שוקלת לעבור לHOT 200 תשתית. המלצות\ אזהרות? איזה ספק כדאי ומה לגבי P2P& VPN

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי חברים

נשבר לי מכך שבזק מציעים באזורי רק 40 מ"ג תשתית. זה בלתי נסבל. לכן שוקלת לעבור להוט 200 כתשתית

1. אשמח להמלצות\ אזהרות

2. מה לגבי מודם? ראיתי באתר שלהם שדובר על HOTBOX2.ראיתי שדובר גם על HOT Fiberbox אבל אם הבנתי נכון זה רק למתחברים לטלויזיה שלהם מה שאיני מתכוונת לעשות. האם יש משהו חשוב בנושא או כזה שכדאי להתעקש עליו בשלב המו"מ?

3. הבנתי שהראוטר שלהם דיי נורא. האם באמת אין פתרון מלבד הגדרתו כמודם בלבד וחיבור ראוטר אחר? אם כן, איזה ראוטר מומלץ (סבבה עם קניה באינטרנט ואם יש סיני טוב ומתאים אז עוד מעט אפילו יש מבצעים).

4. מה לגבי כתובת IP קבועה. האם ניתן להשיג מהם כזו (בלי תשלום נוסף)?

5. ספק מומלץ להוט? האם הוטנט או משהו אחר?

6. אני מתכוונת לחבר (בין היתר): קודי, P2P וכנראה VPN. האם צפויות לי בעיות ואיך כדאי לפתור אותן מראש, לבקש דברים וכו?

7. אם אני רוצה לחבר לרשת הזו כמה מכונות שחלקן מרוחקות אחת מהשניה. האם זה יהיה דרך סוויץ (ביתי רגיל) או משהו אחר?

8. אם למשל ארצה לחבר לאותה דירה חיבור כפול נניח של הוט (שני קווים שונים בשני מנויים שונים). האם זה דבר שקיים אצלהם? האם מומלץ?

9. כעת בגלל הבזק מחובר גם מספר עם קו. אם ינותק הבזק אני שוקלת מה לעשות כדי *בינתיים* לא לאבד את המספר ולהשאירו שמיש. הבנתי שהטלפון של הוט מחובר לחשמל כלומר במקרה של הפסקת חשמל -אין טלפון. אמנם כיום יש סמאטרפונים, אבל זה עדיין מבאס. היש פתרון טוב אחר (שכולל השארת המספר :) )

10. אשמח לכל מידע, לינקים רלוונטים אזהרות וכל דבר רלונטי נוסף.

תודה :)
נערך לאחרונה על ידי biss ב 03/11/2018 1:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

drorshem
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: drorshem
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

Re: שוקלת לעבור לHOT 200 תשתית. המלצות\ אזהרות? איזה ספק כדאי ומה לגבי P2P&

שליחה #2 

@biss
·
1. לי יש כרגע 200 מגה עם הוטנט, מקבל באמת 200 מגה - לא הייתה לי בעיה איתם, אז כרגע מרוצה
2. לא רלוונטי אם את צריכה רק אינטרנט
3. אכן הוא לא משהו, וממליץ לך לרכוש אחד נורמלי. לא ממליץ על משהו סיני, אבל תגדירי תקציב ואוכל להעריך - יש ב-100 ויש ב-1000 ש"ח
4. תלוי ספק אינטרנט - לא רלוונטי לתשתית - כנראה שתצטרכי לשלם כ5 שקל בחודש
5. הוטנט אחלה
6. לא רואה בעייתיות כלשהי
7. עדיף להשתמש במתג (Switch)
8. לא מכיר
9. ניתן לעשות ניוד מספר נייח להוט, אבל את תלויה בחשמל ובאינטרנט.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@biss
·

1. שירות לקוחות של הוט מצליח "להתעלות" על השירות הגרוע של חברות התקשורת אחרות, תזהרי ותבדקי אותם היטב.

2. אם אני לא טועה את הפייברבוקס אי אפשר להפוך למודם. בין הוטבוקס 1 ל-2 אני לא חושב שיש הבדל משמעותי - בטוח לא בשימוש כמודם בלבד.

