עזרה בחיבור Onkyo TX-SR608 למסך 4K חדש
שלום רב,
אודה מאוד לעזרתכם.
רכשתי היום מסך hisenese M7030 שתומך ב-4K.
ברשותי רסיבר אהוב וטוב של אונקיו SR608 שאני מאוד אוהב.
רמקולים של Bose acoustimass 10 (אוהב אבל פחות..)
מחשב מיני פיסי I7 תומך 4K
https://he.aliexpress.com/item/Pre-sale ... 4c4dZ2fdSE
ממיר HD מג'יק מקליט של הוט (לא פייבר בוקס).
עד היום המיני פיסי והממיר מחוברים לרסיבר שמחובר למסך והכל בסדר.
מה עלי לעשות כעת? המסך צריך להגיע בימים הקרובים ואני חושש לקבל חושש/שלג/דממה.
האם עלי לרכוש רכיב כלשהו נוסף? (רוצה להימנע מרכישת רסיבר חדש).
הערה: שידורי הוט לא מעניינים אותי ולכן לא אשדרג את הממיר. אם אצפה ב-4K בעתיד הנראה לעין זה יהיה מהמחשב ולא מהממיר.
מצטער מראש אם זה שירשור שחוזר על עצמו.
תודה
אודה מאוד לעזרתכם.
רכשתי היום מסך hisenese M7030 שתומך ב-4K.
ברשותי רסיבר אהוב וטוב של אונקיו SR608 שאני מאוד אוהב.
רמקולים של Bose acoustimass 10 (אוהב אבל פחות..)
מחשב מיני פיסי I7 תומך 4K
https://he.aliexpress.com/item/Pre-sale ... 4c4dZ2fdSE
ממיר HD מג'יק מקליט של הוט (לא פייבר בוקס).
עד היום המיני פיסי והממיר מחוברים לרסיבר שמחובר למסך והכל בסדר.
מה עלי לעשות כעת? המסך צריך להגיע בימים הקרובים ואני חושש לקבל חושש/שלג/דממה.
האם עלי לרכוש רכיב כלשהו נוסף? (רוצה להימנע מרכישת רסיבר חדש).
הערה: שידורי הוט לא מעניינים אותי ולכן לא אשדרג את הממיר. אם אצפה ב-4K בעתיד הנראה לעין זה יהיה מהמחשב ולא מהממיר.
מצטער מראש אם זה שירשור שחוזר על עצמו.
תודה
שלג לא תקבל, אלא מסך שחור. הרסיבר לא מסוגל להעביר תמונה ב 4K. אתה צריך לחבר מקורות וידאו ישירות למסך, רק אין לך שם הרבה אופציות של כניסות HDMI. אם אני לא טועה יש 3 כניסות. הרסיבר שלך מצויין למחיר שלו, אבל איך אתה בדיוק יכול להינות ממנו כאשר הוא מחובר לג'אנק הזה שנקרא Bose acoustimass 10 ? אתה מודע לכך שאין רציפות תחום תדר בין הסטלייטים לסאב הפאסיבי הזה עם אלמנטי קרטון של 6 אינטץ? אתה מודע לכך שתחום התדרים של הסטלייטים מוגבל ל 13 קילו הרץ? זה פחות משידורי רדיו FM !
בכל אופן, אתה צריך שכל מקור וידאו כמו מיני פיסי יוציא אודיו לרסיבר ווידאו לטלויזיה. זה לא פתרון פשוט. לרכוש מפצל HDMI שמפריד אודיו ליציאה אחת ו וידאו 4K לטלויזיה זה לא פרקטי ולא זול (אתה צריך אחד לכל מכשיר).
הרבה יותר פשוט זה לרכוש רסיבר חדש (ומאד רצוי רמקולים חדשים, כי מה שיש לך כרגע זה רמקולי למערכת מיני משנות ה 80). פתרון זמני אחר זה לוותר זמנית על 4K ולהשתמש במסך כמסך 1080P. זה אומר להגדיר כל מקור וידאו יוציא רק 1080P ואז הרסיבר יעביר את התמונה למסך בלי בעיה. המסך עצמו ימיר את התמונה ל 4K אבל כמובן שזה לא כמו 4K מקורי. אגב אם המסך לא גדול מידי ביחס למרחק הצפיה, גם כך לא תרגיש הבדל בין 1080P ל 4K..
בכל אופן, אתה צריך שכל מקור וידאו כמו מיני פיסי יוציא אודיו לרסיבר ווידאו לטלויזיה. זה לא פתרון פשוט. לרכוש מפצל HDMI שמפריד אודיו ליציאה אחת ו וידאו 4K לטלויזיה זה לא פרקטי ולא זול (אתה צריך אחד לכל מכשיר).
