רוצה לקנות מחשב שיהיה ראשי + HTPC, יש לי כמה שאלות בסיסיות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

ראשית תודה רבה על האתר שעושה רושם נפלא (f)

כעת,
אני מעוניינת לקנות מחשב HTPC (בכ- 5K פחות או יותר - כמובן שרוצה להוציא כמה שפחות כסף אם ניתן) שישמש בנוסף גם כמחשב כללי (בין היתר הרבה הורדות אך ללא שימושי גרפיקה או גיימר)
כמה שאלות בסיסיות שבינתיים אני איתן תקועה

1. ברשותי מסך שפופרת 17" שעובד, טלויזיה בת כ- 15 שנה. את הטלותיה מתכננת להחליף בעתיד, את המסך עקב שיקולי תקציב כנראה שלא כעת, אבל זה עדיין לא סופי - תלוי בעלות הכוללת ובמה שאשמע מאנשים.
א. האם הם יהיו בסדר בשלב ראשוני?
ב. האם אוכל להתחבר לשניהם בו זמנית (ולהדליק את מה שמתאים לי לפי השימוש באותו זמן) האם כרטיסי טלויזיה מומלצים (ראיתי המלצות כאן וב- WHZONE) כגון HAUPPAUGE WINTV-PVR-150. יתאימו להם?

2. המחשב הישן שלי היה מחובר למערכת המיני סטראו שלי ומשם לרמקולים. האם הדבר מתאים גם במקרה של HTPC או שיש להוסיף עוד כל מיני דברים?

3. לא ממש הבנתי בקשר לכרטיס טלויזיה (מהסוג שציינתי למעלה) האם עלי לחברו לטלוויזיה/ לממיר? והאם לממיר, האם כדי לקבל את מלא האפקט עלי להשתמש רק בממיר דיגיטלי או שגם אנלוגי יפיק אייכויות טובות?

4. מה לגבי שלט, הבנתי שכרטיסי טלויזיה לפחות דוגמת זה שהזכרתי מגיעים עם כזה. האם עלי לקנות לשט נוסף, ואם כן לשם מה?

5. האם תחת ההנחה שאיני גיימרית יש צורך בכרטיס מסך או שכרטיס מובנה על לוח האם (למשל כמו זה המופיע במפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/view/68/( SocketAM2 - ?nVIDIA GeForce 6150 + nForce 430 - Abit NF-M2 - VGA+DVI+SPDIF - 3Y Warranty) יכול להספיק?

6. בקשר למפרט http://hwzone.co.il/specslist/view/85/
מי שהו יכול להסביר לי מהו הפרטי המופיע תחת הערך 'שונות' : ZALMAN ZM-NBF47 Northbridge cooler
והאם הסיבה שנוסף ספק כוח במפרט זה מול המפרט השני ( http://hwzone.co.il/specslist/view/68/) זה בגלל תוספת כרטיס במסך, או בגלל סיבות אחרות?

7. המחשב שאני קונה אמור לשמש כמחשב ראשי יחד עם היותו HTPC. תהיתי אם עקב כך יש המלצות נוספות שעלי ליישם?

8. האם יש טעם לנסות להציל מהמחשב הישן שכעת לא עובד רכיבים שכנראה עדיין עובדים כדוגמת פקס-מודם (אני חייבת פקס), כוננים ישנים וזיכרונות או שהתועלת שלהם היות וישנים כ"כ שולית יחסית לתוספת העלות של לוח אם בעל חריצים רבים יותר ומארז גדול יותר + מאווררים. האם במידה ואצה לעשות דבר כזה יעשו לי דבר כזה בחנות או שהתמורה עבור השרות תהה גבוהה מידי ואולי אף יחליטו שזה פוגע באחריות?
.

