החליפו הוטבוקס במוקה והמהירות נחתכה בחצי *האינטרנט לא מפסיק לקרוס*
היי חברים,
לא ארחיב בפירוט עכשיו על חוסר המקצועיות שחוויתי היום,
בקצרה,
טכנאי הגיע ב10 על מנת להחליף 4 ממירים ישנים והתקנת פייבר בוקס 1 ומיני 1, יצא מהבית ב15(!).
מסתבר שכהטכנאי יצא האינטרנט בכלל לא פעל בבית, אחרי שעה פתרתי מול תמיכה טכנית.
בכל אופן, את ההוטבוקס החליף המוקה, למוקה חיברתי סוויץ' שתומך עד 200MB כדי לחבר אליו את כל הכבלי אינטרנט שהיו מחוברים.
כרגע מהירות הורדה במקום 80-9X MB עכשיו מגיע במקרה הטוב ל-50.
איך זה יכול להיות? מה ניתן לעשות?
האינטרנט גם קורס בשימוש קצת יותר כבד בחיבור קווי/אלחוטי.
לדוגמה - אני אתחיל להוריד משחק בסטים, תוך חצי דקה יקריס את האינטרנט.
צופה בנטפליקס באיכות 4k, יפיל את האינטרנט.
לא ארחיב בפירוט עכשיו על חוסר המקצועיות שחוויתי היום,
בקצרה,
טכנאי הגיע ב10 על מנת להחליף 4 ממירים ישנים והתקנת פייבר בוקס 1 ומיני 1, יצא מהבית ב15(!).
מסתבר שכהטכנאי יצא האינטרנט בכלל לא פעל בבית, אחרי שעה פתרתי מול תמיכה טכנית.
בכל אופן, את ההוטבוקס החליף המוקה, למוקה חיברתי סוויץ' שתומך עד 200MB כדי לחבר אליו את כל הכבלי אינטרנט שהיו מחוברים.
כרגע מהירות הורדה במקום 80-9X MB עכשיו מגיע במקרה הטוב ל-50.
איך זה יכול להיות? מה ניתן לעשות?
האינטרנט גם קורס בשימוש קצת יותר כבד בחיבור קווי/אלחוטי.
לדוגמה - אני אתחיל להוריד משחק בסטים, תוך חצי דקה יקריס את האינטרנט.
צופה בנטפליקס באיכות 4k, יפיל את האינטרנט.
נערך לאחרונה על ידי Sourc3 ב 06/11/2018 11:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יש לנו שני מוקה.
מוקה אחד שמחובר לפייבר, ומוקה נוסף במקום ההוטבוקס.
להוטבוקס היו מחוברים כבלים מקומות שונות בבית, ולכן היה צורך בסוויץ׳ יחד עם המוקה.
בכל אופן, לא רק שבבדיקות מהירות לא עובר את ה40 mb,
בשימוש ״בינוני״ באינטרנט כמו נטפליקס/לנסות להוריד אפילו תוכנה/משחק, מקריס את האינטרנט לגמרי בכל הבית.
מה שמעניין, ההוטספוט מהפייבר ממשיך לפעול (שאגב גם לא עובר 28mb מהירות בהורדה)
הבעיה נפתרת רק על ידי כיבוי המוקה והדלקה מחדש.
זה קורה כל הזמן, כמובן שזה מאוד מגביל, לא צפיתי כבר שבוע בנטפליקס בגלל זה.
מחר מגיע טכנאי, יש רעיונות מה הבעיה?
מוקה אחד שמחובר לפייבר, ומוקה נוסף במקום ההוטבוקס.
להוטבוקס היו מחוברים כבלים מקומות שונות בבית, ולכן היה צורך בסוויץ׳ יחד עם המוקה.
בכל אופן, לא רק שבבדיקות מהירות לא עובר את ה40 mb,
בשימוש ״בינוני״ באינטרנט כמו נטפליקס/לנסות להוריד אפילו תוכנה/משחק, מקריס את האינטרנט לגמרי בכל הבית.
מה שמעניין, ההוטספוט מהפייבר ממשיך לפעול (שאגב גם לא עובר 28mb מהירות בהורדה)
הבעיה נפתרת רק על ידי כיבוי המוקה והדלקה מחדש.
זה קורה כל הזמן, כמובן שזה מאוד מגביל, לא צפיתי כבר שבוע בנטפליקס בגלל זה.
מחר מגיע טכנאי, יש רעיונות מה הבעיה?
@Sourc3
סחתיין עלק יא שבאב, לקח לך שבוע לעדכן בטיפול בבעיה אז כנראה זה לא כל-כך דחוף לך, לא?!
אני רק שאלה: אם אתה משאיר מחובר רק את הפייברבוקס(בלי שום מוקה) ומחבר אליו קווית מחשב, מה המהירות אז?
נ.ב. תשתדל לענות לפני שבוע הבא...
