יותר bitrate= יותר איכות תמונה/קול?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1457
שם מלא: ליאור אהרון
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום יש הרבה דיבור על רוחב פס של סרטים מבחינת video/audio השאלה אם זה באמת נותן יותר "איכות"?

גם נניח בסרטי bluray אני רואה בפרטי וידאו יש bitrate 9120kbps ויש פתאום סרטי remux שהם שוקלים ממש הרבה והרוחב שלהם מגיע ל 51mbps זה אומר שאם יש יותר תרוחב פס הזה זה נותן משהו יותר טוב? (איכות/חדות/סאונד)

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

@JohnDue
·

עשית לי חשק להוריד remux של 60gb רק בשביל לבחון את זה לעומק

אגב כמה שידוע לי כל הסרטים מגיעים ב23fps

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@JohnDue
·

לפני שאני מוריד סרט יש media info בהורדה אז אני יודע מראש תפרטים לפי מה שראיתי עד עכשיו כולם היו 23fps האמת שיש משהו מוזר בעבר היה לי lg lcd ישנה ובתמונה שם זה היה נראה יותר "איטי" נניח כמו 30fps וקניתי תמסך samsung nu7400 ושם התמונה נראית יותר"מהירה" אפילו חלקה כאילו זה משודר ב60fps אפילו שהתוכן הוא אותו תוכן אני מדמיין או שבאמת יש שיפור כזה בטלויזיות שהן יותר חלקות?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

Lior98 כתב:@JohnDue
·

לפני שאני מוריד סרט יש media info בהורדה אז אני יודע מראש תפרטים לפי מה שראיתי עד עכשיו כולם היו 23fps האמת שיש משהו מוזר בעבר היה לי lg lcd ישנה ובתמונה שם זה היה נראה יותר "איטי" נניח כמו 30fps וקניתי תמסך samsung nu7400 ושם התמונה נראית יותר"מהירה" אפילו חלקה כאילו זה משודר ב60fps אפילו שהתוכן הוא אותו תוכן אני מדמיין או שבאמת יש שיפור כזה בטלויזיות שהן יותר חלקות?
...
אין דבר כזה "להרים FPS", הסרט מצולם ב-FPS מסויים וזה לא משתנה, לדוגמה סרט "קלאסי", כלומר שצולם על פילם, יהיה תמיד 24FPS. אתה יכול לקודד אותו מחדש ל-60FPS אבל כל מה שתקבל זה שיהיו לך 2-3 פריימים זהים ברצף - בגדול תקבל קובץ גדול פי 2.5 אבל בדיוק באותה איכות, אין לזה שום משמעות.
לגבי Bitrate - סרט הוא בסופו של דבר סדרת תמונות, לכל תמונה יש את הרזולוציה (בסרט HD זה 1920x1080) כפול הצבע (כמעט תמיד 24 ביט) כפול FPS נותן לך את הגודל של שניה של סרט על הדיסק, לא כולל קול. זה מגיע מהר מאוד למימדים מפחידים, לכן וידאו כמעט תמיד מגיע דחוס וגם אז כדי להגיע לגודל סביר הדחיסה לא מושלמת או במילים אחרות מאבדים קצת מידע כדי לדחוס יותר טוב. ה-Bitrate הוא בעצם קבוע שרירותי לתוכנת הדחיסה שאומר לה בעצם מה גודל הקובץ שצריך לצאת. ככל שה-Bitrate יותר גבוה ככה הקובץ יצא יותר גדול, אבל זה מאפשר לדחיסה לאבד פחות מידע ולשמור יותר טוב על האיכות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

פרסמתי כאן בעבר פוסט עם קישור לוידאו המסביר למה ביט-רייט כל כך חשוב לאיכות התמונה.
הסבר: מה זה ביטרייט ולמה זה כל כך חשוב לאיכות הוידאו?

*לדעתי, זה אחד הפרמטרים הכי חשובים בוידאו. אני מעדיף רזולוצייה נמוכה + ביט-רייט גבוה מאשר ההפך. וככל שקצב הפריימים עולה כך הביט-רייט מקבל, לדעתי, תעדוף על חשבון הרזולוצייה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78912
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

זה טיפה מורכב. הרי התאוריה בכמה מילים:

1. בהנחה שאיכות התמונה במקור היתה מושלמת, אז כעיקרון כן - ככל שרוחב הפס גדול יותר כך איכות התמונה והסאונד משתפרים

2. אחרי שאמרתי את זה יש את חוק התמורה השולית הפחותת (law of diminishing returns), יש נקודה שבה אם תוסיף עוד רוחב פס תקבל שיפור שולי לחלוטין ואולי לא מורגש כלל.

3. חוץ מרוחב פס יש עוד כל מני פרמטרים שמשפיעים על התמונה: ה-CODEC (שיטת הקידוד) הוא הכי משמעותי. לדוגמא HEVC נותן בערך 40% שיפור מעל H264 הישן יותר. באודיו זה מורכב פי כמה כי יש המון שיטות קידוד וקשה להשוות תפוחים לתפוחים כשמדובר ב-multichannel או High resolution audio.

4. אם המקור כבר הגיע מקודד, כלומר לא Raw video, אז צריך לקחת בחשבון שהכי טוב שתגיע אי פעם זה לקידוד הזה. ולכן אם למשל משהו קודד מראש ב-H264 בקצב של 30Mbps אז כל קידוד שלא תעשה יגיע במיטבו לרמה הזו.