3. הראוטר שלהם די נוראי אבל תלוי בדרישות שלך יתכן והוא יספק אותך. הנושאים הבעייתים בהוטבוקס הם: חוסר באופציות קונפיגורציה - כמו לדוגמא הגדרת כתובת ip שמורות שלא לדבר על אופציות מתקמות כגון VPN. כמו גם הביצועים האלחוטיים שלו נחשבים נחותים יחסית לראוטרים אחרים בני דורו, שלא לדבר על ראוטר ac סביר מינוס ומעלה.

הייתי שוקל להתחיל משימוש בהוטבוקס כמודם + ראוטר ורואה עד כמה הוא עונה לצרכים שלך. אם וכאשר תצרכי יותר תמיד אפשר להפוך אותו למודם בלבד ולהוסיף ראוטר פרטי.

לגבי ראוטר פרטי, לדעתי הכי מומלץ לחפש מבצעים באמזונים בחו"ל על דגמים מובילים של linksys, netgear, asus (בעיקר אירופה כי אמזון ארה"ב לא שולחת ראוטרים לארץ כמה שידוע לי). אם את מחפשת לחסוך כסף - שיקול לגיטימי כמובן - את יכולה לשקול משהו כמו ה-totolink.

יש הרבה שירשורים בפורום בנושא, כמו לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2862893
https://www.hometheater.co.il/vt308769.html

4. למיטב ידעתי אף ספק בארץ לא נותן כתובת IP קבועה ללא תשלום נוסף. יתר על כן, אם אני לא טועה, מעל תשתית הוט בשביל IP קבוע צריך חייגן דבר שיחסל לך את המהירות וחבל.
לכל שימוש ביתי שאני מכיר אפשר ומומלץ להשתמש ב-DDNS חינמי במקום זאת (נגיד noip).

5. כן הכי מומלץ השילוב של הוט + הוטנט. בהנחה שאת לוקחת רק אינטרנט, כנראה שהכי משתלם לקחת באנדל תשתית + ספק מהוטנט.

6. מה את מתכוונת p2p? בהנחה שאת פשוט מתכוונת לתוכנות שיתוף p2p כגון טורנטים אז הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי זה שלעיתים רחוקות הוטנט זורקת לקוחות מאחורי NAT - דבר המונע פתיחת פורטים. הכי פשוט לעקוף את הבעיה ככה.

מה את מתכוונת VPN? התחברות ל-VPN (נגיד בשביל תכנים שחסומים מהארץ) או הרצת שרת VPN? האם את רוצה להריץ את ה-VPN על הראוטר? VPN באיזה פרוטוקולים?
בגדול הכל אפשרי, כאשר הרצת שרת VPN דורש פתיחת פורטים שבדיוק הזכרתי. הרצת client או server של VPN על הראוטר מאד תלוי ביכולות של הראוטר וכרגיל בראוטרים ביתיים יהיו יכולות VPN מוגבלות יחסית עם בכלל (בהוטבוקס או בראוטרים סיניים זולים בכלל תשכחי מזה).

7. תמיד הכי מומלץ לחבר כל מה שאפשר בחיבור קווי בעזרת כבלי רשת. זה לא משנה האם את מחברת הציוד ישירות להוטבוקס או דרך switch שמחובר להוטבוקס (במידה וההוטבוקס מוגדר כמודם בלבד אז רק ה-WAN של הראוטר הפרטי מתחבר להוטבוקס וכל שאר הציוד מתחבר ליציאות LAN של הראוטר הפרטי או ל-switch שמתחבר ליציאה כזו). תבחרי מה שנח לך מבחינה לוגוסטית.