כמובן שאשמח לכל מיידע,הרחבות וקישורים שתוכלו לצרף לי בתור חדשה בנושא

תודה וסופ"ש נהדר
(f)

RaeNye
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

Re: רוצה לקנות מחשב שיהיה ראשי + HTPC, יש לי כמה שאלות בסיסי

שליחה #2 

biss כתב: 1. ברשותי מסך שפופרת 17" שעובד, טלויזיה בת כ- 15 שנה. את הטלותיה מתכננת להחליף בעתיד, את המסך עקב שיקולי תקציב כנראה שלא כעת, אבל זה עדיין לא סופי - תלוי בעלות הכוללת ובמה שאשמע מאנשים.
א. האם הם יהיו בסדר בשלב ראשוני?
...
למסך חיבור VGA מן הסתם, וזה בסדר. לטלוויזיה אולי אין כניסות מתאימות/איכותיות, צריך לבדוק. אם הטלוויזיה תוחלף ב-LCD בגודל סביר, לא תצטרכי מסך נוסף.
ב. האם אוכל להתחבר לשניהם בו זמנית (ולהדליק את מה שמתאים לי לפי השימוש באותו זמן) האם כרטיסי טלויזיה מומלצים (ראיתי המלצות כאן וב- WHZONE) כגון HAUPPAUGE WINTV-PVR-150. יתאימו להם?
...
לכמעט כל כרטיסי המסך כיום (כולל מובנים) יש תמיכה בשתי תצוגות. אין בעיה. כרטיסי טלוויזיה לא קשורים לפלט (מחשב -> מסך) אלא לקלט (אנטנה/ממיר/וידאו -> מחשב).
2. המחשב הישן שלי היה מחובר למערכת המיני סטראו שלי ומשם לרמקולים. האם הדבר מתאים גם במקרה של HTPC או שיש להוסיף עוד כל מיני דברים?
...
אם תרצי איכות אודיו יותר גבוהה מסטריאו, תצטרכי מגבר נורמלי ולא מערכת מיני. כשיהיה לך כזה, חברי אליו את יציאת ה-SPDIF OUT מהמחשב. עד אז, סטריאו יספק אותך כמו קודם.
3. לא ממש הבנתי בקשר לכרטיס טלויזיה (מהסוג שציינתי למעלה) האם עלי לחברו לטלוויזיה/ לממיר? והאם לממיר, האם כדי לקבל את מלא האפקט עלי להשתמש רק בממיר דיגיטלי או שגם אנלוגי יפיק אייכויות טובות?
...
מכיוון שבארצנו מרבית השידורים מוצפנים, תצטרכי ממיר כדי לקבל את אות הטלוויזיה (ובפרט תצטרכי שהמחשב ידע להגיד לממיר להעביר ערוץ - בשביל זה יש IR BLASTER). אין חשיבות לסוג הממיר כל עוד אפשר לחברו לכרטיס הטלוויזיה (בד"כ דרך s-video). שימי לב שבממיר אנלוגי יש רק חלק מהערוצים.
4. מה לגבי שלט, הבנתי שכרטיסי טלויזיה לפחות דוגמת זה שהזכרתי מגיעים עם כזה. האם עלי לקנות לשט נוסף, ואם כן לשם מה?
...
רק אם בא לך. אפשר לתכנת את השלט הנ"ל לעשות את רוב מה שתרצי במחשב.
5. האם תחת ההנחה שאיני גיימרית יש צורך בכרטיס מסך או שכרטיס מובנה על לוח האם (למשל כמו זה המופיע במפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/view/68/( SocketAM2 - ?nVIDIA GeForce 6150 + nForce 430 - Abit NF-M2 - VGA+DVI+SPDIF - 3Y Warranty) יכול להספיק?
...
סיבה אחרת פרט למשחקים לקנות כרטיס מסך לא מובנה היא האצת פענוח קידודי וידאו מתוחכמים כגון H. 264 ברזולוציות גבוהות כגון High Definition. כל עוד התצוגה שלך היא טלוויזיה ישנה, את לא באמת רוצה להכנס לזה. לכי על לוח עם כרטיס מובנה ואם יתחשק לך בעתיד תוסיפי כרטיס מסך.
לוח נחמד, אני הייתי הולך על ASUS מאחד מהדגמים M2NPV-VM או M2A-VM-HDMI במחיר של קצת פחות מ-500 ש"ח.
6. בקשר למפרט http://hwzone.co.il/specslist/view/85/
מי שהו יכול להסביר לי מהו הפרטי המופיע תחת הערך 'שונות' : ZALMAN ZM-NBF47 Northbridge cooler
והאם הסיבה שנוסף ספק כוח במפרט זה מול המפרט השני ( http://hwzone.co.il/specslist/view/68/) זה בגלל תוספת כרטיס במסך, או בגלל סיבות אחרות?
...
מדובר בקירור פאסיבי ל-motherboard. אם הקירור המקורי מספיק לך ואינו רועש, תשקלי לקנות כזה. מנסיון, זה קירור לא רע בכלל.
יש מארזים שמגיעים עם ספק כח, יש כאלו שלא. לכן חלק מהמפרטים מכילים מארז וספק לחוד, וחלק מכילים ערכת מארז+ספק כח.
אגב, hwzone כבר המון זמן לא עדכנו מפרטים מומלצים וכדאי להסתכל בפורום מפרטים שם.
7. המחשב שאני קונה אמור לשמש כמחשב ראשי יחד עם היותו HTPC. תהיתי אם עקב כך יש המלצות נוספות שעלי ליישם?
...
אל תתקיני MCE או VCE.
8. האם יש טעם לנסות להציל מהמחשב הישן שכעת לא עובד רכיבים שכנראה עדיין עובדים כדוגמת פקס-מודם (אני חייבת פקס), כוננים ישנים וזיכרונות או שהתועלת שלהם היות וישנים כ"כ שולית יחסית לתוספת העלות של לוח אם בעל חריצים רבים יותר ומארז גדול יותר + מאווררים. האם במידה ואצה לעשות דבר כזה יעשו לי דבר כזה בחנות או שהתמורה עבור השרות תהה גבוהה מידי ואולי אף יחליטו שזה פוגע באחריות?
...
רוב הרכיבים לא יתאימו (זכרונות, מעבד, כרטיס מסך) או שכבר מגיעים על כל לוח אם שמכבד את עצמו (כ. רשת, כ. קול). יוצאים מהכלל הם כונני 1.44 (שעולים ממילא 20 ש"ח אבל אין סיבה לקנות ממילא), דיסקים קשיחים (שבסיכוי סביר יהיו קטנים ואיטיים) וכרטיס מודם-פקס (שאיבדו פופולריות מאז שיש אינטרנט מהיר בכל בית). אם המחשב שלך לא ישן מדי אפשר יהיה להשתמש בכרטיס מודם-פקס (בדקי שהוא כרטיס PCI ולא ISA). אחרת אפשר למצוא חדש ב-50 ש"ח ומשומש ב-10-20. אם יש לך צורב/כונן DVD ישן אפשר לשקול להשתמש גם בו, למרות שצורב DVD חדש יעלה קצת יותר מ-150.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

