הסאב לא נשמע בכלל, אלא רק בבדיקות ובכיול ב-denon 3400
-
PurpleTiger
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
יש לי בעיה, שאני לא מוצא לה תשובה.
עברתי מרסיבר של onkyo לרסיבר הנ"ל וב-onkyo שמעו את כל הרמקולים כולל הסאב וגם לאחר כיול.
ב-denon משום מה אני שומע את הסאב יפה מאוד בכיול ויפה מאוד בבדיקהת השמע של הרמקולים בתפריט הרסיבר, אבל בכל מצב אחר כגון מוזיקה או סרטים אני בכלל לא שומע אותו. את הכיול עשיתי כמו שה-auyssey ביקש.
מה יכולה להיות הבעיה?
ושאלה נוספת, ב-onkyo כאשר ראיתי סרט בפורמט מיוחד כמו truehd או dolby היה לי סימון ברסיבר עצמו, מעין איקון אדום שבו הוא "מאשר" שהוא קיבל את הסאונד המיוחד.
בדנון יש יכולת לדעת דבר שכזה, כלומר יש איזה אייקון שנדלק ומודיע למשתמש שמה שאני רואה עכשיו הוא בפורמט כזה או אחר?
תודה רבה.
עברתי מרסיבר של onkyo לרסיבר הנ"ל וב-onkyo שמעו את כל הרמקולים כולל הסאב וגם לאחר כיול.
ב-denon משום מה אני שומע את הסאב יפה מאוד בכיול ויפה מאוד בבדיקהת השמע של הרמקולים בתפריט הרסיבר, אבל בכל מצב אחר כגון מוזיקה או סרטים אני בכלל לא שומע אותו. את הכיול עשיתי כמו שה-auyssey ביקש.
מה יכולה להיות הבעיה?
ושאלה נוספת, ב-onkyo כאשר ראיתי סרט בפורמט מיוחד כמו truehd או dolby היה לי סימון ברסיבר עצמו, מעין איקון אדום שבו הוא "מאשר" שהוא קיבל את הסאונד המיוחד.
בדנון יש יכולת לדעת דבר שכזה, כלומר יש איזה אייקון שנדלק ומודיע למשתמש שמה שאני רואה עכשיו הוא בפורמט כזה או אחר?
תודה רבה.
-
PurpleTiger
-
- חבר פעיל מאוד

בדקתי עד עכשיו סרטים מערוצי הסדרות/סרטים בהוט, לפעמים יש שם כותרים בפורמטים האלו.
אבל גם מוסיקה דרך bluetooth או דרך רדיו אינטרנטי, אני בכלל לא שומע אותו.
אבל גם מוסיקה דרך bluetooth או דרך רדיו אינטרנטי, אני בכלל לא שומע אותו.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7659
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
אני לא כל כך מכיר ממירים אבל יש להם הגדרות שמע? מקום שאתה יכול לוודא שזה מוגדר 5.1 ?PurpleTiger כתב:בדקתי עד עכשיו סרטים מערוצי הסדרות/סרטים בהוט, לפעמים יש שם כותרים בפורמטים האלו.
אבל גם מוסיקה דרך bluetooth או דרך רדיו אינטרנטי, אני בכלל לא שומע אותו....
-
PurpleTiger
-
- חבר פעיל מאוד

עם האונקיו זה עבד, אז למה שלא יעבוד פה.(שוב, סרטים מסוימים שרשום שהם 5.1)
את המוזיקה אני שומע מהרסיבר עצמו (heos).
בכל מקרה קצת שיחקתי בהגדרות ומצאתי את ההגדרה subwoofer mode שהיה מוגדר על lfe, שיניתי אותו ל-lfe+main והסאב פתאום השתפר ממש. מה ההגדרה הזו אומרת?
את המוזיקה אני שומע מהרסיבר עצמו (heos).
בכל מקרה קצת שיחקתי בהגדרות ומצאתי את ההגדרה subwoofer mode שהיה מוגדר על lfe, שיניתי אותו ל-lfe+main והסאב פתאום השתפר ממש. מה ההגדרה הזו אומרת?