8. אין מושג האם הוט מאפשרים חיבור כפול לאותה הדירה אבל אפילו אם הם יסכימו מבחינה טכנית זה לא בדיוק דבר טריוואלי.
הסיבה היחידה שאני יכול לחושב שתרצי חיבור כפול זה בשביל מהירות יותר גבוה (בעיקר upload). דבר ראשון הייתי בודק האם יש סיבים כלשהם באיזור שלך (פרטנר/סלקום פייבר, unlimited וכו'), הם כמובן האופציה האידאלית. אם לא אז באמת חבילת ה-200 מגה של הוט זה המקסימום שלקוחות *פרטיים* יכולים לקבל. אם אני לא טועה, אם אתה מוכנה לעמוד בעלות אפשר לעשות חשבון עסקי אצל הוט ולקבל חבילה של 500/10.

9. בזק זה הפתרון היחיד שנותן טלפון שימשיך לעבוד בהפסקת חשמל וכו'. אם אתה באמת צריכה את זה - נגיד בגלל לחצן מצוקה וכאלה - תשאירי את הטלפון אצל בזק ותעבירי רק את האינטרנט להוט. אם את רוצה לחסוך כסף את יכולה לנייד את המספר להוט (להקפיד לא לנתק את המספר אצל בזק עד אחרי שהניוד הסתיים) אבל אז לא יהיה לך טלפון קווי בהפסקות חשמל, תקלות בתשתית של הוט וכו'.

10.
https://xkcd.com/2038/

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

@biss
כבר ענו על הרוב, אני רוצה להוסיף על 9 ולהגיד שכן, כעיקרון רק בבזק יש קו שעובד גם כשיש הפסקת חשמל, זה בגלל שזה המקרה היחיד שבו החוט שמגיע מבחוץ הוא חוט טלפון אמיתי ולכן לא צריך מתאם שיחות שמלביש בעצם קו טלפון על קו אחר שלא נועד לזה במקור (כגון חיבור כבלים או סיב אופטי), וכמובן שהמתאם יושב אצלך בבית וחייב להיות מחובר לחשמל.
הערה: כעיקרון יש מצב שבקונסטלציות מסויימות תוכלי להפעיל את קו הטלפון אם מתאם השיחות והמודם יהיו מחוברים לאל-פסק. אני יודע לדוגמה שבבזק אם מחברים מודם לאל-פסק אין לו שום בעיה להתחבר לאינטרנט גם בזמן הפסקת חשמל, אז זה יכול לעבוד גם הפוך.
הערה שניה - היום גם בבזק יש הגבלה על כמה זמן הקו יעבוד בזמן הפסקת חשמל. פעם (הייתי אומר עד שנות ה-90' או ה-2000 המוקדמות) חוט הטלפון היה מגיע מהבית שלך עד המרכזיה העירונית, והחשמל היה מגיע משם. אני מניח שבבניין מרכזיית טלפונים עירונית היו מספיק גנרטורים לגיבוי. נכון להיום ברוב המקומות חוט הטלפון מגיע עד ארון שכונתי וממנו יוצא סיב אופטי (זה מה שמאפשר מהירויות גלישה גבוהות, כי VDSL מאוד מוגבל במרחק שהוא יכול לעבור) - במילים אחרות גם בבזק יש עכשיו מתאם שיחות, הוא פשוט לא יושב אצלך בבית אלא באיזה ארון ברחוב. יש בארונות האלה סוללות גיבוי שאמורות להחזיק אותם איזה שעה-שעתיים אבל בהפסקת חשמל שכונתית (או רחבה יותר) וארוכה בסוף גם לא יהיה טלפון. במקרים ממש קיצוניים יכול להיות שגם לא יהיה סלולרי (כי גם האנטנות הסלולריות מחוברות בסוף לחשמל). אם את חוששת מטייפון וצונמי יכול להיות שזה זמן טוב לקנות קופסאות שימורים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

אם אני לא טועה תשתית של הוט נופלת לגמרי בזמן הפםקת חשמל שלא לדבר על כל תשתיות הסיבים שבוודאות מתקינים ציוד בבניין ללא אל פסק ולכן גם יפלו בזמן הפסקת חשמל.