תשובות/תוספות שלי:
קודם כל, ממליץ לך לבדוק את המפרט שלי בהודעה השנייה בשרשור, עלות באזור ה-4000 ש"ח:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=31238

1. א. בהנחה שהטלוויזיה לא ממש ממש ישנה ויש לה לא רק כניסת אנטנה אלא גם כניסת וידאו+אודיו (AV/AUX), לא צריכה להיות בעייה לחבר אליה כרטיס מסך שכולל גם יציאת וידאו/SVIDEO.
אל מסך ה-17 אינץ' פשוט חברי את יציאת ה-VGA.
ב. ניתן לבחור אם המסכים יהיו המשך אחד של השני, או להגדיר שהם יציגו את אותה תצוגה (נקרא CLONE VIEW או TWIN VIEW בהגדרות כרטיס המסך).

2. ניתן בהחלט להסתפק בהגברת סטריאו רגילה בשלב זה (חיבור פשוט ל-LINE OUT של כרטיס הקול או זה המובנה על לוח האם).

3. כרטיס טלוויזיה, כאמור, משמש להקלטת תוכניות על גבי המחשב שלך. הוא מתחבר ליציאות הוידאו או SVIDEO של הממיר הדיגיטלי, אך ניתן במקביל גם לחברו *ישירות* ליציאת הקיר ולקלוט באופן ישיר תחנות לא מוצפנות של הכבלים. האיכות בחיבור הישיר תהיה פחות טובה.
ביס, כמובן, חייבים להתחבר לממיר הדיגיטלי.

4. אין צורך לקנות שלט נוסף.

5. התחילי בכרטיס המסך המובנה על הלוח האם (כמו מה שקודמי הציע או זה שנמצא המפרט שלי), ובעתיד תמיד תוכלי לבטל את המובנה ולהוסיף כרטיס מסך חזק יותר. אני, למשל, לא מרגיש בינתיים צורך להוסיף כרטיס מסך נוסף.