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
בוקר טוב ,yonyz כתב:LFE זה ערוץ שמיועד לסאבוופר בלבד. אם ממיר או תוכן שמנוגן לא תומך בזה אז לא נשלח כלום לסאבוופר. האופציה אליה שינית אומרת לרסיבר להעביר גם את הבאס שמיועד לרמקולים אל הסאב....
רגע רגע רגע...
במצב זה הסאבים נשלחים בנוסף לסאב גם לקידמיים מה שנותן נפח .
(שלא נדבר שעדיף שהסאב יבצע את כל העבודה -נעזוב את זה כרגע)
אך יתכן מאוד שהסאב אכן לא עובד והוא שומע מה main...
Purpeltiger : תוכל הניח ידך על ממברנת הסאב ולראות אם היא בתנודות ?
@PurpleTiger
יש מצב שהעברת את הרסיבר למצב Direct או Pure Direct אחרי הכיול? אם כן, המצבים האלה מנטרלים את הסאב ולא תשמע ממנו כלום.
ההגדרה שלך של LFE + Main היא לא נכונה, מה שהיא אומרת הוא שהסאב יצטרף תמיד לכל הערוצים המנוגנים, גם הסראונדים לצורך העניין. ההגדרה הנכונה היא LFE.
בנוסף יעזור אם תציין מה הווליום שאודיסי בחר בכיול של הסאב שלך? זה לא נדיר שאודיסי מחליט להוריד את הווליום של הסאב ל 10db- בכיול וצריך להגביר.
שתף עוד קצת מידע ונוכל לעזור יותר.
יש מצב שהעברת את הרסיבר למצב Direct או Pure Direct אחרי הכיול? אם כן, המצבים האלה מנטרלים את הסאב ולא תשמע ממנו כלום.
ההגדרה שלך של LFE + Main היא לא נכונה, מה שהיא אומרת הוא שהסאב יצטרף תמיד לכל הערוצים המנוגנים, גם הסראונדים לצורך העניין. ההגדרה הנכונה היא LFE.
בנוסף יעזור אם תציין מה הווליום שאודיסי בחר בכיול של הסאב שלך? זה לא נדיר שאודיסי מחליט להוריד את הווליום של הסאב ל 10db- בכיול וצריך להגביר.
שתף עוד קצת מידע ונוכל לעזור יותר.
·Zachn כתב:@PurpleTiger
...
מה שרשום לעיל לא מדוייק. ההגדרה הזו תשלח את התדרים הנמוכים בנוסף לסאב רק לקדמיים, לא לכל הערוצים ובוודאי לא לסראונד.
האם זה טוב? זה תלוי בסאב ובקדמיים. יש כאלו שאוהבים את תוספת הנמוכים לקדמיים ויש כאלו שטוענים שרק הסאב צריך לטפל בנמוכים. אין דעה אחת בנושא.
כדאי לראות:
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
-
PurpleTiger
-
- חבר פעיל מאוד

אתמול החזרתי ל-lfe אבל אז בכלל לא שמעתי את הסאב. שמתי היד על הממברנה והוא בכלל לא זז, כשחזרתי למצב של lfe+main הרגשתי את הממברנה זזה.
הבדיקה אתמול נעשתה מול מוסיקה שנוגן מהפלאפון שלי דרך bluetooth.
הנה קצת תמונות מההגדרות של הרסיבר
הבדיקה אתמול נעשתה מול מוסיקה שנוגן מהפלאפון שלי דרך bluetooth.
הנה קצת תמונות מההגדרות של הרסיבר
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
@PurpleTiger
להלן הבעיה שלך:
הגדרת את הרמקולים הקדמיים LARGE במקום SMALL
שים לב שבקרוס רשום לך FULL BAND, כלומר כל תחום התדרים הנמוך עובר לרמקולים ולא לסאב.
