אייאן בלינה, בלוגר, קולנוען, מומחה ומשפיע עולמי בנושאי מטבעות דיגיטליים ובלוקצ'יין, בילה שבוע בישראל עם צוות שלם כחלק מסיבוב הופעות עולמי לרגל השקת פירמת ייעוץ חדשה ושיתוף פעולה עם בנק ההשקעות הישראלי BITSME
דניאל, תרשה לי להעתיק לכאן את התגובה שרשמתי לך בפרטי:
כל מי שאני מכיר סביבי עדיין משלם בכרטיס אשראי, מזומן או צ'קים כמו לפני 20 שנה. לא רואה מישהו שמשלם דרך אפליקציות בסלולר, כרטיס אשראי חכם בטח ובטח לא עם ביטקוין וכדומה.
אם זה המצב, אני לא רואה איך התחום יתפתח מעבר לכל חובב גאדג'טים ממוצע ומגיע לקהל הרחב. בינתיים זה סוג של נישה והבחור שבכתבה לא ממש ישנה משהו.
תשובתך שלחה אותי שוב לאינטרנט לבדוק על מה אנחנו מדברים. המטבעות הדיגיטליים כרגע לדעתי לא באים להחליף תשלומים סטנדרטיים. כל הנושא המתואר בכתבה ובלינקים המצורפים מדבר על סוג של מטבעות שאנשים סוחרים בהם, ואף משמשים לצורך גיוס כסף לחברות סטאטאפ, מה שנקרא כאן ICO. הנושא של שימוש בסוג של ארנק אלקטרוני לתשלומים רגילים בבית הקפה /מסעדה/סופר הוא עולם ומלואו, והעולם נמצא בדרך לשם. ראה הציטוט הבא:
[left]
According to eMarketer, U.S. proximity mobile payment transactions will total $49.29 billion in 2017, up
78.1% from 2016.Remote smart phone payments totaled $47.6 billion in 2016, according to Juniper
Research. 28 According to research from BetterBuyDesign, PayPal accounts for 56% of the online mobile
payments volume (10% from its subsidiary Venmo), and Visa and Masterpass for 38%. Other wallets
account for the remaining 6% of payments, $2.6 billion of which is reported to be attributable to Appl[/left]
e