עזרה בהגדרת נתב TP-LINK ARCHER C9 להוטבוקס

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
קניתי אתמול את הנתב לאחר שעות של מחקר וקריאת ביקורות וחוות דעת ואשמח לעזרה בכמה נושאים:
האם כשמחברים את הנתב להוטבוקס ומגדירים אותו צריך גם לסמן את Clone mac adress?
אני על תשתית 100 מגה ואינטרנט 012 ומוגדר גם עם חייגן בשביל מערך הבית החכם שיש לי בבית..
אשמח גם למדריך מפורט להפוך את ההוטבוקס למודם ואז להגדיר את הנתב הזה שיפעל כראוטר ולא יווצרו בעיות תקשורת והפרעות של הנתב וההוטבוקס אחד לשני..
בגלל שלאחר הפעלה של שניהם במקביל שמתי לב שבאופן מפתיע הקליטה של הנתב יורדת באופן חמור ביותר כשמתרחקים יותר מ2 מטר מאיפה שהוא נמצא עד לרמת ה 5-10 מגה שזה ממש מוזר ולא אמור להיות ככה..
כבר חיפשתי פה שרשורים קודמים אבל הם נותנים רק מידע חלקי תודה רבה לעוזרים..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

ofer45600 כתב: האם כשמחברים את הנתב להוטבוקס ומגדירים אותו צריך גם לסמן את Clone mac adress?
...
·
לא. במיוחד בחיבור עם חייגן אתה לא צריך את זה ואפילו בלי חייגן עדיף בלי זה (מקסימום עושים ריסט להוטבוקס כמה פעמים או מתקשרים להוט באופן חד פעמי).
ofer45600 כתב: אני על תשתית 100 מגה ואינטרנט 012 ומוגדר גם עם חייגן בשביל מערך הבית החכם שיש לי בבית..
אשמח גם למדריך מפורט להפוך את ההוטבוקס למודם ואז להגדיר את הנתב הזה שיפעל כראוטר ולא יווצרו בעיות תקשורת והפרעות של הנתב וההוטבוקס אחד לשני..
...
·
https://www.hometheater.co.il/vt194919.html
ותגדיר את החייגן ב-C9.

כהערת אגב, מה הקשר בין בית חכם לחיבור עם חייגן? זה לא מחסל לך את המהירות? לא עדיף לעבוד בלי חייגן בעזרת DDNS?

כהערת אגב 2, למה 012?!
ofer45600 כתב: בגלל שלאחר הפעלה של שניהם במקביל שמתי לב שבאופן מפתיע הקליטה של הנתב יורדת באופן חמור ביותר כשמתרחקים יותר מ2 מטר מאיפה שהוא נמצא עד לרמת ה 5-10 מגה שזה ממש מוזר ולא אמור להיות ככה..
...
תתחיל מלהפוך את ההוטבוקס ל-bridge (ככה שה-wifi שלו יכבה), אולי זה יפתור את הבעיה.

אם עדיין יש בעיה תבדוק בדיוק איזה ערוצים פנויים באיזורים שונים בבית. ל-PC יש את ה-inssider 3, בנוסף יש די הרבה wifi analyzers לסמארטפונים.

אם צריך תבחר ערוץ בצורה ידנית בנתב. שם לב שבתדר 2.4 כרגיל מומלץ לעבוד עם ערוץ כמה שיותר צר (20Mhz) כדי למזער הפרעות מול רשתות אחרות באיזור (תדר זה כרגיל מאד עמוס). תדר 5Ghz כרגיל יותר פנוי ולכן מומלץ לבחור רוחב ערוץ כמה שיותר רחב בשביל המהיריות.

תלוי בכמות המכשירים ובביצועי התדרים אתה יכול לחלק את המכשירים בין שני התדרים או אתה יכול להשאיר רק אחד מהם דולק (אצלי נגיד רק ה-5Ghz מופעל ואצל ההורים שלי רק ה-2.4Ghz). בכל מקרה לדעתי כדאי לתת ssids שונים לכל אחד מהתדרים.

בהצלחה.

ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא. במיוחד בחיבור עם חייגן אתה לא צריך את זה ואפילו בלי חייגן עדיף בלי זה (מקסימום עושים ריסט להוטבוקס כמה פעמים או מתקשרים להוט באופן חד פעמי).
...
סבבה אז בכל מקרה בשום דבר אני לא צריך את זה תודה..

כהערת אגב, מה הקשר בין בית חכם לחיבור עם חייגן? זה לא מחסל לך את המהירות? לא עדיף לעבוד בלי חייגן בעזרת DDNS?
כהערת אגב 2, למה 012?!
...
כשהתקנו את המערכת לפני כמה שנים הם היו צריכים את זה בסטאפ עם חייגן כנראה שזה השתנה כי עכשיו הם דורשים לבצע הגדרה של vpn בראוטר לטובת המערכת.. ו012 כי מניסיוני יש אתם הכי פחות בעיות בהכל עם אינטרנט שנשאר יציב יחסית לאורך זמן..

