס אי אפשר להפוך למודם. בין הוטבוקס 1 ל-2 אני לא חושב שיש הבדל משמעותי - בטוח לא בשימוש כמודם בלבד.
3. הראוטר שלהם די נוראי אבל תלוי בדרישות שלך יתכן והוא יספק אותך. הנושאים הבעייתים בהוטבוקס הם: חוסר באופציות קונפיגורציה - כמו לדוגמא הגדרת כתובת ip שמורות שלא לדבר על אופציות מתקמות כגון VPN. כמו גם הביצועים האלחוטיים שלו נחשבים נחותים יחסית לראוטרים אחרים בני דורו, שלא לדבר על ראוטר ac סביר מינוס ומעלה.
הייתי שוקל להתחיל משימוש בהוטבוקס כמודם + ראוטר ורואה עד כמה הוא עונה לצרכים שלך. אם וכאשר תצרכי יותר תמיד אפשר להפוך אותו למודם בלבד ולהוסיף ראוטר פרטי.
לגבי ראוטר פרטי, לדעתי הכי מומלץ לחפש מבצעים באמזונים בחו"ל על דגמים מובילים של linksys, netgear, asus (בעיקר אירופה כי אמזון ארה"ב לא שולחת ראוטרים לארץ כמה שידוע לי). אם את מחפשת לחסוך כסף - שיקול לגיטימי כמובן - את יכולה לשקול משהו כמו ה-
totolink.
יש הרבה שירשורים בפורום בנושא, כמו לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2862893
https://www.hometheater.co.il/vt308769.html
לגבי הראוטר שלהם, לגבי VPN ,אני מעריכה שאתה מדבר על הקמת שרת כזה. זה אינו בתכנון הקרוב כרגע. אבל הראוטר הוא נשמע מבאס. אני אקרא את הדברים אליהם הפנית. וכן, הכוונה היא לחסוך כסף אבל לא במחיר של לרכוש דברים שבמהרה יתבררו כבזבוז מוחלט.
4. למיטב ידעתי אף ספק בארץ לא נותן כתובת IP קבועה ללא תשלום נוסף. יתר על כן, אם אני לא טועה, מעל תשתית הוט בשביל IP קבוע צריך חייגן דבר שיחסל לך את המהירות וחבל.
לכל שימוש ביתי שאני מכיר אפשר ומומלץ להשתמש ב-DDNS חינמי במקום זאת (נגיד
noip).
זה יכול להיות רעיון
אגב מה לגבי החינמי של Cloudflare?
5. כן הכי מומלץ השילוב של הוט + הוטנט. בהנחה שאת לוקחת רק אינטרנט, כנראה שהכי משתלם לקחת באנדל תשתית + ספק מהוטנט.
6. מה את מתכוונת p2p? בהנחה שאת פשוט מתכוונת לתוכנות שיתוף p2p כגון טורנטים אז הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי זה שלעיתים רחוקות הוטנט זורקת לקוחות מאחורי NAT - דבר המונע פתיחת פורטים. הכי פשוט לעקוף את הבעיה
ככה.
לגבי NAT אולי פספסתי משהו אבל ממה שהבנתי מהדיון ההוא הדבר הכי טוב היה לדרוש בחתימת החוזה שלא יהיה NAT כתנאי.
מה את מתכוונת VPN? התחברות ל-VPN (נגיד בשביל תכנים שחסומים מהארץ) או הרצת שרת VPN? האם את רוצה להריץ את ה-VPN על הראוטר? VPN באיזה פרוטוקולים?
בגדול הכל אפשרי, כאשר הרצת שרת VPN דורש פתיחת פורטים שבדיוק הזכרתי. הרצת client או server של VPN על הראוטר מאד תלוי ביכולות של הראוטר וכרגיל בראוטרים ביתיים יהיו יכולות VPN מוגבלות יחסית עם בכלל (בהוטבוקס או בראוטרים סיניים זולים בכלל תשכחי מזה).
כרגע מתכננת שיתוף קבצים ב P2P והתחברות ל VPN. לא הקמת שרת כזה.
7. תמיד הכי מומלץ לחבר כל מה שאפשר בחיבור קווי בעזרת כבלי רשת. זה לא משנה האם את מחברת הציוד ישירות להוטבוקס או דרך switch שמחובר להוטבוקס (במידה וההוטבוקס מוגדר כמודם בלבד אז רק ה-WAN של הראוטר הפרטי מתחבר להוטבוקס וכל שאר הציוד מתחבר ליציאות LAN של הראוטר הפרטי או ל-switch שמתחבר ליציאה כזו). תבחרי מה שנח לך מבחינה לוגוסטית.
ידוע. מנסה לחבר קווית כמה שיותר מכשירים. לפעמים צריך אלחוטי
8. אין מושג האם הוט מאפשרים חיבור כפול לאותה הדירה אבל אפילו אם הם יסכימו מבחינה טכנית זה לא בדיוק דבר טריוואלי.
הסיבה היחידה שאני יכול לחושב שתרצי חיבור כפול זה בשביל מהירות יותר גבוה (בעיקר upload). דבר ראשון הייתי בודק האם יש סיבים כלשהם באיזור שלך (פרטנר/סלקום פייבר, unlimited וכו'), הם כמובן האופציה האידאלית. אם לא אז באמת חבילת ה-200 מגה של הוט זה המקסימום שלקוחות *פרטיים* יכולים לקבל. אם אני לא טועה, אם אתה מוכנה לעמוד בעלות אפשר לעשות חשבון עסקי אצל הוט ולקבל חבילה של 500/10.
9. בזק זה הפתרון היחיד שנותן טלפון שימשיך לעבוד בהפסקת חשמל וכו'. אם אתה באמת צריכה את זה - נגיד בגלל לחצן מצוקה וכאלה - תשאירי את הטלפון אצל בזק ותעבירי רק את האינטרנט להוט. אם את רוצה לחסוך כסף את יכולה לנייד את המספר להוט (להקפיד לא לנתק את המספר אצל בזק עד אחרי שהניוד הסתיים) אבל אז לא יהיה לך טלפון קווי בהפסקות חשמל, תקלות בתשתית של הוט וכו'.
10.
https://xkcd.com/2038/
...