5. גם ל-transcoder יש משמעות, דוגמא אחת היא שבזמנו יס החליפה את כל המקודדים שלה בכמה מיליוני דולרים ושיפרה את האיכות של התמונה למרות שקצב הנתונים רק ירד...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73348
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #7 

עופר - תקן אותי אם אני טועה, אבל אם פשוט מורידים REMUX די מבטלים את כל הכאבי ראש של "מה בעצם הפסדתי בקידוד בדרך", מכיוון ש REMUX זה העתק נקי אחד לאחד מהמקור, לא?

זו הסיבה שאני אישית בסרטים לפחות (בסדרות לא ראיתי את זה), מוריד רק REMUX ולא שום גירסה אחרת.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@NegativeIQ
·

תודה על התשובה המפורטת!

אשמח גם שתענה לגבי התמונה "החלקה" שאני מרגיש במסך שקניתי לעומת המסך הישן מסקרן אותי מה בפועל יש במסך הזה שהתמונה נראית יותר מהירה/חלקה לעומת מסך ישן יותר כאילו במסך הישן זה היב נראה 30fps ובחדש זה נראה 60fps

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@oferlaor
·

כל הסרטי 4k/hdr שהורדתי הם hevc אז במצב הזה שיש תסרט עם bitrate עם 10mbps ואותו סרט ב bitrate 50mbps יכול להגיד יותר איכות? הורדתי 2 סרטי remux 2160p hdr בשביל לבדוק לעומק ולראות עד כמה אפשר להרגיש בין סרט של 15gb לסרט של 57gb

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

בגדול כן. אם יש שני קבצים עם אותו סוג קידוד ואחד הוא 10Mbps והשני 30Mbps אז בבירור זה של ה-30 יראה טוב יותר.

לעומת זאת, אם אחד הוא 30 והשני 50, לא בטוח שתראה כבר הבדל...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

ב-HEVC מדובר בעיקר בפחות ארטיפקטים. איפה הם מתבטאים ? ברזולוציית תנועה (כמה רזולוציה יש לך בפריימים עם הרבה תנועה), כמה ארטיפקטים מסוג "bit starvation" יש לך וכמות הפרטים בתמונה באופן כללי.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@oferlaor
·

יש משהו מוזר בעבר היה לי lg lcd ישנה ובתמונה שם זה היה נראה יותר "איטי" נניח כמו 30fps וקניתי תמסך samsung nu7400 ושם התמונה נראית יותר"מהירה" אפילו חלקה כאילו זה משודר ב60fps אפילו שהתוכן הוא אותו תוכן אני מדמיין או שבאמת יש שיפור כזה בטלויזיות שהן יותר חלקות?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

@Lior98
·
תבטל את מנגנון החלקת התנועה בהגדרות (נקרא לדעתי Auto Motion Plus אם זכור לי נכון) וזה אמור להתנהג אותו הדבר, פחות או יותר.

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@jacko-il
·

להפך זה משהו שאני אוהב ומבסוט על זה אני אוהב שהתמונה זזה יותר חלק ומהיר זה מרגיש כמו 60fps זה דבר טוב לא?

בפועל אז ה "מנגנון החלקה של סמסונג" זה מה שעושה את התמונה יותר חלקה ומהירה? אם כן זה מעשה מבורך 😁

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

אוהב או לא, זה כבר העדפה אישית וזה סובייקטיבי.
שאלת מדוע ומה גורם לזה - עניתי. (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

לא הבנתי את הקשר בין זה לנושא השרשור

Lior98 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@oferlaor
·

עניתם לי על נושא ה bitrate אז שאלתי לגבי נושא אחר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

אז פתח שרשור מתאים

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #19 

oferlaor כתב:בגדול כן. אם יש שני קבצים עם אותו סוג קידוד ואחד הוא 10Mbps והשני 30Mbps אז בבירור זה של ה-30 יראה טוב יותר.

לעומת זאת, אם אחד הוא 30 והשני 50, לא בטוח שתראה כבר הבדל...
...
צריך לשים לך כוכבית על זה ולומר שקודם כל יש מקודדים טובים יותר וטובים פחות ויש סיכוי שמקודד מסויים יצליח להוציא סרט באיכות טובה יותר וגם וב-Bitrate נמוך יותר ממקודד אחר (לרוב זה אומר פשוט שהמקודד השני גרוע ומוציא איכות גרועה אפילו ב-Bitrate גבוה).
דבר שני שחשוב לציין הוא שברגע שסרט קודד ל-Bitrate מסויים הוא לעולם לא יכול "לשחזר" את האיכות שאבדה, כלומר אם סרט היה מקודד ב-10Mbps ועכשיו קודדת אותו מחדש ל-30Mbps אז יהיה לך קובץ גדול פי 3 אבל באותה איכות כמו ה-10Mbps (באופן דומה למצב שתיקח סרט באיכות SD ותמתח אותו לרזולוציה של 1080p, זה לא ישנה את האיכות) - הסיבה היא כמובן שהקידוד כמו שאמרתי נאלץ לאבד מידע מסויים כדי לדחוס יותר טוב ואין דרך "להמציא מחדש" את המידע שאבד. באופן כללי האיכות הכי טובה שתקבל עבור סרט היא במקור שזה הוקלט ממנו - דיסק Blu Ray מקורי הוא כנראה האיכות הכי טובה שאפשר להשיג היום בשוק הביתי. מכאן אתה יכול לדחוס עוד כדי להקטין את הגודל של הקובץ אם צריך, אבל אתה לא יכול לעשות את ההיפך (או יותר נכון אתה יכול אבל זה לא ייתן לך שום דבר).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

@NegativeIQ
·נראה לי שפספסת את ההודעה הקודמת שלי (זו לפני האחת שציטטת). כל הנקודות שלך קבלו התייחסות באותה הודעה ראשונה...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”