תתחיל מלהפוך את ההוטבוקס ל-bridge (ככה שה-wifi שלו יכבה), אולי זה יפתור את הבעיה.

אם עדיין יש בעיה תבדוק בדיוק איזה ערוצים פנויים באיזורים שונים בבית. ל-PC יש את ה-inssider 3, בנוסף יש די הרבה wifi analyzers לסמארטפונים.

אם צריך תבחר ערוץ בצורה ידנית בנתב. שם לב שבתדר 2.4 כרגיל מומלץ לעבוד עם ערוץ כמה שיותר צר (20Mhz) כדי למזער הפרעות מול רשתות אחרות באיזור (תדר זה כרגיל מאד עמוס). תדר 5Ghz כרגיל יותר פנוי ולכן מומלץ לבחור רוחב ערוץ כמה שיותר רחב בשביל המהיריות.

תלוי בכמות המכשירים ובביצועי התדרים אתה יכול לחלק את המכשירים בין שני התדרים או אתה יכול להשאיר רק אחד מהם דולק (אצלי נגיד רק ה-5Ghz מופעל ואצל ההורים שלי רק ה-2.4Ghz). בכל מקרה לדעתי כדאי לתת ssids שונים לכל אחד מהתדרים.

בהצלחה.
...
ממה שקראתי פה בשרשורים קודמים גם צריך לדבר עם הוט שיעשו את ההעברה לברידג' דרכם בגלל שבמידה והציוד שלהם עובר מאיפוס עקב הפסקת חשמל או בעיה אחרת כלשהי וזה לא מוגדר כמודם אצלם אז הוא חוזר להיות ראוטר ואז יש בעיה..
בנוגע לחלוקה ספציפית של תדרים לאזורים בבית אני ממש לא מבין בזה ולא יודע איך עושים את זה אבל אנסה בהדרגה את כל מה שהמלצת לי ונקווה לטוב תודה רבה רבה על העזרה והפירוט...

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

בשביל להפוך את ההוטבוקס למודם - תן צלצול להוט, זה בסוף הכי מהיר והכי קל.
המוקד הטכני שלהם יודע לעשות את זה, לוקח להם מספר דקות והכל מסתדר.

ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כן זה כנראה מה שאעשה.. תודה..
כשניסיתי לחבר אותו בפעם הראשונה הרשתות האלחוטוית עבדו אבל החיבור הקווי לראוטר לא עבד..
האם בוודאות אין קשר לזה שהוט מנפיקה גישה לתקשורת בהתבססות על MAC ADDRESS אחד כל פעם?
ואז כן צריך להעתיק את הכתובת הזו לראוטר החדש?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

ofer45600 כתב:האם בוודאות אין קשר לזה שהוט מנפיקה גישה לתקשורת בהתבססות על MAC ADDRESS אחד כל פעם?
...
·

מאיפה אתה מביא את הטענה הזו?

הדבר היחיד שאני מכיר שיכול אולי לבלבל אותך בנושא הוא: כאשר ההוטבוקס מוגדר כ-bridge והחיבור ללא חייגן אז ההוטבוקס מספק כתובת אינטרנט אמיתית למכשירים שמחוברים ישירות אליו לפי הכתובת mac. עכשיו נניח שאתה מחבר שני מכשירים שמבקשים כתובת ב-DHCP מההוטבוקס-מודם-ללא-חייגן, אתה בעצם מבקש לקבל שתי כתובות אינטרנט מהוט/012 ואת זה למיטב ידעתי הוט חוסמים. הפתרון הוא לחבר אך ורק את ה-WAN של הראוטר להוטבוקס-מודם וכל ציוד אחר מתחבר מאחורי הראוטר.
תופעת לוואי נוספת של הנושא הזה, הוא שאם נגיד חברת מחשב ישירות להוטבוקס-מודם-ללא-חייגן והוא קיבל כתובת אינטרנט אמיתית ואתה מנתק אותו ומחבר את ה-WAN של הראוטר אז ההוטבוקס עדיין זוכר שהוא כבר הקצה כתובת ל-MAC של המחשב ויסרב לתת כתובת לראוטר. הפתרון היותר נכון הוא לעשות ריסט (או שתיים או שלושה) להוטבוקס עד שהוא מתאושש או להתקשר להוט שיעשו משהו מהצד שלהם. במקרה המאד ספציפי הזה יתכן שלהעתיק את הכתובת MAC של מחשב שקיבל כתובת מהוטבוקס לרגל WAN של הראוטר יפתור את הבעיה אבל אני לא רואה שום סיבה לעשות את זה.

ofer45600 כתב: בנוגע לחלוקה ספציפית של תדרים לאזורים בבית אני ממש לא מבין בזה ולא יודע איך עושים את זה...
...
כתבתי שני דברים יחסית לא קשורים אחד לשני:

א. גם בתדר 2.4 וגם בתדר 5Ghz יש ערוצים שונים (בוחרים בנפרד ערוץ לתדר 2.4 ובנפרד ערוץ לתדר 5). אם יש רשתות אחרות באיזור שלך (נגיד רשתות wifi של שכנים) שיושבים בדיוק על הערוץ שאתה בוחר (או קרוב אליו), אז זה יכול להפריע לרשת שלך - במיוחד כשאתה מתרחק מהראוטר. אתה יכול לקרוא עוד על הנושא נגיד כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels
הכל יהיה הרבה יותר ברור ברגע שתריץ wifi analyzer כגון inssider ותראה ויזואלית את הרשת שלך ואת כל שאר הרשתות באיזור.