99% מהאנשים יכולים להסתדר עם טלפונים סלולרים וכו' במקרה הצורך. במידה וחייבים זמינות כמה שיותר גבוה של קו הטלפון (נגיד בגלל לחצן מצוקה וכאלה) אז אין ספק שבזק הפתרון היחיד.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

drorshem כתב:@biss
·
1. לי יש כרגע 200 מגה עם הוטנט, מקבל באמת 200 מגה - לא הייתה לי בעיה איתם, אז כרגע מרוצה
2. לא רלוונטי אם את צריכה רק אינטרנט
3. אכן הוא לא משהו, וממליץ לך לרכוש אחד נורמלי. לא ממליץ על משהו סיני, אבל תגדירי תקציב ואוכל להעריך - יש ב-100 ויש ב-1000 ש"ח
4. תלוי ספק אינטרנט - לא רלוונטי לתשתית - כנראה שתצטרכי לשלם כ5 שקל בחודש
5. הוטנט אחלה
6. לא רואה בעייתיות כלשהי
7. עדיף להשתמש במתג (Switch)
8. לא מכיר
9. ניתן לעשות ניוד מספר נייח להוט, אבל את תלויה בחשמל ובאינטרנט.
...
·תודה דרור

1. הלוואי וכך גם יהיה אצלי.

3. אני יותר בכיוון הנמוך מהגבוה. כלומר לא מעל 500 ואם אפשר למצא משהו טוב ומתאים בפחות, עדיף. (אבל לא ע"ח איכות). תקן AC , תמיכה ב של Mbps 10/100/1000. כרגע איני יודעת לאילו הגדרות מתקדמות אזדקק אבל מעריכה שיהיה צורך בכאלה (לא ברמת המפעל הבטחוני :) ). מיועד לדירה ויהיה בקצה אחד שלה ובתקווה יתמוך גם עד הקצה השני. יחוברו כמה מכונות ומכשירים אז הכמות רק צפויה לגדול.
5. שמחה לשמוע. אתה בבנדל של ה- 200 (ספק + תשתית)ב- 79 ש"ח?

6. קראתי על בעיות והגבלות שונות בהקשת של הורדת מדיה ותכנים שכאלה. אבל אם אני שמחה לשמוע שאין בעיות.

7. יש ויהיה מתג (ישודרג ל- של Mbps 10/100/1000). איני יודעת איך טעיתי. מאשימה את החייזרים או את האלומינטי. :)

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה ערן
eran405 כתב:@biss
·

1. שירות לקוחות של הוט מצליח "להתעלות" על השירות הגרוע של חברות התקשורת אחרות, תזהרי ותבדקי אותם היטב.

שמעתי שהם השתפרו וקיוויתי שזה המצב. זה לא? יש מה לעשות ומה בדיוק אני יכולה לבדוק? (להשאר בבזק זה להשאר עד 40 מגה :\ ).

2. אם אני לא טועה את הפייברבוקס אי אפשר להפוך למודם. בין הוטבוקס 1 ל-2 אני לא חושב שיש הבדל משמעותי - בטוח לא בשימוש כמודם בלבד.

3. הראוטר שלהם די נוראי אבל תלוי בדרישות שלך יתכן והוא יספק אותך. הנושאים הבעייתים בהוטבוקס הם: חוסר באופציות קונפיגורציה - כמו לדוגמא הגדרת כתובת ip שמורות שלא לדבר על אופציות מתקמות כגון VPN. כמו גם הביצועים האלחוטיים שלו נחשבים נחותים יחסית לראוטרים אחרים בני דורו, שלא לדבר על ראוטר ac סביר מינוס ומעלה.

הייתי שוקל להתחיל משימוש בהוטבוקס כמודם + ראוטר ורואה עד כמה הוא עונה לצרכים שלך. אם וכאשר תצרכי יותר תמיד אפשר להפוך אותו למודם בלבד ולהוסיף ראוטר פרטי.

לגבי ראוטר פרטי, לדעתי הכי מומלץ לחפש מבצעים באמזונים בחו"ל על דגמים מובילים של linksys, netgear, asus (בעיקר אירופה כי אמזון ארה"ב לא שולחת ראוטרים לארץ כמה שידוע לי). אם את מחפשת לחסוך כסף - שיקול לגיטימי כמובן - את יכולה לשקול משהו כמו ה-totolink.