6. כמו מה שקודמי ציין. במפרט שלי המארז כולל מאווררים שקטים וספק כוח חזק, ואני שמתי גם למעבד מאוורר שקט במקום המאוורר הרגיל שמגיע בקניית המעבד.

7. כמו מה שקודמי כתב, ואוסיף: אפשר פשוט לנגן את כל הסרטים עם נגנים כמו ה-BS Player המצויין, לא חייבים מדיה סנטר, בעיקר אם זה מחשב שהוא גם שולחני וגם משמש לצפייה בסרטים.

8. תלוי מה יש לך. סביר להניח שעדיף לקנות הכל חדש, וכמו שראית אפשר לבנות מפרט נחמד מאוד ב-1000 שקל פחות מהתקציב שלך.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: רוצה לקנות מחשב שיהיה ראשי + HTPC, יש לי כמה שאלות בסיסי

שליחה #4 

ראשית תודה רבה, RaeNye על התשובה המהירה והיפה :)
כעת כמה שאלות נוספות להבהרה

RaeNye כתב: 1. למסך חיבור VGA מן הסתם, וזה בסדר. לטלוויזיה אולי אין כניסות מתאימות/איכותיות, צריך לבדוק. אם הטלוויזיה תוחלף ב-LCD בגודל סביר, לא תצטרכי מסך נוסף
...

הטלוויזיה ממש ישנה ובסתבר שיש לה רק רכניסת אנטנה, אולם התכנון הראשוני היה החלפת הטלוויזיה למשהו חדש (לא בהכרח LCD) והמסך ל-LCD
כעת לא ברור מה יקרה. בכל אופן, כנראה שפחות אחד מבין השניים יוחלף במהלך השנה הקרובה.
1. האם בהנחה שאני בוחרת המוצרים טובים אך לא הכי יקרים זה לא יקר משמעותית מהחלופה עליה אני חשבתי בתחילה?
2. האם יהיה לי נוח לעבוד על מסך LCD גדול בתור מסך מחשב (גלישה, עבודה משרדית, פוטושופ, הורדות)
3. אם הרכיבים לא תומכים בכניסת אנטנה, האם אוכל לראות בינתיים טלויזה על המסך, או שעלולה להיות לי בעיה (מודה שטרם ניסיתי לראות שם סרטים כלשהם)
לכמעט כל כרטיסי המסך כיום (כולל מובנים) יש תמיכה בשתי תצוגות. אין בעיה. כרטיסי טלוויזיה לא קשורים לפלט (מחשב -> מסך) אלא לקלט (אנטנה/ממיר/וידאו -> מחשב).
...
שאלה נוספת בנושא: אם ימשיכו להיות לי שני מסכים האם אוכל על מסך אחד לראות סרט מוקלט או טלויזיה רגישה ועל השני לעבוד על נושאים אחרים?

ואם יהיה לי מסך אחד, האם אפשר לראות סרט על מרבית המסך וחלקו הקטן ישמש לתצוגת דברים אחרים שיעבדו ברקע? האם תכונה זו תלוי בסוג המסך, בגודלו (או הטלויזיה) ובמה שמספק או בדברים אחרים?