במיוחד בתדר של ה-2.4 סביר שיהיו הרבה רשתות באיזור שלך ואתה רוצה שהראוטר יקח את הערוץ הכי שקט (כלומר הערוץ שהפרעות משכנים הכי חלשות בו). כברירת מחדל הראוטר אמור להיות על auto, דבר העושה בדיוק את זה וכרגיל זה מספיק טוב. לפעמים, נגיד הראוטר בסלון ובוחר ערוץ 1 הכי נקי אבל בחדר יש רשת אחרת חזקה שמפריעה לערוץ 1 ואז אין ברירה אלא לבחור ערוץ אחר ידנית (נגיד 11). זה פחות טוב מלהשאיר על auto כי בעתיד יתכן והרשתות של השכנים יחליפו ערוצים (נגיד כי הם על auto) ואתה עדיין תהיה על הערוץ הקבוע שבחרת שיתכן שהוא כבר לא אופטימלי, לכן תחליף מ-auto לערוץ קבוע אך ורק אם זה באמת נדרש.

בתדר 5Ghz בדיוק אותו הדבר, חוץ מזה שכרגיל הערוצים של ה-5Ghz יותר פנויים - גם כי יש עדיין להרבה אנשים אין ציוד של 5Ghz וגם כי החדירה שלו פחות טובה.

ב. אחרי שסיימת עם א', אתה יכול לנסות להבין האם אתה רוצה שהמכשירים שלך יתחברו לרשת ה-2.4Ghz או לרשת ה-5Ghz. אפשר גם לכבות את אחת הרשתות ולהסתפק רק ברשת שעובדת יותר טוב בשבילך. הסיבות להשאיר את שתי הרשתות ולחלק את המכשירים ביניהם (כלומר חלק מהמכשירים יתחברו ל-2.4 וחלק ל-5):
1. יש לך הרבה מכשירים ואתה רוצה לחלק בשביל להוריד את העומס על כל אחת מהרשתות (משפר את המהירות כשיש מספר מכשירים שעובדים במקביל על תדרים שונים במקום על אותו התדר).
2. בחלק מהבית אתה קולט רק את ה-2.4 והוא נותן מהירות נמוכה שלא מספקת אותך, לכן אתה רוצה גם אתה האופציה להתחבר ל-5 כשאתה קרוב לראוטר ולקבל קצב יותר גבוה.

אני מקווה שעכשיו זה יתר ברור.
ofer45600 כתב: כשהתקנו את המערכת לפני כמה שנים הם היו צריכים את זה בסטאפ עם חייגן כנראה שזה השתנה כי עכשיו הם דורשים לבצע הגדרה של vpn בראוטר לטובת המערכת.. ו012 כי מניסיוני יש אתם הכי פחות בעיות בהכל עם אינטרנט שנשאר יציב יחסית לאורך זמן..
...
ממה שאני מכיר חייגן מעל תשתית הוט מחסל את המהירות, לכן אם לא חייב חייגן עדיף לבטל אותו להשתמש בחיבור ללא חייגן.

לגבי 012, אני מודה שאין לי ניסיון אישי איתם, אבל ממה שהבנתי פרטנר קנו אותם די מזמן ולפני לא מעט זמן "הרגו" את הספק הזה (היה שירשור בזמנו, אני לא זוכר את הפרטים אבל אם אני זוכר נכון כדאי לפחות לעבור לפרטנר במקום 012).
מה שנחשב הכי מומלץ בשביל תשתית הוט זה להתחבר להוטנט. בהנחה שיש לך רק תשתית אינטרנט + ספק אתה יכול לקחת באנדל תשתית + ספק מהוטנט ולחסוך כסף.

ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@eran405
·תודה רבה רבה על כל העזרה וההסברים...
יש לי עוד שאלה..
במערך הבית החכם אמרו שאני צריך להתקין קליינט של VPN לראוטר על מנת להתחבר למערכת מרחוק.. מישהו יודע איך אני יוצר קליינט vpn לראוטר הזה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #8 

קליינט של VPN , זה מונח או ניסוח "טיפה" כללי. וכדאי לדעת על איזה סוג "פרוטוקול" של VPN מדובר בכלל. האם מדובר על SSTP ? על L2TP/IPSec ? על IKEv2 ? על OpenVPN ? או על משהוא אחר לגמרי. בכל מקרה הנתב הספציפי הזה לא תומך בהגדרת לקוח VPN באף אחד מהפרוטוקולים שהוזכרו עם התוכנה המקורית שלו. ואם אפשר להתקין תוכנה צד ג' עליו ואיזו מהן אפשר לדעת רק, אם יודעים את הגרסת חומרה של המוצר שיש לך, כי קיימות 5 גרסאות חומרה שונות של הנתב זה.

ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

sys_admin כתב:קליינט של VPN , זה מונח או ניסוח "טיפה" כללי. וכדאי לדעת על איזה סוג "פרוטוקול" של VPN מדובר בכלל. האם מדובר על SSTP ? על L2TP/IPSec ? על IKEv2 ? על OpenVPN ? או על משהוא אחר לגמרי. בכל מקרה הנתב הספציפי הזה לא תומך בהגדרת לקוח VPN באף אחד מהפרוטוקולים שהוזכרו עם התוכנה המקורית שלו. ואם אפשר להתקין תוכנה צד ג' עליו ואיזו מהן אפשר לדעת רק, אם יודעים את הגרסת חומרה של המוצר שיש לך, כי קיימות 5 גרסאות חומרה שונות של הנתב זה.
...
·קודם כל תודה על המיקוד בעניין..
דבר שני הראוטר הזה הוא בגרסת חומרה V2 ועדכנתי את הקושחה שלו דרך האתר רשמי הישראלי של TP-LINK לעדכון האחרון של 2017 מה ששיפר מאוד את הקליטה והביצועים..
ממה שראיתי בממשק המשתמש של הראוטר יש שם כל מני דברים אופציות ותפריטים שמוזכר בהם VPN כמו DDNS או לשונית שלמה שבה אתה כביכול מחבר לו איזשהו נתיב מקליינט שאתה בוחר...
האם בוודאות אי אפשר להתקין לו קליינט VPN צד לקוח בקושחה מקורית?
ואם אני חייב להתקין תוכנה צד ג' זה לא יעשה בריק לראוטר בגלל חסימות התדרים והתקינה של כל הציוד שנמכר בארץ?
- ממה שקראתי בכל מני פורומים יש כביכול קושחה מקוסטמת שנקראת DD-WRT שהרבה מתקינים אותה על הראוטרים של TP-LINK ואמורה לתת מרחב עצום של אפשרויות והגדרות..
אשמח לעוד עזרה והסברים בעניין תודה!!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

@ofer45600
·

לא ממש ענית לשאלות של sys_admin: איזה VPN אתה צריך בדיוק ולאיזה מטרה/קונפיגורציה? (האם אתה בכלל יודע את התשובה לשאלה הזו?)

שאלת: "האם בוודאות אי אפשר להתקין לו קליינט VPN צד לקוח בקושחה מקורית?"
אבל בשביל התחברות מרחוק לבית חכם יותר הגיוני שאתה צריך שרת VPN, דבר שיתכן ואפשר לעשות בקושחה המקורית של ה-C9: תבדוק אם יש לך את התפריטים האילו: https://www.tp-link.com/us/faq-1237.html

דרך אגב DD-WRT זה קושחה צד שלישי כמו ש-sys_admin הזכיר (כלומר קושחה אחרת לגמרי מהקושחה של היצרן, שהיצרן לא תומך בה בשום צורה, והתקנתה מבטלת את האחריות). כנראה שבאמת אפשר להתקין אותה על ה-C9. והיא באמת מאפשרת אופציות קונפיגורציה הרבה יותר מתקדמות, כולל בנושא של VPNים.
השאלה האם באמת אתה צריך את זה? כמו שציינת יש סיכון לא קטן בהתקנת קושחות כאלה במיוחד אם אתה לא בקיא בתחום (לדוגמא חייבים להתקין גירסא שמתאימה בדיוק לראוטר הספציפי שלך אחרת באמת תעשה לו brick ורק ע"י פתיחה והלחמת כבל סיראל אפשר לצאת מזה...). כך בחשבון גם שקונפיגורציה של קשוחה כזו יותר מסובכת מקושחות יצרן לשוק הביתי.

לדעתי פשוט תדבר עם החברה שהתקינה לך את הבית החכם ותתעקש שהם צריכים לעזור לך לסדר את הנושא. לא יכול להיות שהם דורשים שתתקין קושחה צד שלישי על הראוטר בשביל הנושא הזה. בטוח יש להם פתרון פשוט ובלי סיכונים מיותרים.

ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@eran405
·
נכון אתה צודק שלא ממש דייקתי בתשובותי לשאלות שלו בגלל שאני לא כלכך בקיא בתחום..
אבל כן אני צריך כנראה שרת ולא קליינט צד לקוח שפשוט בעזרת השרת אני כביכול נכנס מרחוק לרש הביתית שלי ואז הכל טוב..
ובכן הסתכלתי על הלינק ששלחת ואכן אין לי את התפריט VPN בתוך התפריט של הראוטר מכיוון שאופציית הVPN נתמכת רשמית רק מגרסאות החומרה 4 ו 5 ולי יש את גרסא 2..
החברה של הבית החכם לא אמרה לי להתקין קושחה צד שלישי אבל כדי להצליח להתנהל עם המערך של הבית החכם מרחוק אני צריך את אופציית הVPN ולכן אחרי שחיפשתי הבנתי שיש את אפשרות הDD-WRT שכנראה תאפשר לי את ה VPN שאני צריך..
לכן עוד פעם אני מבקש ושואל אם לך ולמישהו אחר יש ניסיון מעשי עם DD-WRT והאם יש מדריך מפורט שעוזר ומסביר איך לעשות את זה בצורה הבטוחה ביותר ממישהו שכבר ניסה פה?
תודה רבה..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

@ofer45600
·

בהחלט יש לי ניסיון מעשי עם DD-WRT, אני חובב גדול שלו ומובנים מסוימים אני רק מחפש תירוץ "לדחוף" אנשים לקושחות יותר מתקדמות כגון DD-WRT. ואל אף זאת אני לא חושב שקושחות כאלה מתאימות לכל אחד.

תיקח בחשבון שתהיה לך עקומת למידה. על אף רקע נרחב ברשתות (תיאורתי או מהתחום של תכנות), בפעם הראשונה שהתקנתי קושחה צד שלישי - שבמקרה הייתה בדיוק DD-WRT - כל דבר לקח לי זמן וחיפושים בגוגל בשביל לעשות.

אם אתה באמת רוצה להרחיב את הידע שלך ברשתות ויש את הזמן והסבלנות להשקיע בללמוד את הנושא אז זה בהחלט צעד בכיוון להתקין קושחה כגון DD-WRT. הנה "מדריך מפורט שעוזר ומסביר איך לעשות את זה בצורה הבטוחה ביותר":
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/ ... _Archer_C9
האם יש לך שאלות מסוימות שהמדריך הנ"ל לא עונה עליהם ואין עליהם תשובה מחיפוש זריז בגוגל?

בכל מקרה לא הייתי נכנס לכל הסיפור הזה רק בגלל שקראת ש-ddwrt תומך ב-VPN וזה משהו שאמרו לך שאתה צריך. כמו שאמרתי קודם תדבר עם החברה של הבית החכם ותגיד להם שאין בראוטר שלך אופציה שלך VPN ומה האופציות האחרת שהם מציעים? לדוגמא אפשר לפתוח פורטים לשירותים שאתה צריך (ואז לא צריך VPN בשביל לגשת מבחוץ אבל תלוי למה אתה פותח פורטים יכול להיות שזה שלא טוב מבחינת אבטחת מידע). או אפשר להריץ את שרת ה-VPN על מכשיר אחר מהראטר כגון מחשב רגיל או raspberry pi וכו'.

ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@eran405
·
קודם כל תודה על העזרה המתמשכת שאתה מספק.. מעריך את זה מאוד..
דבר שני.. כמובן שכבר קראתי את כל המדריכים שלDD-WRT.COM וה WIKI שלהם והכל לגבי הראוטר הספציפי שלי לפני שפרסמתי פה את שאלותיי..
ואכן יש דברים שמהחיפושים בגוגל והמחקר בפורומים של האתר שלהם שם לא קיבלתי תשובה..
1. יש כל מני גרסאות של בילדים של המערכת שלהם אם אופציות משתנות MINI,MICRO,BIG.MEGA וכו לפחות לפי המדריך אבל לא ראיתי שום תיאור בדף של הבילדים על הגרסאות האלה ואופציות ה VPN הן רק בBIG ו MEGA אבל לא מופיע שום אזכור לשמות כשאתה רוצה להוריד אלא רק תאריך,שנה, ואת שני הקבצים : firmware to dd-wrt, dd-wrt webflash.
2. הם מסבירים שם על כל מני הבדלים כמו K2.4, K2.6, N60,N64 שאני לא יודע מה זה אומר ולפיהם אתה חייב לדעת מה יש לך כדי לדעת איזה גרסא להתקין בלי קשר לאיזה קושחה וראוטר יש לך..
ד.א. ברור שדיברתי עם החברה של הבית החכם ומבחינם הנהלים שלהם זה שבשביל ההפעלה מרחוק חייב להיכנס דרך שרת VPN ולא שום דבר אחר לא פורטים ולא כלום..
בהחלט אפשרות הVPN שחסומה לי רשמית היא התכונה שהכי חשובה לי כרגע.. ואן מניסיונך התקנת DD-WRT תעזור לי בזה אז לאחר המחקר שעשיתי ובעזרתך אשמח להתקין אותה..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #14 