הרבה יותר פשוט זה לרכוש רסיבר חדש (ומאד רצוי רמקולים חדשים, כי מה שיש לך כרגע זה רמקולי למערכת מיני משנות ה 80). פתרון זמני אחר זה לוותר זמנית על 4K ולהשתמש במסך כמסך 1080P. זה אומר להגדיר כל מקור וידאו יוציא רק 1080P ואז הרסיבר יעביר את התמונה למסך בלי בעיה. המסך עצמו ימיר את התמונה ל 4K אבל כמובן שזה לא כמו 4K מקורי. אגב אם המסך לא גדול מידי ביחס למרחק הצפיה, גם כך לא תרגיש הבדל בין 1080P ל 4K..
@BARBIE
·
תודה רבה,
אמרתי שאת הרמקולים אני פחות אוהב אבל הם עושים את העבודה ובכל מקרה יש גבול כמה אפשר להגביר כשיש שכנים...
אם אני מבין נכון במידה ואמשיך לצפות רק ב-1080P אז אני לא צריך לבצע כל שינוי? פשוט לחבר להגדיר והכל יעבוד?
זה בהחלט מרגיע...
במידה וארצה לרכוש מפצל HDMI כזה יש אחד מומלץ?
מה לגבי כבל HDMI? האם יש כבל שונה ל-4K?
·
תודה רבה,
אמרתי שאת הרמקולים אני פחות אוהב אבל הם עושים את העבודה ובכל מקרה יש גבול כמה אפשר להגביר כשיש שכנים...
אם אני מבין נכון במידה ואמשיך לצפות רק ב-1080P אז אני לא צריך לבצע כל שינוי? פשוט לחבר להגדיר והכל יעבוד?
זה בהחלט מרגיע...
במידה וארצה לרכוש מפצל HDMI כזה יש אחד מומלץ?
מה לגבי כבל HDMI? האם יש כבל שונה ל-4K?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לא צריך להגביר כדי לשמוע טוב עם רמקולים טובים.
הפוך, בווליום נמוך תשמע הרבה יותר טוב עם רמקולים טובים מאשר עם הצעצועים שיש לך, שבהחלט לא ראויים להיקרא רמקולים למערכת ק"ב.
הם ממש לא עושים את העבודה. הם יותר עושים צחוק מעבודה.
הפוך, בווליום נמוך תשמע הרבה יותר טוב עם רמקולים טובים מאשר עם הצעצועים שיש לך, שבהחלט לא ראויים להיקרא רמקולים למערכת ק"ב.
הם ממש לא עושים את העבודה. הם יותר עושים צחוק מעבודה.
HDMI 1.4 ואליך תומך בARC - ראשי תיבות של AUDIO RETURN CHANNEL.
גם הטלוויזיה וגם הרסיבר תומכים בעניין.
בטלוויזיה אמור להיות חיבור HDMI אחד שכתוב על ידו ARC.
אתה מחבר אותו(בעזרת כבל HDMI) ליציאת הHDMI הרסיבר.
לעניין ההגדרות - ברסיבר -
Set HDMI Control (RIHD) to On
Set Power Control to On
Set TV Control to On
בטלוויזיה צריך לחפש את ההגדרות של הARC ואז הסאונד אמור לעבור לרסיבר. (כמובן שהמקורות שלך מחוברים לטלוויזיה)
השליטה על הסאונד אמורה להתבצע דרך השלט של הטלוויזיה.
גם הטלוויזיה וגם הרסיבר תומכים בעניין.
בטלוויזיה אמור להיות חיבור HDMI אחד שכתוב על ידו ARC.
אתה מחבר אותו(בעזרת כבל HDMI) ליציאת הHDMI הרסיבר.
לעניין ההגדרות - ברסיבר -
Set HDMI Control (RIHD) to On
Set Power Control to On
Set TV Control to On
בטלוויזיה צריך לחפש את ההגדרות של הARC ואז הסאונד אמור לעבור לרסיבר. (כמובן שהמקורות שלך מחוברים לטלוויזיה)
השליטה על הסאונד אמורה להתבצע דרך השלט של הטלוויזיה.
@ariel-ro
תודה רבה על ההסבר המפורט.
רק רוצה לוודא שהבנתי נכון.
לפי השיטה הזו המסך למעשה מבצע את עיבוד הקול או המגבר?
כשאתה אומר "מקורות" הכוונה שלממיר ולמיני פיסי ולמגבר צריך להיות כבל HDMI שמחובר ישירות למסך? 3 כבלים?