מכיוון שבארצנו מרבית השידורים מוצפנים, תצטרכי ממיר כדי לקבל את אות הטלוויזיה (ובפרט תצטרכי שהמחשב ידע להגיד לממיר להעביר ערוץ - בשביל זה יש IR BLASTER). אין חשיבות לסוג הממיר כל עוד אפשר לחברו לכרטיס הטלוויזיה (בד"כ דרך s-video). שימי לב שבממיר אנלוגי יש רק חלק מהערוצים.
...
שאלה קטנה, (מתוקנת) בעבר שמעתי משהו לא ברור על כך שניתן לקלוט ערוצי טלויזה מהאנטרנט לא יודעת אם דרך תוכנות מיוחדות, דרך כרטיס הטלויזה או במשולב. מישהו יודע משהו בקשר לזה? והם זה מפריע / קשור לקליטה דרך הכבלים.
האם בהנחה שזה קייה זה יכול להוות חלופה לכבלים והאם יכול לתפקד בנוסף להם ללא בעיה?
סיבה אחרת פרט למשחקים לקנות כרטיס מסך לא מובנה היא האצת פענוח קידודי וידאו מתוחכמים כגון H. 264 ברזולוציות גבוהות כגון High Definition. כל עוד התצוגה שלך היא טלוויזיה ישנה, את לא באמת רוצה להכנס לזה. לכי על לוח עם כרטיס מובנה ואם יתחשק לך בעתיד תוסיפי כרטיס מסך.
לוח נחמד, אני הייתי הולך על ASUS מאחד מהדגמים M2NPV-VM או M2A-VM-HDMI במחיר של קצת פחות מ-500 ש"ח.
...
האם כל הטלווזיות החדשות בעלות 'רזולוציות גבוהות כגון High Definition' או שמדובר רק על ה- LSD היקרות (שאותן כעת איני מתכוונת לקנות) מה לגבי מסכי LSD?
ייתרה מזאת, אם ברור שכנראה בשנה הקרובה אחליף את לפחות את הטלויזיה או המסך (ל- LSD) האם לא כדאי כבר כעת לקנות כרטיס מסך (ובכך גם לקנות אולי לוח אם ללא כרטיס מובנה ולכן אולי פחות י'קר) או שעדיף להמתין עם הדבר ואולי לקבל תמורה טובה יותר לכסף.
חשבו להדגיש שלצערי אין ברשותי מספיק ידע לבנות המחשב בעצמי, לכן עדיף כנראה לקנות הכל במקום שבו המחשב גם יורכב אחד ולקבל אחריות כוללת.

אל תתקיני MCE או VCE.
...

:מבולבל: בחיפוש קצר שערכתי לא מצאתי לדאבוני את משמעות המושגים האלו. אודה אם תוכל לבארם עבודי ולהסביר לי למה עדיף להמנע מהם ומה מומלץ לקנות במקום.
רוב הרכיבים לא יתאימו (זכרונות, מעבד, כרטיס מסך) או שכבר מגיעים על כל לוח אם שמכבד את עצמו (כ. רשת, כ. קול). יוצאים מהכלל הם כונני 1.44 (שעולים ממילא 20 ש"ח אבל אין סיבה לקנות ממילא), דיסקים קשיחים (שבסיכוי סביר יהיו קטנים ואיטיים) וכרטיס מודם-פקס (שאיבדו פופולריות מאז שיש אינטרנט מהיר בכל בית). אם המחשב שלך לא ישן מדי אפשר יהיה להשתמש בכרטיס מודם-פקס (בדקי שהוא כרטיס PCI ולא ISA). אחרת אפשר למצוא חדש ב-50 ש"ח ומשומש ב-10-20. אם יש לך צורב/כונן DVD ישן אפשר לשקול להשתמש גם בו, למרות שצורב DVD חדש יעלה קצת יותר מ-150.
...
מדובר על (בבקשה לנסות לא לצחוק) מחשב פאקרד-בל מבוסס פנטיום 3 שנקנה בסוף 2000, (בסכום מופקע לכל הדעות, כמנהג פאקרד בל) כך שבהחלט ייתכן שכרטיס הפקס-מודם ישן מידי
הצורב (לא DVD) נקנה בשלהי 2004 ונחשב אז מהיר. תהיתי אם יש טעם להוסיפו למחשב (לא במקום צורב DVD חדש)

נתונים על אף אחד מגורמי המחשב איני יכולה לספק היות והמחשב פחות או יותר מת ואיני מתמצאת בפירוק והבנת מחשבים מבפנים.

ושוב תודה (f)
נערך לאחרונה על ידי biss ב 20/05/2007 17:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ראשית תודה רבה (גם ) לך pixies על התשובה היפה והמהירה :)

הסתכלתי על המפרט ובקשר אליו עדיין אין לי יותר מידי שאלות (מאמינה שיהיו בהמשך) אבל בינתיים כמה שאלות הבהרה