·
סחתיין עלק יא שבאב, לקח לך שבוע לעדכן בטיפול בבעיה אז כנראה זה לא כל-כך דחוף לך, לא?!
אני רק שאלה: אם אתה משאיר מחובר רק את הפייברבוקס(בלי שום מוקה) ומחבר אליו קווית מחשב, מה המהירות אז?
נ.ב. תשתדל לענות לפני שבוע הבא...
·
הגיע טכנאי, ניסה להתנער שזו אשמת הוט.
לא ידע להסביר למה האינטרנט קורס - טען שצריך איש תקשורת אולי כדי לקנפג ip.
מבחינתי שיהיה אפילו כבר 15 מגביט יציב, הבעיה שאי אפשר לגלוש יותר מ-10 דק בקווי בלי שיפול כל האינטרנט.
כרגע אני רק עם הלפטופ על הוויפי של הפייבר, כי הוא היחיד שלא נופל.
בקשר למהירות -
בחיבור ישיר לפייבר כמו שאמרתי, היה 30, התחיל לטעון שבבזק שינו לנו את החבילה כנראה ל-30 מגביט.
העלנו את בזק על הקו - טענו שהכל תקין אצלם ושיש לנו מנוי עד מהירות עד 200.
הטכנאי דיבר עם התמיכה של הוט - ביקש לצורך בדיקה שישנו לספק הוטנט לכמה דק- בדיקת מהירות הראתה מאה מגביט.
חזרנו לבזק, אמר להם שהבעיה אצלם כי בהוטנט מוריד על מאה, הנציג הפנה לכתובת ip שלהם עבור בדיקה נוספת, הראה גם 100 מגביט.
הטכנאי לא ידע ממה זה נובע, מאשים את בזק, טוען שכנראה בעיית תשתית והוא לא יודע לטפל בזה.
עובדתית, המצב השתנה ברגע שבמקום הוטבוקס יש כרגע מוקה, ככה שלדעתי הבעיה היא בהוט, אבל אולי הכל עניין של הגדרות בבזק איכשהו.
אמר לנו שאנחנו צריכים לרכוש ראוטר חזק, מה הקשר אני לא יודע, אבל בכל אופן גם ככה צריך. אז יש לכם המלצה?
כרגע אנחנו די אובדי עצות, מחכים שיחזור מומחה מבזק וכנראה נתאם שיגיע מישהו מטעמם.
לא ידע להסביר למה האינטרנט קורס - טען שצריך איש תקשורת אולי כדי לקנפג ip.
מבחינתי שיהיה אפילו כבר 15 מגביט יציב, הבעיה שאי אפשר לגלוש יותר מ-10 דק בקווי בלי שיפול כל האינטרנט.
כרגע אני רק עם הלפטופ על הוויפי של הפייבר, כי הוא היחיד שלא נופל.
בקשר למהירות -
בחיבור ישיר לפייבר כמו שאמרתי, היה 30, התחיל לטעון שבבזק שינו לנו את החבילה כנראה ל-30 מגביט.
העלנו את בזק על הקו - טענו שהכל תקין אצלם ושיש לנו מנוי עד מהירות עד 200.
הטכנאי דיבר עם התמיכה של הוט - ביקש לצורך בדיקה שישנו לספק הוטנט לכמה דק- בדיקת מהירות הראתה מאה מגביט.
חזרנו לבזק, אמר להם שהבעיה אצלם כי בהוטנט מוריד על מאה, הנציג הפנה לכתובת ip שלהם עבור בדיקה נוספת, הראה גם 100 מגביט.
הטכנאי לא ידע ממה זה נובע, מאשים את בזק, טוען שכנראה בעיית תשתית והוא לא יודע לטפל בזה.
עובדתית, המצב השתנה ברגע שבמקום הוטבוקס יש כרגע מוקה, ככה שלדעתי הבעיה היא בהוט, אבל אולי הכל עניין של הגדרות בבזק איכשהו.
אמר לנו שאנחנו צריכים לרכוש ראוטר חזק, מה הקשר אני לא יודע, אבל בכל אופן גם ככה צריך. אז יש לכם המלצה?
כרגע אנחנו די אובדי עצות, מחכים שיחזור מומחה מבזק וכנראה נתאם שיגיע מישהו מטעמם.
לא ברור לי, אבל אני מניח שהטכנאי הוא של הוט, כן?!
אני מניח שאתה מתכוון לומר בזב"ל (בזק בינלאומי) שהוא ספק תוכן ולא "בזק" שהם תשתית?!
אם הוטנט פותר לך את הבעיה למה שלא תעבור אליהם, וחסל?
תשתדל לדייק במונחים אחרת נלך לאיבוד, וחבל...
אני מניח שאתה מתכוון לומר בזב"ל (בזק בינלאומי) שהוא ספק תוכן ולא "בזק" שהם תשתית?!