תשנה את המצב
כנס ל MANUAL SETUP
SPEAKER CONFIG
ושם תשנה את הרמקול הקדמי ל SMALL
בנוסף, בקרוסים תגדיר את כולם על 80HZ (לפחות ככלל אצבע ונקודת התחלה)
וכמובן לשנות חזרה את הסאב ל LFE.
תהנה
להלן הבעיה שלך:
הגדרת את הרמקולים הקדמיים LARGE במקום SMALL
שים לב שבקרוס רשום לך FULL BAND, כלומר כל תחום התדרים הנמוך עובר לרמקולים ולא לסאב.
תשנה את המצב
כנס ל MANUAL SETUP
SPEAKER CONFIG
ושם תשנה את הרמקול הקדמי ל SMALL
בנוסף, בקרוסים תגדיר את כולם על 80HZ (לפחות ככלל אצבע ונקודת התחלה)
וכמובן לשנות חזרה את הסאב ל LFE.
תהנה
-
PurpleTiger
-
- חבר פעיל מאוד

מעולה אני אנסה בערב ואעדכן.
צודק היה לי בלבול קל בין זה לבין Small / Large, בכל זאת הרבה זמן לא הייתי פה חחrannyz כתב:·......
מה שרשום לעיל לא מדוייק. ההגדרה הזו תשלח את התדרים הנמוכים בנוסף לסאב רק לקדמיים, לא לכל הערוצים ובוודאי לא לסראונד.
האם זה טוב? זה תלוי בסאב ובקדמיים. יש כאלו שאוהבים את תוספת הנמוכים לקדמיים ויש כאלו שטוענים שרק הסאב צריך לטפל בנמוכים. אין דעה אחת בנושא.
כדאי לראות:...
@Zachn
·הכל בסדר. רק לא רציתי שהבחור יתבלבל מתשובתך.
ושוב רק לחדד ולהבהיר לקוראינו: אם מישהו ישים מצב של LFE + Main אז ישלחו תדרים נמוכים גם לראשיים אבל זה לא יהיה על חשבון הסאב אלא בתוספת וזה כמובן ישפר את תמונת הבסים בחדר. למי שאוהב באסים ויש רמקוליים קדמיים יחסית גדולים ואיכותיים זה בהחלט פיתרון טוב.
·הכל בסדר. רק לא רציתי שהבחור יתבלבל מתשובתך.
ושוב רק לחדד ולהבהיר לקוראינו: אם מישהו ישים מצב של LFE + Main אז ישלחו תדרים נמוכים גם לראשיים אבל זה לא יהיה על חשבון הסאב אלא בתוספת וזה כמובן ישפר את תמונת הבסים בחדר. למי שאוהב באסים ויש רמקוליים קדמיים יחסית גדולים ואיכותיים זה בהחלט פיתרון טוב.
------------------------------------------------------------------
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
צח ידידי ,Zachn כתב:צודק היה לי בלבול קל בין זה לבין Small / Large, בכל זאת הרבה זמן לא הייתי פה חח.........
Welcome back
-
PurpleTiger
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה לכולם! הפתרון שרשמתם עבד...
בנוגע לחיתוך התדרים, הרמקולים האחוריים שלי (q acoustics 7000) יורדים עד 95HZ. האודסי נתן להם HZ100
האם זה אומר שאני צריך לתת תדר חיתוך לכולם של 100HZ ולא 80? ממה שקראתי בבמדריך של כיצד לכייל עם אודסי שנמצא פה בפורום, רשום לא להגדיר את החיתוך נמוך יותר ממה שהאודסי קבע לרמקולים כי יאבד מידע.
בנוגע לחיתוך התדרים, הרמקולים האחוריים שלי (q acoustics 7000) יורדים עד 95HZ. האודסי נתן להם HZ100
האם זה אומר שאני צריך לתת תדר חיתוך לכולם של 100HZ ולא 80? ממה שקראתי בבמדריך של כיצד לכייל עם אודסי שנמצא פה בפורום, רשום לא להגדיר את החיתוך נמוך יותר ממה שהאודסי קבע לרמקולים כי יאבד מידע.