עזרה בהגדרת נתב TP-LINK ARCHER C9 להוטבוקס

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4313
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #21 

@eran405
·

השאלה היא מה הדגם של נתב שיש לך? ומה הגרסה של DD-WRT שהתקנת? , כי עד כמה שאני זוכר, לפני עשרות שנים היו קיימים עוד נתבים זולים במיוחד שהזיכרון FLASH שלהם הייה קטן מ 16M ובגלל זה נדרש הייה לבחור גרסת DD-WRT מתאימה להתקנה ובגירסה הפשוטה "הרזה" לא הייה קיים כלל מודול של OPENVPN. מצרף רשימת תוכנות כזו לנתב עתיק:

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #22 

@sys_admin
·

זאת בדיוק הנקודה. לנתב שלי (שדרך אגב גם לו יש בדיוק 16M פלאש), יש גירסאות mini, std, vpn, big, mega וכו' ואפשר לבדוק בדיוק איזה תוכנות נתמכות בכל גירסא לדוגמא כאן:
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/ ... d_Features
חלק תומכות ב-openvpn וחלק לא (וברור שלי כרגע אין תמיכה ב-openvpn כי אני מריץ את גירסת ה-mini שאין בה תמיכה ב-openvpn).

למיטב הבנתי בגירסאות היותר חדשות כבר ירדו מהחלוקה הזו. השאלה היא איך יודעים כעת איזה תכונות יש בגירסא של ה-C9 שנתת אליה קישור לעיל? האם אפשר לדעת בוודאות האם היא תומכת ב-openvpn בלי להתקין אותה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4313
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #23 

@eran405
·

עוד לא הבנתי מה הוא הנתב שיש לך. מה הדגם המדויק שלו? אבל, אם יש לו גרסה שמסומנת כ VPN, אז אתה צריך להתקין אותה, אם אתה רוצה להשתמש ב OPENVPN.
בגרסה תוכנה שמתאימה ל C9 עד כמה שאני זוכר, OPENVPN כלול בגרסה בסיסית, אבל בשביל להיות בטוחים נדרש להתקין ולבדוק.

כל הבלגן הזה, זה אחד הבעיות שקיימת ב DD-WRT ולא קיימת ב OPENWRT, ששם מתקינים מראש מערכת בסיסית וכל אחד בהמשך מתקין לעצמו חבילות תוכנה לפי מה שהוא נדרש ולפי הכמות הזיכרון FLASH שקיים בנתב שלו. כך כל אחד יכול להתאים בשבילו מערכת מתאומת אישית מבלי שאף אחד מכניס לו מודולים לא נדרשים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #24 

sys_admin כתב: בגרסה תוכנה שמתאימה ל C9 עד כמה שאני זוכר, OPENVPN כלול בגרסה בסיסית, אבל בשביל להיות בטוחים נדרש להתקין ולבדוק.
...
·

זאת בדיוק השאלה של ofer45600 וזאת גם התשובה שקיבל בפורמים של dd-wrt.

ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #25 

חברה תודה רבה על המשך התמיכה והעזרה אתם באמת מקיימים את הרצון הטוב של אנשים מבינים בתחום לעזור לאנשים שנמצאים בבעיה ועל זה מלוא הערכתי..
אם כן שורה תחתונה- לאנשים כמוני בעלי ידע בסיסי מאוד וחסרי ניסיון בהתקנות קושחה צד שלישי כנראה א יהיה מאוד מסוכן להתקין וגם אם הכל ילך חלק אז ב יהיה עוד יותר מסובך לקנפג את המערכת כמו שאני צריך שתפתור לי את הסיפור הזה...
ובגלל ש OPEN-WRT לא נתמכת בראוטר שלי, ומכל ההודעות האחרונות שלכם שאתם בעלי ניסיון נרחב בתחום ובשורה תחתונה אומרים שעדיף להימנע כי הסיכויים להרס יותר גדולים מתועלת אז אני חושב שבלית ברירה אוותר על הסיפור הזה ופשוט אנסה לשכנע אותם ליצור חיבור שהוא לא מאובטח כנראה אבל משהו שלא יצטרך את הVPN כי זה באמת לא הגיוני שהם מילא לא מספקים תמיכה אבל גם לא נותנים שום ערוץ מידע או סיוע או קישור למישהו שיכול לעזור..
בכל מקרה אם יש מסקנה אחרת או דרך אחרת שאתם חושבים אשמח ואודה לכם אבל אם לא אפשר לסגור את השרשור..
שוב פעם מעריך מאוד ומודה לכם עוד יותר על כל העזרה וההירתמות...