יש הרבה שירשורים בפורום בנושא, כמו לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2862893
https://www.hometheater.co.il/vt308769.html

לגבי הראוטר שלהם, לגבי VPN ,אני מעריכה שאתה מדבר על הקמת שרת כזה. זה אינו בתכנון הקרוב כרגע. אבל הראוטר הוא נשמע מבאס. אני אקרא את הדברים אליהם הפנית. וכן, הכוונה היא לחסוך כסף אבל לא במחיר של לרכוש דברים שבמהרה יתבררו כבזבוז מוחלט.

4. למיטב ידעתי אף ספק בארץ לא נותן כתובת IP קבועה ללא תשלום נוסף. יתר על כן, אם אני לא טועה, מעל תשתית הוט בשביל IP קבוע צריך חייגן דבר שיחסל לך את המהירות וחבל.
לכל שימוש ביתי שאני מכיר אפשר ומומלץ להשתמש ב-DDNS חינמי במקום זאת (נגיד noip).

זה יכול להיות רעיון :) אגב מה לגבי החינמי של Cloudflare?

5. כן הכי מומלץ השילוב של הוט + הוטנט. בהנחה שאת לוקחת רק אינטרנט, כנראה שהכי משתלם לקחת באנדל תשתית + ספק מהוטנט.

6. מה את מתכוונת p2p? בהנחה שאת פשוט מתכוונת לתוכנות שיתוף p2p כגון טורנטים אז הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי זה שלעיתים רחוקות הוטנט זורקת לקוחות מאחורי NAT - דבר המונע פתיחת פורטים. הכי פשוט לעקוף את הבעיה ככה.
לגבי NAT אולי פספסתי משהו אבל ממה שהבנתי מהדיון ההוא הדבר הכי טוב היה לדרוש בחתימת החוזה שלא יהיה NAT כתנאי.

מה את מתכוונת VPN? התחברות ל-VPN (נגיד בשביל תכנים שחסומים מהארץ) או הרצת שרת VPN? האם את רוצה להריץ את ה-VPN על הראוטר? VPN באיזה פרוטוקולים?
בגדול הכל אפשרי, כאשר הרצת שרת VPN דורש פתיחת פורטים שבדיוק הזכרתי. הרצת client או server של VPN על הראוטר מאד תלוי ביכולות של הראוטר וכרגיל בראוטרים ביתיים יהיו יכולות VPN מוגבלות יחסית עם בכלל (בהוטבוקס או בראוטרים סיניים זולים בכלל תשכחי מזה).

כרגע מתכננת שיתוף קבצים ב P2P והתחברות ל VPN. לא הקמת שרת כזה.

7. תמיד הכי מומלץ לחבר כל מה שאפשר בחיבור קווי בעזרת כבלי רשת. זה לא משנה האם את מחברת הציוד ישירות להוטבוקס או דרך switch שמחובר להוטבוקס (במידה וההוטבוקס מוגדר כמודם בלבד אז רק ה-WAN של הראוטר הפרטי מתחבר להוטבוקס וכל שאר הציוד מתחבר ליציאות LAN של הראוטר הפרטי או ל-switch שמתחבר ליציאה כזו). תבחרי מה שנח לך מבחינה לוגוסטית.

ידוע. מנסה לחבר קווית כמה שיותר מכשירים. לפעמים צריך אלחוטי :)

8. אין מושג האם הוט מאפשרים חיבור כפול לאותה הדירה אבל אפילו אם הם יסכימו מבחינה טכנית זה לא בדיוק דבר טריוואלי.
הסיבה היחידה שאני יכול לחושב שתרצי חיבור כפול זה בשביל מהירות יותר גבוה (בעיקר upload). דבר ראשון הייתי בודק האם יש סיבים כלשהם באיזור שלך (פרטנר/סלקום פייבר, unlimited וכו'), הם כמובן האופציה האידאלית. אם לא אז באמת חבילת ה-200 מגה של הוט זה המקסימום שלקוחות *פרטיים* יכולים לקבל. אם אני לא טועה, אם אתה מוכנה לעמוד בעלות אפשר לעשות חשבון עסקי אצל הוט ולקבל חבילה של 500/10.