1. א. בהנחה שהטלוויזיה לא ממש ממש ישנה ויש לה לא רק כניסת אנטנה אלא גם כניסת וידאו+אודיו (AV/AUX), לא צריכה להיות בעייה לחבר אליה כרטיס מסך שכולל גם יציאת וידאו/SVIDEO.
אל מסך ה-17 אינץ' פשוט חברי את יציאת ה-VGA.
ב. ניתן לבחור אם המסכים יהיו המשך אחד של השני, או להגדיר שהם יציגו את אותה תצוגה (נקרא CLONE VIEW או TWIN VIEW בהגדרות כרטיס המסך).
.
...
1. כמו שהתחוור לי, יש בטלוויזיה (העתיקה) רק כניסת אנטנה. האם עדיין ניתן לחבר אותה למחשב שאקנה או שאזדקק לכרטיסים מיוחדים או לחיבורים יקרים לשם כך (דבר שאיני רוצה לעשות היות והיא מראש זמנית ואם יש צורך אוכל להסתפק בצפיה דרך מסך המחשב - בהנחה שלא יעשה בעיות.
2. הבנתי מה ז"א מסכים שיציגו אותה תצוגה אולם לא מה ז"א מסכים שהם ההמשך אחד של השני. האם ז"א שהמחשב מציד תמונה בעלת רוחב כפול כאשר חציה על מסך אחד וחציה על השני (ובמקרה כזה מה קורה אם שני המסכים אינם באותו גודל),
האם מדובר על אותות שונים שנשלחתים למסכים שונים ע"פ הגדרות שאני קובעת או אולי משהו לגמרי אחר?

5. התחילי בכרטיס המסך המובנה על הלוח האם (כמו מה שקודמי הציע או זה שנמצא המפרט שלי), ובעתיד תמיד תוכלי לבטל את המובנה ולהוסיף כרטיס מסך חזק יותר. אני, למשל, לא מרגיש בינתיים צורך להוסיף כרטיס מסך נוסף.
.
...
אם כמו שעניתי ל- RaeNye אקנה מסך LCD או טלויזיה חדשה בקרוב לא אזדקק לכרטיס מסך? ואם כן, האם זה לא היה בזבוז לקנות לוח אם יותר יקר (אולי) עקב כרטיס המסך המובנה ואז להוסיף כרטיס מסך?
ואולי מצד שני במיוחד אם במסך LCD אין צורך בכרטיס מסך כדי לראות מספיק טוב אולי עדיף לקנות במהשך ולקבל תמורה יותר טובה לכסף?

7. כמו מה שקודמי כתב, ואוסיף: אפשר פשוט לנגן את כל הסרטים עם נגנים כמו ה-BS Player המצויין, לא חייבים מדיה סנטר, בעיקר אם זה מחשב שהוא גם שולחני וגם משמש לצפייה בסרטים.
.
...
בהמשך לתשובתך אשאל אם כך במה המדיה סנטר מוסיף על פני אותו נגן מצויין שאתה מציין?

ושוב תודה רבה (f)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

1. ברור שלקנות מסך מחשב וגם טלוויזיה מייקר קצת את העסק...
2. לדעתי זה בהחלט נוח לעבוד עם מסך גדול, צריך רק שולחן וכיסא נוחים להניח עליהם את המקלדת והעכבר...
3. בהחלט ניתן לצפות בטלוויזיה על מסך המחשב. כרטיס הטלוויזיה הוא זה שלוקח את הסיגנל מהממיר של הכבלים/הלוויין או ישירות מהקיר במקרה של כבלים אנלוגיים.
שאלה נוספת בנושא: אם ימשיכו להיות לי שני מסכים האם אוכל על מסך אחד לראות סרט מוקלט או טלויזיה רגישה ועל השני לעבוד על נושאים אחרים?