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #26 

@ofer45600
·

אופציות לא חסרות לך:

א. לדעתי האופציה הכי טובה בשבילך זה למצוא פתרון של הרצת VPN לא על ה-C9:

זה יכול להיות על ראוטר אחר - כמו לדוגמא על ER-X שהצעתי לעיל. התשובה שלך הייתה ש"לקנות עוד ראוטר מבחינתי זה לא אופציה לאחר שכבר הוצאתי סכום יקר של כ630 שח על הראוטר הזה.. אז אני מאוד רוצה להשתמש בו ולא להיאלץ לקנות ראוטר נוסף יקר עוד יותר... ". אם אתה לא מעוניין להוציא עוד כסף על הנושא זה לגיטימי אבל כל מה שציינת לא נכון:
ה-ER-X ראוטר נטו ללא יכולות אלחוטיות ובכל מקרה תהיה חייב גם ראוטר אלחוטי כגון ה-C9 (אחרת לא תהיה לך רשת אלחוטית). הוא גם עולה כחצי מחיר (יותר זול אם אתה מוכן להזמין מ-senetic, אני לא מכיר את החנות הזאת והמחירים שלהם נראים לי זולים בצורה מחשידה).
כרגיל לא הייתי ממליץ על edgerouter למשתמש שאינו מבין או מעוניין להבין ברשתות אבל זאת כנראה האופציה הכי פשוטה בשביל פתרון של VPN שבטוח יעבוד לך טוב וללא בעיות. באופן כללי אני מאד ממליץ על ה-ER-X והוא ציוד נהדר לדעתי.

אופציות אחרות שהעלתי זה להתקין את ה-VPN על מחשב או על pi או כל מכשיר ביתי אחר שיהיה דולק 24/7. גם כאן הפסילה שלך ש"שרת VPN על מחשב או אייפי בעצם תפספס את המטרה מכיוון שכל הקטע בלהיכנס לממשק הבית החכם מרחוק הוא מהטלפון הנייד שאתה מסתובב אתו בחוץ לא עם מחשב.. ", פשוט לא נכונה. התקנה של שרת VPN כזה תהיה שקולה להרצת ה-VPN בראוטר. הדבר היחיד שתצטרך לפתוח את הפורטים הרלוונטים בראוטר.

ב. יש את האופציה של להתקין dd-wrt על ה-C9 שרב הסיכויים תאפשר הרצת VPN עליו (הסיכון לבריק קיים אבל קטן מאד אם אתה מקפיד לצרוב לפי ההוראות שלהם ומקפיד על לצרוב רק גירסאות שמתאימות ל-C9 v2). אני משער שאפשר גם למצוא בעל מקצוע שיעשה זאת בתשלום.

ג. אני מסכים עם חברת הבית החכם ש-VPN זה הפתרון היחיד שנותן רמת אבטחה סבירה. עדיין, בניגוד לסרטים הוליוודים מסוימים, זה לא שכל חמש דקות מנסים לפרוץ לכל בית חכם בארץ.... כנראה שהסיכון המעשי בפתיחת פורטים מאד קטן, ופתיחת פורטים זה פתרון קל ופשוט לעשות גם בקושחת יצרן של ה-C9.

אתה יכול להתחיל מהפתרון של פתיחת פורטים ואם וכאשר תוכל להשקיע עוד קצת בציוד הביתי לעבור לפתרון של VPN ע"י ציוד מתאים.

בהצלחה.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #27 

אופציה נוספת של א' זה אם יש לך NAS שרץ בבית 24/7 ברובם אפשר גם להתקין שרת VPN.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”