9. בזק זה הפתרון היחיד שנותן טלפון שימשיך לעבוד בהפסקת חשמל וכו'. אם אתה באמת צריכה את זה - נגיד בגלל לחצן מצוקה וכאלה - תשאירי את הטלפון אצל בזק ותעבירי רק את האינטרנט להוט. אם את רוצה לחסוך כסף את יכולה לנייד את המספר להוט (להקפיד לא לנתק את המספר אצל בזק עד אחרי שהניוד הסתיים) אבל אז לא יהיה לך טלפון קווי בהפסקות חשמל, תקלות בתשתית של הוט וכו'.

10.
https://xkcd.com/2038/
:lol: :lol: :lol:
...
·

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

NegativeIQ כתב:@biss
כבר ענו על הרוב, אני רוצה להוסיף על 9 ולהגיד שכן, כעיקרון רק בבזק יש קו שעובד גם כשיש הפסקת חשמל, זה בגלל שזה המקרה היחיד שבו החוט שמגיע מבחוץ הוא חוט טלפון אמיתי ולכן לא צריך מתאם שיחות שמלביש בעצם קו טלפון על קו אחר שלא נועד לזה במקור (כגון חיבור כבלים או סיב אופטי), וכמובן שהמתאם יושב אצלך בבית וחייב להיות מחובר לחשמל.
הערה: כעיקרון יש מצב שבקונסטלציות מסויימות תוכלי להפעיל את קו הטלפון אם מתאם השיחות והמודם יהיו מחוברים לאל-פסק. אני יודע לדוגמה שבבזק אם מחברים מודם לאל-פסק אין לו שום בעיה להתחבר לאינטרנט גם בזמן הפסקת חשמל, אז זה יכול לעבוד גם הפוך.
הערה שניה - היום גם בבזק יש הגבלה על כמה זמן הקו יעבוד בזמן הפסקת חשמל. פעם (הייתי אומר עד שנות ה-90' או ה-2000 המוקדמות) חוט הטלפון היה מגיע מהבית שלך עד המרכזיה העירונית, והחשמל היה מגיע משם. אני מניח שבבניין מרכזיית טלפונים עירונית היו מספיק גנרטורים לגיבוי. נכון להיום ברוב המקומות חוט הטלפון מגיע עד ארון שכונתי וממנו יוצא סיב אופטי (זה מה שמאפשר מהירויות גלישה גבוהות, כי VDSL מאוד מוגבל במרחק שהוא יכול לעבור) - במילים אחרות גם בבזק יש עכשיו מתאם שיחות, הוא פשוט לא יושב אצלך בבית אלא באיזה ארון ברחוב. יש בארונות האלה סוללות גיבוי שאמורות להחזיק אותם איזה שעה-שעתיים אבל בהפסקת חשמל שכונתית (או רחבה יותר) וארוכה בסוף גם לא יהיה טלפון. במקרים ממש קיצוניים יכול להיות שגם לא יהיה סלולרי (כי גם האנטנות הסלולריות מחוברות בסוף לחשמל). אם את חוששת מטייפון וצונמי יכול להיות שזה זמן טוב לקנות קופסאות שימורים.
...
·

מעניין NegativeIQ.
ולמעשה אתה אתה אומר שעדיפה קופסת שימורים על קופסאות אשל? (כי כבר הצטיידתי)

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

eran405 כתב:אם אני לא טועה תשתית של הוט נופלת לגמרי בזמן הפםקת חשמל שלא לדבר על כל תשתיות הסיבים שבוודאות מתקינים ציוד בבניין ללא אל פסק ולכן גם יפלו בזמן הפסקת חשמל.