ואם יהיה לי מסך אחד, האם אפשר לראות סרט על מרבית המסך וחלקו הקטן ישמש לתצוגת דברים אחרים שיעבדו ברקע? האם תכונה זו תלוי בסוג המסך, בגודלו (או הטלויזיה) ובמה שמספק או בדברים אחרים?
...
בהחלט ניתן בהמשכיות מסכים לשים על אחד מהם סרט או שידור טלוויזיה ועל השני לעבוד. קחי רק בחשבון שבשביל להפסיק את הסרט או להעביר קדימה ואחורה תצטרכי להעביר את הפוקוס לתוכנת נגן המדיה ואז לחזור לעבודה על שאר התוכנות במחשב.
בהחלט ניתן לשים את תמונת הטלוויזיה בחלון קטן במסך ולא על מסך מלא ובשאר המסך לעבוד על דברים אחרים (אני עושה זאת בעצמי לפעמים).
שאלה קטנה, בעבר שמעתי משהו לא ברור על כך שניתן לקלוט ערוצי טלויזיה דרך כרטיס הטלויזה במחשב (ובכך בכלל לותר על טלויה) אולי גם דרך אתם ותוכנות. אולי אתה (או מישהו אחר) יודע במקרה משהו על הדבר הזה?
...
בהחלט כן, כפי שעניתי לך קודם.
האם כל הטלווזיות החדשות בעלות 'רזולוציות גבוהות כגון High Definition' או שמדובר רק על ה- LSD היקרות (שאותן כעת איני מתכוונת לקנות) מה לגבי מסכי LSD?
ייתרה מזאת, אם ברור שכנראה בשנה הקרובה אחליף את לפחות את הטלויזיה או המסך (ל- LSD) האם לא כדאי כבר כעת לקנות כרטיס מסך (ובכך גם לקנות אולי לוח אם ללא כרטיס מובנה ולכן אולי פחות י'קר) או שעדיף להמתין עם הדבר ואולי לקבל תמורה טובה יותר לכסף.
חשבו להדגיש שלצערי אין ברשותי מספיק ידע לבנות המחשב בעצמי, לכן עדיף כנראה לקנות הכל במקום שבו המחשב גם יורכב אחד ולקבל אחריות כוללת.
...

במסכי LCD למחשב שמוכרים כיום ניתן בהחלט לצפות בסרטים באיכות HD. מומלץ לקנות מסך בפורמט רחב, אך לא חובה. אין טעם לדעתי להמתין עם קניית המחשב החדש. כן כדאי לקנות עכשיו לוח אם עם כרטיס מסך טוב מובנה (כמו אלה שאני ו-RaeNay המליצו לך), ולשקול הוספת כרטיס מסך חזק יותר רק בעתיד.

- לגבי MCE ו-VCE (הוא התכוון כנראה ל-VMC) מדובר בתוכנת המדיה סנטר של מיקרוסופט, ואכן אין לך צורך בה, מספיק להשתמש בנגני מדיה חופשיים כמו ה-BS Player או בתוכנה שמגיעה עם כרטיס הטלוויזיה לצורך צפייה בשידורי הטלוויזיה.
- לגבי רכיבי המחשב הישנים, לדעתי אין טעם לקחת אף אחד מהם למחשב החדש, מה גם שצורב DVD עולה היום 150-200 שקל, לא מה שישבור אותך בקניית מחשב חדש.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

1. כמו שהתחוור לי, יש בטלוויזיה (העתיקה) רק כניסת אנטנה. האם עדיין ניתן לחבר אותה למחשב שאקנה או שאזדקק לכרטיסים מיוחדים או לחיבורים יקרים לשם כך (דבר שאיני רוצה לעשות היות והיא מראש זמנית ואם יש צורך אוכל להסתפק בצפיה דרך מסך המחשב - בהנחה שלא יעשה בעיות.
2. הבנתי מה ז"א מסכים שיציגו אותה תצוגה אולם לא מה ז"א מסכים שהם ההמשך אחד של השני. האם ז"א שהמחשב מציד תמונה בעלת רוחב כפול כאשר חציה על מסך אחד וחציה על השני (ובמקרה כזה מה קורה אם שני המסכים אינם באותו גודל),
האם מדובר על אותות שונים שנשלחתים למסכים שונים ע"פ הגדרות שאני קובעת או אולי משהו לגמרי אחר?
...
1. במחשב החדש שתקני יהיה לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. כרטיס טלוויזיה נועד על מנת "לקלוט" את השידורים אל תוך המחשב.
2. התשובה בגוף השאלה... מסך מספר 2 יהיה פשוט המשך של מסך מספר 1, ואת יכולה להגדיר אותם באיזה סדר שאת רוצה.
אם כמו שעניתי ל- RaeNye אקנה מסך LCD או טלויזיה חדשה בקרוב לא אזדקק לכרטיס מסך? ואם כן, האם זה לא היה בזבוז לקנות לוח אם יותר יקר (אולי) עקב כרטיס המסך המובנה ואז להוסיף כרטיס מסך?
ואולי מצד שני במיוחד אם במסך LCD אין צורך בכרטיס מסך כדי לראות מספיק טוב אולי עדיף לקנות במהשך ולקבל תמורה יותר טובה לכסף?
...
כאמור, אין צורך בכרטיס מסך חדש. יש על לוח האם המובנה.
בהמשך לתשובתך אשאל אם כך במה המדיה סנטר מוסיף על פני אותו נגן מצויין שאתה מציין?
...
כל מה שהמדיה סנטר מוסיף זה ממשק נוח לעבודה עם שלט רחוק בסלון.