ofer45600 כתב: ד.א. ברור שדיברתי עם החברה של הבית החכם ומבחינם הנהלים שלהם זה שבשביל ההפעלה מרחוק חייב להיכנס דרך שרת VPN ולא שום דבר אחר לא פורטים ולא כלום..
...
·
כלומר אם נגיד אין אפשרות להריץ VPN על הראוטר שלך (דבר שבגדול נכון ואפילו עם dd-wrt לא בטוח שאפשר - ראה המשך), אז מבחינתם אין לך אפשרות להתחבר מרחוק לבית החכם? זה לא קצת הורג את כל הפאונטה של בית חכם?
ofer45600 כתב: 1. יש כל מני גרסאות של בילדים של המערכת שלהם אם אופציות משתנות MINI,MICRO,BIG.MEGA וכו לפחות לפי המדריך אבל לא ראיתי שום תיאור בדף של הבילדים על הגרסאות האלה ואופציות ה VPN הן רק בBIG ו MEGA אבל לא מופיע שום אזכור לשמות כשאתה רוצה להוריד אלא רק תאריך,שנה, ואת שני הקבצים : firmware to dd-wrt, dd-wrt webflash.
2. הם מסבירים שם על כל מני הבדלים כמו K2.4, K2.6, N60,N64 שאני לא יודע מה זה אומר ולפיהם אתה חייב לדעת מה יש לך כדי לדעת איזה גרסא להתקין בלי קשר לאיזה קושחה וראוטר יש לך..
...
·

הפוסטים האחרונים בשירשור של ה-C9 שואלים ועונים בדיוק על המקרה שלך:
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtop ... 27#1146127
כלומר כל מה שכתבת כבר לא רלוונטי ויש ל-C9 רק גירסא אחת של ddwrt.

אני רק לא הצלחתי להבין האם Ob5813 (זה במקרה אתה?) באמת התקין את ה-dd-wrt של ה-C9 v2 ולא מצא שם את האופציה של ה-VPN או שהוא שואל לפני שהוא אפילו ניסה. לפי מה שענו לו, אם אין VPN בגירסא הזו אז אי אפשר להריץ VPN על ה- C9 v2 (לפחות לא עם ddwrt).

שם לב שגם אם תצליח להתקין ddwrt והוא תומך ב-openvpn, זה כנראה יהיה לא טריוואלי לקנפג אותו. ראה לדוגמא את המאמר של ddwrt בנושא:
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/OpenVPN
(אני לא יודע איך לעזור לך להתמודד עם דבר כזה, אני צריך כמה שעות ואולי אפילו ימים והרבה "משחקים" בשביל להרים דבר כזה)

מה לגבי האופציה להתקין שרת VPN על מחשב? או על pi?
עוד אופציה זה לקנות ראוטר כגון ER-X שלא יותר מידי יקר (ולהשתמש ב-C9 כ-AP בלבד) ושם יש מלא אופציות VPN ו-VLANs ועוד הרבה. לדוגמא שרת L2TP/IPSec שאמנם דורש CLI אבל עדיין פשוט יחסית (עשיתי זאת בעצמי וזה היה ממש מהיר להרים את זה). גם ה-edgerouters מיועדים למשתמשים שיש להם הבנה מסוימת ברשתות אבל לדעתי המצב שם יותר טוב מקושחות צד שלישי כגון ddwrt (מה גם שיש "תמיכה" של חברה רצינית יחסית במקום ביטול אחריות במקרה של קושחות צד שלישי).