שאלה נוספת - במידה ולא אצליח לבצע את הנחיותיך ואשאיר את החיבורים כמות שהם, האם אצליח לראות תכני HD רגילים דרך מהממיר והמחשב וכן סאונד מהרסיבר?
לגבי הרמקולים - זה ייכנס לתכנית העבודה 2019 אך מה אתם ממליצים? בזמנו המליצו לי על מערכת של KEF....
תודה!
·
תודה רבה על ההסבר המפורט.
רק רוצה לוודא שהבנתי נכון.
לפי השיטה הזו המסך למעשה מבצע את עיבוד הקול או המגבר?
כשאתה אומר "מקורות" הכוונה שלממיר ולמיני פיסי ולמגבר צריך להיות כבל HDMI שמחובר ישירות למסך? 3 כבלים?
שאלה נוספת - במידה ולא אצליח לבצע את הנחיותיך ואשאיר את החיבורים כמות שהם, האם אצליח לראות תכני HD רגילים דרך מהממיר והמחשב וכן סאונד מהרסיבר?
לגבי הרמקולים - זה ייכנס לתכנית העבודה 2019 אך מה אתם ממליצים? בזמנו המליצו לי על מערכת של KEF....
תודה!
·
@elad_al
·
הטלויזיה שרכשת תומכת ב ARC בסיסי שזה אומר היא תשמיע כל מה שמגיע ממנה כמו נגן סמארט או טיונר. היא תחזיר לך סאונד שמקורו במכשירים חיצוניים שחוברו אליה ישירות, כמו ה HTPC שיש לך. בלי קשר, העיבוד עצמו נעשה עי הרסיבר. גם יכולות ה ARC ברסיבר שלך מאד מוגבלות ובעלות באגים ולכן לא יעבדו טוב עם תקן ARC מודרני. אתה תצתרך לקחת את הרסיבר לשירות אונקיו בארץ (טופ אודיו) בכדי לעדכן לו קושחה (אפשר לעשות את זה בבית עי מחשב וקובץ WAV מיוחד אבל זה לא בטוח ודורש ידע בתחום). שדרוג קושחה יעלה לך כ 250 שח.
·
הטלויזיה שרכשת תומכת ב ARC בסיסי שזה אומר היא תשמיע כל מה שמגיע ממנה כמו נגן סמארט או טיונר. היא תחזיר לך סאונד שמקורו במכשירים חיצוניים שחוברו אליה ישירות, כמו ה HTPC שיש לך. בלי קשר, העיבוד עצמו נעשה עי הרסיבר. גם יכולות ה ARC ברסיבר שלך מאד מוגבלות ובעלות באגים ולכן לא יעבדו טוב עם תקן ARC מודרני. אתה תצתרך לקחת את הרסיבר לשירות אונקיו בארץ (טופ אודיו) בכדי לעדכן לו קושחה (אפשר לעשות את זה בבית עי מחשב וקובץ WAV מיוחד אבל זה לא בטוח ודורש ידע בתחום). שדרוג קושחה יעלה לך כ 250 שח.
·הבנתי. תודה.BARBIE כתב:@elad_al
·
הטלויזיה שרכשת תומכת ב ARC בסיסי שזה אומר היא תשמיע כל מה שמגיע ממנה כמו נגן סמארט או טיונר. היא תחזיר לך סאונד שמקורו במכשירים חיצוניים שחוברו אליה ישירות, כמו ה HTPC שיש לך. בלי קשר, העיבוד עצמו נעשה עי הרסיבר. גם יכולות ה ARC ברסיבר שלך מאד מוגבלות ובעלות באגים ולכן לא יעבדו טוב עם תקן ARC מודרני. אתה תצתרך לקחת את הרסיבר לשירות אונקיו בארץ (טופ אודיו) בכדי לעדכן לו קושחה (אפשר לעשות את זה בבית עי מחשב וקובץ WAV מיוחד אבל זה לא בטוח ודורש ידע בתחום). שדרוג קושחה יעלה לך כ 250 שח....
אני חוזר על השאלה האם אני זקוק לכבל לכל מקור? אחד לממיר אחד למחשב ואחד לסאונד לרסיבר?
ומה לגבי 1080P? הכל יעבוד כשורה גם ללא ARC (כמו החיבורים שיש לי היום) או שעדיין דרושה פעולה כלשהי?
כדי לעבוד עם ARC קונפיגורציית החיבורים צריכה להיות-
לחבר את ממיר הHOT עם כבל HDMI לטלוויזיה
לחבר את הMINI PC עם כבל HDMI לטלוויזיה
לחבר בין הHDMI OUTPUT של הרסיבר, לבין הכניסה שתומכת בARC בטלווזיה עם כבל HDMI.