נ.ב. אם את מעוניינת רק לצפות בטלוויזיה דרך המחשב ופה ושם קצת הקלטות, ואת מרוצה פחות או יותר ממהירות המחשב הנוכחי לעבודה רגילה, את יכולה פשוט רק לקנות לו כרטיס טלוויזיה ולהוסיף...

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

שוב תודה על התשובות המאוד מהירות
ראשית מדביקה תיקון לשאלה מנוסחת לחלוטין לא נכון שכתבתי

שאלה קטנה, (מתוקנת) בעבר שמעתי משהו לא ברור על כך שניתן לקלוט ערוצי טלויזה מהאנטרנט לא יודעת אם דרך תוכנות מיוחדות, דרך כרטיס הטלויזה או במשולב. מישהו יודע משהו בקשר לזה? והם זה מפריע / קשור לקליטה דרך הכבלים.
האם בהנחה שזה קייה זה יכול להוות חלופה לכבלים והאם יכול לתפקד בנוסף להם ללא בעיה?

pixies כתב:

1. במחשב החדש שתקני יהיה לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. כרטיס טלוויזיה נועד על מנת "לקלוט" את השידורים אל תוך המחשב.
2. התשובה בגוף השאלה... מסך מספר 2 יהיה פשוט המשך של מסך מספר 1, ואת יכולה להגדיר אותם באיזה סדר שאת רוצה.
...

הבנתי שכרטיס טלוויזה נועד לקלוט ולעשות המרות, השאלה שלי היא האם אוכל לחלבר את הטלויזה הנוכחית למחשב תחת העובדה שיש לה רק כניסת אנטנה..
.
נ.ב. אם את מעוניינת רק לצפות בטלוויזיה דרך המחשב ופה ושם קצת הקלטות, ואת מרוצה
פחות או יותר ממהירות המחשב הנוכחי לעבודה רגילה, את יכולה פשוט רק לקנות לו כרטיס טלוויזיה ולהוסיף...
...
לצערי היות והמחשב הישן שלי דיי מת, זו לא אופציה. בכל מקרה הוא היה זקן ועתיק שבקושי סחב משהו, כך שלהעמיס עליו דברים נוספים היה מטופש מראש.

(f)
...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

...
יש הרבה שידורי טלוויזיה באינטרנט, דוגמת ה-JOOST שדובר עליו לאחרונה. אין קשר לכרטיס הטלוויזיה, את קולטת אותם דרך כרטיס הרשת המתחבר לאינטרנט המהיר שלך. זה די בתחילת הדרך ולדעתי זה רחוק מלהיות חלופה לכבלים. אין שום בעייה שזה יתפקד בנוסף.
הבנתי שכרטיס טלוויזה נועד לקלוט ולעשות המרות, השאלה שלי היא האם אוכל לחלבר את הטלויזה הנוכחית למחשב תחת העובדה שיש לה רק כניסת אנטנה..
...
אם את רוצה לחבר את הטלוויזיה הישנה למחשב, מה שאת צריכה זה ממיר חיצוני מיציאות וידאו/אודיו לכניסת RF של טלוויזיה. למשל, זה:
http://www.belshop.biz/product.asp?pID=253&cID=27

RaeNye
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

לרוב הדברים אנשים כבר ענו, אז נשאר רק עניין המודם/פקס - בסיכוי גבוה מאד הוא PCI ותוכלי להעביר אותו למחשב החדש ולהשתמש בו. אין בעיה לתת לטכנאי במעבדה להרכיב לך אותו עם המחשב החדש (זה בדיוק בורג אחד להבריג).

uv300uv300
טרול
טרול
תגובות: 27
קיבל תודות: 0

קחי מדריך המלמד על חומרה למחשב לקולנוע ביתי +חומרה

שליחה #11 

קחי מדריך המלמד על חומרה למחשב לקולנוע ביתי +חומרה

http://upload-il.com/file/23435/------- ... 1.pdf.html

המחשב עפי הצעתי :

1. לוח ASUS - M2A-VM-HDMI