תשתדל לדייק במונחים אחרת נלך לאיבוד, וחבל...
·qsub00 כתב:לא ברור לי, אבל אני מניח שהטכנאי הוא של הוט, כן?!
תשתדל לדייק במונחים אחרת נלך לאיבוד, וחבל......
הטכנאי הוא של הוט.
בזק בינלאומי הוא הספק.
במה כרוך המעבר?
אם אני נרשם להוטנט דרך האתר (טוענים שם שתוך שעה ניתן לגלוש) האם זה מנתק את המנוי מול בזק בינלאומי אוטומטית?
תודה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
זה מה שחשוב?
אם המנוי מתנתק אוטומטית?
זה מה שיפריד בינך לפתרון לכאורה של הבעיה?
לא נראה לי שיש קשר בין הבעיה שהיא בעיית תקשורת פנים ביתית לספק האינטרנט שמטפל בכל מה שקורה בין הבית שלך לעולם (לא בתשתית).
אבל תתחבר להוט נט או למי שתרצה ותתקשר לבזק בינלאומי לבטל את קבלת השירותים מהם ותראה מה יקרה...
אם המנוי מתנתק אוטומטית?
זה מה שיפריד בינך לפתרון לכאורה של הבעיה?
לא נראה לי שיש קשר בין הבעיה שהיא בעיית תקשורת פנים ביתית לספק האינטרנט שמטפל בכל מה שקורה בין הבית שלך לעולם (לא בתשתית).
אבל תתחבר להוט נט או למי שתרצה ותתקשר לבזק בינלאומי לבטל את קבלת השירותים מהם ותראה מה יקרה...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אין דבר כזה מוקה זולה או שאינה מגבילה מהירות
יש תקן 2.0 רגיל ויש תקן 2 בונדד צ'אנלס שמשתמש בשני ערוצים לתקשורת ומאפשר תקשורת תיאורטית של עד איזור 700mb
אם אני זוכר נכון את מה שפעם קראתי
יש תקן 2.0 רגיל ויש תקן 2 בונדד צ'אנלס שמשתמש בשני ערוצים לתקשורת ומאפשר תקשורת תיאורטית של עד איזור 700mb
אם אני זוכר נכון את מה שפעם קראתי
היתרון שבמעבר להוטנט הוא שהוט יפתרו צ'יק-צ'ק כל בעיה שתהיה ובלבד שלא תעבור לבזק.
החיסרון שלך כיום שבזב"ל יפתרו כל בעיה על תשתית בזק, וישלחו אותך לשבור ת'ראש מול הוט.
אני נוהג להפריד בין טריפה לתועבה, מספיק רע לי עם כל אחד מהם בנפרד...
החיסרון שלך כיום שבזב"ל יפתרו כל בעיה על תשתית בזק, וישלחו אותך לשבור ת'ראש מול הוט.
אני נוהג להפריד בין טריפה לתועבה, מספיק רע לי עם כל אחד מהם בנפרד...
היה סיפור ארוך בסוף עם הוטנט, מסתבר ששינו לנו את הספק במקום אחר (על שם אותה תעודת זהות) למרות שבאתר נרשמים גם לפי כתובת.
אחרי 3 שעות(!!) הצלחנו לסדר את הסיפור.
בכל אופן עדכון מהדקות האחרונות -
בעיית המהירות נפתרה יחסית.
וויפי מפייבר בוקס מגיע ל90, ירד פעמיים בבדיקות ל10..לא נראה ממש יציב, אבל לפחות לא מגיע לתוצאות קבועות של 30.
בקווי משום מה (לא ישיר מהפייבר) לא עובר את ה-60.
בעיית ההתנתקות בקווי מ״עומס״ לא השתנתה.
נתאם טכנאי תקשורת שיבדוק למה זה פתאום קורה.
שוקלים כבר פשוט לחזור להוטבוקס ולוותר על הפייבר בוקס והמוקות למיניהם...
בכל אופן, ממש מטריף ההמתנות בטלפונים/העברות/ניתוקים.
אחרי 3 שעות(!!) הצלחנו לסדר את הסיפור.
בכל אופן עדכון מהדקות האחרונות -
בעיית המהירות נפתרה יחסית.
וויפי מפייבר בוקס מגיע ל90, ירד פעמיים בבדיקות ל10..לא נראה ממש יציב, אבל לפחות לא מגיע לתוצאות קבועות של 30.
בקווי משום מה (לא ישיר מהפייבר) לא עובר את ה-60.
בעיית ההתנתקות בקווי מ״עומס״ לא השתנתה.
נתאם טכנאי תקשורת שיבדוק למה זה פתאום קורה.
שוקלים כבר פשוט לחזור להוטבוקס ולוותר על הפייבר בוקס והמוקות למיניהם...
בכל אופן, ממש מטריף ההמתנות בטלפונים/העברות/ניתוקים.