להכין 2 כוסות בבריקה 4, אפשרי?
קיימת כרגע מקינטה של 4 כוסות, לא בריקה, אבל היא מבזבזת כמויות גדולות של קפה כי אפשר להכין בה רק 4 כוסות ולרוב אני שותה מנה כפולה (2 כוסות). גם ביחס למוקה אקספרס של ביאלטי, המסננת שלה גדולה יותר, ככה שאני מבזבז כמויות גדולות של קפה סתם.. לכן, אני שוקל לקנות מקינטה חדשה של 2 כוסות, כדי לחסוך בקפה. אז אמרתי אם כבר אני קונה אז חשבתי לקנות בריקה. מכאן שמתי לב שהבריקה 2 וה- 4 עולות כמעט אותו דבר. האם כדאי לקנות את ה- 4 ולהכין בה 2 כוסות? אפשרי? יש מתאם בבריקה הזאת שמאפשר לשים כמות קפה ל- 2 כוסות? לפעמים אני מכין 4 כוסות כשאני שותה עם מישהו. אבל לא אקנה את ה-4 אם היא תמשיך "לבזבז" לי קפה כמו הנוכחית.
אם יש מישהו שיש לו ניסיון עם הבריקה ויוכל לענות לי מאוד אשמח.
תודה רבה מראש!
אם יש מישהו שיש לו ניסיון עם הבריקה ויוכל לענות לי מאוד אשמח.
תודה רבה מראש!
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
לא
לא
בריקה 2 > ל-2 כוסות
בריקה 4 > ל-4 כוסות
חייבים למלא את המסננת בקפה עד סופה! ומים בכמות בהתאם לדגם.
נתקלתי פעם במקינטה של חברה אחרת שטוענת שיש לה אביזר שמאפשר שימוש בחצי מהכמות. לצערי אין לי ידע או ניסיון לגביהן.
בריקה 2 > ל-2 כוסות
בריקה 4 > ל-4 כוסות
חייבים למלא את המסננת בקפה עד סופה! ומים בכמות בהתאם לדגם.
נתקלתי פעם במקינטה של חברה אחרת שטוענת שיש לה אביזר שמאפשר שימוש בחצי מהכמות. לצערי אין לי ידע או ניסיון לגביהן.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
·benbit3 כתב:קח בחשבון שבבריקה אתה צריך לשים כמות מסוימת של מים בגלל השסתום, לא יותר ולא פחות.
לי יש בריקה 4 ואני שותה בה כל בוקר קפה בכמות של כוס קפה שחור בוץ
מבחינתם מנה זה חצי כוס אספרסו, אני אוהב לשתות יותר מזה....
כדאי לדייק:
א. לכל בריקה יש כמות מים מסויימת שצריך לשים, לא קשור כלל לשסתום. נכון שזה תמיד יוצא מתחת לשסתום.
הכמות היא לפי מיכל מדידה או סימון מדידה במיכל העליון:
לבריקה 2 - 80 סמ"ק
לבריקה 4 - 140 סמ"ק
ב. מנת קפה תקנית = 25 סמ"ק
מה שנשאר בבריקה לאחר מיצוי תואם פחות או יותר לנ"ל, ל-2= 50 ול-4 = 100
משפט כמו "מבחינתם מנה זה חצי כוס אספרסו,..." ממש לא נכון sorry. גם אם התייחסת לכוס ולא למנה, מה זה כוס אספרסו? בכל מקום מגישים לך בכוס בנפח שונה ובכל מקרה המשקה אינו ממלא את נפח הכוס כך שזה ממש לא רלוונטי.
כדאי לדייק כשזורקים מספרים
·coffeeavi כתב:·......
כדאי לדייק:
א. לכל בריקה יש כמות מים מסויימת שצריך לשים, לא קשור כלל לשסתום. נכון שזה תמיד יוצא מתחת לשסתום.
הכמות היא לפי מיכל מדידה או סימון מדידה במיכל העליון:
לבריקה 2 - 80 סמ"ק
לבריקה 4 - 140 סמ"ק
ב. מנת קפה תקנית = 25 סמ"ק
מה שנשאר בבריקה לאחר מיצוי תואם פחות או יותר לנ"ל, ל-2= 50 ול-4 = 100
משפט כמו "מבחינתם מנה זה חצי כוס אספרסו,..." ממש לא נכון sorry. גם אם התייחסת לכוס ולא למנה, מה זה כוס אספרסו? בכל מקום מגישים לך בכוס בנפח שונה ובכל מקרה המשקה אינו ממלא את נפח הכוס כך שזה ממש לא רלוונטי.
כדאי לדייק כשזורקים מספרים...
מצויו אחי אני שמח שהגבת כי זאת בדיוק הנקודה שלי
זה לא משנה אם זה 25 או 250 מל, מה שרציתי להגיד זה שאני אוהב לשתות כמות מסוימת של קפה, במקרה שלנו בדיוק 4 מנות של בריקה
כל מה שרציתי זה שהוא יקח בחשבון מהן הכמויות לפני שהוא קונה
תודה לך על המספרים