השלב הוא הוא לפתוח את הגדרות הARC בטלווזויה, וברסיבר כפי שרשמתי לך.
אם תשאיר את החיבורים כמו היום, תוכל לראות 1080P בטלוויזיה. אבל לא חבל? יש לך מסך 4K חדש, וציוד שמאפשר לעבוד איתו.
אם תשאיר את החיבורים כמו היום, תוכל לראות 1080P בטלוויזיה. אבל לא חבל? יש לך מסך 4K חדש, וציוד שמאפשר לעבוד איתו.
אוקי תודה, הבנתי.ariel-ro כתב:כדי לעבוד עם ARC קונפיגורציית החיבורים צריכה להיות-
אם תשאיר את החיבורים כמו היום, תוכל לראות 1080P בטלוויזיה. אבל לא חבל? יש לך מסך 4K חדש, וציוד שמאפשר לעבוד איתו....
שאלה אחרונה, האם ניתן לשלב בין השיטות? שידורי הוט לא מעניינים אותי, לכן האם ניתן לחבר כרגיל את הממיר ישירות לרסיבר ואלו את המסך והמחשב ישירות לטלויזיה באמצעות ARC? או שזה הכל או לא כלום.
ככה פשוט אצטרך להעביר רק שני כבלים של HDMI דרך תעלה שהיא ממילא צרה...
תודה
·
אני חושב שכן, אבל אני לא בטוח.
ההמלצה הכי טובה תהיה לנסות בעצמך. תפנה לך כמה שעות, תחבר הכל דרך הטלווזיה עם ARC לרסיבר, תראה קודם כל אם עובד.(כפי ש @BARBIE אמר, יכול להיות שיהיו בעיות תאימות בגלל הרסיבר)
במידה ועובד, תתחיל לנסות לשנות קונפיגורציות.
במידה ולא, צריך לבדוק מול המעבדה של היבואן אם שדרוג התוכנה יפתור את הבעיה, ואני חושב ש250ש"ח בשביל הפתרון הזה זאת הדרך הטובה ביותר.
אם גם זה לא פתרון, יש עוד פתרון בעיני-
מטריצת HDMI.
אני חושב שמוצר כזה יעלה דרך EBAY כ-100-200שקל עם תמיכה ב4K וHDMI 2.1.
בגדול זאת קופסא שיודעת לקבל מספר Input ולהוציא אותם הOutput שונים
הקופסא צריכה לכלול שלט IR בשביל הנוחות.
כך שבעצם תחבר את שני המכשירים שלך למטריצה, וממנו תוציא כבל לרסיבר וכבל לטלווזיה. השליטה על איזה מקור רואים תעבור למטריצה, שמכיוון שיש לו שלט IR אין בעיה לשלוט עליו מכל שלט לומד.
אם לא מוצאים קופסא משולבת כזאת, ניתן לקחת מתג HDMI, לשרשר אותו למפצל HDMI, וזה ייתן את אותו האפקט.
אבל.. קודם תבדוק את הARC ואז נתקדם הלאה.
ההמלצה הכי טובה תהיה לנסות בעצמך. תפנה לך כמה שעות, תחבר הכל דרך הטלווזיה עם ARC לרסיבר, תראה קודם כל אם עובד.(כפי ש @BARBIE אמר, יכול להיות שיהיו בעיות תאימות בגלל הרסיבר)
במידה ועובד, תתחיל לנסות לשנות קונפיגורציות.
במידה ולא, צריך לבדוק מול המעבדה של היבואן אם שדרוג התוכנה יפתור את הבעיה, ואני חושב ש250ש"ח בשביל הפתרון הזה זאת הדרך הטובה ביותר.
אם גם זה לא פתרון, יש עוד פתרון בעיני-
מטריצת HDMI.
אני חושב שמוצר כזה יעלה דרך EBAY כ-100-200שקל עם תמיכה ב4K וHDMI 2.1.
בגדול זאת קופסא שיודעת לקבל מספר Input ולהוציא אותם הOutput שונים
הקופסא צריכה לכלול שלט IR בשביל הנוחות.
כך שבעצם תחבר את שני המכשירים שלך למטריצה, וממנו תוציא כבל לרסיבר וכבל לטלווזיה. השליטה על איזה מקור רואים תעבור למטריצה, שמכיוון שיש לו שלט IR אין בעיה לשלוט עליו מכל שלט לומד.
אם לא מוצאים קופסא משולבת כזאת, ניתן לקחת מתג HDMI, לשרשר אותו למפצל HDMI, וזה ייתן את אותו האפקט.
אבל.. קודם תבדוק את הARC ואז נתקדם הלאה.