ofer45600 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

@eran405
·
אז ככה.. אני מרגיש בנימה קצת עוקצנית אז רק אחדד ואבהיר שאני באמת רוצה להבין לעומק את כל מה שאני קורא ובודק עליו וכמו כן להגיע לפתרון הכי טוב לבעייה הקיימת שלי ותוך השתדלות להישאר הכי מתומצת רלוונטי ולא להטריל סתם ולשאול עוד ועוד שאלות רק כדי לשאול..
1. החברה מהבית החכם מסרו שמה שעומד מאחורי הVPN שהם דורשים על מנת להיכנס מרחוק זה לשם המטרה לשמור על כל המערך הזה מאובטח ובגלל שפתיחת פורטים או כל דרך אחרת היא פחות מאובטחת לשם כניסה מרחוק להפעלת הבית החכם הם שינו את הנהלים כך שרק דרך שרת/קליינט/הפעלת VPN איך שלא תקרא לה הפעלה מרחוק תתאפשר.
2. אכן Ob5813 זה אני כי לאחר שקראתי את כל המידע על הDD-WRT ויש שם הרבה מדריכים סותרים ושאלות דומות ממשתמשים אחרים שפרסמו וחוו כל מני בעיות אחרי שהתקינו חשבתי שיהיה נכון לשאול בעצמי בשרשור על הבעיה הספציפית שלי.. שים לב שגם מה שענו לי לא בדיוק חד וברור.. לא התיימרתי בשום שלב להגיד שכבר התקנתי את המערכת ולא מצאתי את האופציה אלא שאלתי בצורה מאוד מפורטת האם התקנת ה DDR-WRT באמת תפתור לי את הבעיה ואם כן באיזה דרך ואיזה בילד אני צריך להתקין זה הכל..
שים לב שהבחור שענה לי בסוף הביא לי לינק שמתאים באמת לראוטר שלי אבל באתר יש עוד הרבה גרסאות קודמות ולא כלכך הבנתי אם עדיף להתקין את גרסאת הבטא הכי מעודכנת או כמה לפניה..
3. כל המטרה במערכת הפעלה צד שלישי לראוטרים מבוססת קוד פתוח כמו DD-WRT או OPEN-WRT היא להביא אופציות כמו תמיכה ב VPN לראוטרים שהגרסאות קושחה הרשמיות מהחברה לא תומכות לא?
ודרך אגב בגרסאת החומרה 4 ו5 כן נמצאת הלשונית של הVPN בממשק הרשמי של הראוטר משמע שמבחינה חומרתית לפחות הראוטר כן יכול להריץ את הVPN..
4. שים לב שבדטהבייס באתר של DD-WRT הראוטר בגרסאת קושחה 2 (מה שיש לי) נתמך בצורה מלאה והלינק שהבאת לי בנוגע להתממשקות של OPENVPN לראוטר לא מעיד שאמורה להיות בעיה כלשהיא בהתחברות לVPN אז לא בדיוק הבנתי למה התייחסת כשאמרת שאולי אפילו אם אני מתקין את הDD-WRT יכול להיות שלא אצליח להתחבר לOPENVPN?
5.לקנות עוד ראוטר מבחינתי זה לא אופציה לאחר שכבר הוצאתי סכום יקר של כ630 שח על הראוטר הזה.. אז אני מאוד רוצה להשתמש בו ולא להיאלץ לקנות ראוטר נוסף יקר עוד יותר...
6. התקנה של שרת VPN על מחשב או אייפי בעצם תפספס את המטרה מכיוון שכל הקטע בלהיכנס לממשק הבית החכם מרחוק הוא מהטלפון הנייד שאתה מסתובב אתו בחוץ לא עם מחשב..
בעצם שורה תחתונה שאני מנסה להבין זה אם הDD-WRT היא מערכת קוד פתוח שתומת בVPN לא משנה על איזה ראוטר היא מותקנת כל עוד מבחינת גרסאת הקושחה הכל מתאים.. אז למה בעצם שאני אתקל בבעיות???
תודה על העזרה..

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #16 

@ofer45600
·

0. אין לי שום כוונה ל"נימה קצת עוקצנית". אני חושב שמה שאתה מתכוון שאני מחפש דרך עדינה להגיד שההתרשמות שלי היא שאין לך את הרקע הדרוש לקושחות צד שלישי. אלה לא קושחות ברמת גימור של קושחות יצרן שמיועדות למשתמשים שמוכנים להרבה התעסקות ולמידה עצמית.

1. אני כנראה תמים, אבל אם נגיד סבתא שלי (ז"ל) הייתה מזמינה מהם בית חכם הם גם היו מנסים להסביר לה על VPN? אני לא אומר ש-VPN זה לא הפתרון אני רק אומר שאם זו דרישה של הבית החכם אז הם צריכים להתקין לך ציוד שתומך בזה כחלק מההתקנה של הבית החכם או לכל הפחות לעזור לך למצוא פתרון ולא פשוט לזרוק הכל על הלקוח.

2. אני כבר לא כל כך מעדכן את ה-ddwrt שאני מריץ (כי אני משתמש בו רק כ-AP), אבל בזמנו היו באמת גירסאות יותר מוצלחות ופחות מוצלחות. חוץ מלחפש המלצות בפורמים, אני לא מכיר דרך אחרת מלהתקין ולנסות ואם צריך לחזור לגירסאות ישנות. ראה לדוגמא:
https://forum.dd-wrt.com/phpBB2/viewtop ... 06#1143306

3. המטרה בקושחות צד שלישי הוא סוג של hacking (לא במובן של פריצת אבטחה אלה במובן היותר קלאסי של המילה של להצליח להשתמש בציוד מעבר ליכולות שהיצרן חושף). הרבה מהמשתמשים שמתקינים dd-wrt באמת מתקינים אותו כי הם רוצים אופציות שלא נתמכות בקושחות יצרן או יציבות יותר גבוה או ביצועים. VPN היא רק אחת מהאופציות האילו, יש הרבה אופציות אחרות הרבה יותר בסיסיות.

4. קושחות צד שלישי לא תמיד תומכות בכל מה שקושחת היצרן תומכת. יתכנו דווקא ביצועים ירודים ב-dd-wrt (נגיד בגלל חוסר תמיכה בהאצה חומרתית). בהחלט יתכן שתתקין dd-wrt ואין אופציה או לא תצליח להפעיל את האופציה של openvpn. בהחלט יתכן גם שכן תצליח.

5. שיקול שלך. אני רק מעלה אופציות בניסיון לעזור.