99% מהאנשים יכולים להסתדר עם טלפונים סלולרים וכו' במקרה הצורך. במידה וחייבים זמינות כמה שיותר גבוה של קו הטלפון (נגיד בגלל לחצן מצוקה וכאלה) אז אין ספק שבזק הפתרון היחיד.
...
·

תודה ערן

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

biss כתב: שמעתי שהם השתפרו וקיוויתי שזה המצב. זה לא? יש מה לעשות ומה בדיוק אני יכולה לבדוק? (להשאר בבזק זה להשאר עד 40 מגה :\ ).
...
התכוונתי לבדוק שאת מקבל את מה שסיכמת איתם ובעיקר שאת משלמת רק על זה. לדוגמא אחרי שהם ניתקו אותי מחיבלת אינטרנט בלבד הסתבר שהם בעצם העבירו אותי לטריפל.... (בגלל שאני לא סומך עליהם גיליתי את זה תוך יומיים ובסוף דרך פניות הציבור הצלחתי להתנתק רטרואקטיבית מתאריך ה"ניתוק" הראשון).

אם תשתית בזק לא מספקת אותך ואין אצלך סיבים כלשהם באמת אין ברירה אחרת.
biss כתב: זה יכול להיות רעיון [חיוך] אגב מה לגבי החינמי של Cloudflare?
...
אני לא מכיר DDNS של cloudfare, את בטוחה שאת לא מתבלבלת עם שרתי ה-DNS החינמיים של cloudfare? שימי לב ש-DDNS ושרתי DNS הם דברים שונים לגמרי. שרתי ה-DNS מתרגמים כתובת באותיות לכתובת מספרית, בעוד שה-DDNS עוזר לך לרשום כתובת באותיות בצורה כזו שתמיד תגיע לכתובת IP המספרית המשתנה שלך. ככה את עוקפת את הצורך ב-IP קבוע בצורה הרבה יותר נוחה (לפחות לי יותר קל לזכור hello.no-ip.com מאשר 17.45.157.77).
biss כתב: לגבי NAT אולי פספסתי משהו אבל ממה שהבנתי מהדיון ההוא הדבר הכי טוב היה לדרוש בחתימת החוזה שלא יהיה NAT כתנאי.
...
תקראי שוב. בפוסט שקישרת יש מעקף מאד פשוט (הפעלת סינון אתרים). זה עקום ומטומטם אבל מבחינה מעשית זה אומר שאין לך מה לדאוג: תתחברי להוטנט ו-99% שתהיה לך כתובת ללא NAT, אם בשלב מסוים כן מכניסים אותך ל-NAT יש לך פתרון פשוט איך לצאת.

drorshem
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: drorshem
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #11 

biss כתב:
...
...
·תודה דרור

1. הלוואי וכך גם יהיה אצלי.

3. אני יותר בכיוון הנמוך מהגבוה. כלומר לא מעל 500 ואם אפשר למצא משהו טוב ומתאים בפחות, עדיף. (אבל לא ע"ח איכות). תקן AC , תמיכה ב של Mbps 10/100/1000. כרגע איני יודעת לאילו הגדרות מתקדמות אזדקק אבל מעריכה שיהיה צורך בכאלה (לא ברמת המפעל הבטחוני :) ). מיועד לדירה ויהיה בקצה אחד שלה ובתקווה יתמוך גם עד הקצה השני. יחוברו כמה מכונות ומכשירים אז הכמות רק צפויה לגדול.
5. שמחה לשמוע. אתה בבנדל של ה- 200 (ספק + תשתית)ב- 79 ש"ח?

6. קראתי על בעיות והגבלות שונות בהקשת של הורדת מדיה ותכנים שכאלה. אבל אם אני שמחה לשמוע שאין בעיות.

7. יש ויהיה מתג (ישודרג ל- של Mbps 10/100/1000). איני יודעת איך טעיתי. מאשימה את החייזרים או את האלומינטי. :)
...
·
3. חושב שה-NETGEAR R7000 עומד בכל הסטנדרטים שהעלית כאן - עם זאת, הקניה שלו אפשרית רק מחו''ל.
תמתיני ל-Black Friday, כנראה שיהיו מבצעים טובים

5. אני עוד מהוותיקים ושילמתי על תשתית של 200 מגה 65ש"ח, לא אהבתי את ITC והייתי בהוט נט.
אני מציין את הכל בלשון עבר מכיוון שמהיום אני לקוח של פרטנר פייבר, זה עולם אחר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”