6. קינפוג נכון של שרת VPN על מחשב או מכשיר אחר כמו pi יכול לאפשר גישה לכל הרשת וזה יתן מענה למה שביקשת. אני לא יכול להגיד האם זה באמת אופציה רלוונטית עבורך (לדוגמא האם יש לך מחשב שדולק 24/7 להריץ את זה עליו? מן הסתם אם המחשב מכובה לא תוכל להתחבר).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

@ofer45600
·

טוב אנסה לעשות קצת סדר בבלגן. על הנתב שיש לך כבר דובר כאן לפני זמן מה וגם בהקשר של משתמשים מתחילים, שאחרי שלא ידעו להתקין עליו את תוכנה צד ג' נשארו עם מכשיר שלא נדלק מבלי שאותו המשתמש מבין איך להתקין מחדש את התוכנה.
זה רק כמה מהם:
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0
https://www.hometheater.co.il/vt307998.html

כך שכדאי להבין בידיוק מה מנסים לעשות. בקשר למה הנתב בעל משאבי חומרה כמו שיש לך יכול לבצע, אז אפשר להגיד, שאם משתמשים בנתב כזה לנושא של VPN, אז ניתן להגיע איתו למהירויות של כ 15MBPS. אבל בגלל שחיבור שלך מוגבל לכ 1.5M, כי זה המהירות שליחה של תשתית הוט בחבילה של 100M. כך שלא תגיע למגבלה של המכשיר, כי התשתית שלך מגבילה אותך עוד יותר. בקשר ל DD-WRT, אז מדובר על מערכת שכן תומכת בכמה מהפרוטוקולים של VPN, אבל עד שאתה לא מודע למה שאתה צריך בהקשר של VPN, האם אתה צריך לקוח? כמו שכתבת, האם אתה צריך שרת VPN ? מה הפרוטוקול הנדרש ? , לפני כל זה לא ניתן כלל לדעת, אם זה עוזר לך במשהו.
מצד שני, מערכת של OPENWRT, היא יותר גמישה, אבל לא נתמכת בנתב שלך.
זה כל הסיפור על רגל אחת.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #18 

@sys_admin
·

הוא רוצה שרת VPN ולא לקוח. הוא התבלבל באחת ההודעות אבל הוא מחפש להתחבר מרחוק לרשת הביתית בשביל גישה בצורה מאובטחת למכשירים של הבית החכם.

הוא מעוניין להתקין DDWRT (כי כמו שאמרת אין ממש אופציה אחרת בשביל הנתב שלו), ורוצה לדעת בוודאות שיש תמיכה בשרת VPN "נורמלי" בגירסה הזו:
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2018/10-19-2 ... cher-c9v2/
והאם זו באמת הגירסא התואמת למכשיר v2 שנקנה בארץ?

לדוגמא יש לי כרגע נתב שמריץ dd-wrt ובאמת יש הגדרות VPN תחת Services אבל יש שם רק אופציה של PPTP (דרך אגב גם שרת וגם לקוח). כמובן שלהשתמש ב-PPTP מחסל כל אבטחה שמראש זאת הסיבה שהוא רוצה להשתמש ב-VPN. אני יודע בוודאות שאין openvpn בגירסת dd-wrt שאני מריץ.

אני מוסיף ושאול בשבילו עד כמה זה קל לקנפג שרת של openVPN ב-dd-wrt? לא יצא לי לעשות זאת בעצמי אבל מחיפוש זריז בגוגל מתקבל המדריך הבא:
https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/OpenVPN
לפחות לי זה לא נראה לי משהו שקל למשתמש בלי רקע להרים בזמן ומאמץ סביר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

@eran405
·

אם כבר מדברים על BETAS של DD-WRT, אז עדיף תמיד להשתמש באחת מעודכנת. ואם באמת מדובר על גרסת חומרה 2 של C9, אז הקישור המתאים הוא הבא:
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2018/11-03-2 ... -ddwrt.bin
והוא מלפני יום אחד.
אני לא ניסיתי את הנתב זה שמשווק בישראל, בגלל שאני לא עובד עם DD-WRT, מכיוון שהיא מוגבלת ביותר ביחס ל OPENWRT, שבה אני משתמש. בכל מקרה, לפי מה שבדקתי לפני זמן מה, גם ב DD-WRT הייה קיים יישום של פרוטוקול OPENVPN וניתן הייה להשתמש בו. הקישור שצירפת למדריך, מתאר את ההגדרות הראשוניות הנדרשות וכמובן, אחרי זה נדרשות עוד הרבה הגדרות נוספות בשביל להביא את המערכת של שרת VPN למצב הנדרש ולהתאים למקרה הפרטי של כל אחד.
חלק מההגדרות האלה אפשר לבצע מממשק וובי, שצירפתי את הצילום שלו.

בדרך כלל במקום שאני צריך שרת של OpenVPN אני משתמש במערכת של PFSENSE, שמספקת גם משאבי חומרה מתאימים לחיבור כזה, בגלל שאני מתקין אותה תמיד על פלטפורמה שכוללת את המעבד עם האצת חומרה לצורך ההצפנה של התקשורת בערוץ VPN.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #20 

או לחילופין:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”